Interjúk

Goretrust Interjú

A kérdésekre Nemes Marcell válaszolt.

Hello. Nemrég kaptam a cd-teket a kiadótoktól. Egészen elnyerte a tetszésemet a zenétek. Az interneten túl sok információt nem lehet találni rólatok. Bemutatnád a zenekart és beszélnél a kezdetekről?

Szia! Örülök, hogy tetszik az album! …Goretrust 2005-ben látta meg a napvilágot, ekkor találtam ki hogy csinálok egy ilyen projectet. Nyomtunk pár koncertet aztán 2006 elején pedig egy Finnországi mini turnét. 2006 nyarától kezdve már, mint banda tevékenykedünk és ez az album az első igazi gyümölcse. A Myspacen bele lehet hallgatni.

2007-ben vettétek fel a Last revolution-t a TNL stúdióban, de még csak most jelenik meg augusztus végén a lemez az STF kiadónál. Miért is kellett ennyi időt várni, hogy megjelenjen?

A lemezt 2007-ben vettük fel, ha úgy vesszük, több mint 1 évvel rá lesz kiadva. Először nem könnyű külföldi céget találni, valamint elég zűrös idők voltak ezek… Én kint éltem megszakításokkal északon és így ugye megszakadt a folyamat is, de szerencsére most változott a helyzet, úgyhogy maximálisan mindannyian a bandának vagyunk szentelve.

Hogyan kerültetek kapcsolatba a német kiadóval? Szerinted mennyivel előnyösebb egy magyar bandának külföldi kiadónál megjelentetni az anyagot?

Már sokadszorra küldtem ki a cd-ket cégekhez, amíg ők le nem csaptak rá. Mi úgy vagyunk ezzel az egésszel, hogy kizárólag külföldi piacra csináljuk, mert itthon szinte teljesen lehetetlen ezt normális szintre hozni. Persze itt is meg fog jelenni az LC Music terjesztő által minden város Alexandra áruházában.

Az albumon 8 dal hallható, amihez talán a melodikus death metal stílus áll legközelebb, de egyéb stílus is megfigyelhető. Beszélnél egy kicsit a zenéről? Próbáld meg légyszi leírni, hogy mit is kap a rajongó a Goretrust zenéjétől?

Hehe. Abban az időben, amikor megírtuk a lemezt nagyon sokféle hatásunk volt pl rengeteget szívtunk. Ha zeneire gondolsz, akkor Hypocrisy, Misfits meg ilyenek. Megpróbáltunk egy olyan albumot csinálni, ami abszolút felborítja a stílusok által kreált határokat. Olyan zenét akartunk készíteni, ami visszahozza a RnR feelinget a metalba meg az egész szarba. Szóval ma már mindent metálnak hívnak, és mi egy olyan metal albumot akartunk, amiben csak a lényeg van. Picsába, most is tök kész vagyok.

Szerinted melyik dal sikerült a legjobban? Mit tudnál erről elmondani?

Hmm… csak az én meglátásomról tudok nyilatkozni, de szerintem az abszolút húzó dalok a “Departure” “Brain Disconnect” “My Apocalypse” esetleg “Funeral Orgies”. Mindegyiket szeretem, de igazából már tele vagyunk új ötletekkel csak még le kell futnia ennek a lemeznek. Úgy voltunk vele, hogy összedobjuk a számokat és kész, de végeredményben egy hihetetlen komoly koncepció kerekedett ki belőle. Szerintem mindenki megtalálja benne a saját érzéseit..

Koncertek terén hogy álltok, mikor is láthat a magyar közönség? Milyen magyar bandákkal mennétek szívesen koncertezni?

Szeretnénk itthon is koncertezni, hogy kikkel meg hol azt még nem tudom. Hm…legszívesebben az Ektomorf-al, Sear Bliss-el játszanánk. Őket nagyra tartjuk, de igazából mindenkivel aki jó arc.

Kicsit beszélj az apokalipszisről! Mert ugye van olyan dalotok is, így gondolom foglalkoztat a dolog.

Ez világ meglátás kérdése. Mindanyuinkat foglalkoztatja, de én inkább érzelmi apokalipszisről beszélnék. Az sokkal fájdalmasabb, mint pár millió ember halála a széles vásznon.

Mi az, ami miatt soha nem hagyod abba a zenélést?

Ez az életünk.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve? Vágytok a hírnévre és a népszerűségre?

Jelenleg külföldi turnékon dolgozunk, most is tárgyalunk, de még nem tudom mi fog kikerekedni belőle. Reméljük a legjobbakat. Na, hát ez milyen kérdés már?:) Annyira kultak azért nem vagyunk hogy ne vágyjunk rá.

Szoktatok fesztiválokra járni? Ha igen, melyik a kedvenc fesztiválotok, és miért?

Mindenfélére megyünk néha, fingom nincs.

Mondjatok nyugodtan bármit, amit még fontosnak tartotok a zenétek kapcsán!

Ne töltsétek le, vegyétek meg…

Köszönöm az interjút!

Köszönjük az interjút és az érdeklődést!

WEB: http://www.myspace.com/goretrust

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek