Interjúk

Emergency Gate Interjú

(scroll down for English Version)

Sziasztok. Elég régóta megalakult az Emergency Gate. Hogyan is jött létre a zenekar? Mikor gondoltátok úgy, hogy most már elérkezett az ideje az első anyag rögzítésének?

Mario: Helló! Az Emergency Gate 1996-ban kezdődött. Ekkor már nem volt újdonság számunkra az, hogy művészek legyünk. Az első felvételek 1999-ben készültek, ez volt az első demónk, az Emergency Gate. Ez körülbelül 1000 példányban kelt el és nagyon büszkék voltunk a CD-re. De az új albumunkhoz képest ez teljesen más jellegű zene volt.

Ugyebár az még kiadó nélkül jelent meg! Mennyire sikerült megoldanotok a terjesztést és a népszerűsítést?

Mario: Nagyon sok koncertünk volt. Szórólapokat nyomtattunk stb. De leginkább a színpadon nyújtott teljesítmény segítette az eladásokat.

A Nighly Ray már kiadónál jelent meg, szebb külsővel és a zenén is érezhető fejlődéssel. Tulajdonképpen ekkorra már majdnem eltelt 10 év a megalakulásotok óta. Milyen nehézségekbe ütköztetek az eltelt időszakban?

Mario: Az első album után sokat változtattunk, háromszor váltottunk dobost és lett egy új gitárosunk. Az áttörést 2005-ben a Nightly Ray album jelentette Spike Streefkerk-kel (Melissah Etheridge, Def Leppard stb.). Spike-ot meglepte a zenénk és velünk akarta létrehozni ezt a CD-t. 2005 végén leellenőriztük a nyers változatot és nem sokkal ezután mi lettünk a „Hónap Demója” a Metal Heart Magazinban. És leszerződtünk a TEC/Universal-lal. 2006-ban kiadtuk a Nightly Ray-t Németországban, Svájcban, Ausztriában és a Benelux államokban. Hat hónappal később az USA-ban is, és csináltunk egy Európa-turnét a Mercenary-val. 2007 nyarán még további 32 országban adtuk ki a Nightly Ray-t.

A legújabb szerzeményetek a Rewake január 23-án a lelkes Silverwolf Productions-nél jelenik meg. Nekem úgy tűnik, ez a lemez lehet az áttörés. Mit gondolsz erről?

Daniel: Azt hiszem ez a bennünk rejlő legjobb képesség: egy csapat idióta de kiváló zenész, egy új lemez rengeteg fáradsággal és szenvedéllyel, és egy kibaszott szuper Európa-turné a hatalmas Kreator-rel és Caliban-nel. Remélem hogy minél több metal archoz eljut a zenénk.

Mit mondanál a Rewake-ről, milyen változást és fejlődést vehetünk észre a korábbi anyagokhoz képest?

Daniel: Nem hinném hogy összehasonlítható lenne az új album a régivel. A „Rewake” cím egy összetétel az „awake” és „reborn” szavakból, azt hiszem ez önmagáért beszél. Egy új csapattal tértünk vissza, három új taggal főleg az új énekessel, és mindenki saját hatásokat hozott magával. Az új album modernebb, sokkal inkább death metal és még inkább elektronikus az indusztriális részeknek köszönhetően. Amint látható, az új Emergency Gate egy új kezdet és nem csak eredmény.

A kiadó tényleg megtesz mindent, mert még egy profi videoklipet is készített nektek. Miért a Gold & Glass választottátok, azt tartjátok a legjobb dalnak?

A Gold And Glass nagyon különleges számunkra. Ez egy húzós dal és rávilágít a zenei spektrumunkra. Az a zene több metal stílus keveréke. Modern cucc, de egyben klasszikus melodikus és brutális death is. Ez a dal egy tökéletes zenei kapocs a hatalmas régi és új EG korszak között. Végül pedig, ez a csapat személyes nótája is. Miután felkértek énekelni az Emergency Gate-be, épp a Gold And Glass nyers verzióját hallgattam tehát máris döntöttem. Azon kívül, ez volt az első olyan dal amit már az új Emergency Gate-ként rögzítettünk, ezért személyes jelentéssel bír számunkra. Ez volt a kezdete az Emergency Gate „Újraéledéséhez”.

Németországban elég sok hasonló power metal banda létezik. Mivel próbáltok kitűni a nagy átlagból? Mennyire fontos nektek a népszerűség?

Matthias: Persze, még mindig jó néhány hasonló metal bandánk van itt, de azt hiszem, létrehoztuk több metal stílus tökéletes keverékét és fülbemászó dallamokat gyűjtöttünk a keménységgel. Kiváló művészi hajlamokkal rendelkezünk, különböző zenei ízléssel. Mindannyian saját magunkat akarjuk kihozni ebből a zenéből. A hírnév jó dolog de a legfontosabb a zene. Azt hiszem, jó lenne annyira híresnek és sikeresnek lenni hogy minden energiánkat a zenénkre fordíthassuk. Így nem kell mást dolgozni.

Hamarosan egy hatalmas turnésorozat is kezdetét veszi a Kreator, a Caliban és a Eluveitie társaságában. Gondolom itt nagyon szeretnétek bizonyítani a közönség előtt. Régebben adatott már meg ilyen nagy lehetőség a zenekar számára?

Mario: Ez a turné a Kreator-ral nagyszerű dolog és büszkék vagyunk hogy velük turnézhatunk. A Mercenary-vel már turnéztunk korábban de ez a Kreator turné…mindent felülmúl.

Február 13-án hazánkba is ellátogattok. Mit vársz a magyar rajongóktól? Mit várjanak a rajongók tőletek?

Daniel: Magyarország sok olyan remek csapattal rendelkezik, mint például az Ektomorf, tehát a magyar rajongóktól azt várjuk, hogy legalább annyira fanatikusak, mint a zenekaraik. Természetesen nem tudhatjuk, mit várnak tőlünk a magyar rajongók de azt tudjuk, hogy mit várhatnak, egy kibaszott jó metal show-t egy kiváló csapattal és egy fanatikus énekest.

Addig is üzenj valamit a fanoknak!

Köszönjük hogy elolvastátok az interjút, reméljük hogy találkozunk a magyarországi koncerten. Akik még nem ismernek minket: adjatok egy esélyt a zenénknek! Nézzétek meg a Myspace-es oldalunkat: myspace.com/emergencygateonline vagy az emergency-gate.com oldalt! Emergency Gate.

——————————–

ENGLISH VERSION:

Hello. Emergency Gate was founded a long ago. How did the band born? When did you think of recording the first material?

Mario: Hello.
The start of Emergency Gate was in 1996 . At this moment the idea of being artists wasn’t new for us. Our first recordings were in 1999 that was our demo Emergency Gate . This Demo was sold nearly 1000 times and we were really proud to have a CD. But that was a very different kind of music in compromise to our new Album.

So that got released with no label yet. How could you solve the promoting and making it popular?

Mario: We had a lot of gigs to play. We printed flyers etc. But the most stuff we sold at concerts and festivals probably because we made a great job on stage.

Nightly Ray got released by a label, with a more beautiful outlook and more development music-wise. By that time it’s already been 10 years since the band was founded. What difficulties did you have to deal with then?

Mario: After our first album we had a lot of changes, we had to change or drummer three times and got a new guitarist. The boom came in 2005 as we recorded the album Nightly Ray with Spike Streefkerk (Melissah Etheridge, Def Leppard etc.) Spike was surprised of our music and wanted to produce this CD with us. At the end of 2005 we did a check with the roughmix and soon after that we became „Demo of The Month” in Metal Heart Magazin. And than we had a deal with TEC/Universal. And we released Nightly Ray in may 2006 in Germany , Switzerland, Austria and Benelux. Six months later we released even in the USA and we made a Europe Tour with Mercenary. In Summer 2007 we released Nightly Ray in 32 additional Countries.

Your newest release, Rewake, is getting released by Silverwolf Productions on 23rd January. It seems to me that this album might be the big break-out. What do you think of that?

Daniel: I think we have the best conditions for that: a bunch of crazy but excellent musicians, a new album with a lot of sweat and passion in it and a fucking awesome europe-tour with the mighty Kreator and Caliban. So i hope that we can reach as many metalheads with our music as possible

What could you tell about Rewake, what changes and development can we see compared to the former materials?

Daniel: Its probably not reasonable to compare our new album with the old one. The Title „Rewake” is a pun made of „awake” and „reborn”, i think it speaks for itself. We came back with a new Band, three new members especially a new singer and with each new member comes new influence. Our new album is more modern, more death metal and even more electrical due to some industrial-programming-parts. So you see the new Emergency Gate is a new start and not just a development

The label is really doing everything because it even made a perfect video clip for you. Why did you choose Gold and Glass, do you think of it as the best song?

Gold & Glass is a very special song for us. It’s a catchy song and it shows our wide spectrum of music. That music mixed up from every kind of metal. It’s modern stuff, but also classical melodic and brude Death. This Song is a perfect musical connection between the great old era of EG and the new united power. And, last but not least, its our personal band song. After I’ve got the request for sing at Emergency Gate, I was listening to a rough mix of Gold & Glass and so i made my decission. It was also the first song we recorded as the new Emergency Gate and it has a special personal meaning for all of us. This was the start for Emergency Gate to „ReWake”.

There are quite a few similar power metal band in Germany. How do you try to be more unique? How important popularity is for you?

Matthias: Sure, we still have quite a few similar powerloading Metalbands here, but I think, we created a perfect mixture between many metalgenres and also gathered earcatching melodies with brude hardness. We have a great content of artists with different musical taste. Most of us want to actualise them self in with music. Popularity is a sweet smack of the most important thing, our MUSIC. I think, it would be nice to be as famous and successfull enough to spent all our energy and attention to our music. So that we don’t need to work anything else.

There’ll soon be a tour along with Kreator, Caliban and Eluveitie. I’m sure you want to prove for the audience. Have you had such a big chance like that before?

Mario: Well, this Tour with Kreator is amazing and we are pround to be on Tour with them. We’ve already been on Tour with Mercenary but the Kreator Tour is… over the top.

On the 13rd February you’re also coming to Hungary. What do you expect from the Hungarian fans? What do they expect from you?

Daniel: Hungary is the home of such great bands as Ektomorf, so we expect the hungarian fans to be as powerful and crazy as their bands. Of course we don’t know what the hungarian fans are expecting from us but we know what they CAN expect from us and that’s a fucking good metalshow with a great band and a completely freaked out singer.

Until then, please send a message to the fans!

Thanks for reading the interview , i hope to see you all when we play in Hungary. For all who dont know Emergency Gate yet: give us the chance to show you our music! Visit us at myspace.com/emergencygateonline or emergency-gate.com and stay heavy !
Emergency Gate.

Kapcsolódó cikkek

Graveworm, Emergency Gate, Tenside, Kryptos (Wacken Road Show) – Koncertbeszámoló

Melciah

Hot News: Emergency Gate announce first would tour and album release!

KMZ

Hot News: Emergency Gate feat. Haddaway – „What Is Love” video!!

KMZ

Emergency Gate – Mindfuck (Official Video)

KMZ

EMERGENCY GATE – Rewake

Menegroth

EMERGENCY GATE – Nightly Ray

Southpeace

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek