Interjúk

Deathbound Interjú

(scroll down for English Version)

Amikor meghallottam a zenéteket, rögtön mondtam magamban, hogy ez igen. Végre egy igazi grind őrület. Nagyon tetszik, amit műveltek a lemezen. Nem vagytok túl régi zenekar, de már régóta zenéltek. A megalakulásotoktól a mai napig tartó időszakig beszélnél egy kicsit?

Köszönöm a szavakat. Eddig három albumot készítettünk, jelenleg pedig új dalokat alkotunk az új albumunkhoz. Az új anyag jobban orientálódik a death metal felé, de még mindig jelen lesz egy jó adag grind is.

A debüt lemezetek még a Woodcut Records-nál jelent meg. Milyen volt annak a sikere. Mennyire volt terjesztve az album?

Igen, az első albumot (a To Cure The Sane With Insanity) a Wodcut adta ki, később pedig újra kiadta a Dynamic Arts, mivel a régi verziót már mind eladták. Tehát a DAR három bónusz dallal akarta kiadni az albumot, így szerintem jól megy az anyag, he he.

Az utána következő albumotok már a Dynamic Arts Records-nél jelent meg. Mennyivel másabb velük dolgozni? Mi is az, amivel elnyerte a tetszéseteket?

Igen, kötöttünk egy kiadási szerződést a DAR-ral a Woodcotnál kiadott első albumunk után. A Dynamic-os fiúk jobb munkát akartak végezni a banda promóciójában.

A We Deserve Much Worse album, már több mint 1 éve jelent meg. Hogy zajlottak 2006-ban ennek a felvételei és mennyire volt tudatos dolog a grindosabb album készítése?

A WDMW-t Vaasa-ban, Finnországban rögzítettük két hét alatt. Az első héten felvettük az anyagot, a másodikon pedig a keverés zajlott. Az új album bakeliten is megjelenik a Power It Up jóvoltából két bónusz számmal.

Helyenként hallani a Nasum, Napalm Death és természetesen a Rotten Sound világából is a zenétekben. Hogyan jellemeznéd, a Deathbound-ot?

Talán a Rotten Soundra hasonlít, mert két tagunk is játszik abban a bandában, he he. Egyébként úgy írnám le a Deathboundot, mint a Death metal és a grindcore beteg keveréke egy adag rock ‘n rollal.

Mi a legfontosabb a zenétekben? A brutalitás és a gyorsaság? Bár én hallok a ’90-es évek eleji punk/grind őrület vonalából is keveset, ami megfelelően fűszerezi a zenéteket és teszi még izgalmasabbá?

Nem hiszem, hogy a sebesség annyira fontos a Dethboundban. Úgy gondolom, hogy ha a számban van némi groove, akkor az egy jó szám. A sebesség viszont nem igazán számít. Túl sok olyan banda van, aki kurva gyors albumot akar csinálni, ami talán gyors, de szarul szól, mert csak a sebességre gondolnak.

Mostanában merre felé koncerteztek? Gondolom nagyon kemény zúzás alakul ki az élő fellépéseiteken?

Nem volt koncertünk a Napalm Death-turné után, mivel a többi bandáinknak rengeteg koncertje és felvétele volt. Remélem, a lehető leghamarabb turnézhatunk, de szerintem először a következő albumunk új dalaira fogunk koncentrálni.

Készülnek már az új dalok? Mi várható, mit szeretnétek még finomítani a zenéteken?

Igen, csináltunk mostanra 16 új számot, és még fogunk egy párat, így ki tudjuk majd választani a legjobbakat a következő albumra. Az új anyag a legjobb, amit eddig csináltunk, és semmi sem hasonlít a régi számokra. Most a dalok sokkal inkább oldschool death metalosok, mint ezelőtt, de még mindig van benne grind a Deathbound stílusából. Úgy nőttünk fel, hogy olyan bandákat hallgattunk, mint a Dismember, a Nihilist, a Grave és ilyesmik, tehát ez egy jó módja, hogy tisztelegjünk azon bandák előtt.

Eddig ez a legsikeresebb albumotok? Mennyire kaptatok pozitív kritikákat?

Igen, volt néhány tényleg jó interjúnk a WMDW-vel, és jók voltak a visszajelzések. A számok sokkal jobbak ezen az albumon, mint a régebbieken.

Mit akarsz még elérni az életedben, van olyan álmod, ami még nem teljesült?

A Napalm Death-turné egy álom valóra válása volt, de még mindig van egy csomó olyan, amit meg szeretnék tapasztalni a DB-vel. Talán jó lenne egy turné a Motörheaddel, he he?

Mennyire foglalkoztat a pusztulás és a világvége? Mi az, ami érdekel?

A számaink leginkább a világ bukásáról, az emberi faj hülyeségéről szólnak, azaz a mindennapi életünkről, he he.

Üdvözlöm a csapatot és várom kíváncsian a következő lemezeteket!

Köszönjük az interjút. A következő kiadványunk egy split 7 lesz a Coldworkerrel. Két új számot rögzítettünk a splitre pár nappal ezelőtt. Két számot fog tartalmazni tőlük, és kettőt tőlünk.

—————-

ENGLISH VERSION:

When I first heard your music, I immediately said to myself “yeah, that is”. A true grind madness, eventually. I like very much what you perform on that CD. You are not a too old band, but are into the music thing for a long time. Could you talk about period spanning from your formation to nowadays?

Thanks for the words! We have done 3 albums and are currently making new songs to our next album, the new material is more Death metal orientated than before, but still with a good dose of grind too.

Your debut album was released by Woodcut Records. How succesful was it, and how well was it distributed?

Yeah the first album (To Cure The Sane With Insanity) was released by Woodcut and later re-released by Dynamic Arts because the old version was sold out, so DAR wanted to release the album with 3 bonus songs, so i guess it sold well then he he.

Your next album has been released by Dynamic Arts Records. How much difference it makes to work with them? What was impressing about them?

Yes we made a record deal with DAR after our first album with Woodcut, the Dynamic guys wanted to do better job promoting the band.

The album “We Deserve Much Worse” was released more than a year ago. How were its recordings in 2006 and to what degree was it a conscious decision to make it grindier?

We recorded WDMW in Vaasa (Fin) and the recordings took 2 weeks. One week recording and one week mixing the stuff. Now the album is released on vinyl too by Power it up with 2 bonus tracks.

At times influences like Nasum, Napalm Death and, of course, Rotten Sound can be witnessed in your music. How would you describe the world of Deathbound?

Maybe the Rotten Sound is because we have 2 members from that band he he. But anyways i would describe Deathbound as a sick mix of Death metal and Grindcore with a dose of rock n`roll.

What is the most important thing about your music? Brutality and speed? However, I also hear some early ’90s-era punk/grind madness nicely flavouring your music and making it even more exciting.

I don`t think that the speed is so important in Deathbound, i think that a song must have some groove in it then its a good song. But the speed doesn`t realy mater. There are too many bands that try to make a fucking fast album that maybe is fast but sounds like shit because the speed is the only thing they think of.

Where are you playing on stage nowadays? There must be some though mosh-pit out there, I guess.

We haven`t done any shows after our tour with Napalm Death, because our other bands has had a lot of shows and recordings. I hope we can tour as soon as posible, but i think we will focus on the new songs to our next album first.

Are the new tracks on the way yet? What can be expected, what do you intend to modify about your music?

Yeah we have done 16 new songs now and we will do a few more so that we can choose the best ones to our next album. The new stuff is the best material we have ever done, and it`s nothing like the old songs.
This time the songs are more old school death metal than before, but it still contains grind in the Deathbound style. We grew up listening to bands like Dismember, Nihilist, Grave and stuff like that so this is a good way to pay tribute to those bands.

Is this your most succesful album so far? How positive are the feedbacks you have got?

Yes we had some realy good reviews with WDMW, and the feedback has been great. The songs is much better on this one than our older albums.

What would you still like to reach in your life; do you have any unfulfilled dreams yet?

Well the tour with Napalm was like dream “cum” true, but there is still much i want to experience with DB, maybe a tour with Motörhead would be fine he he?

Are you obsessed with perish and world downfall? What are you interested in?

Our songs is mostly about world downfall, the stupidity of human breed, in other words our daily life he he.

Greetings to the band, and curiuous about your next release!

Thanks for the interview! Our next release is going to be a split 7 with Coldworker. We recorded 2 new songs to the split just a few days a go and it`s going to contain 2 killer songs from them and us.

Cheers! / Pete DB

WEB: http://www.deathbound.net/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek