Interjúk

Devlsy Interjú

(scroll down for English Version)

Helló, hogy vagy?

Helló, köszönöm, remekül! Végre pihenek egy kicsit az album kiadását megelőző meglehetősen stresszes hónapok után.

A Private Suite című második albumotok fog megjelenni. Hogyan készült a zene?

Alapvetően én vagyok az, aki a zenei alapötleteket hozza, aztán ezeket később együtt dolgozzuk ki. Ezek a dalokat nagyjából két évvel ezelőtt kezdtük el összerakni, aztán egy csomó ideig tartott, amíg felvettük és kiadtuk őket.

Mit várhatnak a rajongók?

Mindig meglehetősen zavarban vagyok, amikor valaki azt kéri, hogy próbálja meg leírni a zenénket. Alapvetően az egész zene black metal alapokon nyugszik, aztán különböző stílusok és mindenféle behatások keveréke az, ami zenévé áll össze. A basszusgitárnak meglehetősen fontos szerepe van a zenénkben, és ez nem szokványos ebben a műfajban, azt kell hogy mondjam.

Van bármi jelentősebb eltérés az új album és a megelőző A Parade of States között?

Úgy érzem, hogy egy csomót fejlődtünk az első albumunk óta, értem ezt mind a zeneírásra és magára a megszólalásra is. Istenigazából mi ugyanaz a négy figura vagyunk, akik voltunk, és nem igazán szeretnénk semmilyen előre elképzelt vagy megrajzolt úton haladni – mi igazából a saját utunkat járjuk, és a saját magunk útján szeretnénk magunkat kifejezni.

Ezen az albumon Dave-et is hallhatjuk a Neurosis-ból. Hogyan kezdődött ez az együttműködés?

Ez az egész azzal az ötlettel kezdődött, hogy a Bring my World című számra valami érdekes dolgot szerettünk volna, és igazából egyik saját zenei ötletünkkel sem voltunk elégedettek.
Úgyhogy elkezdtünk azon gondolkozni, hogy kit lehetnek külsősként meghívni. Dave egy meglehetősen kézreeső választás volt, merthogy a basszusgitárosunk, Darelis, személyesen ismeri őt. Ez az egész együttműködés villámgyorsan ment, Dave felvette a saját részét nagyjából pár nap alatt – gyakorlatilag pár nappal azután, hogy elküldük neki a mi anyagunkat. Már első hallgatásra is nagyon megtetszett, amit csinált.

Tudnál nekünk valamit mesélni az album borítójáról? Mit jelképez, és ki a szerzője?

A lemezborító szerzője a basszusgitárosunk, Darelis. Ezt az ötletet egy pár évvel ezelőtt találta ki, nagyjából akkortájt, amikor elkezdtük ennek az albumnak a számait összerakosgatni. Ez a piramis, amelyik egymás nyakára – egymás feje tetejére mászó emberekből áll, a létezés értelmét hivatott szimbolizálni, és arra a kérdésre próbál választ találni, hogy érdemes-e magasabbra jutni pusztán azon az áron, hogy másokat lejjebb nyomunk…és igazából hogyan fogod ezek után érezni magad, ha egyszer feljutottál a csúcsra.

Számomra a Devlsy az egyik legeredetibb zenekar, amelyik alapvetően black metal, egy csomó egyéb zenébe hatással. Mi inspirál benneteket igazából?

Köszönöm szépen! Számomra a black metal egy olyan hajtóerő, amelyik gyakorlatilag a vért keringteti az ereimben. Más zenekari tagoknak más tapasztalatai és más preferenciái vannak, Darelis, a basszusgitárosunk például a hardcore területéről érkezett, és egy teljesen más megközelítést hozott magával. A közös zeneírás egy meglehetősen érdekes és izgalmas tapasztalat mindannyiunk számára.

Mi van a koncertekkel? Hol lehet titeket élőben látni?

Nem igazán játszunk sok helyen, de ha igen, akkor ezt a saját stílusunkban próbáljuk előadni. Darelis általában meglehetősen sötét és elborult videókat készít, olyanokat, amik a zenéhez kapcsolódnak, így próbálunk némi vizuális elemet is vinni a fellépésbe. Amikor a helyi rajongók számára mutattuk be az albumot, egy pici művészmoziban játszottunk Vilniusban, de pár évvel ezelőtt például volt egy fellépésünk a helyi planetáriumban is.

Tudnál egy pár mondatot mondani a litván metál életről?

Igen, persze! Úgy tűnik, hogy a litván metál életre most meglehetősen jó idők várnak. Van egy csomó klubhelyiség, ahol rendszeresen vannak fellépések, van egy pár promoter, akik mindenféle eseményeket szerveznek egy csomó fiatal zenekar számára, és nagyon sok érdekes és inspiráló zene és zenekarban van jelen – ha neveket kellene mondanom, akkor első körben az Erdvė, a No Real Pioneers és az Au-Dessus jutna eszembe mint legfontosabbak.

Tudnál mondani egy pár mondatot a zenekar melletti életedről?

Mindannyian különböző zenei és különböző magánéleti háttérrel érkeztünk – én vagyok az egyetlen, akinek a metál zenével van dolga a zenekar mellett is: részmunkaidőben az Alt Events-nek dolgozom, mindenféle koncerteket promotálok és a Devilstone szabadtéri fesztivál szervezésében segítek.

Oké, köszönöm, ez volt az utolsó kérdés, köszönöm az interjút, és kérlek, nyugodtan ossz meg bármilyen gondolatot a rajongókkal!

Nagyon köszönöm, hogy kapcsolatba léptél velünk! Legyetek hűek magatokhoz.


Hi! How are you?

Hey. Good, thanks. Relaxing a bit after a couple of stressful months before album release.

You will release your second full album Private Suite. What was process of creation?

It’s usually me who brings up a basic idea and then we work on it altogether. We put the songs together almost two years ago, but it took lots of time to get it recorded and released.

What can fans expect?

I’m always getting confused, when someone asks to describe our music. Basically, we have a black metal basis and then goes the mixture of various styles and influences. Bass guitar has a very wide field of expression in our music, which is not conventional in this style of music, I’d say.

Are there some significant differences between this and your former album A Parade of States?

I feel that we evolved a lot since our first album in terms of composition, sound and mood. While, in general, we are four same guys, who don’t really wanna follow any certain paths while seeking for our own way to express ourselves.

On the album, we can also hear Dave from Neurosis. How did this cooperation begin?

It all began with the idea, that we need some interesting fill on the track „Bring my Word“. All our musical ideas turned out unsatisfying for ourselves, therefore we started thinking about involving someone from outside. Dave was quite obvious choice, since our bass player Darelis knows him personally. This cooperation went on lightning fast, since Dave has recorded his part just in a couple of days after we sent him the track and after the first listen we felt like this is it.

Could you tell us something more about the cover of the album? What does it symbolize and who is the author?

The author cover is our bass player Darelis. He brought this idea a couple of years ago, just by the time, when we started putting together the tracks for this album. This pyramid, consisting of people, trying to get on top of each other symbolizes the meaning of existence – is it worth to try to get higher by pushing someone other down? How will you fell when(if) you’ll get on top?

As for me, Devlsy is one of the most original bands out there with an interesting mixture of black metal with many influences. What is your main source of inspiration?

Thank you. Well, to me, the black metal is still driving force that pushes the blood in my veins. Other guys, however, have some experiences and preferences – Darelis, for instance, comes from a hardcore scene and he’s bringing a totally different attitude. Composing music together is a very interesting experience for both of us.

What about concerts? Where can people see you?

We don’t really do lots of live shows, but when we do, we try to make it our own way. Darelis produces dark and inclusive videos that relate to our music, therefore we do our best to present these visuals at our shows as well. When presenting the album to local fans, we played a show at a small art-house cinema in Vilnius. A couple of years ago we also had a show in local planetarium.

Could you tell us something about the metal scene in Lithuania?

Yes. Looks like the times are good for metal scene in Lithuania – we have a couple of clubs, doing shows on a regular basis, a few groups of promoters, doing various events and lots of young bands, who have interesting and inspiring music. If I’d have to put a few names, I’d definitely have to mention Erdvė, No Real Pioneers and Au-Dessus who are standing at the front.

Could you tell us something about your lives beside the band?

All of us come from a different background not only music, but also occupation-wise. I’m the only one, who has a relation with the metal music outside of the band – part time I work for Alt Events, promoting gigs of other artists and also picking bands for „Devilstone“ open-air festival.

Ok, that was the last question. Thank you for the interview, and feel free to share anything with the fans

Thank you for reaching out. Stay true to yourselves.

WEBhttp://www.devilstone.net/

Kapcsolódó cikkek

DEVLSY – Private Suite

Ľuboš

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek