Interjúk

Crucified Mortals Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Craig “Reaper” Horval válaszolt.

Craig, a Crucified Mortals a te egyszemélyes bandádként indult még 2001-ben, milyen indíttatásból kezdted el a csapatot illetve kezdtél el zenélni? Mai fejjel mi a véleményed az első Hung Out To Die demóról?

Mindig szerettem volna zenétszerezni. A fejemben mindig is megvolt, csak sosem foglalkoztam vele komolyabban. Tinédzser koromban kezdett el foglalkoztatni a gondolat, hogy gitározni tanuljak. Nem igazán tanultam számokat, inkább sajátokat írtam. Nem tartott sok ideig elkezdeni számokat írni. Az anyag, amiből az elképesztően rossz minőségű Hung Out To Die demo lett, szerintem borzasztó. Legalábbis eleinte így gondoltam. Most már csak simán rossznak gondolom.

Jelenleg Zack Rose gitáros és Sebastian Dzialuk dobos a társaid, őket mikor, hogyan sikerült megtalálnod? Előttük többen is megfordultak a zenekarban, igaz?

Sebastian egy hirdetésre reagált, amit helyi hanglemezboltban adtam fel, és ismerte Zacket, mert volt egy közös rádióműsoruk egy főiskolás állomáson. Sebastiannal jammelgettünk egy darabig, majd 2003-ban, röviddel Zack csatlakozása után, felvettünk egy demot. Ezelőtt voltak más tagok is, akikkel csak egyetlen demot vettünk fel, ami a „Converted By Decapitation” digipakon, bónusz anyagként debütált.

Van-e állandó basszusgitáros?

Az album felvétele óta én vagyok az állandó basszeros, mivel a régi basszerosunk nem tudott részt venni a banda munkálataiban. Nem hiszem, hogy négy tagra bővítjük a létszámot, hárman jól megvagyunk.

Az undergroundban 2004-ben mutatkoztatok be a Converted By Decapitation Ep-vel, hogyan fogadták a rajongók az anyagot? Sikerült az anyaggal némi figyelmet irányítani a Crucified Mortalsra?

Magunk adtuk ki és a terjesztést is magam vállaltam. A demot csak baráti társaságunkban osztogattuk, úgyhogy ezek alapján jól debütált. Miután kifogytunk a lemezekből, a japán Weird Truth Productions kiadta Digipak formájában, így mindent egybevéve elég jól sikerült.

Ekkoriban, tehát 2004/05 körül egyre több ún. retro thrash banda bukkant fel az Államokban, pl. Merciless Death, Fueled By Fire, Witchaven, Warbringer stb. róluk mi a véleményed? Lehet-e a Crucified Mortalst ennek a mozgalomnak az előfutárának nevezni?

Ezek a bandák egyáltalán nem érdekelnek. A probléma ezzel a mozgalommal, hogy senki sem próbál a zenei hatásokból valami egyedit kreálni, inkább valami közel hasonlót hoznak létre. Ha mi lennénk a mozgalom előfutárai, akkor ismertebbek lennénk és inkább a retro vonalon mozognánk, ami sosem volt így. Megelőztük a mozgalmat, de semmiképp sem törtünk utat annak, így nem nevezném magunkat előfutároknak.

Az Ep után egy 7” Ep-t (Kill Upon Command – 2005), egy demót (2006), míg 2008-ban egy demót és három split anyagot jelentettek meg. Mivel egyikhez sem volt szerencsém, megkérnélek, hogy beszéljél ezekről a kiadványokról!

A „Kill Upon Command” EP-n hárman voltunk és Zack nem volt a bandában, másik gitárosunk volt. A szóban forgó „demo” a Deceased 10” split, melyre két szem került fel, az „Obscured Inquisitor” és a „Nosferatu”. Ezeken kívül még egy szám van a spliten, a „Kill Upon Command”, amit az „Impious Trilogy” c. Faithxtractor splitre vettünk fel újra. Ez a split 3 számot tartalmaz tőlünk és csak LP formátumban érhető el. Megkérdeztem a japán Fastkill-t, hogy akarnak e csinálni egy 7” split EP-t. Erre két új szám került fel, a “Traitor To The Netherworld” és “Ominous Creatures” és két album verziós Fastkill szám… mondanom sem kell, hogy csalódott voltam. Ezek 500 darabos példányszámban kerültek „kiadásra” és csak bakelit formában. Úgy tekintek rá, mint egy demo verzióra.

Idén adtátok ki bemutatkozó lemezeteket, mikor álltatok neki a dalszerzésnek, az alkotó munkának? Hogyan zajlik nálatok a dalszerzés, a nótaírás?

2007-ben kezdtük el a dalszerzést, úgy döntöttünk új irányt veszünk és felvesszük a számok demo verzióit, amik majd korlátozott számban kerülnek kiadásra LP formában az albumhoz. Zack és jómagam írjuk általában a riffeket, amiket megosztunk a banda többi tagjával. Aztán mindenki megismerkedik az anyaggal, hozzárak ezt-azt. Miután megvan a zene, megírom a dalszöveget, Zack pedig szólókat ír. Ennél az albumnál többet tudtam koncentrálni az énekre és a basszusra, ezért több basszus rész és jobban átgondolt ének van benne.

A felvételekről mit kell tudnunk? Kész dalokkal vonultatok stúdióba?

Ahogy mondtam, felvettük a demot és ez alapján változtatgattunk a számokon, főleg az ének és szóló részeken. Így többet hallunk ki a számokból és kritikusan tudunk hozzáállni, próbáljuk a lehető legjobbat kihozni belőlük. Mint minden másnál, ha egy ideig nézegeted, utána egészen más rálátásod nyílik. A demo felvételek elvették a frissességet, és lehetőségünk nyílt jobbá tenni a számokat. De, válaszolva a kérdésedre, minden szám készen volt, de nem teljesen, mert néhány szólót csak a nyers keverés után írtunk meg.

A Masked Murder kivételével kizárólag vadonatúj szerzemények kerültek fel a lemezre, igaz?

Igen, így van! A Masked Murdert is csak azért vettük fel újra, mert, mint már mondtam, ha sokáig játszol egy számot, akkor teljesen más irányból tudod megközelíteni. Most is ez történt, nem pedig, mert olyan gyökerek vagyunk, hogy nem tudtuk mivel megtölteni az albumot.

A Crucified Mortalson kívül Zack Rose és te más formációkban is tevékenykedtek, ezekről mit kell tudnunk? Menyi időt tudtok azokra szakítani?

Jómagam olyan projektekben vettem részt, mint a“Spawn of Satan” és a “Nordic Mist”. A CM-en kívül csak egy bandában játszottam, a Nunslaughterben, ahova 2004 végén csatlakoztam, és kellő inspiráció híján 2010 március/áprilisában léptem ki. Zack még a Nunslaughterben van és játszik egy mészárlós punk bandában is, a Nekrofilthben, ahol az unokatestvérem basszerozik. A Crucified Mortals-t mindenki komolyan veszi, főleg én, de semmiképp sem nevezhető munkának, csakis hobbinak. Így hát nem szorít az idő, nincs szigorú napirendünk és nem utáljuk a másik bandatagot, aki más bandában is játszik. Amikor elkötelezzük magunkat egy projekthez, akkor mindent beleadunk, ezen kívül, amíg az idő engedi, addig részt vehetünk mellékprojektekben. Én viszont úgy éreztem, hogy a Nunslaughter elveszi azt az időt és belefektetett munkát, amit a Crucified Mortalsnak szántam, ezért is léptem ki a bandából.

Mi a helyzet kiadóddal a Reaper Metal Records-zal? Csinálod még?

Meghalt, vége

Köszönöm szépen az interjút, utolsó gondolat gyanánt kérlek oszd meg velünk a csapat jövőbeni terveit! További sok sikert kívánok.

Köszönjük az interjút! Tervezzük a következő albumot, már írjuk az új anyagot, és részemről már majdnem készen van. Várom már a próbákat, ezt az albumot a minőségről, nem pedig a mennyiség fog szólni, lehet, hogy hónapok vannak csak hátra a kiadásig, de lehet, hogy évek. Bárhogy is lesz, szeretnénk elérni a kitűzött célt és a lehető legjobb albumot kiadni. Mindörökre, a keresztre kárhozva,

-Reaper

————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Craig “Reaper” Horval.

Reaper, Crucified Mortals started as a one member band, included you in 2001. What inspired you to start the band and start playing on an instrument? What do you think today about the first Hung Out To Die demo?

I had always thought about making songs and a certain sound in my head, but early on never really took it seriously as something I could pursue. The opportunity to learn and play guitar came to me when I was a young teenager so naturally I took it up and became excited to learn and play. I wasn’t into learning songs as much as I was trying to write my own, so it wasn’t much time after I had learned to play the guitar that I started writing. The material from which became the Hung Out To Die demo and by combining the extremely bad sound quality; the demo is absolutely horrendous. In the beginning I was disappointed with it, where now I just think it’s awful.

Your current members consist of Zack Rose guitarist and Sebastian Dzialuk drummer. When and how did you find them? There were several other members before them in the band, right?

Sebastian replied to an ad I posted at a local record store and he knew Zack because they both had their own radio show on a college station. Sebastian and I jammed for a while and recorded a demo in 2003, shortly after Zack had come down to jam and he contributed so that made him part of the band. Prior to those guys there were some members, the only thing ever recorded with them is the demo material featured as a bonus on the “Converted By Decapitation” Digipak version.

Do you have a permanent bass guitarist?

With the recording of this album I had decided to become the permanent bass player since our last bass player couldn’t commit to the band. We can’t seem to keep a fourth member and we seem to work best as a three piece so it seemed natural.

You introduced yourselves in 2004 with Converted By Decapitation Ep, how did the fans welcome the material? Did you manage to arouse the curiosity on Crucified Mortals?

We put it out ourselves and I started my own distro because of it, I mostly traded it to distros and most people were willing to give it a chance. We never had circulated any of our demos other than to close friends so with that fact I think it did well. Shortly after we were out of copies Weird Truth Productions in Japan repressed as a Digipak, so I think it did pretty well with all things considered.

Around 2004/05 there was a lot of so called retro trash bands in the US, ie. Merciless Death, Fueled By Fire, Witchaven, Warbringer, etc. what’s your opinion about them? Can we call Crucified Mortals the precursor of this movement?

Those bands do not interest me any, the problem with that movement and seemingly more than others is that no one took from their influence inspiration to create something of their own, instead they created a lesser equal to them, right down to their appearance. I think that if we were a precursor that we would have had to have been/be recognized better and also we would have to be more along the lines of “retro” which we never were. We preceded the movement yet, but by no means paved way to for the movement to be the precursor of it.

After the EP you released a 7” EP (Kill Upon Command – 2005), one demo, and three split materials in 2008. Since I don’t know any of these, please tell us something about them!

With the “Kill Upon Command” EP we were a three piece and Zack was not in the band, we had a different guitar player. There are two songs “Obscured Inquisitor” and “Nosferatu” which were also on the “demo” you spoke of that was featured on a split 10” with Deceased. Along with those 2 songs another song was on the Deceased split called “Kill Upon Command” which was then re-recorded for our split with Faithxtractor called “Impious Trilogy”. That split contains 3 tracks total from us and is only available on LP. After that I had asked Fastkill from Japan about doing a split 7” EP, we wrote two new songs “Traitor To The Netherworld” and “Ominous Creatures” which were accompanied by the same album version of two Fastkill songs…needless to say I was disappointed. All these releases are limited to 500 copies and although they “released” and exclusive to vinyl; I view them as demo versions of these songs (I guess we demoed the same songs twice).

You released your debut album this year. When did you start the songwriting process? How do you compose songs?

Damn, well we started writing in 2007 and decided to take a new approach to it and did demo recordings of the songs (which are going to be featured as a limited edition bonus LP for the album). Zack and my self usually write riffs on our own, make a recording and share it the rest of the band. Everyone then familiarizes themselves with the material, then we rehearse it and make any additional touches to it from there. After we get a full band recording of the music I put lyrics to the songs and Zack does his solos, with this album I was able to concentrate on my vocals and bass more so there are more bass lines and better thought out vocal arrangements with this album.

Please tell us about the recording process. Did you have finished songs when you entered the studio?

As I mentioned above we did demo recordings of the songs first and from that we analyzed and made changes to the songs, mostly with vocal arrangements and solos. I think it gave time for us to hear the songs out and really look at them with a critical approach making sure they were the best they could be. Like anything; you do it for a while and then begin to have a new view towards it, I think the demo recordings took away that freshness of the material, giving the ability to add cooler touches we would have otherwise noticed. But to get back to your question we certainly did have all songs written, yet not entirely finished because some solos were not written until the rough mixes were given of the studio material.

Except Masked Murder the album contains only new songs, doesn’t it?

Yes, absolutely! We only redid Masked Murder because yet again like I said above, you play it for so long you get a different approach of the material. That’s exactly what happened with this song and not because we were half assed and trying to fill the album up.

Zack Rose and you are involved in other formations as well. Please tell us about those. How much time can you afford on these bands?

Well, myself I have only done projects such as “Spawn of Satan” and “Nordic Mist”. The only band I have been involved with other than CM has been Nunslaughter, which I joined in late 2004 and quit just this last March/April of 2010 due to lacking of inspiration towards the band. Zack is still with Nunslaughter and also does a very Slaughter like punk band called Nekrofilth which my cousin plays bass in. Crucified Mortals is definitely a band we are all serious about especially myself, but it is by no means a job and solely a passion/hobby. So therefore it is not like we are strapped on time, have a strict practice schedule or a bizarre jealousy towards another band mate’s project outside of the band. When we commit to a project we give it our whole, with that said we have all the time we allot ourselves to do any side project. However for me I felt Nunslaughter was also infringing upon some of the time and effort I could be putting towards Crucified Mortals that is also a reason I quit the band.

How is your Reaper Metal Records label going? You still run it?

It’s dead and gone.

Thank you very much for the interview. Please tell us about the future plans! All the best to you!

Thank you for conducting the interview! We plan to do another album, I’ve been writing and working on new material and it is near completion from my end. I am anxious to start rehearsing with the rest of the band and much like this album only concerned about quality not quantity, it may be years from now that it comes out or it may be months. Either way in the end the time taken is the time needed to achieve what we feel is the best the material can be. Upon the cross, damned for all time
-Reaper

Album Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=AiZqkwFu4c0
WEB: http://www.myspace.com/crucifiedmortals

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Crucified Mortals release new video!

KMZ

CRUCIFIED MORTALS – Crucified Mortals

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z