Interjúk

Don Gatto Interjú

Szervusz! A FRL és a Chaos Of Disorder kifulladása életet adott egy új szörnynek, Magyarország első és (eddig) egyetlen bunkóhárdkór zenekarának. De honnan is jött ez a koncepció? Körül tudnád írni, mi a bunkóhárdkór lényege, és mi kell ahhoz, hogy valaki BHC-s legyen:-)?

Új szörnynek, hehe! A koncepciót a Wackoros Slayer Csabi találta ki. A zenekar megalakulása óta Csaba iránymutatásai szerint élünk és az ő elveit valljuk: „szeretem a bunkóságot, sőt, csak azt szeretem” szinte még most is halljuk mentorunk hangját.
Rájöttünk, hogy a Sepultura szánalmas másolásával, mint amit a Chaos Of Disorder csinált és a Prosectura majmolásával (lásd és halld Fürgerókalábak) sehova nem jutunk. A bunkóhardkór ösvényére léptünk Csaba vezetésével. A cél, hogy mindenkinek a csaját hátravigyük az öltözőbe és beleigyunk a legkeményebb csávók sörébe. Úgyhogy baszd meg, ha BHC akarsz lenni, rá kell csapnod a Kukovecz feleségének a seggére és ki kell borítanod a Katona Főnök boroskóláját. És beveszünk a bandába.

Ahhoz képest, hogy még csak egy 10 perces EP-tek jelent meg elég intenzíven koncerteztek. Amennyiben nem nagy titok, elárulnád, mit vezettek elő 25-30 percben? Gondolom nem csak az EP-n rögzített négy szám teszi ki a repertoárt. Van több, eddig még nem rögzített nóta is, esetleg feldolgozások?

Szenzációs a kérdés, de nem jövünk zavarba! Mind a négy számot háromszor játsszuk el. Lófaszt! Bent van a műsorban a Helmettől a Just Another Victim, a Midnight Oiltól a Beds Are Burning meg van még egy saját számunk. Ez így 18 perc, a számok közti szüneteket meg végiglihegjük. 30 fölött már nem megy úgy a rock, mint fiatalon.

Don Gatto-t a Macskajaj nagy, gonosz fehér maffiamacskájaként ismerhetjük, illetve a Narancs, Tetves és Dugó című netklasszikusból? A kettő közül melyik miatt döntöttetek emellett a név mellett? Esetleg volt más ötlet is, ami időközben kihullott?

A Narancsék pózerek, a Manowarék simán kizavarnák őket a teremből. Az eredeti Don Gatto a Macskafogóban szerepelt. A végén meg akarta kúrni Grabowski japán ringyóját, de csúnyán rábaszott. A mexikói tesók nagyon keményen kicsinálták a dagadt gecit.

Többen azt mondják, lehúztam az EP-t, pedig alapvetően tetszett. Általában milyen az anyag fogadtatása? Ti hány pontot adnátok rá?

Mi is azt mondjuk, hogy lehúztad, de mivel meg fogod kúrni a Kukovecz nőjét, ezért megbocsájtunk. Különben azt hittük, hogy mindenkinek jobban fog tetszeni, de hát mi már csak ilyen optimista köcsögök vagyunk. Amúgy meg ha valaki létrehoz egy művészeti alkotást (mint mi, hehe), akkor legyen rá felkészülve, hogy valakinek nem fog tetszeni.
Volt egy régi banda, ahol gitároztam és kaptunk egy koncertkritikát, hogy a dobosunk milyen fapofával üt, amin ő kurvára kiakadt, mert hogy minek ír ilyet róla egy olyan ember, aki nem játszik semmilyen hangszeren?! Én meg mondtam neki, hogy Sanyikám baszd meg, akkor te se mondhatod a kifliről hogy milyen finom, ha nem vagy pék. Aki nem bírja a kritikát, az ne zenéljen.
Hány pontot adnánk rá? Én nyolcat. Az hárommal több, mint, amit Te adtál, hehe.

Mennyire kelendő a 300 forintos, ingyen postaköltséges CD?

Kábé ötven darab ment el eddig belőle „már ennyiért fizettek”, ami szerintem tök jó. Nyolc pontot adnék a vásárlókedvre és nagyon köszönjük a támogatást.

A lemezen mind a négy dalnak angol szövege van. Miért írtok angol szövegeket? Vannak nagyra törő, nemzetközi terveitek, vagy így jobban hangzik? Később nem akartok magyar nyelvű szövegeket is?

Egyrészt vagányabb, másrészt a Weisz kurva jól nyomja az angol halandzsát, ha elfelejti koncerten a szöveget, harmadrészt pedig -igen, akarunk menni külföldre, de szerencsére megyünk is.
Lesz egy osztrák koncertünk, ami már tuti, illetve nyertünk a PANKKK HungaroConnections pályázatán egy kis pénzt, így eljutunk Csehországba is, illetve a cseh Hemi Head meg átjön Magyarországra.
Magyar szöveget nem akarunk, mert nem mi vagyunk a Blind Myself, hehe.

Szerintem a Xenuphobia a legjobb szám. Nem féltek a nagy Xenu bosszújától, vagy hogy Tom Cruise majd nem enged be az atombunkerébe? Esetleg soha többet nem nézhetitek meg a Grease-t?

Hány pontot adnál a Xenuphobiára? Hatot? Hehe!
Á, szarunk mi a Xenura meg a kibaszott űrhajójára. Lespanoltunk egy csomó arccal az egyházból, Travoltának is küldtünk demót, aki az auditálások szüneteiben minket hallgat az IPodján.
Amúgy a Pomádét szerettük, a garázsjelenet volt a kedvencünk. Ha eladunk még 50 cédét, mi is veszünk egy Grízlájtningot.

Milyenek a Don Gatto koncertek? Be tudjátok indítani a közönséget? Végül is a Hardcore igazi ereje az élő show-k ban van, nem?

Lófaszt. Belecsapunk az első riffbe, legyintenek, aztán kimennek a pulthoz. Az igazság viszont az, hogy az embereknek tetszik, legalábbis a színpadról olybá tűnik. Mindig vesznek is egy-két cédét, meg mondják, hogy jó volt, a csajok meg, amikor elmennek mellettünk, belecsípnek a seggünkbe vagy finoman rámarkolnak a golycinkra.
Viszont én személy szerint nem igénylem, hogy pogózzanak, vagy karatézzanak, vagy mi a faszomat csinálnak mostanában a kemények. Meg a wall of death. Faszom kivan tőle. Leverik egymás szemüvegét, meg leszakajtják a szegecses öveket, amit drága pénzért vesznek a metálbutikokban.
Riszáljanak, mint egy Kispál bulin, utána meg menjenek haza. De aki ivott, az ne vezessen.

Az EP borítója igen tetszetős, két meztelen női felsőtest látható rajta, valamint egy láncfűrész. Hogy született ez a koncepció? Nehezen egyeztek bele a lányok, hogy összevérezzétek őket?

A fotókat a Mártonfai Dénes csinálta, aki a helyi sajtónál fényképész. Meg most kapott valami díjat, hogy ő a legjobb. Év sajtófotósa, vagy mi. Aztán neki vannak ilyen csajai, akik imádják a cickót mutogatni mindenféle bizarr környezetben. Kimentek egy vágóhídra, lógott két disznó a háttérben, aztán a Dénes lőtt párat. Kérdeztük, hogy kúrnak-e ilyenkor, vagy valami, de nem.
De ezek a lányok különben benne vannak minden bolondságban. Dénes mondta, mert mi nem ismerjük őket, szóval nem hiszem, hogy egy kis temperán kiakadtak. Meg a Dénes ötlete volt az egész, mert ő egy ilyen beteg geci.

Köszönöm az interjút! Minden jót nektek, remélem záros határidőn belül én is meg tudom nézni a Don Gatto-t élőben. Let’s represent how Don Gatto Rolls!

Tényleg nem lehetett olyan szar ez a négyszámos, ha még interjút is csináltál, hehe! Mi köszönjük! Akkor a Kukovecz csaja meg a Főnök piája, ne felejtsd el!

WEB: http://www.myspace.com/dongattohc

Kapcsolódó cikkek

VIII. Liz Feszt – parádés este volt, parádés közönséggel

KMZ

Don Gatto klippremier: itt a “Sink Without A Trace” a hamarosan érkező “Sawdown” EP-ről

KMZ

Pro-Pain, Don Gatto, Hemlock és Stonedirt a Dürer Kertben november 18-án!

KMZ

Budapest Hardcore Superbowl: Pro-Pain, Don Gatto és még sokan mások augusztusban a Barba Negra Track színpadán!

KMZ

Don Gatto, Igor, Shapat Terror, Haw – Koncertbeszámoló

A honlap alapértelmezése

DON GATTO – s/t EP

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek