Interjúk

Gore Thrower Interjú

Legyen hát Gore nap. Élve temetés, fekália, vérfröcsögés és nyalánkságok! Mikor 2012-ben eszetekbe jutott, hogy kell egy ilyen banda nektek és a néhány „örült” zeneimádónak, milyen célok vezéreltek?

Egyszerűek. Én akartam nagyon egy zenekart, amiben nem kell matekozni, csak tolni a halált. Kagfot (gitár) már régen győzködtem, hogy mi ketten csináljunk már valami rendes zenekart is (mert ugye a Radikális Amputációban előtte évekig baromkodtunk együtt). Szerettem volna azt is, ha Jutka vissza tud térni az aktív metal életbe (vele a Neural Boostert csináltuk együtt addig, amíg gyerekeket nem kezdtünk el csinálni, szintén együtt). A lényeg egyszerű volt: egy zenekar amiben elsősorban mindenki haver másodsorban olyan old school death metal, amit pár sörrel is simán le lehet tolni.

Honnan a fenéből jöttetek? Melyik zenekarból lehet ismerős az arcotok?

Hát kb ezek jutnak eszembe.
Jutka gitár: Neural Booster
Kagf gitár: Megazetor, Radikális Amputáció, Pangó Alkesz
Murphy dob: Megazetor, Ad Astra
Dávid basszus: Meankind
MK Atorz vokál: Neural Booster, Korog, Radikális Amputáció

Amúgy ugye Kagf és Murphy testvérek, Jutka és én házasok, míg Dávid az unokatesóm. A Kliment tesókkal a Göd-Dunakeszi-Fót vonalon mozgó csürhében toljuk a partit, így kézenfekvő volt, hogy velük csináljunk közös zenekart.

Viszonylag hamar összejött megalakulásotok után néhány koncert! Gyorsan összegyűltek a kedves emberek, akik szívesen néztek és követeltek tőletek zenélést?

Nem is ment az olyan könnyen. Basszert eleve nehezen találtunk. Az egész banda elég nyugdíjas tempót tol. Sem a dalszerzés sem a próba nincs túlpörgetve. De eleve az a koncepció, hogy csak évi pár koncert legyen, amit mi is várunk meg a közönség is. A „minden hétvégén utazás” már nem fér bele, viszont koncert nélkül meg minek a zenekar? Azért így is játszottunk már egy csomó külföldi banda előtt, meg már voltunk határon túl is, szóval alakul ez.

Játszottatok feldolgozásokat is? Milyenek voltak a reakciók a koncerttel kapcsolatban?

Bolt Thrower-től a The Killchain-t már csak a név miatt is! Cancer-től a Back From The Death ősi kedvencem, e nélkül el se kezdhettük volna. Brujeria-tól a Consejos Narcos van még most műsoron. Van olyan banda, akinek nem áll jól a feldolgozósdi, de mi kifejezetten szórakoztatni akarunk, ahhoz meg kell ez is. Szeretünk feldolgozást is tolni, kicsit belebújni a kedvencek bőrébe.

Az eltelt rövid időszakban volt néhány változás a felállásban. Mit mondanál erről és mi a jelenlegi felállás?

Az én zenekaraimat általában a bsszusgitáros-para üldözi. Fél évbe telt mire Tomit megtaláltuk. Nekünk nem volt bajunk vele, de ő valahogy nem érezte jól magát. Ahogy már mondtam, ez a zenekar elsősorban a barátságról szól. Régen akartam már, hogy az unokatesómmal közös bandánk legyen. Most itt volt az alkalom. Szerintem ez a felállás most nagyszerű!

Az elmúlt hónapokban összejött egy dalcsokor, ami hamarosan meg is fog jelenni. Mit mondanál erről? Mennyire lesz limitált, hol lesz elérhető? Hol vettétek fel, mennyire jött össze az elvárásotok alapján a felvétel és a keverés?

Én a zenekarosdit azon túl, hogy jó cimborákkal töltöm az időt, elsősorban a felvétel készítés miatt szeretem csinálni. Elég sokáig tököltünk a felvételek elkezdésén. A dobot még 2014 szeptemberben felrántottuk a Revolver Sound Studióban. Nem sokat szőröztünk vele, egy picit a „legyen már valami” hangulatban készült. Talán jobban is figyelhettünk volna, de ez már múltidő. Fél év szarakodás után végül eljutottunk az RX Stúdióba. Pár nap alatt felszaladtak a dalok, majd egy közepesen szenvedős keverési időszak után rámondtuk az áment.
Az elvárás ma már mindenkinél nagy. Mikor 15-16 éve először stúdióztam eleve reménytelen volt valami rendes dolgot összehozni. Pláne vidéken. Nem volt senkinek se rendes cucca, se pénze, de szakember se. Azért persze ne legyünk naivak, ma ugyan egy általánosan elfogadható minőséget már a nappaliban is el lehet érni, a döbbenetes és újító dolgokat azért továbbra sem a garázsbandák fogják hozni. Szerintem az anyag a vállalható szintnél sokkal jobb lett. A cél, hogy egy kellemesen hallgatható jó kis death metal lemezke legyen, összejött.
Kiadót nem keresünk, fizikai példányokat nem is gyártunk. A bandcamp pont megfelelő felület a terjesztésre. Ha valaki mégis akar, ott akár fizethet is érte. Ami pénzt beletoltunk már ott van, nem téma. Most az a lényeg minél többen hallhassák. Én a letöltések mellett vagyok. Ha jó a zene majd vesznek pólót. Sokkal többet számít, hogy a rajongó a mi pólónkban jön megy, minthogy otthon hivatalosan letöltött vagy megvett lemeze van-e.

A dalok szövegei gondolom nem a kamilla virágzásáról szólnak! Összefoglalnád a lényegét, ami fontos lehet az olvasók számára?

A zenekar megalakulásakor az is koncepció volt, hogy felhagyok a sok agyalással, jöjjenek a klasszikus death metal szövegek. Semmi világmegváltás, csak vér és zombik. Aztán kiderült nem is olyan egyszerű szöveget írni a semmiről! Utólag megnézve azért feltűnő, hogy a most megjelenő hat számból három is a vallás és az egyház visszásságaival foglalkozik. Vagy legalábbis nagy a sátán tartalma. Pedofil papok, boszorkányüldözés, Lucifer eljövetele a téma. A másik három számban a zsugorított fejek bosszúszomja, az öngyilkosság és a világvége dominál. Érdekesség, hogy ez utóbbit németül hozzuk a tudomásotokra.

Ebben a stílusban, úgy gondolom fontos lehet a borító és egyéb grafika. A borító és tartalma milyen díszeket és grafikát rejt? Ki készítette, minek az alapján jött az ötlet?

Nos, erre még nehéz válaszolni, mivel a borító még készítés alatt van. Későn fogtunk hozzá és nehezen találtuk meg azt, akinek a stílusa is megfelel, ideje is van és megfizethető is. De megvan! Egy keresés a Hindmost szóra a FB-on megmutatja miről beszélünk. A lemez címe Gore Temple lesz. Az tuti, hogy a borítót az Esztergomi Érsek nem fogja a vállára tetováltatni!

Ha jól tudom Gore Thrower pólót is vásárolhatunk. Milyen szépséget ölthetünk magunkra, ha megvásároljuk? Mennyire kell sietni, hogy ne sold out legyen?

Hát erről már le is késtél! Az első póló már rég elfogyott. Azon egy vidám középkori fametszet van sok sok kínzással. De ez nem egy egyedi rajz, talán a Pestilence is használta már 20 éve ezt a képet. Most azért bíztunk meg egy olyan arcot a borító tervezéssel, aki elsősorban pólókat tervez, hogy egy igazán kívánatos ruhadarabbal rukkolhassunk majd elő!

Gondolom, már nagyon várjátok, hogy megjelenjen a lemez! Milyen reakciókra számítotok? Milyen tervek és ötletek van az elkövetkezendő időszakra?

Persze, ilyenkor az ember alig tudja kivárni, hogy végre elérhetővé tegye az anyagot. Aztán csalódott ha öt perc múlva még nem forr a net. A realitások talaján maradva én bízok a pozitív fogadtatásban. Elég változatos, brutális és talán itt-ott érdekes is lett a cucc, miközben azért könnyen emészthető is maradt. Várom majd a kritikákat is, de elsősorban az érdekel, hogy minél többen töltsék le a cuccot, kattogtassák a FB-ot és jöjjenek a koncertre.
Idén nyáron játszunk a Total War Fesztiválon Körmenden, majd szeptemberben Miskolcon és az ungvári UzhGoreRot fesztiválon. Ha nem leszünk nagyon lusták akkor szervezünk még 3-4 koncertet őszre. Ennél messzebb nem látunk.

Szeretnétek még valamit közölni, ami fontos számotokra?

Végtelenül lusta faszok vagyunk koncertszervezés vonalon, ezért ha valaki úgy érzi, hogy neki feltétlen látnia kell a bandát a helyi italmérésben, akkor ne habozzon szervezkedjen! Pár sör ígéretével el lehet minket csábítani bárhová. Ja, és like-oljátok a bandát a faszbookon, mert nagyon fosul állunk!

Jó gyalulást és szórakozást kívánok!

Köszi az interjút!

WEBhttps://www.facebook.com/GoreThrower

Kapcsolódó cikkek

Gore Thrower interjú

KMZ

Gore Temple – itt az új EP

KMZ

Koncertajánló: Hiss from the Moat, Corroosion, Nadir, Gore Thrower

KMZ

December 19-én egy színpadon kaszabol a Kill With Hate, Krampüs, Omega Diatribe, Drow, Gore Thrower, The Wedding At The Slaughterhouse

KMZ

Gore Thrower – Itt a bemutatkozó anyag!

KMZ

Gore Thrower hírek

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek