Interjúk

Empress interjú

A kérdésekre Barbara Blackthorne válaszolt.

Hi, örülök, hogy létrejött az interjú, mert én úgy érzem érdekes és értékes zenekar vagytok. Szeretném, ha nagyobb figyelmet kapnátok.

Először is kezdjük az alapokkal. Kik vagytok, mikortól létezik az Empress zenekar és mi az ami miatt elkezdtétek a zenélést?

Nagyon köszönjük! Mi is nagyon örülünk, hogy létrejött ez az interjú! Nagyra értékeljük a dicsérő szavakat. Az én nevem Barbara Blackthorne, az Empress fő énekese. Mi egy progresszív szimfonikus power metál banda vagyunk, akik 2018 végén álltak össze. Mindannyiunknak egyedi okai vannak arra, hogy elkezdtünk zenélni, de őszintén, én azért zenélek, mert nem tudom elképzelni, hogy bármi mást csináljak!

A stílusotok leginkább szimfonikus power metal. Hiába volt már az évek alatt több nagy sikerű zenekar ebben a műfajban, mégis van helyetek és keresnivalótok. Fogós érzelemdús dalok, kiváló gitárszólók, remek vokál és minőségi hangzás. Ti mit fűznétek hozzá?

Még egyszer köszönjük! Szerintem én még hozzáadnám a listához a sokféleséget, mert ötünk között elég sokféle hatás jelenik meg. Vannak közülünk akik a death metálból jöttek, vannak akik a progressive folk power metálból, még jazz hátterű tagunk is van! Habár mi elsősorban nagyon symphonic metál banda vagyunk, azért ezek az inspirációk belekerülgetnek a saját zenéinkbe is egy különleges és eredeti színes módon.

A hangzásra még visszatérve, nem is csoda, hogy minőségről beszélünk mert a híres neves producer Dan Swanö végezte a keverést és a maszterelési munkát. Mindenképpen vele akartatok dolgozni? Miért választottátok őt?

Nicholas, a basszusgitárosunk, mindig is hatalmas rajongója volt Dan munkájának. Nagyon izgatott lett amikor még csak csupán opcióként lépett képbe, amikor a tökéletes személyt kerestük az albumunk keverésére és masterelésére. Amint mindenki belehallgatott a korábbi munkájaiba, már anonim módon mindenki beleegyezett abba, hogy Dan lenne a legjobb ember erre a feladatra.

Milyen szavakkal illetnéd a munkáját és a végeredményt?

Dan valóban egy olyan művész és mester, aki mindig tudja mit miért csinál, és a munkája abszolút alátámasztja ezeket az állításokat. Nem is tudjuk kifejezni mennyire boldogok vagyunk azért, amit a zenénkkel tett. Ő okkal egy legenda, ennyi!

Az album a „Fateweaver” címet kapta és augusztus 19-én jelent meg. Ez az első albumotok. A 9 dalt mennyire neveznéd útkeresésnek vagy határozott iránynak?

Azt mondanám, hogy mivel még egy fiatal banda vagyunk, hogy amíg a „Fateweaver” mindenképpen meghatározó az Empress „hangzását” illetően, mert még mindig nagyon sokat kell fejlődnünk és kísérletezgetnünk. Folyamatosan dolgoztatjuk magunkat, és szerintem ezzel, hogy tesztelgetjük milyen hangzás illik ránk egyre inkább a megfelelő irányba haladunk.

Nekünk európai szemmel Amerika egy nagyon távoli hely és teljesen máshogyan képzeljük el a metál színteret és lehetőségeket az itteniekhez képest. Talán ez a műfaj ott egy kicsit „hátrányosnak” számít! Mennyire érdekli ez a fajta zene az ottani embereket?

A metál színtér – főleg a power metálé – eléggé underground itt, de lehet találni rá közösségeket! Az Északi-Amerikai Power Metál közösségekben például irgalmatlan tehetségek vannak, és tök jó oda tartozni, mert mi keressük egymást és sokat bandázunk. Ami a zenei közeget illeti a mi zenénk eléggé fura a környezetünknek, és eléggé kiemelkedünk, de jó érzés bemutatni ezt a műfajt teljesen új embercsoportoknak, akik lehet sose fedezték volna fel nélkülünk.

Mennyire szeretnétek nagy nyilvánosságot és visszhangot, vagy úgy vagytok vele, hogy idővel úgyis felfedeznek, ha minőségi a zenétek és annyira nem számít az azonnali nagy érdeklődés?

Természetesen szeretnénk a lehető legfelkapottabbak lenni, amennyire csak lehetséges, de tudjuk, hogy ezek a dolgok sok időbe telnek. És őszintén, kellemesen érint minket már csak a mostani és visszajelzések is. Sok véleménytől visszaálltunk a földre, de még ezekért is nagyon hálásak vagyunk. Nem számít, hogy egyből leszünk-e népszerűek vagy sem. Építkezni kell és stabil rajongói tábort felépíteni. Ezek az időd 100%-át is megéri.

Augusztus 16-án volt egy kampány az albumhoz. Discord-on keresztül meghallgathatták megjelenés előtt a kiadványt és annyi pénzzel támogathatták amennyivel akarták. Mit mondanál erről az eseményről?

Az az esemény volt a mi meghallgató bulink és remekül ment! Nagyon jó volt rajongókkal és barátokkal együtt megosztani az első hallgatás örömeit, és persze látni a friss fülek első reakcióját is. Egyértelműen megdobta az izgalom szintünket az album iránt, és pár nap múlva a vele járó mindenféle ünneplés is.

Mit terveztek még az album népszerűsítése kapcsán? Koncertek, további videóklipek?

Nem tudom megmondani, hogy „inkább” az egyiket csinálnám-e meg, vagy a másikat, mert tényleg azt remélem, hogy mind a kettőből rengeteget tudunk majd csinálni. A videót remekelnek a művészies történetmesélésben, az élő koncertek pedig felszabadítják az energiáinkat és egy olyan kapcsolatot teremt a közönséggel, amihez nem fogható semmi más. Ami az album hirdetését illeti, reméljük, hogy hamarosan turnézhatunk majd!

Tudnál megnevezni olyan lehetőséget, amit jó lenne megkapni, elérni, mert annak a hatására szerinted többen felfigyelnének rátok és sokat segítene a zenekar előrelépésében?

Hogyha bármilyen nagy fesztiválon játszhatnánk, az hatalmas ügy lenne, még ha csak elő zenekar is lennénk egy nagyobb banda előtt, már akkor is elégedettek lennénk. Reméljük tetszenénk a közönségüknek. Hatalmas álmunk az Epica és a Symphony X előtt játszani!

A metál szereteted elején, amikor jobban belemerültél a zenébe, milyen koncertekre jártál leginkább? Milyen élményeket meséltél a haveroknak ezekről az estéről?

15 éves voltam, amikor először elkezdtem metált hallgatni, és soha nem engedett el azóta! Egy részemet azonnal megszólította, és ez mind a mai napig így van. Imádtam az ilyen bandákat, mint a: „Twisted Sister”(akiken először voltam, mint metál koncert), majd utána egyre több power metál bandát kezdtem hallgatni, mint például a „Dragonforce” és a „Versailles”. Még emlékszem, hogy az első metál koncertem után, miután láttam a „Twisted Sisters”-t, elmondtam a barátaimnak, hogy már fájt a nyakam, mert annyit headbang-eltem aznap este!

Gondoltad volna akkoriban a színpad előtt állva, hogy te is ott fogsz állni valaha?

Amióta fiatal voltam, tudtam, hogy a színpadon kell legyek! Nem tudtam elképzelni, hogy örökké csak a színpad mellett ücsörögjek és nézelődjek. Annyira hívogatott egy ösztön, hogy nem volt választásom, csak követni.

Most milyen érzés a színpadról látni a fiatalokat?

Látni, ahogy fiatal srácok nézik a koncertjeinket a legjobb érzés a világon. Tudom engem mennyire inspiráltak a kedvenc előadóim, és ha csak egy töredékét is vissza tudom adni más gyerekeknek, már annak is nagyon örülnék és büszkeséggel töltene el.

Sokat szeretném még hallani az Empress nevét, mert abszolút helytálló zene, sőt annál is több ebben a hatalmas zenei dömpingben. Köszönöm a lehetőséget és sok sikert kívánok! Jó volt beszélgetni!

Nagyon szépen köszönjük, nagyon örülünk ennek a lehetőségnek! Aki meg szeretne minket találni bármiféle social médiás platformon, az „Empress Legion”-t keresse, és tanácsolom mindenkinek, hogy tartsák szemmel a posztjainkat, mert sok újdonság fog kiderülni még! Hamarosan jelentkezünk hasonló információkkal!


https://www.facebook.com/Empresslegion
https://www.instagram.com/empresslegion/
https://www.youtube.com/channel/UC935_iEZwpt4G9Ali6j0VmQ

Angol nyelven elérhető itt: https://kronosmortusnews.com/2022/09/18/empress-interview/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek