Interjúk

EGO Project Interjú

Egy nagyszerű project alakult olyan zenészekkel, mint: Beloberk István (Kalapács, Dance, Sámán), Beloberk Zsolt (Kalapács, Tirana, Sámán), Jung Norbert (Pokolgép, Sing Sing, Dirty Dance), Nachladal István (Wisdom, Morpheus), Szűcs „Tüdő” Attila (Jezabel, Judas Best, Hot Shot). Pár érdeklődő kérdésünkre válaszolt Beloberk István, hogy jobban megismerjétek a zenekart.

Hogy fogant meg az a gondolat, hogy egy project zenekart hozz létre?

Volt egy csomó kész nótám meg egy halom ötletem, megkerestem a kiadót és rábólintottak. A Kalapácsban mindenki írja a számokat így aztán mindig marad megvalósítatlan témám és úgy gondoltam hogy kár lenne ezeket befiókozni, meg így kompromisszumok nélkül meg tudtam csinálni.

Mi alapján választottad ki a zenekar tagjait?

A fő szempont az volt hogy rutinosak legyenek és emberileg is jó arcok. Mivel ez gyakorlatilag egy hobbizenekar ezért az volt a legfontosabb hogy ne kelljen nyűglődni semmivel és hogy csak tisztán a zenélés öröme domináljon. Ha mindenkinek egyenként órákig magyarázni kellett volna hogy mit hogyan képzelek el akkor pont az tünt volna el a dologból amiért az egésznek nekiálltam.

A számírásban mennyire vetted figyelembe a zenésztársaid egyéniségét?

Nem nagyon, hiszen a számok már megvoltak és utána toboroztam hozzá zenészkomákat. Inkább csak az éneknél figyeltem arra hogy ki melyik nótát nyomja. A gitárokat a Norbi hibátlanul feltolta sőt beleszínezgetet olyan témákat is amiket csak egy profi gitáros tud hozzátenni. Vázoltam az elképzeléseimet a szólókkal kapcsolatban, inkább csak olyanokat hogy itt legyen egy gyors tekerés itt meg egy kétszólam meg ilyenek, aztán a következő próbára már hozta is feljátszott témákat és mind be is jött.

Mennyire látod életképesnek a jelenlegi felállást?

Ez egy jó zenekar tehát életképes lehet, de ez nyílván csak akkor fog működni ha lessz rá érdeklődés. Pár helyre szétküldöm a cd-t és ha lessz meghívás és mindenki ráér akkor fogunk játszani. Nem lessz egyszerű mert mindenki zenél, de majd meglátjuk hogy alakul.

Gondolkodsz egy másik gitáros bevételén? Ki lehetne a jelölt?

Még nem, hiszen csak akkor lessz szükség másik gitárra ha lesznek bulik. Nem lessz gond találni valakit, pár haver már szólt hogy ha kell gityózni akkor szóljak.

Hogyan tudjátok összeegyeztetni ezt a zenekart a zenekaraitokkal?

Ezen még nem rágódok, ráérek majd akkor ha valami mozgás lessz. A nóták fennt vannak a lemezen, csak nem fogjuk elfelejteni őket!! 🙂

Ha jól tudom, rengeteg szám van még a tarsolyodban. Mi alapján választottad ki pont ezeket a számokat az albumra?

Akkor pont ezek voltak meg, de mire feljátszottuk őket már volt öt új nótám készen. Ez úgy működik nálam hogy amire megírom a szöveget azok lesznek az EGO nóták, amire meg nincs szöveg azok lesznek a Kalapács nóták. Ha már komplett a szám akkor nem szívesen változtatok rajta, és az EGO-ban nem kell kompromisszumokat kötnöm, míg a Kalapácsban mindenki véleménye játszik. Ja és a lassú nótaötleteimet mindig a Józsinak mutatom meg először, mert az EGO nem lassúzik a Kalapács közönség meg szereti.

Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig a lemezre?

Általában jókat de kaptam már kritikát is, szerencsére a legtöbb embernek bejött, és hogy őszinte legyek a kritikák miatt sincsenek álmatlan
éjszakáim mert nekem tetszik és hát ugy ez az EGO!

Mai fejjel mit módosítanál a lemezen?

Ezen nem törpölök mert már készen van. Ha újra kéne felvenni akkor talán változtatnék rajta, de nem azért mert nem találom jónak inkább csak azért hogy ne ugyanúgy legyen. Egyébként én egyik elkészült lemezemet sem nagyon hallgatom, inkább csinálok új számokat. Nincs is itthon semmi amin játszok, már régen szétosztogattam az összes cd-met. Majd kérek a kiadótól mert azért az elég gáz hogyha jön valaki hozzám és meghallgatná akkor nem is tudom megmutatni. 🙂

Milyen irányban halad majd tovább az EGO Project?

Nem tudom! Annyi biztos hogy ha lessz folytatás akkor már a többiek ötleteit is megcsináljuk hiszen ezt ígértem nekik. Ez biztosan jelenthet majd változást, de ez még a jövő zenéje. Lehet hogy nevet is változtatunk és EGOK -project lessz! 🙂

Terveztek koncrtezést, esetleg újabb nagylemezt?

Koncert akkor lessz ha lessz érdeklődés és meghívás, egy rockzenekart nem lehet rátukmálni a közönségre. Új lemez akkor lehet ha elfogy akkora példányszámban hogy a kiadónak rentábilis legyen. Ha jó tudom kb. 400 darabot kéne eladni ahhoz hogy megtérüjenek a költségek, de a rengeteg másolás miatt nem vagyok túl optimista. Ez egyébként nem csak az EGO-nak hanem az összes zenekarnak komoly probléma. A kiadó megadta a lemeznek a korrekt reklámot, most már a hallgatóságon múlik hogy tudjuk-e folytani.

Mit üzentek a Kronos Mortus olvasóinak és a zenekar rajongóinak?

Aki még nem hallotta az kóstoljon bele a weboldalon és ha tetszik akkor vegye meg, rajongókról csak ezután beszélhetünk. Üdv mindenkinek!!

WEB: http://www.ego-project.hu/

Kapcsolódó cikkek

EGO Project és Action: pénteken dupla lemezbemutató

KMZ

EGO – Itt a hivatalos videoklip!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek