Interjúk

Bury Tomorrow Interjú

(scroll down for English Version)

Srácok, úgy hallottam egyre hangosabb a rajongótáborotok világszerte! Igaz ez, kezdtek egyre népszerűbbek lenni:)?

Hát nagyon remélem!! Minden fellépésünk alkalmával egyre nagyobb a tömeg, már nagyon várjuk az önálló estjeinket, hogy megtudjuk mit is gondolnak igazán az emberek az új albumunkról.

Stílusotok leginkább metalcore, amiből manapság van több tonnányi, mégis úgy döntöttek megalakulásotokkor, hogy ebben a stílusban próbáltok nagyot alkotni! Miért ezt szeretitek legjobban?

Szeretjük ezt a műfajt, és tulajdonképpen nyíltan vállalt célunk az, hogy a legjobb metalcore együttes legyünk a világon. Olyan metalcore-t akarunk játszani, ami sokkal jobban a 2000-es évek hangzását idézi, metalt énekléssel, nem pop zenét tompa puffogásokkal.

Hogyan állt össze a csapat? A zenekart mi tartja össze leginkább?

Közösségi oldalak segítségével találtuk meg egymást, na jó, kivéve engem meg a testvéremet Danit (haha). A banda azért marad együtt, mert idő közben legjobb barátok lettünk és szeretjük, amit csinálunk, miért is ne akarna valaki egy ilyen életet élni, hé?

Korábban már jelent meg egy lemezetek, de én inkább a most megjelenő albumotokról érdeklődnék. 14 dal, amely elég tömény és hosszú anyag. Mennyire fog ez ütni szerinted, mit vártok?

Inkább késleltettük a felvételek kiadását, mintsem, hogy elsiessük és néhány szám ne kerüljön fel, amik csak egy special editonon vagy ilyesmin jelenhettek volna meg. Úgy döntöttünk, hogy megadunk a rajongóknak MINDENT, amit csináltunk. Megérdemlik, mert ők voltak azok, akik a legelső naptól kezdve támogattak és jutattak el minket eddig a pontig.

Hol vettétek fel, mennyire mentek gördülékenyen a dolgok?

Oxfordban vettük fel a Ridgeway Hangstúdióban. Annyira békés és nyugodt környezet volt, hogy szó szerint megengedték, hogy csak úgy haladjunk vele és nem tettek minket semmilyen nyomás alá, úgy értem, hogy akármit kipróbálhattunk, amit csak akartunk.

Az új kiadótok igazán megfelelő partneretek lesz, hiszen a Nuclear Blastról van szó. Mennyire lesztek erősek együtt? Ezzel elértétek az egyik célotokat:)?

A célunk, hogy a Metalcore-t újra egy szélsőséges zenei műfajjá tegyük, és emiatt NB a 100%-osan megfelelő otthon arra, hogy próbálkozzunk és elérjük ezt! Támogatják, amit mi csak csinálni akarunk és felfoghatatlan, hogy megbíznak bennünk és hagyják, hogy oda vigyük zeneileg az embereket, ahol szeretnénk, hogy legyenek.

Beszélj légyszi az album értékeiről!

Agressziót, szenvedélyt és rengeteg király riffet. Ez egy metal album elsődlegesen! A riffek gyorsak, a sebesség nyaktörő és a dropok annyira agresszívak, hogy meg akarod ütni a legközelebbi dolgot. Ezt párosítod rengeteg dallammal és már meg is kapod az új albumunkat.

Igazán fiatalok vagytok és már a világ szeme rajtatok. Hogyan sikerültek az eddigi koncertek? A friss erőt még inkább megerősítette bennetek?

Azt hiszem, elég fiatalok vagyunk, mint banda, annak ellenére, hogy kétszer annyi koncertünk volt, mint a legtöbb hasonló korú zenekarnak. Szó szerint szétturnéztuk a seggünket a megalakulásunk óta. Beugrottunk egy mikrobuszba és az életünkké változtattuk. Minden fellépésen tanulunk valami újat és tökéletesítjük a hangzásunkat, előadásmódunkat és egyéniségünket, ez egy folyamatosan felfelé ívelő görbe. Sosem fogjuk abbahagyni a fejlődést.

Könnyen megszerethető fülbecsengő dallamok sorakoznak nem kevés súllyal a zenétekben. Nagyon tetszetős a tiszta vokál is. Hogyan jön létre egy igazi Bury Tomorrow dal? Elmondod a receptet:)?

Először az instrumentális részt írjuk. Még azelőtt fülbemászóvá tesszük a számot, mielőtt akármilyen ének kerülne rá. A srácok aztán hozzáteszik a dalszövegeiket, a helyekre, ahova akarják (akkor is, ha túlnyúlások vannak) és szó szerint végigmegyünk a számon és kiválasztjuk a legjobb részt minden témára.

Milyen az angol metalcore szintér? Ki segített a kezdetekben?

Anélkül, hogy elkeseredettnek hangoznék, évekig senki sem segített nekünk, szó szerint mindent magunknak csináltunk. A bandák nem akartak elvinni minket koncertezni, ezért saját turnéra mentünk, senki nem akarta megcsinálni nekünk a dizájnt a cuccainkhoz, ezért mi megcsináltuk a sajátunkkal. A Metalcore halott volt a UK-ban és senki sem akart vele semmit kezdeni, mi megmaradtunk erősnek és támogatást kaptunk király emberektől. Most a metalcore erősebb, mint akármelyik utóbbi évben a UK-ban.

Roppantmód kíváncsi vagyok mennyire váltok naggyá, ezért a szememet rajtatok tartom:) Sok sikert kívánok!

Köszi. Maradjatok kemények!

—————————————–

ENGLISH VERSION:

Guys, I have heard that your fans are getting louder all across the world! Is this true, are you getting more popular? 🙂

I certainly hope so!! The crowds are steadily getting bigger each time we play, we are looking forward to headlining so we can really see what people are thinking of the new album.

Your style is mainly metalcore, of which we have tons nowadays; still you decided to create something in this genre! Why did you choose this genre?

We love the genre, and quite frankly our eventual aim in the band is to become the top metalcore band in the world. We want to make metalcore that is more 00’s sounding , metal with singing, not pop music with chugs.

How did you from? What keeps the band together?

We found each other through social networking actually, well apart from me and my brother Dani (haha). The band stay together, because we became best friends and loved what we were doing, why wouldn’t someone want to live life like that hey?

You have already came out with an album earlier, but I would ask about your recent one. 14 songs; a dense and long material. What do you expect from it?

We had been delayed with releasing the record so rather than the usual cutting of songs, that would eventually end up on a special edition or something, we decided to give the fans EVERYTHING we’d done. They deserved it as they have supported us from day one and got us to this point.

Where did you record the material? How did the studio work go?

We recorded at Ridgeway Sound Studios in Oxford. It was such a peaceful and chilled environment that we literally where allowed to just get on with it and not put under anypressure, meaning we could try everything that we wanted to.

Your new label will be just a perfect partner, since it is Nuclear Blast. Do you think, together you can achieve your goals?:)

Are aim is to make Metalcore an extreme form of music again, and because of this NB are 100% the perfect home to try and achieve this! They support what we are trying to do fully and that’s incredible to know they trust us to take people to where we want them to be musically.

Tell us something about the album. What could the listener expect from it?

Agression, Passion and a lot of riffage. This is a metal album first! The riffs are fast, the pace breakneck, and the drops are so aggressive youll want to punch the nearest object. This coupled with a shed load of melodies., and you’ve got our new album

You are still pretty young and the eyes of the world are on you. Have the live shows been successful so far? Are you getting more powerful from the live shows?

I guess we are pretty young as a band, even though weve done 2wice as many shows than most bands our age. We have literally toured our asses off since day one. We jumped in a van and made it our life. Each show, we learn something new and perfect our sound, performance and presence, it’s a constant learning curve. We will never stop evolving.

Your music mixes catchy melodies with heaviness. I really liked the clean vocal too. How do you compose a Bury Tomorrow song? Could you share the recipe with us?

We right the instrumentals first. We make a song catchy before it has a single vocal on it. The guys then add their lyrics to it in the places they want (even if they overlap) and we literally go through and pick the best parts for each section.

What is the metalcore scene like in the UK? Who helped you in the beginning?

Without sounding too bitter, for years no one helped us, we literally did everything ourselves. Bands wouldn’t take us on tour, so we did our own tours, people wouldn’t design us merch, so we did our own and so on. Metalcore was dead in the uk and no one wanted anything to do with it, we stayed strong and got some breaks from some awesome people. Now metalcore is the strongest its been in years in the UK

I’m pretty interested about your future, so I’ll keep my eyes on you J I wish you all the best and success!

Thank you. Keep it Mosh!

WEB: http://www.facebook.com/BuryTomorrow

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Bury Tomorrow – »Runes« out now!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – third track-by-track trailer released!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – present full album stream of »Runes« on Rock Sound!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – second track-by-track trailer released!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – release music video to ‘Of Glory’!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – first track-by-track trailer released!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – discuss album artwork and its meaning

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – talk new album’s concept in video trailer!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – ‘Man On Fire’ digital single Out Now!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – post the explosive new video for ‘Man On Fire’

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – stream brand new track off upcoming album!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – Release ‘Sceptres’ Music Video!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – Second Tour Diary Episode Online!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – Official Tour Diary Online!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – „Knight Life“ Video Online!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – To Tour Europe In October!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – Entire Album Available For Streaming!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – „The Union Of Crowns“ Out Now + Release „The Maiden“ Lyric Video!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – New Song Stream Online!

KMZ

Hot News: Bury Tomorrow – Songpier App Available!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek