Interjúk

Frozen Blood – Interjú

Sziasztok! Először is azt szeretném megkérdezni, milyen most a banda felállása? A honlapotokon lévő életrajz szerint igen változó volt az első album felvétele óta.

Dicsőség a pusztító apokalipszis rothadó, szentségtelen kapujából! Venom vagyok, a Frozen Blood egyik alapító tagja, és jelenleg egyedül alkotom a bandát. Néha vannak session zenészeim, viszont az utóbbi időben megnehezítette a találkozásunkat például a távolság, ők külföldön laknak. Valóban sok zenész megfordult a Frozen Blood-ban, de nem alakult ki stabil felállás. Ha valaki úgy érzi, helytállna a bandában, akár session zenészként, akár tagként, nyugodtan keressen meg, persze alapfeltétel az old-school zenék ismerete és tisztelete!

A “Night of Wolves” hűen követi az eredeti irányvonalatokat; a téma is kimeríthetetlennek tűnik. Van valami új üzenet, amit közvetíteni akartok?

Ugyan, nem akarunk új üzenetet közvetíteni. Mi a hagyományos old-school Black Metal hívei vagyunk. A szövegeinkben eddig is benne volt minden, ami fontossággal bír nekünk, mi ezen kereteken belül folytatjuk utunkat, úgy gondolom erre koncentrálnunk érdemes! Üzenetünk tömören fogalmazva a pusztítás! Nem áll szándékunkban semmilyen újítást használni, sem szövegekben, sem modernebben megszólaló hangzásban, sem billentyűket, sem női áriákat és semmi mást sem tervezünk, amely radikálisan megváltoztatná a zenei stílusunkat. Hiszen az imént említett dolgok és a régi ortodox metál nem áll kapcsolatban egymással.

Az új album zeneileg továbbra is nyers, de dinamikus. Van-e valami változás ezen a téren?

A Night Of Wolves zeneileg közelebb áll az ízlésemhez, mint a Fetus, mivel az új kiadványt egyedül készítettem és rögzítettem. Míg a régebbi lemezünkön az akkori zenekartagok kézjegyét is megtalálod a zeneszerkesztésben. Az új anyag, valóban sokkal dinamikusabb, karakteresebb, ezt egyaránt értem a szövegi és a zenei témákra, kiforrottan fémjelzi, hogy old-school Black Metal-ról van szó!

Nyilvánvaló, hogy a sátánizmus nálatok nem felvett póz; mi ellen irányul a zenétekből áradó harag, a hívők vagy az Egyház ellen?

A kereszténység erőszakos elterjedése döntően befolyása alá vonta a világot. Habár ma már hanyatlófélben van, de még nem a végén. A mi haragunk egységesen irányul mind az Egyház, mind a hívői ellen, valamint minden olyan tan, manifesztáció ellen, ami a mi nézeteinkkel szemben áll. Például nem preferálom azt a dolgot, amit ma “civilizációnak” neveznek, ma több kára van mint haszna, és részt sem veszek benne, egy speciális életszemlélet szerint élek, távol a társadalomtól. Úgy gondolom, hogy a privát legbelső meggyőződésem kristálytiszta; tökéletesen megfelelő, ha ezt én tudom.

A sátánizmus számotokra vallást, vagy a kereszténység képmutatására adott választ jelent?

Sosem válaszolni próbáltam, hanem a magamból áradót közvetíteni. Tévedés olyan dolgokat képzelni, hogy a kereszténység bűne egyszerű képmutatás! A valóság ennél jóval brutálisabb. Hogy példákat említsek a sok közül: molesztálás, erőszak, pedofília, sanyargatás, anyagi és lelki kizsákmányolás, gyilkosság, öngyilkosságra való buzdítás. Ezek ma is léteznek! Az utóbbihoz egy személyes tragikus esemény is fűz. A világnak természetesen szembesülnie kell azzal, hogy az orruknál fogva vezetik az “igazság és a jóság” nevében!

Reméltek új rajongókat az új lemeztől?

Igen, bár a hazai metál élet igen szegényes. Ebből a metál zenét hallgató rétegből egyre kevesebben hallgatnak Black Metalt. Szó se róla, a külföldi helyzet is mutat ezzel hasonlóságot, ott viszont valamivel nyitottabbak az underground zenére.

A dalszövegek az új albumon is mind angolul vannak, ezzel mi a célotok? Az üzenetetek mindenkihez szól, határok nélkül? Próbáltok nyitni a külföldi közönség felé?

Ohh, a sátáni megnyilatkoztatás hol ismer határokat?!?! Az univerzális térben nem léteznek határok. Azok határok, amikről beszélsz az emberek találmányai. Természetesen mindenki előtt nyitva áll a zenénk, aki be tudja, vagy be akarja fogadni. Az angol nyelv egy tudatos dolog! Magyarul nem tudnánk megfelelően kifejezni a mondanivalónkat.

Tervezitek, hogy magyarul is vesztek fel számokat?

Nem tervezzük. Nincs értelme. Ma az emberek elkényelmesedtek, a divatos tömegtrend iránt nyitottak, ma már nem tudnak átérezni egy szélsőséges világot, ez tény. Hazánkban alig pár tucatnyi embert tudok konkretizálni fanatikus underground célközönségének.

A “Night of the Wolves”, a címadó dal egy véres, apokaliptikus képet közvetít, tele keresztény szimbólumokkal. Mi ihlette ezt a víziót?

Itt kívántam szemléltetni, milyen lesz az armageddon, mikor minden hitvány fajta vallás, a kereszténység bukása elfog következni, és a sötét erők kerülnek hatalomra. Az ihletét több fajta forrásból szerezheti az ember, elég ehhez a mindennapi élet, ha nyitott szemmel jársz, ha végig mész az utcán, ha megnézel/hallgatsz egy híradót, akkor észreveszed, hogy a dolgok egy bizonyos irány felé haladnak és innen már a fenti vízió sincs messze..

Gondolkoztok-e videoklip készítésén valamelyik számhoz?

Egyelőre nem, szerintem ez még nem fontos. Ma több srácot látok, akiknek van márkás hangszerük, megvannak a külsőségek, van weboldaluk, van klipjük, és egy félig kész próbatermi demo az eddigi munkájuk. Számomra a dolgoknak nem ez a célszerű sorrendjük. Talán a következő anyaghoz, de azt is meggondolom. Ami pedig egy másik szemszöget illet: Nekünk nem olcsó mulatság egy klip, hát még, ha határozottan egy olyan klipről beszélek, ami valóban hűen tükrözi a zenekar mondanivalóját.

Az új album művészi kivitelezése kinek a munkáját dicséri?

Ezt a képet máshonnan szedtem ki. A nicaraguai rendőrség titkosított ügyeiről szóló újságcikkek közt érdekes olvasnivalót találtam, egy rémisztő, brutális, a valóságban megtörtént eseményről. A történet, -ami megjegyzem, nem is olyan régen esett meg..-, egy farkasszerű szörnyről beszél, ami emberek és állatok százait tizedelte. A cikk mellett láttam egy hasonló rajzot, azt én sem tudom ki készítette, de eldöntöttem, hogy felhasználom a borítómhoz. Ez a kép teljesen szimbolizálja a lemezem, a számaim mondanivalóját, sőt magához a zenekar nevéhez is illik. Egyszerűen teljesen passzol a zenéhez!

Mit lehet tudni a fellépéseitekről a közeljövőben?

A közeljövőben nem lesz fellépés. Mint már említettem, jelenleg nincs határozott színpadi felállásunk. De a távoli jövőben, amennyiben minden az elképzeléseink szerint alakul, szándékoznánk koncertet adni!

Tervezitek-e már egy újabb lemez felvételét, vagy most a jól megérdemelt pihenés következik?

Dehogy pihenek, a Night Of Wolves promocióján dolgozom. A mai underground zenei világban egyre kevésbé egyszerű, ha az ember a szerzői kiadású anyagát önmaga próbálja promotálni. Manapság, hogy a multi-“kultúra?” mindenhová betör, nagyon nehéz az underground világ életben tartása. Ami pedig a folytatást illeti, már elkezdtem írni pár számot-riffet, de a kezdetén vagyok, időbe telik összeraknom az ötleteimet.

Köszönöm az interjút, további sikereket kívánok, jöjjön a sötétség korszaka!

Úgy legyen! Én köszönöm a figyelmet és a támogatást!

Készítette: Theowina
Web: http://www.frozenblood.atw.hu/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek