Interjúk

Debauchery Interjú

(scroll down for English Version)

Helló, mindenekelőtt gratulálok az új lemezetekhez! Eredetileg honnan jött az ötlet, hogy a death metal-t és a hard rock-ot vegyítsétek a zenétekben?

Azt csinálom, amit szeretek. Ez zene és művészet, nincsenek szabályok. Nem érdekel, hogy Death Metal-nak, Black Metal-nak, Hard Rock-nak vagy akárminek hívják is. Az új lemezen tettem először különbséget a brutális cucc és a rockosabb dolgok közt. De attól ez még mindig Debauchery metál. Nem hinném, hogy a Debauchery egy átlagos death metál banda volna, szerintem csak az énekhang teszi a Debauchery-t Death Metál bandává.

Hogyan folyik nálatok a dalszerzés, kinek milyen szerep jut egy-egy album megírásánál?

Hmm, nincsenek bandatagok, egyedül írom a dolgokat. De sokkal egyszerűbb így, nincsenek összetűzések.

Előfordul, hogy néhány zenekar a nagy elvárások miatt feszült egy-egy lemez felvétele alatt, illetve bennük van a bizonyítási vágy. Nálatok hogyan zajlottak az új anyag munkálatai?

Számomra ez kikapcsolódás. Imádok a stúdióban lenni. Sok új dolgot ki tudok próbálni és meghallgatom az új felvételeket is. A legtöbb dalt csak kipróbálom gitáron, vagy lejátszom a fejemben. Így a Debauchery anyag, csak fikció a stúdió előtt. A stúdióban pedig összeáll minden, szeretem a kreatív munkát. Ott azt érzem, hogy tényleg olyasmit csinálok, ami hasznos.

Stúdiózni vagy turnézni szeretsz jobban?

A stúdiót.

Szimpatikus húzás volt, hogy a lemez elkészítése előtt kikértétek a rajongóitok véleményét, hogy ezúttal melyik irányba mozduljatok el inkább. Ez kinek az ötlete volt?

Művészként, nem azt a zenét játszom, amit az emberek elvárnak tőlem. Mindig a saját elképzeléseim szerint csinálom. De a Debauchery mániások tartják úton a bandát, megveszik a cd-ket és a banda cuccait, szóval úgy éreztem, meg kell kérdezni, melyik Debauchery stílust szeretik jobban. A brutálisabbat, vagy a rockosabbat. A végén még mindig megcsinálhatom, amit akarok, mert szeretem a rockos témát, gyors témát és mindent, ami közötte van. A Debauchery hallgatósága megmutatta melyik irányt szeretné, nos, nem igazán, mert mindet akarják, de én megpróbáltam:)

Kinek a munkája a Rockers & War borítója?

A brutálisabbat, amin démon van, azt Adrian Smith. Az előző borítót is ő csinálta, és világszerte még egy csomó Fantasy Grafikát. A Lány-t pedig Jen Meininghaus készítette.

Van kedvenc számod az új lemezről:)?

Igen, természetesen, „there is only war” és a „demon lady”

Idén március végén készült el új videótok a Death Metal Warmachine c. dalra, ami eredetileg a 2005-ös anyagotokon található. Miért pont erre készült klip, valamint tervezitek e valamelyik friss szerzemény megfilmesítését?

Amikor a videó elkészült még nem voltak kész az új nóták, 2008 szeptemberében. Októberben volt a felvétele a Rockers & War-nak, így egy régebbi dalt kellett választanom.

Németországban mennyire elkötelezettek az emberek a metal iránt? Előfordul pl., hogy néhány zenés tv csatorna leadja a durvább együttesek klipjeit, vagy esetleg rádióban játszanak néhány dalt az újonnan megjelent albumokról?

Nem, nem igazán, van néhány kisebb internet rádió, melyek metált játszanak, de ennyi.

2003 óta egy esztendő kivételével minden évben adtatok ki nagylemezt. Ez a kiadótok hatására van, vagy ti magatok ragaszkodtok az évenkénti megjelenéshez? Jövőre is számíthatunk friss anyagra?

Ez azért van, mert szeretek a stúdióban lenni. Augusztusban fogom felvenni az új albumot, de egy új bandával, csak rock zene, de majd meglátjuk.
A következő Debauchery felvétel még várat magára.

Emberileg is vagytok annyira őrültek, mint zenében? 🙂

Nem, unalmas vagyok.

Számotokra miért fontos az imidzs, mit szeretnétek ezzel kifejezni?

Miféle imidzs? Szeretem a jó nőket, ezért rárakom a bandafotókra, szeretem a fantasy és sci-fi dolgokat, így azokról írok dalokat. Ez nem imidzs, ez az, amit szeretek.

A banda fotóin látszik, hogy nem csak a metallal, de a csajokkal sem álltok hadilábon. Ha emlékezetem nem csal erre a Lords Of Battle-ben, valamint az új klipben is kaptunk utalást. 🙂 Tudnál erről pár szót mondani…?

Igen, a lány a Lords of Battle videóról a volt barátnőm, jól néz ki, de borzalmas személyiség 🙂

Nemrég jártatok Magyarországon. Milyen volt a buli, elégedettek voltatok a körülményekkel?

Két fellépésünk lett volna az Ektomorffal. Az első túl drága volt az embereknek, így nem sokan jöttek el, a második pedig valami zenei üzlet szarság (pénz) miatt hiúsult meg, így nagy siker volt 🙂

Nyárra terveztek fesztivál fellépéseket vagy inkább a klub koncertekre összpontosítotok?

Igen, fellépünk néhány nyári fesztiválon szeptemberben és októberben, pedig sok klubban. Az összes fellépésünk megtalálható a www.debauchery.de címen.

Biztosan van pár megszokott koncert dalotok. Előreláthatólag az idei lemezről mely számokat fogjátok rendszeresen eltolni élőben is? A visszajelzések alapján vannak már a közönség részéről újonnan avatott kedvencek?

Legtöbbször a „Blood for the Blood God”-ot játszsuk. Utáljuk, de az emberek szeretik, így játszanunk kell a dalt. Az új albumról játsszuk a There is Only War-t, Primordial Annihilator-t, Savage Mortician-t, Killing Ground-ot, 3 Riff Hit-et és talán még néhány másikat is. Azt hiszem ez a legjobb lemez eddig, és sok új dalunkat kéne játszani.

Számodra melyik volt az eddigi legemlékezetesebb fellépésetek?

A Summerbreeze múlt évben: reggel 11:00 órakor kellett játszanunk a harmadik nap első fellépőjeként és csak 20 percet kaptunk. De 5000-n jöttek el és állat bulit csaptak. A bulink után pedig mind visszamentek a camping-be. Az király volt. Sosem gondoltam volna, hogy ilyen megesik velünk.

Kedvenc pia? Gyakran rúgtok be?

Általában whiskey-kólát iszok, az a legjobb, de agresszív leszek tőle. Úgyhogy néha sört és valami különlegességet iszok, mint mondjuk a Mai Tai.

Van valami különlegesen extrém zenekari sztoritok?

Semmi érdekes, van egy gáz történet, egyszer bunyóznom kellett az egyik bandataggal a színpadon, volt egy gitárosom, aki lelépett a turné közepén. Vesztettem pár ezer eurót egy volt tag miatt, aki a banda eladásiból befolyó összeget nyúlta le. Fizettem egy turné támogatónak egy olyan turnéért, ami sose jött létre stb… stb. Nagy Sikerek. 🙂

Kicsit elkanyarodva a banda dolgaitól. Mi a véleményed a különböző vallásokról?

Nem igazán érdekel más ember vallása. A Keresztény egyház el van baszva, de maga a kereszténység egy jó dolog, nem szeretem ahogy a muszlimok és a zsidók bánnak az állatokkal. Az indiai és ázsiai vallásokról pedig szart se tudok.

Mi a legrosszabb rémálmod, avagy mitől félsz a legjobban?

Hogy olyan beteg vagyok, hogy nem tudok magamról gondoskodni.

Végezetül, üzensz valamit a magyar rajongóknak?

Töltsd le az új Death Metal Warmachine hardcore leszbi videóját a honlapunkról: www.debauchery.de frankó és ingyenes.

Köszönöm a türelmet és az interjút, jó turnézást és sok sikert a továbbiakban!

Köszönöm szépen, szevasztok és Blood for the Blood God!!!

————————-

ENGLISH VERSION:

Hello, first of all let me congratulate on your new album. Where did this idea of blending death metal with hard rock in your music come from, originally?

I just do what I like. It`s music and art, there are no rules. I don`t care if it is called Death Metal, Black Metal, Hard Rock or whatever. On the new record it`s for the first time that I have made a difference between the more brutal stuff and all the rock songs. But it’s still just Debauchery metal. I don`t think that Debauchery is the average Death Metal band, only the voice makes Debauchery a Death Metal band at all.

How does the writing process go in your band? What roles do the members get when you write an album?

Hm, I have no bandmembers, so I write all the stuff alone. But it`s more easy this way, there are no conflicts…

Sometimes, bands seem to be a bit stressed due to higher demands during the recordings, and also there’s the wish to show what they’re capable of. How did the recordings of your new material go?

For me it`s fun. I love to be in the studio. I can try many cool things and I can listen to all the new songs for the first time. Most songs I try only with my guitar or play them in my head. So the Debauchery stuff is only fictional before the studio. And in the studio all the ideas come together, I like the creative work. There I have really the feeling that I`m creating something of worth.

Which one do you like better: being in the studio, or doing tours?

The studio.

It was a nice move to ask your fans regarding which direction you would take this time. Whose idea was it?

As an artist I do no play the music people expect from me. I always do it my way. But the Debauchery maniacs keep the band going, they buy the Cds and the merchandise, so I thought it apropriate to ask what of the Debauchery style they like more. More the brutal stuff or more rock. In the end I still can make what I like, because I like the rock stuff, the fast stuff and everything in between. But the Debauchery audience showed what direction they wanted…..not really because they wanted it all, a mix of everything…but I tried 🙂

Who did the cover for Rockers & War?

The brutal one with the demon is from Adrian Smith, he did also the last cover, and a lot of Fantasy Artwork around the world. The Girl was made by Jan Meininghaus.

Do you have any fave songs off the new album?

Yes of course, „there is only war” and „demon lady”

Your new video was made in March for the track, Death Metal Warmachine, which, originally, can be found on your 2005’s record. Why did you choose that particular track? Do you plan to shoot another video for a track from the new album?

The new songs were not finished when I made the video, it was in september 2008. And the recording session for Rockers & WAr was in Oktober, so I had to choose an older song. Death Metal Warmachine is one of my favourites. So I took this one.

How much are people in Germany into metal? Are there TV channels, for example, that show videos of rawer metal bands, or maybe radios play some songs off new records?

No not really, the are some small internet radios for metal, but that`s it. A lot of peolpe like metal but they don`t get the publicity they should get.

Since 2003, you’ve been releasing records each year except for one year. Is this due to your label or do you yourselves stick to this? Can we expect new material next year, too?

That`s because I like to be in the studio. I will record a new album in August, but with a new band, only Rock music…but we will see. The next Debauchery record will take a while.

As persons, are you as crazy as your music is?:)

No, I`m boring.

Why image is important to you? What do you wish to express with it?

What image? I like nice women, so I pit them on my „bandphotos”, I like Fantasy and Science Fiction stuff, so I make lyrics about it. It`s no image, it`s what I like.

Your photos reveal you’re going along well with girls too, not with just metal. If my memory serves me well, in the video of Lords Of Battle we also get some reference of this:) Could you say a few words about this?

Yes, the girl from the Lords Of Battle video is my ex-girlfriend, nice to look upon but a terrible character 🙂

You were playing in Hungary not too long ago. How did you like the gig, and how much were you satisfied with the conditions?

We should have played two shows with Ektomorf. The first was much too expensive for people, so not too many showed up, and the second one was cancelled because of some music business shit (money) so it was a great success 🙂

Are you planning fests for the summer, or do you focus rather on club gigs?

Yes we play some festivals in summer, and in september and oktober a lot of clubs. All the shows can be found on www.debauchery.de

I guess you have some mandatory tracks at your gigs. Presumably, which tracks of the new album are you going to play on a regular basis? According to feedbacks, are there any favourites by the fans?

Most of the times we play „Blood for the Blood God”. We hate it, but people love it, so we have to play the song. Of the new record we play There Is Only War, Primordial Annihilator, Savage Mortician, Killing Ground, 3 Riff Hit and perhaps a few others too. I think it`s the best record so far, and we should play a lot of the new songs.

To you, which gig of yours was the most memorable so far?

Summerbreeze last year: We had to play at 11:00 in the morning as the first band on the third day and had only 20 minutes showtime. But 5000 people showed up and made a hell of a party. And after our show they all went back to the camping area. That was cool. I never expected something like that.

Your fave drink? Do you get drunk often?

Most of the times I drink whiskey coke, it`s the best one, but it makes me aggressive. So sometimes I prefer beer or something special like a Mai Tai.

Any special extreme story with the band?

Not a cool story, only loser stories like I had a fight on stage with one of my musicians once, I had a guitarist who left the band in the middle of a tour, I lost a few thousand euros to a ex band member who took all merch money for himself, I payed toursupport for a tour that never started…..etc. etc. Great Success 🙂

A bit off the band. What is your opinion on different religions?

I don`t care too much about other people religions. The Christian church is fucked up, but Christianity is a good thing, I don`t like the animal treatment of moslems and jews, and of the indian and asian religions I don`t know a shit.

What’s your worst nightmare? Or what do you fear most?

To be very sick so I`m not able to care for myself.

At the end, any message to the Hungarian fans?

Download the new hardcore lesbian video for Death Metal Warmachine from our homepage www.debauchery.de
it`s cool and for free…

Thank you for your patience and the interview. Have a cool tour and good luck!

Thank you very much…cheers and Blood For The Blood God!!!

Kapcsolódó cikkek

A Debauchery felfedi új albumának számlistáját

KMZ

A Debauchery újabb albumrészleteket fed fel + új klip

KMZ

Hot News: Debauchery release new video clip

KMZ

Hot News: Debauchery – Demonslayer Pre-Listening

KMZ

Hot News: Debauchery reveal album artwork and tracklist, post teaser video

KMZ

Hot News: Massacre Records – New Signing: Debauchery

KMZ

Hot News – Debauchery: Animal Holocaust video

KMZ

Debauchery Interjú

Azagtoth

DEBAUCHERY – Germany’s Next Death Metal

Azagtoth

DEBAUCHERY – Rockers & War

Jillian

Ektomorf, Replika, Debauchery, Agressive Fear, Dread The Moment – Koncertbeszámoló

terror

DEBAUCHERY – Continue To Kill

Arsonist

DEBAUCHERY – Back In Blood

KMZ

Moonsorrow, Swallow The Sun, Debauchery – Koncertbeszámoló

Ata

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek