Interjúk

Flamedrop Interjú

A Flamedrop egy ideje már létező csapat, amely a melodikus Death Metal stílusban egyre izgalmasabb dalokat készít! Mikor szerettétek meg ezt a stílust és mely zenekarok miatt?

[Bence] – Dallamos death metalt konkrétan 14 éves korom körül kezdtem el hallgatni.
Elsősorban In Flamest, illetve a helyi Casketgardent. Aztán jött sorra a többi: At the gates, Carcass, Amon amarth, Opeth.
Thrash metalra kb. egy évvel később kaptam rá főleg a Machine Head Burn my eyes album hatására, de ekkoriban szerettem meg a Kreatort is.

[Lajos] – A melodeath-el én is olyan 14-15 éves koromban találkoztam először, mégpedig a helyi Casketgarden zenekar egyik koncertjének köszönhetően (2000-2001 környékén). Ezután kezdtem el beleásni magam ebbe a stílusba. A legnagyobb hatással a következő zenekarok voltak rám: Dark Tranquillity, korai in Flames, Amon Amarth.

[Norbi] – Én kb 6-7 éve kezdtem el hasonszőrű zenéket hallgatni.
Főbb kedvencek az As i lay dying, Lamb of god, In flames. Ezen zenekarok miatt szerettem meg leginkább a metál stílust és különböző változatait.

[Márk] – Igazából az első metál zenekar ami hatással volt rám, az a Slipknot volt kb. 11 éves koromban. Ezt akkor még egy kicsit durvának hallottam, de ez rövid idő alatt megváltozott: jött a Pantera és kiégetett minden eddigi „félelmemet”a metál zenével szemben. Az első hang- (és kép)anyag a 2001-es ozzfest volt, amit láttam. Azóta rengeteg jobbnál jobb zenekar lemezét hallgattam már a heavy-től a black-ig.
Pár kedvenc: Pantera, Lamb of god, Slipknot, Threat signal, In flames, System of a down, Machine head és a Down!!!!!!!

[Attila] – 96′ körül kezdtem el hallgatni az úttörő bandákat (At the Gates, Carcass) és ’98-ban született meg ennek hatására a Casketgarden is. Hatással volt rám még a Soilwork és régi nagy kedvenc még a Pantera.

A jelenlegi felállás hogyan is néz ki és ki mióta erősíti a bandát?

[Lajos] – Az aktuális felállás a következőképpen néz ki: Kovalovszki Márk – ének/scream; Galambos Bence – gitár, vokál (pár dalban ének is), Németh Norbert – gitár, Cseh Attila – dob és Thuróczy Lajos – basszusgitár

A zenekarban Galambos Bence és jómagam (Thuróczy Lajos) kivételével minden poszton volt változás a 2009-ben indult felálláshoz képest. Cseh Attila 2012 januárjától, Kovalovszki Márk 2014 májusától, Németh Norbert pedig 2015 januárjától erősíti a csapatot.

Az elmúlt évek alatt már jelent meg több kiadvány is, amely underground szinten ismert lett! Összejött az elképzelt „siker” a demó és kislemez kapcsán?

[Bence] – A 2010-es Whispering demó és a 2012-es Burn every Clue Ep is jó kritikákat kapott anno
mikor megjelentek. Sőt a Burn Every Clue-nak különösen jó volt a fogadtatása. Ez amúgy a mostani lemez előfutára volt, hiszen a rajta szereplő The Collapse és Cruel Intentions dalok a Thoughts on Fire lemezen is helyett kaptak egy újra felvett verzióban. A Burn Every Clue-val a célunkat, hogy felkeltsük a hazai underground érdeklődését a zenénk iránt, úgy gondolom sikerült elérni.

A Flamedrop rajongóit most megajándékoztátok egy új 11 dalt tartalmazó hangzóanyaggal, amely a Bandcamp oldalon teljesen ingyen hozzáférhető! Izmosabb hangzás, ütős dalok, mi kell még? Légyszi mondd el a fontosabb dolgokat a lemez kapcsán?

[Lajos] – Az album 11 tételt tartalmaz. Szerintünk sikerült egy nagyon változatos, érzelmes, komplex, de mégis emészthető lemezt összehoznunk a műfaj kedvelő részére. Nem gondolom, hogy nagyon hajaznánk más melodeath bandákra, úgy hiszem sikerült elérnünk egyfajta sajátosságot, amolyan FlameDrop-os dalokat összerakni. A dalok sokáig érlelődtek, akadnak közöttük 2011-12-ben írd darabok is. Kíváncsian várjuk a kritikákat.

Véleményem szerint idáig ez a legjobb kiadványotok! A dallamos Death Metal stílusban szerinted ez már elegendő lehet egy külföldi sikerhez is? Milyen remények vannak a „Thoughts on Fire” kapcsán?

[Bence] – Köszönjük szépen, szerintünk is jól sikerült ez a lemez, bár úgy gondoljuk, hogy egy külföldi sikerhez azért több kell ennél. Manapság kevés egy jó lemez, ha megvan a jó kiinduló pont, de a legfontosabb, hogy legyen mellé egy profi managment is aki eladja a zenekart hiszen rengeteg jó banda van nyugaton, de itt Magyarországon is.
Nekünk profi managmentünk sajnos nincs, de azért önerőből majd elkövetünk valamit és talán sikerül több emberhez is eljuttatni a zenénket.

A zenétekben milyen kisebb változásokat neveznél meg? Mi az, amiben fejlődtetek?

[Lajos] – A korábbi kiadványokhoz képest, ami a legszembetűnőbb az az énekben történt változás. Ez egyrészt az énekes csere miatt történt, másrészt meg bejött a hörgés mellé egy thrashes énekstílus is, amit a gitárosunk, Bence követett el. Az egész dolog véletlenül indult, sőt inkább a kényszer szülte: amikor Kova (Kovalovszki Márk) beszállt hozzánk tavaly májusban és június végén egyből jött is az első fellépés vele, még nem tudott minden számot és a koncert végén (hogy teljes legyen a repeartoár) A Stay on Your Feet dalt Bence énekelte el. Akkor több pozitív visszajelzés is jött a thrashes orgánumra 🙂 és ezt a dalt meg is hagytuk ebben a változatban.
A következő kényszermegoldásra nem sokkal később júliusban került sor:
Kova sajnos nem kapott szabadságot a pécsi Rockmaraton tehetségkutatós fellépésünkre. A bulit nem akartuk lemondani, ehhez viszont frontember kellett és Bence 1,5 hét alatt énekesgitárossá képezte magát.Ennek a feljődésnek köszönhetően úgy döntöttünk, több ének szerepet is fog vállalni a számokban.
Zenei téren a 2012-es Ep-hez képest nincs változás, a demó lemezünkhöz képest viszont elég sok. Ez főleg Cseh Attila belépésének volt köszönhető, aki az igazi skandinávos dobtémáival tett hozzá sokat a zenénkhez.

Mit szólsz a hazai metal élethez? Mit kérdeznél meg tőlük szívesen? 🙂

Ezt a kérdést inkább passzolnánk, ha lehet 🙂

Ha koncertről van szó, melyik az a klub amelyiket dicsérnéd? Miben voltak ők jobbak?

[Lajos] – Országos szinten azért annyira nem járjuk az underground klubbokat, így a vidéki klubbokról nagy tapasztalattal nem rendelkezünk. A Bp-i klubbok terén viszont kiemelkedő a Dürer Kert, a KVLT BP és a Showbarlang is. Ezeken a helyeken szívesen játszunk mindig!

Hány albumot és koncertet ígérsz még a rajongóknak? 🙂

[Bence] – Újabb lemezt egyelőre nem merünk ígérni, hiszen ez is éveket csúszott mire sikerült felvennünk. Valamint inkább a music videók készítését próbáljuk beütemezni, hogy népszerűsítsük a dalokat és majd meglátjuk mit hoz a jövő az új dalok terén. Koncertek terén pedig próbáljuk elcsípni az ígéretesebb bulikat, hiszen már egy ideje inkább a minőség, mint a mennyiség hívei vagyunk.

Köszönöm a válaszokat! Sok sikert!

https://www.facebook.com/flamedrop

Kapcsolódó cikkek

FlameDrop – Thoughts on Fire megjelenés

KMZ

FlameDrop – Thoughts on Fire (Album Trailer)

KMZ

FlameDrop – Insurrection előzetes mix_videó

KMZ

FlameDrop – 10,000 Stairs [demo]

KMZ

Flamedrop – megvált frontemberétől

KMZ

Flamedrop – Burn Every Clue címmel látott napvilágot a mosonmagyaróvári melodeath horda kétszámos promóanyaga!

KMZ

FLAMEDROP – Whispering EP

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek