Interjúk

Fatal Embrace Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Heiländer válaszolt.

Legutóbb négy évvel ezelőtt jöttetek ki lemezzel, a Dark Pounding Steellel, milyen volt a fogadtatása? Ti magatok elégedettek voltatok vele?

Igen, a Dark Pounding Steel egy nagyon jó album. Adtunk néhány interjút és játszottunk egy-két fesztiválon és koncerten. A régi kiadó nem promotálta eléggé az albumot, kedves emberek, nem azt mondom, de nem a nekünk megfelelő cég.

A Death Evil Dead klasszikusának feldolgozása kinek az ötlete volt?

Szeretjük a régi Death kiadványokat, a Scream Bloody Gore és a Leprosy a kedvenc albumaim. A legelső Death szám az Evil Dead volt, amit hallottam, még 1987-88-ban. Chuck halott, és le akartuk róni a tiszteletünket. Death egy kibaszott jó banda volt!!!

Idén negyedik lemezetek jött ki, mégpedig négy év elteltével, melyet negyedik kiadótok a Metal Blade gondoz, hogyan kerültetek hozzájuk? Más kiadók is voltak, amelyek szerződtetni akartak benneteket?

Tavaly felvettünk 3 demo számot az új albumról. Elküldtem a Metal Blade Europe-nak és azt válaszolták “.. igen, jó zene, jó számok, de jelenleg nem tudunk szerződést kötni, viszont küldje el az összes számot, a teljes albumot”. Rendben, felvettük a teljes albumot és elküldtem egy nyers változatot. A Metal Blade válasza: “nagyszerű”, és leszerződtünk. Meglátjuk mi lesz, haha. Volt néhány kisebb kiadó, akik szerettek volna megszerezni, de az új anyagot, csak a Metal Blade-nek küldtem el, tudom, nagy szerencsénk volt… ha-ha…

Az új lemezt Harris Johns-szal rögzítettétek a legendás Music Lab stúdióban, hogyan zajlottak a felvételek? Milyen volt Harris-szel dolgozni? Sokat segített nektek a felvételek alatt?

A Dark Pounding Steelt és a Legions Of Armageddont Harris Johns-szal vettük fel és rohadt jól éreztük magunkat. Ր egy legenda és az egyik legjobb thrash producer, mit mondhatnék, ilyen Kreatoros, Exumeres, Sepulturas, Celtic Frostos, Coroneres vagy Sodomos hangzást hozott össze! Az új cdt egy barátunkkal, Mathias Wendt-tel készítettük el és nagyszerű munkát végzett. Ő Harris Johns partnere és mindketten a Music Lab Studio-ban dolgoznak. A berlini Music Lab a világ egyik legjobb helye egy thrash album felvételéhez!

Beszélnél részletesen az új lemezről? Pl. a dalok létrejöttéről, magukról a dalokról, a borítóról, hangzásról stb.!

A számokat a 2007-ben felvett Tankard-Best Of-Tribute album után írtuk, 2008-ban. Michel, a régi dobos játszotta fel a dobokat még 2008 végén. 2009 januárjában hagyta el a bandát, Mr. Pulverizatör (igen, fura név… ha-ha…) pedig belépett a bandába. Felvettük a gitárokat, egyébként, mindent a próbateremben vettünk fel. Rémálom volt a rengeteg technikai probléma és a tagcsere, mintegy véget nem érő kínzás… ha-ha… De Mathias Wendt elvitt a Music Lab Studio-ba és közösen felvettük az egész albumot, néhány új gitárt, éneket, és basszus tracket. …Köszönjük a segítséget, Mathias!! Szerintem nagyon brutál hangzása van az albumnak, nem túl old-school, nem túl modern, sokkal időtlenebb, agresszívabb és hangosabb! Vannak gyors számok, mint a “Wake The Dead” vagy “Ravenous”, középtempójú a “Way To Immortality” vagy az “Another Rotten Life” és a lassú címadó dal. Sátánista dolgokról, a rajongókról, a véget nem érő csatákról, öngyilkosságról, alvilági ütközetekről, erőszakról és sok sötét dologról szoktam írni. A Fatal Embrace nem igazán vallásos banda… ha-ha! Ismét Vitali Geyer festette a borítót. Ր festette a “Dark Pounding Steel” borítót is. Nagyszerű művész, a borító megmutatja a poklot, a pápa térdre borul és a katolikus egyház és minden vallás örök bűneinek megbocsátásáért könyörög, de megdöglik!

Ami engem illet, a korai Slayer és Over Kill hatása markánsan jelen van a dalokban, a The Ultimate Aggressionre jellemző Exodus imádatotokat mintha levetkőztétek volna. Erről mi a véleményed?

Ha-ha, néhány ember szerint úgy szól, mint a Slayer vagy Dark Angel, néhányuk szerint a régi Metallicara hasonlít, van, aki pedig azt mondja sok Sodom és Kreator van a zenénkben, vagy Exodus, Nuclear Assault, Testament… ha-ha, vicces, szerintem meg úgy szól, mint a Fatal Embrace! Mi a saját dolgainkat csináljuk, de persze senki sem mondhatja, hogy valami új zenét találtunk fel. Különböző stílusokat keverünk, a zenét szeretjük, a hatalmat pedig akarjuk!!!

Ezúttal is feldolgoztatok egy dalt, mégpedig az Iron Maidentől a Killerst, miért csak bónusz felvétel lett?

Igen, sok banda feldolgozta a Maiden-t az évek során, de a Killers a kedvenc számunk. Van egy “Cover Embrace” nevű projectünk, és élőben eljátsszuk a kedvenc számainkat.

A honlapotokon azt olvastam, hogy az új illetve aktuális tagsággal több erő és agresszió van bennetek, mint korábban bármikor, ezek szerint egységesnek, erősnek érzed a jelenlegi tagságot?

Igen, reméljük, tudunk még a jelenlegi felállással új albumot kiadni… ha-ha… meglátjuk. Minden tagcsere egy lépés a múltba és egy lépés a jövőbe, és az elmúlt 17 évben volt néhány tagcserénk… Nehéz jó metál zenészeket szerezni, volt néhány seggfej a bandában, de talán a jelenlegi felállás kicsit időt állóbb lesz.

Az eltelt 17 évben elég sok személyi változás történt a zenekar soraiban, jelenleg te vagy egyetlen az alap Fatal Embrace felállásból, mennyire gátolta vagy segítette a zenekar fejlődését a sok tagcsere? Nehéz esetleg fárasztó volt állandóan új zenészek után kutatni?

Igen, elég nehéz, de büszke vagyok, hogy ugyanazt a stílust képviselem már 1993 óta!! Utáljuk a trendeket, igazi metál őrültek vagyunk, imádjuk a színpadot és a metál rajongókat. Ez az igazi ok, amiért a Fatal Embrace még életben van és túlélte, a bandának nagyon erős a hozzáállása!

2002-ben Magyarországon is felléptetek a Desaster és a Holy Moses társaságában, milyen emlékeket őrzöl arról a koncertről? Tervezitek-e a közel jövőben, hogy nálunk koncertezzetek?

Magyarország rohadt jó! A 80-as években vettünk néhány cd-t és pólót Budapesten és szerintem Magyarországon sok metál rajongó és sok jó csaj van! A turné a Holy Moses-szel és a Desasterrel (éljen Tormentor barátom!) nagyszerű volt, emlékszem, jó helyen játszottunk. Mindenképpen szeretnénk még Magyarországon játszani! Ha van egy koncertszervező, akit érdekel, írjatok, nem gond. Nem kell nagy pénz, csak repülőjegy, vagy benzinpénz és sör… ha ha

Hogyan foglalnád össze a csapat fejlődését, előrelépését a legelső demótól az új korongig?

Nos, az első demo nagyon nyers volt és úgy szólt, mint egy rossz black metal demo… ha-ha… Sok jó koncertet adtunk, turnéztunk a Sodommal, Destructionnel, Desasterrel, Necronomiconnal, Grave Diggerrel, Holy Moses-szel… és még sok mással. A világ minden részén vannak barátaink és rajongóink (számunkra a kettő ugyanaz), de az elmúlt pár évben nem volt szerencsénk a sok tagcserével és a nem túl jó kiadókkal. Szerintem az elmúlt 17 évben a zenénk egyre jobb lett. 2000 óta 4 albumot adtunk ki, a “The Ultimate Aggression”-t, “Legions Of Armageddon”-t, “Dark Pounding Steel”-t, és a legújabb album a legjobb. Reméljük, jövőre kijöhet az új album és jó munkát végzünk. Mindent bele adunk majd.

Heiländer, köszi a válaszokat, mit szeretnél még hozzáfűzni az interjúhoz, ami még nem hangzott el?

Nagyon köszönöm a támogatást, az új album bakelit formájában is megjelenik az Iron Shield Records jóvoltából!! Reméljük, játszunk majd Magyarországon, kurva jó lenne! Éljen a metál, maradjatok gonoszak, ne szegjétek meg az esküt…

——————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Heiländer.

Dirk, it’s been four years that you’ve released Dark Pounding Steel. What were the feedbacks like? Were you satisfied with it?

Yes, Dark Pounding Steel was and is a very good record and i like this album. We gave some interviews and played some festivals and concerts. But the old record company did not enough to promote this album, friendly people, no question, but i think not the right company for us.

Whos idea was the classic adaptation of Death Evil Dead?

We love the old Death records, and Scream Bloody Gore and Leprosy are my favorite albums. Evil Dead was the very first song i heard from Death ever, it was in 1987-88. Chuck is dead, and we wanted to make a tribute for him. Death was a fuckin” great band!!!

After four years this is your fourth album released this year by your fourth label, Metal Blade. How did you end up working with them? Were there other labels who wished to sign with you?

Last year we recorded 3 demo-tracks from the new record. I have sent the demo to Metal Blade Europe and they said “..yes, good music, good songs, but in the moment we cannot give you a record-deal, but please send all songs, the whole album”. Ok, we recorded the whole album and i”ve sent rough-mixes from all songs, Metal Blade said “great”, and we got the deal. We will see what happens..ha ha There were some smaller labels in the past who wished to sign with us, but the new material i have sent only to Metal Blade, i know, a big luck for us..ha ha..

You recorded the album with Harris Johns in the legendary Music Lab studios. How did the record go? What was it like to work with Harris? Was he helping you a lot during the record?

Dark Pounding Steel and Legions Of Armageddon we recorded with Harris Johns and it was a fuckin’ great time. He is one of the best and most legendary thrash-producers of all times, what can i say, he made the sound for Kreator, Tankard, Exumer, Sepultura, Celtic Frost, Coroner or Sodom!! The new cd we produced with our friend Mathias Wendt, he did a absolutely great job, and he is the partner of Harris Johns and both people are working in the Music Lab Studio together. The Music Lab here in Berlin is one of the best places in the universe to record a thrash album!

Would you please tell us details about the album? About the song writing process, the songs themselves, the artwork, sounds etc.

The songs we wrote in 2008, after we made a song for the Tankard-Best Of-Tribute album in 2007. Michel, the old drummer played the drums in the end of 2008. He left the band in january “09. Mr. Pulverizatör (yes, what a funny name..ha ha) came in the band. We recorded the guitars, you must know, we have all recorded in our rehearsal-room, and we had a lot of problems with the technic, line up changes, it was a nightmare, like a neverending story of torment..ha ha.. But Mathias Wendt got us in his Music Lab Studio and he produced the whole album with us together, some new guitars, vocals, some new basstracks, thanx Mathias for your help!! I think the album has a very good brutal sound, not too oldschool, not too modern, it”s more timeless, aggressive and loud! We have highspeed songs like “Wake The Dead” or “Ravenous”, midtempo songs like “Way To Immortality” or “Another Rotten Life” and the slow titeltrack. I write about satanic things, our fans, the neverending armageddon, suicide, the infernal war, violence and a lot of dark things. Fatal Embrace is not a religious band..ha ha! Vitali Geyer painted the new record-cover again. He painted the “Dark Pounding Steel” cover too. He is a great artist and the cover shows the hell, the pope falls on his knees and begs for grace, for the eternal crimes of the catholic church and all religions, but he will die!

I think early Slayer and Over Kill influences are present on the album, as if the Exodus influence which was typical of The Ultimate Aggression would disappeared. What”s your opinion about this?

Ha ha, oh, some people say it sounds like Slayer or Dark Angel, some people say there is a influence of old Metallica, other people say there is a lot of Sodom and Kreator in our music, some people say big Exodus influences, Nuclear Assault, Testament… ha ha, that”s funny, i think it sounds like Fatal Embrace!!! You can hear our faves in our music, no problem, but we make our own thing and sure, nobody says we created the music new. We combine different styles, it”s the music we love, the power we need!

You made a cover song once again, Killers from Iron Maiden. Why did it become only a bonus track?

Yes, many bands covered Maiden in the last years, but Killers is one of our favorite tracks. We have a project called “Cover Embrace” and we play a lot of our favorite songs live sometimes.

I’ve read on your homepage that you have more strength and aggression in you with the new members like before. Does this mean that you feel the current lineup strong and unified?

Yes, I hope we can make another record with the same line up…ha ha, we will see? Every line up change is a step back and a step in the future, and we had a lot of line up changes in the last 17 years. It”s really hard to get metalmusicians with a good power, in the past we had some assholes in the band, what a shit, but maybe this line up will exist some years more?

In the past 17 years you’ve had quite a lot of changes in line up, at now you’re the only member from the original Fatal Embrace. Has this ever held you back or helped you in any way? Was it hard or tiresome to continuously seek for new members?

Yes, really hard, but i”m proud to make the same music or style since 1993! We hate trends, we are real metalmaniacs, we love the stage and the metalfans. This is the reason why Fatal Embrace is still alive and survived, the band has a very strong attitude!

You played in Hungary in 2002 with Desaster and Holy Moses. What memories do you have from that concert? Are you planning to play at us again?

Hungary is fuckin’ great!! In the 80ths, i”m coming from east germany, we bought our records and shirts in Budapest. And i think in Hungary live very good metalfans, absolutely great maniacs and very nice girls! The tour with Holy Moses and Desaster (hail to my friend Tormentor!) was a great thing for us, and i can remember, it was a good location where we played. We would love it to play in Hungary, absolutely! If there is a concert-organizer, you can write us, no problem. We need no big money, just flights or patrol and beers..ha ha

How would you summarize the evolving of the band from the first demo until now?

Oh, the first demo was very raw and sounds like a bad black metal demo…ha ha.. We played a lot of good shows, tours and festivals with Sodom, Destruction, Desaster, Necronomicon, Grave Digger, Holy Moses..and many more, we have friends and fans (is the same for us) in the whole world, but we had no luck in the last years, a lot of shit with the line ups and not the best record-labels. I think in the last 17 years our music became better and better. Since the year 2000 we released 4 longplayers, “The Ultimate Aggression”, “Legions Of Armageddon”, “Dark Pounding Steel”, and the new cd is the best. We hope we can next year the next record release, and we will make a good job. We give all our best to make a great album.

Heiländer, thank you for the answers, if you want to add anything to the interview, please feel free to do so.

Thank you very much for your support, the new record will come on vinyl too by Iron Shield Records! We hope we can play in Hungary, that would be fuckin” great, stay metal, stay evil, don”t break the oath…

WEB: http://www.fatal-embrace.net/

Kapcsolódó cikkek

FATAL EMBRACE – The Empires Of Inhumanity

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z