Interjúk

Deprived Of Salvation interjú

Jelenleg érdekes a helyzet a világban és sok minden változni látszik, viszont úgy gondolom az Old School Death Metal megbízható és most is megtalálja a helyét a színtéren. Miért ez a műfaj és hangzás a legértékesebb számotokra?

Elég régi motorosok vagyunk a szintéren mindannyian, és ez volt ebben a társaságban a legnagyobb közös pont. Úgy voltunk vele, hogy miért ne próbálnánk ki magunkat ebben a műfajban, és rendkivül könnyen jöttek az ötletek és számok, működőképesnek bizonyult a képlet :).

Manapság mennyire nehéz ebben a stílusban zenészeket találni? Mikor kezdtétek a Deprived Of Salvation hangáradatot megnyitni?

2019 novemberében kezdett formálódni az ötlet, hogy márpedig ebből zenekart akarunk csinálni, és nálunk elég könnyen jött a felállás, baráti társaság az egész bagázs, szóval ez nem volt bonyolult nálunk. Másfelől elég nehéz nyilvánvalóan megfelelő embereket találni a dologhoz, és csak az idő mutatja meg mennyire kompatibilisek egymással a zenészek.

Kik alkotják a jelenlegi felállást? Kinek mi a kedvenc albuma?

Sarafutgyinov Borisz – Gitár, Vokál

Suvada Péter – Bass, Háttérvokál

Mácsai Dániel – Gitár

Farkas Hajdú – Dob

Metzger Dávid – Dob

A kedvenc lemez egy teljesen lehetetlen kérdés, mivel mindenki annyi zenét hallgat ami egy hadseregnek elég.

Durván 2 éve léteztek, de már van egy kislemez, egy album és most megint jön egy kislemez! Szerintem meg van a kellő lendület! Milyen a zenekar hangulata?

1 éve létezünk kereken, és igen a lendület adott, egyelőre meglehetősen könnyen jönnek a dalok és az ötletek. A hangulat mindig rettenet(esen király) 😀

A „Destination · Decay” által már sokan megismerhettek. Biztosan kaptatok több pozitív visszajelzést is. Szerinted milyen ez a 11 dal? Mennyire lehet izgalmas manapság valakinek?

Figyelj, nyilván nem ettől a zenétől kell várni a második spanyolviaszt, vagy a metál új forradalmát. Alapvetően ez egy hagyományőrző old-school műfaj, old-school arcokkal, nem lehet vele több tízezres stadionokat megtölteni, de nyilván alapvetően nem is ez a cél. Ez a zene az underground-ban él, és pont ez a szépsége. Nincs kompromisszum, de van láncfűrész, zombik, és rengeteg party. A saját magunk zenéjéről egyébként sem szeretünk nyilatkozni, majd eldöntik a rajongók, hogy kinek mennyire tetszik az amit épp csinálunk. \m/

Itt van a folytatása a megismert daloknak! Mennyivel tér el zeneszerzés, felvétel és hangzásban a decemberben megjelenő Deprived Of Salvation mű?

A zeneszerzés folyamata nem sokban változott, az új EP valamivel nyersebb, és dühösebb lesz mint a nagylemez viszonylag dallamos hangzása. De ezt majd meglátjátok nemsokára.

A napokban megjelent a „The Uprising” videoklip, ami a kislemez előfutára. Milyen lehetőségek merültek fel és mi mindent sikerült megvalósítani?

Egyelőre lehetőségekről beszélni nehéz a jelenlegi helyzet miatt, mindenesetre nagy hirtelen megemlíthetjük, hogy az első nagylemezünk fizikai terjesztésével ezennel a Total Darkness Propaganda foglalatoskodik. Januárban kézben is lehet fogni általuk.

Miért döntöttetek kislemez megjelentetésben? Milyen formátumban jelenik meg és hol lesz elérhető?

Ez a következő EP egyelőre csak digitálisan fog megjelenni, youtube-on illetve a facebook oldalunk média szekciójában lesz elérhető, és a szokásos Spotify, Tidal, iTunes és társai kavalkádjában.

Gondolom nem igazán adódik koncert lehetőség manapság, így több idő jut dalírásra vagy pont ennek a hiánya miatt kevesebb ihlet jön és lassabban haladtok?

Egyáltalán nem haladunk lassabban, igazából pont a szinpad az amire mindenkinek fáj a foga pillanatnyilag.

Miben reménykedtek a jövőt illetően? Mi az ami számotokra biztató előrelépés lenne?

Ha visszatérne a normális kerékvágás, bevetődhetnénk a turné buszba, és addig nem állnánk meg amíg nem szakad le a fejünk.

Remélem a Deprived Of Salvation Death Metal gépezet még sokáig fog zakatolni, köszönöm a válaszokat!

Igazán nincs mit, mi köszönjük a megkeresést!

Kapcsolódó cikkek

Deprived Of Salvation – megjelent az új EP

KMZ

Deprived Of Salvation – „Disintegrate” videóklip!

KMZ

Deprived Of Salvation – megjelent az új single és videoklip

KMZ

Deprived Of Salvation – megjelent a bemutatkozó lemez

KMZ

Deprived Of Salvation – bemutatkozó szöveges videó

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek