Interjúk

Destination´s Calling Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Markus Göller válaszolt.

Sziasztok!
Nem rég jelent meg az első albumotok, mely az igényes, dallamos metal kedvelőinek okozhat kellemes perceket. Úgy vélem, ideje lenne, hogy a magyar közönség is többet megtudjon rólatok, jobban megismerjen benneteket.
Meséljetek légyszi a korai időkről, az alakulásról, a 2001-es demóról, a promo anyagokról, azok fogadtatásáról és a felállásban történt változásokról.

Markus – Énekesünk, Chris (Garter) és én már játszottunk együtt néhány korábbi zenekarban, ahol Helloween, Judas Priest, Savatage, Queensryche stb. feldolgozásokat játszottunk. A DC elindítása után megírtuk a “Mastery of the Light” című demo CD-nk dalait, amely 2001-ben jött ki. Sok klassz kritikát kaptunk, a demóból pedig Amerikába és Japánba is rendeltek. Manapság ez az anyag már igazi ritkaság, de néhány japán online áruházban még mindig kell lenni belőle. A lemez rendes népszerűsítésére sok bulit nyomtunk itt Németországban és sok új rajongóra tettünk szert. 2003 elején kiadtunk egy három számos promo CD-t, és ugyanazon év novemberében először vonultunk egy “valódi” stúdióba, hogy rögzítsünk még egy promóciós CD-t. Akkoriban már Steffen (Singler) bőgős is a csapat tagja volt. Az új promo CD fantasztikus eredményeket hozott: az új dobosunkkal, Christiannal (Frank) játszottunk a legendás Keep It True fesztiválon, olyan csapatokkal, mint a Freedom Call, a Brainstorm, a Sacred Steel, a Majesty stb., és szerepeltünk a német Heavy-Magazin “Metal Crusade” című válogatásán is. 2004 végén kezdtük el írni a következő album, az “Invisible Walls” dalait, amit 2005 szeptemberében vettünk fel a müncheni Dreamscape-Studioban. Kissé zavaró lehet, hogy a lemez 2005-ben került felvételre, de kiadásra csak 2008-ban, ugye? Nos, itt a válasz: 2006 elejére volt egy teljesen kész lemezünk (beleértve a booklet-et, artwork-öt stb.), majd vártunk, hogy lesz-e valamiféle visszajelzés kiadóktól. Sajnos nem sikerült rendes szerződést találni az “Invisible Walls” albumhoz, így saját kiadásban adtuk ki. Ez azt jelentette, hogy 2006 szeptemberében jelent meg az “Invisible Walls” első alkalommal és hogy minden promóciót mi csináltunk. A kritikák nagyszerűek voltak, és sok rajongót szereztünk a CD-vel. Aztán sok hatalmas bulit is nyomtunk (ezúttal olyanokkal, mint a Vision Divine, a Serenity, a Morgana Lefay és Ross the Boss). Aztán pár kiadó is felfigyelt ránk és kaptunk pár szerződésajánlatot. Végül a Silverwolf Productions-szel szerződtünk le, így jelent meg most rendesen az “Invisible Walls”, világszerte. Nagyon örülünk ennek. Fantasztikus!

A promolapon a Queensryche, az Edguy és a Gamma Ray van hatásotokként feltüntetve. Én mégis inkább véltem sóhajnyi párhuzamot felfedezni a Maidennel (főleg gitár dallamok terén) és az Iced Earth-szel vagy a Savatage-el. A Gamma Ray hasonlatot már csak az igazán gyors nóták hiánya miatt is furcsállom. Nektek mi erről a véleményetek? Ti milyen zenekarok közé lőnétek be a zenéteket?

Markus – Természetesen sok inspiráció van és az általad említett zenekarok is a hatásaink között vannak. Hallgatunk Kamelot-ot, Opeth-et, Nevermore-t, Evergrey-t, Sonata Arctica-t és hasonlókat. Láthatod tehát, hogy elég széles kör ez. Nem találsz olyat, hogy bizonyos szólók, riffek vagy bármi úgy szól, mint ezek a csapatok, de végül is keverjük ezeknek a zenekaroknak az atmoszféráját, és ezek zeneszerzésre inspirálnak minket.

Milyen zenekarok miatt ragadtatok anno hangszert? Kik a példaképeitek, a közös kedvenceitek?

Markus – Hát, 8 vagy 9 éves koromban Guns ‘N Roses-szal kezdtem és az első gitárhős számomra Slash volt. Aztán felfedeztem a Metallica-t, és pár híres dalukat megtanultam elgitározni. Manapság olyan bandákat szeretek, mint például a Symphony X, Evergrey, Queensryche, Nevermore, Opeth, Skid Row stb. Nincs csak EGY kedvenc zenekarom, ez nagyon függ a hangulatomtól. Ezen kívül hallgatok filmzenéket is, mint mondjuk a Karib-tenger kalózai, vagy a Gyűrűk ura. Nem csak metalt. 🙂

Tanult közületek valaki zenélni vagy önképzéssel jutottatok el erre a szintre?

Markus – Kezdetben mindannyian tanultunk zenélni valamennyit, de sokat tanultunk autodidakta módon is. Én gyakran játszom kedvenc bandáim nótáira, hogy javítsam képességeimet és új játékstílusokat tanuljak. Szerintem ez egy állandó folyamat és mindig lesznek új dolgok, amiket meg lehet tanulni.

Első lemezes zenekarként még nincs túl sok saját nótátok. (Vagy tévedek?:) ) Van esetleg a tarsolyotokban egy-két feldolgozás, amit szükség esetén elővehettek? Ha igen, mik ezek?

Markus – Nem egészen így van. Mivel már kiadtunk egy demo CD-t, illetve két promo CD-t, így kb. másfél órányi anyagunk van, amit játszhatunk. Úgy vélem, ez nem elég főbandaként játszani, de a legtöbb bulinkon nem mi vagyunk a fő zenekar, így van elég dal, amit játszhatunk. És most is új dalokat írunk a következő kiadványunkra, tehát nemsokára elég anyagunk lesz ahhoz is, hogy fő bandaként játsszunk.

Mondanál olyan feldolgozást, amit korábban játszottatok, de mára kikerült a műsorból?

Markus – Ó, igen, emlékszem, hogy az egyik koncerten játszottuk az AC/DC TNT dalát, viszont a Six Feet Under verziójában adtuk elő, vendégénekessel. 🙂 Ez nagyon mókás volt, és a közönség totál megőrült. Régen szintén játszottuk a Melancholy-t az Iced Earth-től, manapság viszont egy feldolgozás sincs a setlistünkben.

A korábbi anyagaitokon billentyűs is játszott veletek. Ր miért hagyta el a bandát? Tervezitek valaha a pótlását?

Markus – Igen, volt egy billentyűsünk úgy 2005-ig. Akkoriban volt egy kisebb változás a zenénkben. A szinti pedig nem igazán illett bele. Nem tervezzük, hogy új embert szerezzünk a posztra, mivel jelenleg nincs szükségünk billentyűsre. A dalok tradicionálisan gitárra, basszusgitárra és dobra íródnak. Ennyi. 🙂 Ez tiszta rock/metal vagy amit akarsz.

Talán kicsit provokatívnak tartjátok majd a következő kérdésemet, de egyszerűen muszáj feltennem. Zseniális a zenekar nevét viselő dalotok, mondhatni, minden igényt kielégít, öreg mesterek is megsüvegelnék. Ti nem érzitek, hogy magasan kiemelkedik a lemezből, hogy a következő lemeznél nagy lesz az elvárás, több ilyen színvonalú dalt várnak majd a rajongók?

Markus – Bizonyos dolgokban egyetértek. A “Destination’s Calling” című dalunk tényleg fantasztikus, és mindannyian nagyon szeretjük. Mindazonáltal, az egész lemezre büszkék vagyunk, és úgy látjuk, az összes dal a “Destination’s Calling” szintjén van. Minden dal gyilkos és imádjuk őket. Talán a névadó szám fogósabb, mint az album többi dala, de ez nem jelenti, hogy azok kevésbé jók. 🙂 Úgy vélem, sok fajta érzelem és atmoszféra van az “Invisible Walls”-on, és ennek így is kell lennie.

Melyek a csapat közös kedvenc dalai a CD-ről?

Markus – Nos, én is nagyon szeretem a “Destination’s Calling”-ot, mivel ez az egyik legelső dal, amit írtunk, így számomra különleges. A másik, amit szintén nagyon kedvelek, az a címadó “Invisible Walls”. Olyan változatos és nagy érzelmi mélységet kínál. Fantasztikus!

Elég ismert nevekkel játszottatok már együtt, kivel volt a legemlékezetesebb bulitok, meséljetek!

Markus – A Freedom Callal közös koncertek mindig különlegesek. Minden ilyen alkalommal megőrült a tömeg, és nagyon jól éreztük magunkat a színpadon. De emellett azt is el kell mondanom, hogy pályánk során valamennyi fellépés különleges számunkra. Mindig 110%-ot nyújtunk a színpadon, amit az emberek értékelnek. Így tehát ugyanolyan érzés 40 embernek játszani, mint 400-nak.

Ha ti döntenétek, akkor kivel mennétek turnéra?

Markus – Nagyon szeretnék turnézni az Edguy-jal. Az klassz lenne. Szeretem Tobi humorát és persze a zenéjüknek is nagy rajongója vagyok (már nagyon várom a Tinnitus Sanctus című új anyagukat).

Németországon kívül merre játszottatok már?

Markus – A legtöbb koncertünket itt, Németországban játszottuk, de felléptünk már Ausztriában is. Természetesen tervbe van véve a szélesebb körű turné is a közeli jövőben.

Van esély arra, hogy a közeljövőben Magyarországon láthatunk benneteket?

Markus – Sajnos jelenleg nincsenek turné terveink az “Invisible Walls” lemezzel kapcsolatban. Mint ahogy már említettem, a következő kiadványunk dalait írjuk, ami 2009-ben jön majd ki. Keményen dolgozunk azon, hogy játsszunk a rajongóknak Európa-szerte, és természetesen több mint jó lenne magyar rajongóinknak is játszani.

Gratulálok a lemezhez, köszönöm az interjút és várunk benneteket Magyarországon!

Markus – Nagyon köszönjük az interjút, és köszönet minden olvasónak. Nézzetek meg minket az interneten az alábbi oldalakon: www.myspace.com/destinationscalling vagy www.destinationscalling.com. Reméljük, találkozunk a közeljövőben. Üdv: Markus és a DC.

————————–

ENGLISH VERSION:

Hi.
Your first record has recently come up and has become a new member of melodic metal albums of a high standard. In my opinion, it’s time that the Hungarian audience get know more of you.
Tell us something about the early times of the band, the demo of 2001, the promo materials and about the effects. Were there any changes in the state of the band in connection with the members?

Markus – Hi everybody out there. This is Markus from DC. Destination”s Calling was born in 1999. Our singer Chris (Graeter) and I already played together in some previous bands where we covered songs from Helloween, Judas Priest, Savatage, Queensryche and so on. After starting with DC we began writing songs for our first demo-CD “Mastery of the Light” which was released in 2001. We got a lot of cool reviews and even sold copies in the USA and Japan. Nowadays it”s a real rarity but you should find it in some japanese online-stores. In order to promote that album properly we played a lot of gigs here in Germany and made many new fans. In early 2003 we released a 3-track promo-CD and in the same year we entered a “real” studio for the first time to record another promotional CD in november 2003. At that time our bass-player Steffen (Singler) had already joined the band. The result of this new promo-CD was amazing: together with our new drummer Christian (Frank) we played the legendary Keep It True-Festival, shared stage with Freedom Call, Brainstorm, Sacred Steel, Majesty, etc. and appeared on the “Metal Crusade”-Compilation from the german Heavy-Magazin. In late 2004 we started writing songs for our next full-length album “Invisible Walls” and it was in september 2005 when we recorded them at Dreamscape-Studios in Munich. You might be a bit confused now because of the time-gap between recordings in 2005 and release in 2008, aren’t you?! Ok, here”s the answer to that question: in early 2006 we had a fully produced CD (including cover-artwork, booklet, etc.) and went to see if there”s any feedback from the record companies. Unfortunately, we couldn”t settle a proper deal for “Invisible Walls” and so we agreed on releasing the CD on our own. That means we did all promotion and in september 2006 “Invisible Walls” was released for the first time. The critics were amazing and we won a lot of new fans with the CD. Furthermore we played a lot of kick-ass shows (this time with Vision Divine, Serenity, Morgana Lefay, Ross the boss, for example). Soon some record companies took notice of our activities and we were offered some deals. In the end we signed with Silverwolf Productions and now we have the worldwide release of “Invisible Walls”. We”re so glad about that! That’s amazing.

On the promo-sheet it is written that Queensryche, Edguy and Gamma Ray made a huge influence on the band. In spite of that I found something similar to Maiden, Iced Earth of Savatage in connection with the guitar tunes. The analogy with Gamma Ray sounds bizarre for me because of the quicker songs. What is your opinion about this? Among which famous bands do you set your music?

Markus – Of course, there’s a lot of other inspiration around and those bands you”ve mentioned are also some of our favs. We listen to Kamelot, Opeth, Nevermore, Evergrey, Sonata Arctica and stuff like that. So you see there’s a wide variety. You may not find certain riffs, solos or whatever that sound like those bands but all in all we mix the atmosphere of those groups and they inspire us to create music.

What are the bands that made you pick up some instruments and play? Which bands are your ideals or common favourites?

Markus – Well, I started listening to Guns ‘N Roses when I was eight or nine years old and Slash was my first guitar hero. I then discovered Metallica and learned to play a couple of their hits on my guitar. At the moment I’m a lot into bands like Symphony X, Evergrey, Queensryche, Nevermore, Opeth, Skid Row, etc. I don”t have ONE favourite band, that depends a lot on my mood. Furthermore I also listen to film scores like “Pirates of the Carribbean” or “Lord of the Rings”. It’s not just metal music 🙂

Has anybody of you learnt to play the instruments or have you learnt it in a self-educating way?

Markus – We all took lessons in the beginning but there’s also a lot of self-educating. I often take songs from my favourite bands and play along with them in order to increase my skills and to learn new styles of playing. I think this is a constant process and you will always find new stuff to learn.

As a first-record-band you have less songs (or am I wrong?). Are there any adaptation that you can play in case of necessity?

Markus – You’re not quite right. As we already released one demo-CD and two promo-CDs we do have songs for about 1 hours to play. I mean it’s not enough for a headlining show but most of our gigs are support-gigs and so we have enough songs to play. And while we’re doing this interview we’re already writing songs for our next release so we will have enough songs for a headlining show soon 🙂

Can you mention adaptations that you previously played, but for today it is out of repertoire?

Markus – Ohh yes, there’s one concert I remember where we did a cover version of AC/DC’s “TNT” but we did it in the Six feet under-Version with a guest-singer. That was much fun and the crowd went totally nuts. In the past we also played “Melancholy” from Iced Earth but nowadays we don”t have any cover-songs in our setlist.

In the earlier songs another member (-keys) played with you. Why has he left the band? Are you planning the replacement of him?

Markus – Yes we had a keyboarder in our band until 2005 or so. Back then we had a slight change in our band sound. The keys just didn’t fit in anymore. We don’t plan to replace him because we’re not in need of a keyboarder at the moment. The songs are traditionally arranged for guitars, bass and drums. That’s it. It’s pure rock/metal/whateveryoulike.

Maybe my next question will seem to be a bit provocative, but I must ask you… the song that is named after the band satisfy every needs and the older masters of music my take a deep bow. Don’t you feel that it is highly above the other songs? Maybe the fans will expect more songs of such high level on the next album.

Markus – In some parts I agree with you. The song “Destination’s Calling” is really fantastic and we all like it very much. But nevertheless we are proud of the whole album and we see all songs on the level of “Destination’s Calling”. The songs are all killers and we love them so much. Maybe “DC” is more catchy than other songs of the album but that doesn’t mean they are less good :). I think we have a huge variety of emotions and atmosphere on “Invisible Walls” and that’s how it should be.

What are the favourite songs on the record of the members?

Markus – Well, I also like “Destination’s Calling” very much as it’s one of our first songs we ever wrote and therefore it’s something special for me. Another great song on the album is the title track “Invisible Walls”. It’s so versatile and offers so much depth of emotions. Fantastic!

You have played with famous bands, which concert was the most memorable?

Markus – The shows with Freedom Call were always something special. Everytime we played together the crowd went totally nuts and we had so much fun up on stage. But besides that I need to say that every single gig in our career is a special highlight. We always give 110% on stage and people really appreciate that. And so it’s the same cool feeling to play in front of 40 or 400 people.

If you would choose, which band would you like going on tour with?

Markus – I’d really like to tour with Edguy. That would be so cool. I like Tobi’s humor and of course I”m a big fan of their music (I’m really looking forward to their new release Tinnitus Sanctus).

Except for Germany, in which countries have you had gigs yet?

Markus – We played most of our gigs here in Germany but we have also played in Austria. Of course, we’re planning to expand our touring activities in the near future.

Is there any chance for having a concert in Hungary in the future?

Markus – Unfortunately, we don’t have any tour-plans for “Invisible Walls” at the moment. As I already mentioned above, we’re writing songs for our next release and it should be out somewhere in 2009. We’ll work very hard to play for our fans all over Europe and of course we would be more than happy to play for our Hungarian Fans. Thanks so much for the interview and thanks to all readers. Go and check us out on www.myspace.com/destinationscalling or on www.destinationscalling.com. We hope to see you all in the near future. Greets, Markus & DC.

Congratulations to the album and thank you for the interview.
We are looking forward to see you in Hungary.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z