Interjúk

Emerald Sun Interjú

(scroll down for English Version)

A görög power heavy metal bandával készült egy interjú, amelyet sokan csak Helloween kópiának hisznek, pedig tehetséges zenészek sorakoznak fel a zenekarban. Mindenki várja a sikert a debütáló lemezüktől, ez remélhetőleg meg is valósul. Miként is vélekedik erről a zenekar, az interjúban megtudhatjátok!

Hello, először is szeretnék bemutatkozni. Demonica vagyok a Kronos Mortus metal webzinetől és szeretnék néhány kérdést feltenni. Mikor alapítottátok a bandát és kinek az ötlete volt?

Hello, és köszi a támogatásotokat! Az Emerald Sun 1999-től lett egy ötlet hatására megalapítva. Pontosabban Johnnie ötlete hatására. Én 2000-ben csatlakoztam a bandához, Teo pedig utánam jött kb. 2-3 hónappal. Az igazság az, hogy az aktív korszakunk 2001-ben kezdődött.

Az új albumról: Escape From Twilight. Mennyi időbe tellett elkészíteni ezt az albumot, illetve mikor vettétek fel?

Az új albumot a NEMESIS stúdióban vettük fel. 5 vagy 6 hetet vett igénybe az egész felvétel azt hiszem.

Készítettek már videót, ha igen, akkor mennyi napot vett igénybe az elkészítése, illetve hol lett forgatva?

Igen, gondolkodtunk már videóklip készítésen, talán a “Scream it loud” című dalunkból lesz. A helyszínt viszont így előre még nem tudom megmondani.
A hazátokban, Görögországban ti vagytok a heavy metal vezetői?

Igen, a Firewind, illetve az Innerwish című számaink után bizton állíthatom, hogy mi vagyunk Görögország legnépszerűbb power metal csapata!

Hogyan tudnátok definiálni a zenéteket? Az emberek progresszív neo klasszikus zeneként emlegetnek benneteket. Mennyire helytálló ez?

Úgy gondolom, hogy mi melodikus speed power metalt játszunk. Olyan stílusban nyomjuk, mint az Emerald Sun. De úgy gondolom, hogy minden ember szinte különböző véleménnyel van a stílusunkról, így a rajongókra hagyjuk a döntést.

Az új dalokról: Tök jó, hogy váltogatjátok a power metálos részeket a lágy dallamokkal. Az album elején és végén lassú klasszikus elemekkel vegyített részeket találunk és zongorás betéteket. Mennyire volt ez a keret tudatos?

A mai hevay metal egy kicsit különbözik a 80as évekbeli heavy metaltól. Muszáj tartanunk a lépést a “a zenei evolúcióval”. Plusz van egy nagyon tehetséges szintisünk is, akinek a tudását ki kell hogy használjuk.

Példaképetek a Helloween? Nagyon hasonlítotok hozzájuk, nem féltek attól, hogy az emberek másolással gyanúsítanak majd meg benneteket?

Ez az a kérdés, amit minden interjúban meg kell válaszolnunk. Az emberek már Helloween-nek becéznek minket, de szerintem az egyedüli hasonlóság köztünk, és a Helloween közt a vokál. (Nem gondolom úgy egyébként, hogy a hangom hasonlítana Michael Kiske-ére). Ha a hangom kicsit jobban hasonlítana, mondjuk Sammet vagy Hansen hangjára, akkor most a Gamma Ray-hez, vagy éppen az Edguy-hoz hasonlítanának minket.
2006-ban és 2007-ben valamelyest híresek lettetek! Mit vártok ettől az évtől, és az új albumtól?

Azt kell hogy mondjam, az emberek nem ismernek minket. Ez az ELSՐ albumunk. Erre az évre sok európai koncertet tervezünk! A fő célunk az, hogy egy ismert banda előtt játszhassunk. Így ha ismertek néhány koncertszervezőt, mi elérhetőek vagyunk. 🙂

Mit üzentek a magyar rajongóitoknak?

Igen, nagyon jó kis banda vagyunk kiváló zenével és az albumunk az eladási listákat dönti meg! Vegyétek meg, egy mestermű lett! HO HO HO! Na most komolyra fordítva a szót… remélem, hogy tetszik az új albumunk a magyar rajongóknak, és hogy minél többjükkel fogunk összefutni egy koncertünkön! és… ORDÍTSATOK!!!

Egy kibaszott sikeres évet, és jövőt kívánok nektek! Köszi a válaszokat!

Kösz a lehetőséget! Jó volt válaszolni a kérdésekre, élveztem az interjút!

——————————
ENGLISH VERSION:

-When did you establish the band Emerald Sun, And whose idea was to make a band?

First of all Hello and thank you for the support! Emerald Sun was more like an idea of a power metal band from 1999. Actually Johnnie’s idea. I joined the band in 2000 and Teo 2 or 3 months later. The truth is that we are active as a band since 2001.

-About your new album: Escape from Twilight. How many days or weeks was to record this album, and where have you made it?

We recorded the album at NEMESIS recording studios in KAVALA GREECE. The hall recording thing took us about 5 or 6 weekends i think!

-Have you made a video clip or will you make a video clip soon? When the answer is yes, from what song, and where will you make it? (the place)

We are thinking about a videoclip, it will probably be the “scream out loud” song. We do not know the place or the time yet.

-In your country Greece are you the leader of the heavy metal?

Yes, i can say that after Firewind and Innerwish we are the most popular POWER METAL band.

-How could you define the style of your music? People say that it is progressive neo classical metal. Is it right?

I thing we play MELODIC SPEED POWER METAL in the style of EMERALD SUN, but since every person has different oppinion we let the others to
dicide.

-The new songs. It is really good, that you change the power songs, and the soft voices too. The beginning and the end of the album are slowly and mixes a lot of classical elements, for example piano. Was it conscious ?

Heavy metal is a little bit different that it was in the 80’s. We have to keep up with the music’s evolution. Plus we have a very giffted keyboardist and we have to use his tallent.

-Are your paragon the Helloween? You are similar to helloween. Are not you afraid of that people say that you copy this band?

This is a question we have to answer in every interview. People already calls us HELLASWEEN, but i say that the only thing we have the same with Helloween are the vocals. (I do not think that i sound like Michael Kiske at all.) If my voise was more like Hansen’s or Sammet’s people would call us Gamma Ray Or Edguy.

-In 2006 and now in 2007 you became very succesfull! What are you waiting from this year and from this new album? We became succesfull? Really? Get out of here! We did?

I have to say to the people that do not know us, that this is our FIRST album, and this year we have in mind for some live shows all over Europe. At least we are trying to book our selfs as an oppening act to a well known band. So if you have in mind a booking agency or something we are available.

-Would you like to send a message to the hungarian fans?

Yes, we are a very cool band with great music and best selling tracks, Buy our albut, it is a masterpiece!!!! Ho Ho Ho! Now for real… Hope you like our album and hope to see yah all there in a live show or something and KEEP SCREAMING OUT LOUD!

-I would like to wish you a fuckin great succesfully year and future! Thank for your answers! I look forward to hearing from you!

Thank you very much for you support. It was very nice answering to your questions. Hope to see yah!

Készítette: Demonica

Web: http://www.emeraldsun.gr/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek