Interjúk

Desaster Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Tormentor válaszolt.

Üdvözöllek Tormentor a KME nevében? Először is kérlek foglald össze nekünk, hogy a Satan’s Soldiers Syndicate óta mi történt a zenekarral!

Hello! Igen, 5 év hosszú idő, de sok mindent csináltunk közben. 20 éves buli, új dalok és kiadvány, néhány split és sok buli. Infernal apa lett stb. De végre újra itt vagyunk!

2009-ben jelentettétek meg a 20 Years Of Total Desaster válogatást, 2010-ben pedig egy split anyaggal és egy single-vel jelentkeztetek, ezekről mit kell tudnunk?

Igen, a kiadvány része volt a szülinapi bulinknak. 43 képes LP-t tartalmaz demokkal és kiadatlan dalokkal és bevéséssel színezett MLP-t, 4 új számmal. Ezeken felül van benne még poszter és egy nagyobb füzet is. Készült egy „Die Hard” verzió is, melyben helyt kapott egy rajongói Desaster magazin, 3 nagy poszter és egy póló is. A születésnapi buli egy hajón volt megtartva a Witchburner, Protector(s) és 600 részeg elmebeteg társaságában. Életem egyik legjobb estéje volt. Néhány régi banda tag is feljött a színpadra. Hosszú és gonosz éjszaka volt!
A japán black metálistenekkel, a Sabbattal készített split azért jött létre, mert mindkettőnknek évfordulója volt. Nekünk a 20., nekik pedig a 25. A spliten a Death „Zombie Ritual”-ját dolgoztuk fel és újra felvettük a „Devil’s Blood”-ot. Nagyszerű, hogy Chris Reiffert urat köszönthettük a mikrofonok mögött, így gyilkos lett a cucc!

Idén jelent meg vadonatúj lemezetek a The Arts Of Destruction és először fordul elő a csapat karrierje során, hogy két album között öt év telt el, mi volt ennek az oka?

Igen, az 5 év kurva gyorsan eltelt… Fogalmam sincs, mi tartott eddig. Már nem vagyunk olyan fiatalok és nem is akarunk egy sablonos albumot kiadni. Úgy döntöttünk, akkor lépjük át a stúdió küszöbét, ha eljött az idő.

Hol, melyik stúdióban rögzítettétek az új anyagot? Mennyi idő állt rendelkezésetekre felvenni a lemezt?

Ismét úgy határoztunk, hogy a Taxomusic Studios-ba megyünk, Koblenzben. Itt vettük fel a „kisebb” kiadványokat is és a „Divine Blasphemies”-t is. A keverést és a masterelést egy barátunk, Temple of Disharmony készítette, így nem kellett a keverőpult előtt lennünk. A hangzást is ő keverte, ami jobb mint valaha!

Ez már a harmadik albumotok a Metal Blade számára, hogyan kerültetek hozzájuk mintegy hét évvel ezelőtt? Más kiadók is érdeklődtek irántatok?

Basszus, haver… 7 év hosszú idő… nem baj, ez egy rövid történet. A német irodából kért fel minket Andreas néhány éve és belementünk. A MB egy jó kiadó. Van néhány fura bandájuk, de azok legtöbbje az amerikai irodán keresztül lettek szerződtetve. Ez a sok szar Metalcore. Mostanában azért elég jó bandák kerülnek be hozzájuk, mint a Portrait, Sister, In Solitude és néhány régi banda is, mint a Cannibal Corpse, Amon Amarth, Primordial, stb.
Persze, jöttek máshonnan is ajánlatok, de a MB ajánlata volt a legjobb. A legtöbb kiadó nem adott akkora szabadságot, mi pedig olyan banda vagyunk, akik szeretik a kezükben tartani a dolgokat!

A Satan’s Soldiers Syndicate-től mennyiben tér el az új lemez? Szerinted melyek a legfőbb különbségek a két anyag között?

Szerintem nincs sok különbség. Mit vártál egy Desaster albumtól? Innovációt? Változásokat? Ugye, hogy nem! Olyan, mint a többi kiadványunk, zúzós, nyaktörő, ami isten arcába tolja a középső ujját!

Ezúttal is kompromisszummentes, durva, brutális Desaster lemez született, igaz?

Így van! 100% Metal, 100% Istenkáromlás, 100% Desaster!

Ahogy az tőletek megszokott, a The Arts Of Destruction bakeliten is megjelenik, melyet a High Roller gondoz, limitált számú lesz a kiadvány?

Igen, úgy döntöttünk, 3 különféle felvételt készítünk. Egy normál black-et, egy képes LP-t és egy DVD-t Slippel. Mindháromban megtalálható lesz egy hatalmas poszter is!

A vinyl-re feltettétek a kultikus Cancer, Cancer Fuckin’ Cancer dalának feldolgozását, miért pont ezt a nótát választottátok?

Olyan számot szerettünk volna választani, ami ránk illik. A Cancer-t még dolgozták fel olyan sokan, így a CFC-re esett a választás! Szerintem ez a legjobb szám a lemezen!

Több mint 10 éve állandó tagsággal dolgoztok, nagyon kevés tagcsere zajlott le nálatok, elmondható, hogy erős a zenekaron belüli egység? Sokat lógtok együtt?

Igen, 2001-ben csatlakozott Sataniac és azóta ezzel a felállással zenélünk. A kezdetekben sokat lógtunk együtt a régi tagokkal, de az évek során különféle felfogások alakultak ki és változtak a dolgok. Infernal apa lett, így nincs már annyi ideje, mint 10 éve. Sataniac 100km-re lakik tőlünk a gyönyörű EIFEL-ben, így már csak Odin és én szoktunk együtt lógni. Meleg tejet és teát iszogatunk bárokban és koncertekre járunk. Jól is van ez így, a színpadon még mindig tökéletes egységet alkotunk!

Régi énekesetekkel Occulto-val mi a helyzet? Kapcsolatban vagytok még vele? Részt vesz még az undergroundban?

Miután kilépett a bandából teljesen megszakadt a kapcsolat. Múlt nyáron találkoztam vele egy középkori vásáron és megbeszéltük, hogy összefutunk még. Szükségünk lesz rá a hamarosan megszervezésre kerülő 25., különleges bulira. Szóval, ő már nem mozog underground körökben, de még mindig szereti a rock-ot és a metált. Ott volt a tavalyi Keep It True fesztiválon is.

Köztudottan vérbeli, old school metalosok, headbangerek vagytok, a mai színtérről mi a véleményetek? Vannak/Voltak-e mostanában olyan csapatok, kiadványok, amelyek felkeltették az érdeklődésedet?

Szerintem a jelenlegi színtér elég erős és sok jó, régi és új banda van. A legutóbbi albumok közül a Grand Magus kiadványokat és a Primordial „The Nameless dead”, az Absu „Absu”, a Midnight „Satanic Royalty” albumokat emelném ki, plusz ezeken felül természetesen mindent, ami Asphyx!! Az új bandák közül nagyszerű a Vallenfyre, Vanderbuyst, Vektor, Unholy Lust, Sonne Adam, Sister, Orchid, Nekromantheon, Morbus Chron, Iron Lamb, In Solitude, Insidious, Hooded Menace, High Spirits…

Lenne egy személyes kérdésem is: ha azt mondom neked, hogy Stygian Shadows fanzine, mi jut eszedbe róla?

Emlékszek egy magyar magazinra. Mi is volt a neve a fickónak? Laci, vagy ilyesmi 🙂 Találkoztam vele valamikor egy fesztiválon, jó arc!

Minthogy kétszer is felléptetek Magyarországon, mikor jöttök legközelebb hozzánk? Hogy néz ki, hogy alakulnak a zenekar jövőbeni tervei?

Jó lenne ismét eljutni Magyarországra, de jelenleg nincs betervezve. A jövőben kiadunk néhány splitet, koncertezünk és elkezdjük szervezni a 25. évfordulót!
Legyetek résen!

Tormentor, köszönöm válaszaidat, további szép napot kívánok! Bang Or Be Banged!

Hasonlókat kívánok neked is, köszi az interjút! Éljenek a magyar metál arcok! Ha szeretnétek vásárolni valamit, irány a következő cím: www.total-desaster.com
Bang or be Banged! Tormentor

———————————-

ENGLISH VERSION:

Answered by Tormentor.

Greetings, Tormentor, in the name of KME! First of all, please summarize what has been going on with the band since Satan’s Soldiers Syndicate!

Hey bro! Cheers… yeah 5 years sounds very long, but we had so much to do in between… 20 years party/ box/ new songs, some splits, many show, Infernal become a daddy and so on. But finally we made it again!

Your compilation, entitled 20 Years Of Total Desaster was released in 2009, and in 2010 you came up with a split material and a single, what should we know about these?

Yeah, the box was part of our birthday party. It includes 43 picture LPs with Demos and unreleased songs and an etched colored MLP with 4 new songs… plus poster and large booklet. We also had a “Die Hard” version, which had a patch, a Desaster mag made by a fan, 3 big posters and a shirt. The birthday party was on a boat with Witchburner and Protector(s) + 600 drunken maniacs. It was one of the best moments in my life! Also some old band members showed up on stage and so on. The night went long and evil!
The split with Japanese Blacking Metalgods Sabbat was released because we both had an anniversary … we 20 and Sabbat 25 years in steel!
The split was a cover of Death’s “Zombie Ritual” and re-recorded “Devil’s Blood”. Great thing on this was that we had Mr. Chris Reiffert on vokills and it was released as a shape… looks killer!

Your brand new album, The Arts of Destruction was released this year, and it has been the first time in the band’s history that five years have passed between two albums, what was the reason for this?

Yes, 5 years passed fast as fukk… No idea why it took so long. We aren’t the youngest anymore and we also don’t want to release a album full of fillers. So we decided to enter the recording studio when time was right!

In which studio did you record the new material? How much time did you have for the recordings?

Again we decided to enter the Toxomusic Studios in Koblenz. We recorded there most of all our “smaller” releases and also “Divine Blasphemies”. But we only recorded all there. Mix and master was done by a friend … Temple of Disharmony, so we’ve not been in front of the mixing console. Only he made the sound… and it sounds better than ever!

This is your third album for Metal Blade, how did you end up with them seven years ago? Did any other labels show interest for you guys?

Fuck, bro… 7 years is a long time… anyway… This story is short. Andreas from the German office asked us some years ago and we agreed after a while. MB is a good label. Some strange bands on it, but most of those bands were signed by the American office. All that stupid Metalcore shite! But now a lot of good bands enter the rooster like Portrait, Sister, In Solitude and still some good old bands like Cannibal Corpse, Amon Amarth, Primordial and so on.
Of course we got offers from other labels… but they gave us the best offer. Most of the offers were not in our interest because of merchandise… You know, we are a band who likes to control as much as possible by them selves!

How much does the new album differ from Satan’s Soldiers Syndicate? What would you say to be the main difference between the new materials?

I think there isn’t that much difference. What do you expect from a Desaster album? Innovation? Changes? Come on, you don’t! It is, like all other releases before, a head crushing, neck breaking and poser killing fist in the face of god!

What we got is again a coarse, brutal Desaster album with no compromise, right?

You are right, sir! 100 % Metal, 100% Blasphemy, 100% Desaster!

As it is usual of you guys, The Arts Of Destruction will be released on LP, too, under High Roller records. Will it be a limited edition?

Yes, we decided to do 3 different records… a normal black one, a picture LP and a splatter one with DVD and Slip mat, all 3 are coming with a huge poster!

You included the cover of the cultic Cancer, Cancer Fuckin’ Cancer on the vinyl, why did you choose this particular song?

We were thinking about a good song which fits to us. And Cancer isn’t covered that much. So we thought CFC is a nice idea! In my opinion the best song on that record!

You’ve been working with the same line-up for 10 years, there were very few member changes in the band, can it be said that there is a strong unity among you guys? Do you hang out a lot together?

Yeah, since 2001 after Sataniac joined the band, we have the same line up… not that bad… In the beginnings of the band we hung a lot around together, but within the years, interests going different ways. So Infernal is now a family dad and hasn’t that much time like 10 years ago, Sataniac lives 100 km away from us in the beautiful EIFEL, so it’s only me and Odin who still hang around together and drink some hot milk and tea in bars, going to shows, etc But it’s ok, on stage we are still a perfect union!

What’s up with your old singer, Okkulto? Do you guys still keep in touch? Is he still in the underground scene?

Contact lost totally after he left the band. But we met last summer at a medieval market and we said we must meet again. We need him for the 25 anniversary special thing we’ll do soon.  Anyway he isn’t into the underground scene anymore, but he is still a Rock and Metal fan. He was also at Keep It True Festival last year.

It is well-known of you guys that you are true old-school metal headbangers, what do you think of the current scene? Have there been recently any bands or materials that raised your interest?

I think the current scene is still strong and has a lot of good old and young bands… The last good albums, and there were many are for example both last Grand Magus records, Primordial’s “The nameless dead”, Absu’s “Absu”, Midnight’s “Satanic Royalty”and everything from ASPHYX!!… newer bands who are great are Vallenfyre, Vanderbuyst, Vektor, Unholy Lust, Sonne Adam, Sister, Orchid, Nekromantheon, Morbus Chron, Iron Lamb, In Solitude, Insidious, Hooded Menace, High Spirits and more…

I have a personal question, too: what does the words Stygian Shadows fanzine conjures up in your mind?

I remember a Hungarian magazine… What was the name of the guy? Leslie or something like that?!  Met him some times at festivals etc. a really good guy!

You’ve already been twice in Hungary, when will you visit us again? What are the future plans of the band?

Would be great to come back to Hungary one day, but there isn’t planned right now… In the future we want release some splits, play some shows and start with the preparings for the 25 years anniversary! Beware my friends!

Tormentor, thank you for your answers, have a great day! Bang Or Be Banged!

I wish you the same! Thanks for the interview! Hails to all Hungarian Metalheads! In case of any merch interest check out our website: www.total-desaster.com
Bang or be Banged! Tormentor

Kapcsolódó cikkek

DESASTER – The Oath Of An Iron Ritual

Azagtoth

KME videók: Ravenia, Desaster, Midnight Eternal, American Head Charge, Suns Of Thyme, Mortillery, Inallsenses

KMZ

Desaster – Phantom Funeral video

KMZ

Hot News: Desaster premiere second single ‘Troops Of Heathens – Graves Of Saints’ exclusively via website of Rock Hard magazine, Germany!

KMZ

DESASTER – The Arts Of Desruction LP / CD

Dr. Feelgood

Hot News – Desaster launch landing page for ‘The Arts Of Destruction’ and post first new song, reveal front art!

KMZ

DESASTER – 666 – Satan’s Soldiers Syndicate

Necrofaust

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek