Interjúk

Fleshgod Apocalypse Interjú

(scroll down for English Version)

Mindig nagy öröm egy remek zenésszel beszélgetni. Továbbra is „kellemes csalódás” a metál zenészekkel készített interjú. Most Cristiano volt a beszélgető partnerem a Fleshgod Apocalypse-ből akit az első Death By Metal fesztiválon volt szerencsém elcsípni. Kedvesen, türelmesen és némileg fáradtan válaszolgatott a kérdéseimre.

Hogy vagy? Milyen a turné?

Nagyon jó! Remekül érezzük magunkat, eddigi legjobb turnénk, nem csak maga a turnézás miatt. Teltházas koncertjeink vannak és nagyon jól kijövünk akikkel fellépünk.

Nagyon várom, hogy élőben lássalak titeket, mert ki kellett hagynom az előző bulitok itthon, de most vagytok itt másodjára igaz?

Valójában harmadjára vagyunk itt, de először 2009-ben voltunk, még Debrecenben, szóval az még más volt. Így mondhatjuk, hogy ez a második bulink.

Nagyon kíváncsi vagyok, hogyan oldjátok meg a tempótartást és a nagyzenekari részeket élőben?

Először a technikai részeken kezdtünk dolgozni, azt mondanám, hogy fejlesszük a műsort több szempontból és az egyik a technikai rész volt. Jelenleg fül monitor rendszert használunk és így sokkal jobban halljuk mi történik a zenében, ezért ez jobb számunkra. 

Metronómot is kaptok?

Igen, ez nagy technikai segítség, jól kitudjuk használni, tudod ez elég hasznos mikor több mindennel kell együtt játszanod. 

És a nagyzenekari részek? Mint a hegedű, azt tudom, hogy a zongorát élőben játszátok. 

Ó igen, háttér sávokat használunk, nagyon szeretnénk egy nagyzenekart magunkkal hozni… 

…De se hely se pénz rá.

Igen, még nem, egyelőre nem. 

Miért kezdtetek el szimfonikus death metal-t játszani, szokatlan kombináció!?

Ezt a projectet és a zenekart úgy indítottuk, hogy keverjük a klasszikus zene ránk gyakorolt hatását és a death metalt, mint szenvedélyünk. Ebből a szempontból hallhatod a változást a zenénkben, mert úgy indultunk, hogy keverünk különböző határokat/dolgokat amiket szeretünk. Ezt az utat követtük az évek során. Először inkább klasszikusabb death metalt játszottunk az Oracles-ön, aztán érted szépen lassan…

…a Violation-el egészen új világ nyílt, több atmoszférikus hatás volt.
Nagyon szeretem a „The Forsaking”-et, kinek az ötlete volt, mert számomra egy kicsivel több black metal érzet/hangulat van benne.

Nézd, a black metal hangulatot hozni elég könnyű, ha szimfonikus metált játszol, mert általában a black metal alapból több atmoszférikus elemet tartalmaz. Így könnyű megoldást/átmenetet találni mely működhet. Nem igazán direkt írtunk ilyesmit. 

Máshogy írtátok az új lemezt, mint eddig?

Az utóbbi pár lemezen meglehetősen ugyanúgy folyt a dalírás, mely Francesko Paoli és Francesko Ferrini… szinte mindent Paoli ír és Ferrini pedig összerendezi a dolgokat, mert ez nagyon sokszínű és hosszú folyamat. Persze előfordul, hogy a többiek, én Paolo vagy Tomasso azt mondjuk, hadd hallgassunk bele… 

Úgy, mint én itt ezt játszanám…

Igen, megeshet, próbálunk megbeszéléseket tartani, hogy tudjuk mi történik és ötleteket adni. Alapvetően így írjuk a dalokat.

Próbáltok is, vagy csak lenyomtok egy turnét, pihentek majd még egyet?

Nem, próbálunk is, gyakorlunk otthon, valójában mondhatnám elég sokat (nevet). Ez persze attól függ mire kell felkészülnöd és mivel lépést tartanod. Minden dalt sokat kell gyakorolnunk amit a műsorba akarunk tenni egy turnéra vagy fesztiválra, mert nehéz jól eljátszani őket. 

Van bármi új anyagotok, vagy mindent rátettetek a lemezre?

Ötleteink vannak, természetesen most az új lemez bemutatásán dolgozunk. Ötletek mindig vannak. 

Folyamatosan szereztek?

Igen, persze. 

Mit csinálsz mikor nem turnézol?

Ugyanazt mint a normális emberek,, mondhatni olyasmi…(nevet)

Annyira, mint egy turnézó zenész!?

Valószínűleg hívhatod magad normális/átlagos embernek, mindannyiunknak van családja, minél többet próbálunk velük lenni.

Esetleg, ha Olaszországban játszotok, eltudnak menni a koncertetekre, hogy találkozzatok…

Persze, próbálod a lehető legjobban csinálni, mert neked sem könnyű, hogy nem vagy otthon, így próbálsz minél többet ténylegesen velük lenni. 

Hogy szabadultok meg a turnézással járó stressztől, vannak összetűzések a zenekarban?

Két oldala van ennek. Először is, akárhányszor készülsz fel szellemileg, hogy dolgozni fogsz, mindig a megfelelő motivációval kell hozzálátnod különben nem fog működni a dolog. Olyannak kell látnod a dolgokat amilyenek, nem úgy, mint egy rocksztár, ilyesmi nincs már és természetesen figyelned kell a tényre, hogy nem leszel otthon. Így nem tudod ugyanazokat a dolgokat biztosítani magadnak, mint egyébként. Másfelől pedig, olaszok vagyunk, a mi sima összetűzéseink a többi zenekarnak feltételezhetően nagyon hangos lenne. Valószínűleg úgy tűnik kívülről amikor kiabálunk és üvöltünk a másikkal, hogy veszekszünk, de ez nem igaz. 

Csak megszabadultok a stressztől.

Igen, de ez nem igazán stressz, otthon ugyanígy megy, mi így kommunikálunk. Úgy tűnhet, hogy meg akarjuk ölni egymást, de nem így van (nevet). Nagyon jól kijövünk egymással, különben nem is tudnánk együtt dolgozni. 

Szeretsz itt lenni, Magyarországon?

Igen, nagyon izgalmas, mert nem gyakran jutunk el ide. Szeretünk itt lenni, különösen ezen a turnén, mert ez a felállás jelent valamit zeneileg is és a rajongóknak is. 

Őrület, mert rengeteg jó magyar zenekar van és egy fesztivált csináltunk belőle.
…és milyen zenét hallgatsz, ha nem a FleshGod-al játszol?

Nem metált az biztos (itt a turnémenedzser elkezdett lejátszani, valami őrült pop zenét :D) Valójában sokféle zenéért rajongok. A metált sem úgy szeretem már, mint gyerekként, tudod fiatalon a metál zenével fejezed ki magad és ezáltal szabadulsz meg a rád nehezedő nyomástól Természetesen most már ez nem így van. Sokkal inkább azt szeretem a metálban…

Élvezni…

Igen, élvezni a zenét és a művészi/előadói oldalát is. Általában  többféle zenét hallgatok, például  sok  amerikai énekesnőt szeretek, mint Fiona Apple. Rock zenét is természetesen, ahogy pop és klasszikus zenét is…

Klasszikus zenét természetesen, hisz új ötletekre is szükségetek van.

Igen

Milyen hosszú is ez a turné?

Elég hosszú, most éppen, lássuk csak, még mindig van hátra 15 buli és 37 koncert összesen a turné.

Tervezitek, hogy főzenekarként turnézzatok?

Még nem, jelenleg több dolgon is dolgozunk, természetesen gondolunk rá. Jelenleg nem mondhatnám neked, hogy igen tervezzük, hisz nem lenne igaz, de tudod idővel biztosan.
A végén még miután már nem pörgött a „szalag”, még beszélgettünk a főzenekari szereppel járó dolgokról.

Köszönöm a rám szánt időt, öröm volt találkozni.

Köszi.

———————————————-

ENGLISH VERSION:

How are you? Hows the tour so far?

Very Good! Yeah its absolutely fun, best tour we had been so far, not because only for the tour itself. You know sold out shows and also because of the people we tour with we getting along together so good.

I’m really excited because I missed your last show in Hungary, but this is your second time right?

This is actually our third time, but the first time was in 2009, back in the days in Debrecen so it was a little bit different then, so I could say it is probably our second show.

I’m really curious how you solve during a concert to keep the tempo and do the orchestral parts?

We started to working on a plan technical, I would say plan to improve our show in many different aspects and that was one of them. Right now we use a system wich we all have in ear monitors and its much better for us because it has so much soft whats going on in our music.

You get the metronome to it?

Yes. Thats a good technology help, we find ourself very good with that, you know its pretty much needed when you have to follow along stuff.

And the Orchestral parts? Like Violins, I know the piano is live.

Oh we have backing tracks, we would love to bring with us an orchestra…

…But no place and no money for that.

Yeah not yet at least, not yet

What made you to play, smyphonical death metal, its an unusual combination?

We started this project and this band, mixing up with classical music as an influence and death metal as our passion. So you can see our records changed from this point of view over the years, because we started with that idea putting together different walls that we love. During the years we followed this path. First playing more classic death metal on Oracles, and then you know step by step…

…With the Violation there was a whole another world it has more atmosphere.

I really like the song „The Forsaking„, who came with the idea because it has for me a little bit more black metal vibe.

Well the black metal vibe its pretty easy, when you do symphonic metal music, because the black metal generalize a little bit more atmospheric itself, so its easy to find some solution that can go. Its not really we searched for.

Did you use different writing process on the previous albums?

In couple of albums we use the pretty much the same writing process which is Francesko Paoli and Francesco Ferrini… everything comes from pretty much from Paoli and Ferrini comes with the arrangements, because its very rich, its a long process. So offcourse sometimes the other guys in the band, me Paolo or Tomasso and we say let me listen to this…

Like I wanna play here that…

Yeah it can happen that you know we all try to have meetings and see whats going on and try to put ideas in. But basically this is the way we write.

Do you rehersal or just do some tour, rest and do another tour?

No, we rehersal as well, we practice at home, actually I would say a lot (laugh), it depends on offcourse what you have to prepare and keep up with. Every song we want to put on a setlist for a tour or for a festival, we need to practice a lot, because its pretty difficult to make it in the right way.

Do you have any new material or everything was on the new album?

We have ideas, right now offcourse we focusing on working on this album, promoting. Ideas are always there…

You always writing!?

Yeah-yeah!

What do you do in your free time, when you are not on tour?

We do what normal people do, would say, yeah kind a normal (laugh)..

Like a touring musician!?

You can call yourself a normal person probably, we all have family and we all try to spend as much as possible time with them.

Maybe if you play in Italy, they can go to the show. And see you…

Yeah you know, you try to make it work as much as possible since for you not being home it always not so easy and you try to give your time back home some quality.

How do you manage to get off the touring stress, there are any confrontation in the band?

There are two aspects of this, first whenever you start putting yourself into mental condition of working  this way you need to provide yourself with the right motivation otherwise it wont work.
You need to see things as they are, not like you know a rockstar, there no rockstar anymore and offcourse you need to focus on the fact that you are not home. So you can not be like you would be if you are at home. On the other hand we are Italians so our confrontation which could be normal  for other bands would probably very loud in our case, so you probably see us shout and yell to each other but we are not fighting

Just getting of the stress

Yeah, but its not a stress thing also back home is the same, its the way we communicate, so its seems like we want to kill each other but its not true(laugh). We all get on very well together otherwise it wouldnt be possible to work together.

Do you like to be here, in Hungary?

Yeah- absolutely its exciting, cause not that offten you get to come here. We love to be here, especially with this tour, because this package means something, musicly and for the fans as well.

Its crazy here, because we have a lot of great Hungarian bands and we made a festival from it
..and what music do you listen if you not play with Fleshgod?

Not metal for sure( at that point the tour manager starts play some pop music :D) Im really fan of lot of different kind of music actually, I like metal not like anymore as a kid, you know when you are young you basically in metal you find your way of expressing yourself and the way of getting rid of all the pressure, its not like that anymore offcourse. Its more like I like this in metal…

Enjoy…

Yeah, enjoy the music and the artistic side of it. In general I listen to lot of different things for example I am a big fan lot of american female artists like Fiona Apple for example. Rock music offcourse and pop music also, classical music…

Classical music offcourse(laugh), cause your music based on that. You need to get new ideas

Yeah.

How long is that tour?

This tour is pretty long, we are now… let me see, we have still fifteen left, its thirty seven shows in the whole tour.

Do you plan some headlining tour?

Not-yet, we are working on several things right now, we would be for sure thinking of that. Right now I cannot say to you – yeah we have something planned because its not true, but you know that will come
Off the record, we had a little conversation about doing headlining shows.

Thanks for your time, it was nice to meet you.

Thank you.

WEBhttp://www.fleshgodapocalypse.com/

Kapcsolódó cikkek

Fleshgod Apocalypse – Koncertbeszámoló

Némethy Zsolt

Fleshgod Apocalypse koncert 2021-ben – A38, 2021. okt. 21.

KMZ

Fleshgod Apocalypse, Carach Angren: extrém metal évnyitás a Dürer Kertben

KMZ

Ensiferum, Fleshgod Apocalypse koncertek a Barba Negrában

KMZ

KME videók: Ferium, Steignyr, Lefutray, Heretic’s Dream, Fleshgod Apocalypse, Dead Earth Politics, Darkology, Make Me a Donut

KMZ

KME videók: Avantasia, Motus Tenebrae, Votum, Idol Of A Broken Mind, Necrosavant etc.

KMZ

KME videók: Sunburst, Fleshgod Apocalypse, Carnality, Matubes

KMZ

Elkezdődtek a Fleshgod Apocalypse új, »King« című albumának munkálatai!

KMZ

Fleshgod Apocalypse – „Epilogue” videoklip

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videoklip teaser

KMZ

Fleshgod Apocalypse – Új videóklip

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – „Pathfinder” Video Clip now Online!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release second trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – release trailer for upcoming video for ‘Pathfinder’

KMZ

Hot News: Learn to Cook with Fleshgod Apocalypse!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – exclusively offer their own wine to European fans!

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – „Minotaur” Lyric Video Posted

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – »Labyrinth« Album Trailer Online

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – Release Brand New Song

KMZ

Hot News: Fleshgod Apocalypse – Reveal Cover + Album Details!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek