Interjúk

Furor Gallico Interjú

(scroll down for English Version)

Üdv Magyarországról! Természetesen olvastam a banda biográfiáját, de azért kérlek, pár szóban mutasd be a zenekart!

Üdv mindenkinek, a Furor Gallico 2007-ben született meg. Kelta/folk metalt játszunk black, death és progos hatásokkal és olyan tradicionális hangszereket használunk, mint a kelta hárfa, hegedű, ír furulya, buzuki és duda.
Debütáló lemezünket 2011.07.29-én adta ki a Massacre Records és most új lemezbemutató koncerteket szervezünk, és új dalokat szerzünk.

A zenekar eddig egy demóval és egy saját kiadású nagylemezzel büszkélkedhet. Milyen visszajelzések jöttek ezekre az anyagokra? Fogynak-e a lemezeitek az internetes letöltések korában?

Szerencsére nagy mennyiségű cd-t adunk el. Mostanában úgy tűnik, az emberek kezdik megérteni, hogy az új zenekaroknak nagy támogatásra van szüksége a túléléshez. A letöltések hasznosak a bandák számára, hiszen az emberek megismerhetik a zenénket, de sok emberrel találkoztam, aki letöltötte a lemezt, de miután meghallgatta a zenénket, úgy döntött, megveszi a cd-t, hogy támogasson minket. Úgy gondolom, ez egy nagyszerű dolog.

Márciusban szerződést kötöttetek a Massacre Records kiadóval. Honnan jött a lemezszerződés és milyen hatása van a zenekar életére?

A Massacre Records az Eluvietie menedzserének köszönhetően talált ránk, aki ott volt az Eluveitie vendégzenekaraként adott koncertünkön. Tetszett nekik a bulink és felajánlottak egy egyezséget, hogy találnak nekünk kiadót és ezután a Massacre felvette velünk a kapcsolatot és megállapodtunk.
Egyébként a zenekar élete nem változott. Mi mind lelkesek vagyunk a Massacre-ös szerződés miatt, de az igazi élet úgy megy, hogy koncerteket akarunk adni és új zenéket szerezni, ahogy a szerződés előtt is csináltuk.

Beszéljünk egy kicsit a debütáló lemezetekről, a Furor Gallicoról. Bár 2010-ben önerőből megjelentettétek, 2011. július végén új kiadótok újra megjelenteti. Ennek mi az oka? Várható-e valami exkluzív plusz vagy bónusz a korábbi verzióhoz képest?

Az album pontosan ugyanaz, mint a saját készítésű. A Massacre Records úgy döntött, hogy jobb lenne újra kiadni a debütáló albumot, hogy legyen világszintű terjesztése és minél több ember ismerje meg a Furor Gallico nevet. A kiadó nagyszerű munkát végzett eddig és bíztunk a tapasztalatukban.

Két nyelven írtok dalokat, angolul és anyanyelveteken, olaszul. Ez nekem nagyon szimpatikus. Miért választottátok ezt a módszert? Ez a későbbi lemezeiteknél is így lesz? (Én nagyon remélem, hogy igen. 🙂

Természetesen igen. Azért döntöttünk a két nyelv használata mellett, mert van néhány olyan dalunk, ami csak olaszul hatásos. Például a Medhelan Milánó alapításáról szól vagy a La Caccia Morta egy olasz legendáról mesél. Emiatt ezek a fajta dalok az olaszt követelik meg. Más daloknak “általánosabb témáik” vannak és az angolt megfelelőbbnek gondoltuk ezekhez az összeállításokhoz. Egyébként van egy másik dal, amit a “sörkészítők” tiszteletére írtunk, a Curmisagios. Ennek a dalnak a szövege a hagyományos nyelvjárásunkban van, tehát összességében három nyelvet használunk!!!

A Curmisagios című dal – ami egyik kedvencem a lemezről – egy helyi nyelvjárásban van, ha jól tudom. Terveztek több ilyen dalt is? És egyáltalán, mit kell tudni erről a nyelvjárásról?

Ahogy az előző kérdésnél mondtam, ezt a dalt a “sörkészítők” tiszteletére készítettük és amellett a nyelv mellett döntöttünk, amit általában beszélünk, mikor berúgunk 🙂
A Curmisagios egy poénként született, de most már szeretjük játszani ezt és felvidítani az embereket. A jövőre vonatkozólag nem tudom, fogjuk-e újra használni nyelvjárásunkat valamelyik új dalhoz. Egyébként minden lehetséges 😉

Sok népi hangszert használtok, ami nem ritka a folk metal színtéren, de nálatok van egy ritkább hangszer is, a kelta hárfa. Honnan jött az ötlet, hogy ezt a hangszert is a beépítsétek zenétekbe? Tudtok más folk metal bandát, aki szintén használja e hangszert?

Nem tudok más metal zenekart, akik kelta hárfát használnak. A Furor Gallico számára szinte ösztönös, hogy használjuk hárfát, hiszen Becky (a hárfás) az egyik alapító tag és emiatt a Furor Gallico dalai mindig a hárfa jelenlétére tekintettel születnek.

Maurizio/Merogaisus sok mindenért felelt az első nagylemezen (több hangszeren játszott, hangszerelés, felvételek és masterelés stb.), mégis különváltak útjaitok. Mi ennek az oka? Ha jól tudom, Maurizio/Merogaisus most a Folk Stone tagja. Ez is közrejátszott a kiválásban?

Maurizio a barátunk. Pusztán szakmai okok miatt döntött a zenekarunkból távozás és a FolkStone-ban való zenélés mellett. Sőt, a FolkStone is barátunk és gyakran együtt koncertezünk. Egyébként Maurizio segít nekünk befejezni a felvételeket és támogatja a megjelenés utáni első koncertet. Nagyon hálásak vagyunk Maurizionak.

Most beszéljünk kellemesebb dolgokról. Fiatal zenekarhoz képest aránylag sok koncertetek van. Ezzel meg vagytok elégedve? Merre koncerteztetek eddig, és hogy fogadja a zenéteket a közönség?

Nagyon elégedettek vagyunk a koncert aktivitásunkkal. Ebben a pár évben olyan nagy zenekarokkal léptünk fel, mint a Skyclad, Eluveitie, Haggard, Stratovarius, stb. Játszottunk Olaszországban, Svájcban, Ausztriában, Németországban és e helyek mindegyikén értékelték az emberek a zenénket és a koncertjeinket. Igazán ösztönző ez a környezet és reméljük, hogy még több emberrel meg fogjuk ismertetni a zenénket!!!!

Az olasz folk metal színtérről mondanátok pár szót? Milyen bandákkal álltok kapcsolatban hazai és nemzetközi szinten?

Az Olasz Folk Metal hirtelen nőtt meg, sok zenekar ezekben az években született: FolkStone, Lou Quinse, Krampus, Herjan, Kalevala, stb. Ezen bandák majdnem mindegyikével koncerteztünk már és fontos, hogy mindegyikükkel jó kapcsolatot alakítsunk ki, hogy egy nagyszerű Itáliai Folk Metal Közösséget teremtsünk!!!

A zenekar jövőbeli terveibe, céljaiba beavatnád egy kicsit az olvasókat?

Tehát, úgy gondolom, jövőre lemezbemutató koncerteket adunk, ezalatt új dalokat írunk és remélem, hamar kiadjuk új albumunkat.

Köszönöm az interjút! Ha esetleg kihagytam valami fontosat, kérlek, említsd meg, vagy akár üzenj olvasóinknak!

Köszönjük az egész csapatnak és minden olvasónak. Támogassátok az Itáliai Folk Metalt!!!!!
A Furor Gallicoról további információt találhattok honlapunkon, a Myspace-en és a Facebookon:

www.furorgallico.it
www.myspace.com/furorgallico
https://www.facebook.com/pages/Furor-Gallico/201640203204769

ENGLISH VERSION:

Greetings from Hungary! Of course I read the biography of Furor Gallico, but please, introduce the band with some words!

Hi everyone, Furor Gallico was born in 2007; we play a celtic/folk metal with black, death and prog influences and we use traditional instruments like celtic harp, violin, tin whistle, bouzouki and bagpipe.

Our debut album is out since 29/07/2011 by Massacre Records and now we’re organizing new support gigs and composing new songs.

The band can take pride in a demo and a self-released full-length album. What reactions have came to these materials? Do people buy your cds in the age of downloads?

Fortunately we’re selling a great amount of cds. Nowadays people seem to understand that new bands need great support to survive. Downloads is useful for new bands to let people know their music, but I met many people who downloaded our album, but after they have listened our music, they decided to buy our cd to support us. I think this is a great goal.

You signed with the label Massacre Records in March. How did this possibility come and how does it affect the life of the band?

Massacre Records finds us thanks to Eluveitie’s manager who where in our concert as support to Eluveitie; they like our show and our music and so they propose us a contract to find a label and so Massacre contact us and we have our deal.

Anyway the life of the band doesn’t change. We’re all enthusiastic of our contract with Massacre, but the real life is that we want to play concerts and create new music as we did before our contract.

Let’s talk a bit about your debut album, Furor Gallico. Albeit you’ve released it with self-effort in 2010, your new label is going to release it at the end of July, 2011 again. What is its cause? Is it going to be any exclusive thing or bonus on the Massacre-release in comparison to the earlier version?

The album is exactly the same we’ve produced by ourselves. Massacre Records decided that it would be better to republish our debut album to have a worldwide distribution and let more people know the name Furor Gallico. The label is doing a great work for now and we trust its experience.

You write your lyrics in two languages, in English and in your mother-tongue, Italian. This is very likeable for me. Why did you choose this way? Will you do the same on your future albums? (I hope yes. 🙂

Of course yes. We decide to use two languages because some of our songs make sense only in Italian. For instance Medhelan speaks about the foundation of Milan; or La Caccia Morta speaks about an Italian legend. For that reason this kind of songs requires Italian. Other songs have a more “general topic” and we considered English more musically for that kind of compositions. Anyway there’s another song dedicated to the “beer makers” called Curmisagios. The lyrics of this song are in our traditional dialect and so we use three languages at all!!!

The song Curmisagios – which is one of my favourites on the album – is in a local dialect, if I know well. Do you plan more such songs? And anyway, what should we know about this dialect?

As I said in a previous question, that song is dedicated to the “beer makers” and we decided to use the language we usually speak when we get drunk 🙂

Curmisagios was born as a joke, but now we love to play this song and let people fun. For the future I don’t know if we reuse our dialect for any new songs. Anyway everything is possible 😉

You use many folk instruments, which isn’t uncommon in the folk metal scene, but you also use a rarer instrument, the Celtic harp. Where did the idea of using it in your music come from? Do you know other folk metal band(s), which also use this instrument?

I didn’t know any metal band that use celtic harp. For Furor Gallico is quite instinctive play with harp because Becky (the harpist) is one of the foundation member and so Furor Gallico’s songs are always born considering the presence of the harp.

Maurizio/Merogaisus did many things on the first album (played more instruments, orchestration, recording, mastering etc), but your ways seceded. What was the cause of this? If I know well, Maurizio/Merogaisus is the member of Folk Stone now. Did this interplay his seceding?

Maurizio is a friend of us. He decided to leave our band and play with Folkstone just for professional reasons. Even Folkstone are friend of us and we play often together. Anyway Maurizio helps us to conclude our recording session and to support the first concert after the publication. We’re really grateful to Maurizio.

Now, let’s talk about more pleasant things. You have relatively many concerts for a young band. Are you satisfied with this? Where have you played up to now and how does the audience take your music?

We’re very satisfied with our live activity. In few years we played with great bands like Skyclad, Eluveitie, Haggard, Stratovarius, etc; we played in Italy, Switzerland, Austria and Germany and in each of these places people appreciated our music and our shows. It’s really stimulating this environment and we hope to let more people know our music!!!

Can you say some words about the Italian folk metal scene? What bands are you in connection – in Italy and internationally?

Italian Folk Metal is growing up quickly; many bands were born in these years: Folkstone, Lou Quinse, Krampus, Herjan, Kalevala, etc. we played with almost all of these bands and it is important to create a good relationship with each of them to create a great Italian Folk Metal Community!!!

Can you make the readers familiar with the band’s future plans and objectives?

Well, I think we’ll play concerts in the next year to support our album; meanwhile we’re composing new songs and we hope to publish our new album soon.

Thank you for the interview! If I left out something important, please, talk about it or even say something for our readers!

Thank you to all the staff and all the readers. Support Italian Folk Metal!!!!!

For more info about Furor Gallico you can find us on our website, myspace and facebook:

www.furorgallico.it
www.myspace.com/furorgallico
https://www.facebook.com/pages/Furor-Gallico/201640203204769

Kapcsolódó cikkek

FUROR GALLICO – Songs From The Earth

ST. Toma

FUROR GALLICO – Furor Gallico

ST. Toma

Hot News – Furor Gallico join our roster

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek