Interjúk

Debauchery Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Thomas Gurrath válaszolt.

Helló, Thomas! Milyen visszajelzéseket kaptál a Germany’s Next Death Metal album kapcsán? Hogy fogadta a szakma és a rajongótábor?

Hey, fogalmam sincs a sajtó véleményéről, de a Debauchery közönsége szereti az új albumot. Ez az ami igazán számít nekem.

Ha a death metal-t, mint stílust tekintjük, akkor véleményem szerint, Debauchery lemez ennyire még nem került távol ettől a stílustól. Lazább, rockosabb anyag születetett, mint eddig bármikor. Egyetértesz ezzel? Teljesen tudatosan alakult így az album anyaga?

A Debauchery, Debauchery Death Metalt játszik. Soha nem az volt a célom, hogy más Death Metal bandákhoz hasonlítson a hangzásunk. Szóval mondhatni igaz, nem ez a műfaj a kenyerünk. A saját utunkat járjuk.
Azt viszont nem mondanám, hogy az új album egy rock album. Nagyon sok Thrash-hez hasonló szám van a korongon, stb. A hangzás viszont nagyon földön járó, visszavett, egyszerű, szervesen élő, talán ez az, ami az albumot rock-szerűvé teszi. Csak két gitárt használtunk, mindkettő Marshall, nem használtunk túl sok gain-t és overdrive-ot. A célunk az volt, hogy előre helyezzük a Debauchery-t felépítő magot: a riffeket, a hangot, és a groove-ot.
Az utolsó albumon nagyon sok cucc volt, billentyűk, sample-ök, minden. Az új album viszont inkább újra letisztult Debauchery.

Kijelenthetjük azt, hogy Thomas Gurrath-hoz napjainkban a tiszta rock közelebb áll, mint a death metal?

Mindig is ilyen volt 🙂

Ha jól sejtem, nem kell vért izzadnod egy-egy dal megalkotásakor, de gondolom, vannak kiemeltebb alkotói fázisok az életedben. Mennyi időt igényel átlagosan egy lemez elkészítése?

A felvételek nagyon egyszerűen mennek manapság. Rengeteg tapasztalatot gyűjtöttünk, és a világ legjobb hangmérnöke a miénk (Dennis Ward). A dalok írása viszont rengeteg kemény munkával jár.

Apropó vér… Tudom, hogy magadat adod, amikor újra és újra beindítod a Debauchery gépezetét. Közel állnak hozzád a nők és a fantasy témák, de egy vegetáriánus ex-középiskolai tanár, aki még csak nem is biológia szakos, hogy kötődhet ennyire a vérhez? Nem túl meglepő, ha a kollégáid és az oktatási hatóság azonnal becsináltak a nadrágjukba…

Haha… ja, tudom. Néha kicsit vicces. Amikor a Death Metal henteseinek hívnak minket és én csak Tofut tolok. De mi a fasz. A vér csak vörös festék.

A Warhammer 40000 univerzuma szép számmal visszaköszön dalaidban. Kitartasz Ian Watson művei mellett, vagy mindenevő vagy ebben a témában? Birodalom vagy Káosz?

Soha nem olvastam semmit Jan Watsontól. Számomra Graham McNeill, Ben Counter, Dann Abnett, Gav Thorpe a legjobbak… de próbálok mindent magamévá tenni. Imádom ezt a rengeteg erőszakos fantasy cuccot. Van egy csomó kötetem azokból a Black Library háttértörténetekből is, azok is királyak.
És ha választani kell a Birodalom és a Káosz között: természetesen Káosz… Khorne és Slaanesh… egyértelműen.

Visszatérve a zenére: hogy koptak el melletted a régi tagok? Esetleg még kapcsolatban állsz valakivel közülük? Úgy tudom, néhány zenész kollégádnak volt egy-két nem túl etikus húzása.

Csak a jelen felállással tartom a kapcsolatot. A legtöbb velünk koncertező ex-tagunk egyszerűen egy senki.

Mostanság kiket hallgatsz szívesen? A death metal bandák közül melyek a kedvenceid?

Az időm nagy részében AC/DC-t és Judas Priestet hallgatok (és a Halford szóló cédéket). Voltam egy Saxon fellépésen pár napja, a következő amin ott leszek pedig a Black Label Socitey. A Death Metal műfajból pedig a Six Feet Under, Obituary, Cannibal Corpse és Bolt Thrower a kedvenceim.

Ha nem zenészként dolgozol, akkor mivel töltöd napjaidat? A fizikumodat hogy tudod szinten tartani? Fogyasztasz alkoholt?

Eljárok a fitneszterembe, tudod, ahol az a sok csicsás ember találkozik a szaros túldivatolt szuper sportruhájukban. És igen, iszok alkoholt, és néha túl sokat, a fenébe is. De az idő nagy részében otthon ülök a telefonom és a számítógépem előtt, és a banda dolgait intézem. Nem éppen rocksztáros, de valakinek ezt is meg kell csinálnia.

A promo fotókon gyakran visszaköszönnek a chopper-ek. Jelenleg van-e a birtokodban valamilyen „gépszörny”?

Nem, nincs keret ilyesmikre, de királyul néznek ki. Egyszer sem ültem motoron mióta megvan a jogsim. Nem is vagyok biztos benne, hogy még mindig tudnám vezetni őket, így tíz év után.

Hálás vagyok, hogy időt szántál a kérdéseimre. Sok sikert és minél több fergeteges koncertet kívánok!

Köszönöm szépen… és remélem találkozunk pár koncerten. Üdv

—————————-

ENGLISH VERSION:

Answers by Thomas Gurrath

Hi there Thomas! What feedbacks have you received regarding Germany’s Next Death Metal album? What was the reception like from the profession and the fans?

Hey, I have no idea how`s the oppinion of the press, but the Debauchery audience likes the new album. That`s what matters to me.

If we look at death metal style, my opinion is that Debauchery album has never been this far from this genre. You made an easier, rock-like material. Do you agree? Was this intentional?

Debauchery plays Debauchery Death Metal. It was never my intention to sound like other Death Metal bands. So perhaps we have no part in this genre, that`s true. We walk our own way.
But I would also not say the new album is a rock album. There are many Thrash-like songs on the record etc. Only the sound is very down to earth, reduced, simple, organic, perhaps that makes the album a little bit rock-like. We used just two guitars, both Marshall, not so much gain and overdrive. The intention was to bring the core of Debauchery to the fore: Riffs, Voice, Groove.
On the last album we had so much stuff, keys, samples everything. But the new album is more Debauchery again.

Can we declare that Thomas Gurrath is nearer to pure rock than to death metal these days?

It was like that at all times 🙂

I think you don’t sweat blood when composing songs, but perhaps you have stressed moments as well. How much time does it take to complete an album?

The recording sessions are very easy these day. We have a lot of expierence and the best recording engineer in the world (Dennis Ward). But writing the songs is a lot of hard work.

By the way, blood… I know every time you restart the Debauchery machine it has everything of you. You fancy women and fantasy themes but how could a vegetarian ex-secondary school teacher, not even in the biology profession, so bonded to blood? I guess it’s not that surprising that your colleagues and the educational authority shit their pants immediately…

Haha…yeah I know. Sometimes it`s a little bit funny. When they call us the butchers of Death Metal and I`m only into Tofu. But what the fuck. The Blood is only red paint.

The universe of Warhammer 40k is a returning theme in you songs. You stick to the pieces of Ian Watson, or you love the whole world? Empire or Chaos?

Never read anything of Jan Watson. The best for me are Graham McNeill, Ben Counter, Dann Abnett, Gav Thorpe…but I try to get a hold on anything I can get. I love all this violent fantasy stuff. I have also a lot of those Black Library backround books, they are really cool too.
And if the choice is between Empire or Chaos: Chaos of course…Khorne and Slaanesh…obviously.

Back to music: How did the former members disappear? Have you stayed in touch with any of them? As far as I’m concerned some of your musician colleagues were not too ethical to say the least.

I´m only in contact with the current live team. Most of the former live musicians just suck.

What bands do you listen to recently? Who are your favorites among the death metal bands?

Most of my time I listen to AC/DC and Judas Priest (and the Halford solo cds), I was at a Saxon show a few days ago, the next show I will attend to is Black Label Society. Of the Death Metal genre I like Six Feet Under, Obituary, Cannibal Corpse and Bolt Thrower.

What do you in your everyday life? How do you keep your body in shape? Do you drink alcohol?

I go to the fitness studio, you know, the place where all the fancy people meet, with all their overstyled bullshit super sport clothes. And yes, I drink alcolhol, and sometimes too much, damn it. But most time of the day I sit at home, with my phone and computer and organize all the bandstuff. It`s not so much Rock`N`Roll but someone has to do it.

The promo photos often contain choppers. Do you own any „monster”?

No, no money for something like that, but they look cool. I never sat on a motorcycle after I made my drivers licence. I`m not even sure I can drive them anymore, it`s 10 years back.

Thank you for taking your time and answering my question. I wish you many awesome concerts and all the best!

Thank you very much…and hope to see you on some shows. Cheers

WEB: http://www.debauchery.de/

Kapcsolódó cikkek

A Debauchery felfedi új albumának számlistáját

KMZ

A Debauchery újabb albumrészleteket fed fel + új klip

KMZ

Hot News: Debauchery release new video clip

KMZ

Hot News: Debauchery – Demonslayer Pre-Listening

KMZ

Hot News: Debauchery reveal album artwork and tracklist, post teaser video

KMZ

Hot News: Massacre Records – New Signing: Debauchery

KMZ

Hot News – Debauchery: Animal Holocaust video

KMZ

DEBAUCHERY – Germany’s Next Death Metal

Azagtoth

Debauchery Interjú

Jillian

DEBAUCHERY – Rockers & War

Jillian

Ektomorf, Replika, Debauchery, Agressive Fear, Dread The Moment – Koncertbeszámoló

terror

DEBAUCHERY – Continue To Kill

Arsonist

DEBAUCHERY – Back In Blood

KMZ

Moonsorrow, Swallow The Sun, Debauchery – Koncertbeszámoló

Ata

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek