Interjúk

Gorgonea Prima Interjú

(scroll down for English Version)

Még tavaly novemberben, az éppen aktuális Visthia kritikám kapcsán felbuzdulva gondoltam egyet, és felkerestem egy cseh jóbarátomat, hogy kicsit képet kapjak a Gorgonea Prima jelenlegi helyzetéről. Mint kiderült, Tyrael azóta már saját útját járja, így a megmaradt GP főnök, Hogath-hoz fordultam a tényekért, aki szíves örömest állt elébe a faggatózásomnak. Mostanában úgyfest, nem éppen az emberiség jó megítéléséről lesznek híresek az interjúim, hisz a The Way Of Purity után most sem kimondottan ez az álláspont érvényesül, de beszéljen helyettem a prágai project főnöke. A beszélgetés során egy rendkívül sokoldalú, színes egyéniséget ismerhetünk meg, Karel Kříž személyében:

Hello Hogath! Kezdjünk egy gyors helyzetjelentéssel a csapat háza tájáról. Tavaly augusztusban jött ki a debüt anyagotok, mi történt azóta a Gorgonea Prima-val?

Üdv! A Black Coal Depression megjelenése után főként a koncertekre összpontosítottunk, hogy promotáljuk az albumot. Sok nagyszerű bulin játszottunk, példának erejéért voltunk a Gorgoroth és a Belphegor előzenekara is. Világszerte remek visszajelzéseket kaptunk, szóval próbáltuk tartani a tempót és folytatni a dolgokat. Ekkor azonban jött egy kis nézeteltérés a gitárossal, Tyrael-el.

Nem sokkal ezután aztán el is váltak az útjaitok. Tulajdonképpen mi történt kettőtök közt, ami végül ehhez az állapothoz vezetett? Külső szemmel nézve jó csapatnak tűntetek.

Határozottan jó csapat voltunk, ha a bandán belüli együttműködésre került a sor, de a magánéletben már a kezdetektől fogva nem igazán jöttünk ki egymással. Az utóbbi időkben még tovább fajult ez a kölcsönös elidegenedés, úgyhogy arra jutottunk, hogy befejezzük a közös munkát.

Időközben sikerült új embert találnod magad mellé. Őt ismerted már korábbról vagy abszolút külsősként csatlakozott a bandához?

R-rel már régóta ismerjük egymást, alapjáraton egész gyerekkorunk óta. Még játszottunk is együtt egy Apophis nevű bandában.

Személyesen említetted, hogy jelenleg rengeteget próbáltok a leszervezett bulikra. Hogy haladtok a közös munkával, könnyen sikerült ráhangolódni egymás személyiségére és zenei elképzeléseire?

Abszolút. R egy nagyszerű srác, jó barát és remek gitáros, úgyhogy a színpadon vagy próbatermen kívül is jól megleszünk egymással.

Jelen pillanatban hogy érzed, mennyire sikerült érvényesülni a hazai és nemzetközi metal színtéren? Van érezhető érdeklődés a folytatás iránt?

Szerintem mindenkire nagyszerű hatást gyakoroltunk. Egy bandát sem ismerek, akik ilyen jó benyomást tettek az első lemezükkel. Meglehetősen sok rajongónk van, az albumot pedig még így, egy évvel a megjelenés után is veszik. Azt hiszem jó nevünk van, nem csak Csehországban, de más országokban is, és ez nagyon király.

Pár mondatban a Black Coal Depression-ről, így utólag visszatekintve mennyire vagy elégedett a bemutatkozással?

Véleményem szerint a Black Coal Depression még mindig jó cucc, még ha nem is beszélnek már róla annyit, mint egy évvel ezelőtt. Egyszerűen itt az ideje új anyagot készíteni és még magasabbra tenni a mércét. Az impresszív debüt után fontos dolog lesz számunkra a folytatás.

Mai napig imádom, amilyen bátorsággal nyúltatok az elektronikához, remélem a jövőben is megmaradtok ezen a sávon és sok Blast Furnace-hez hasonló dal születik majd. Mit gondolsz, a tagcsere érezhetően befolyásolja majd a folytatást?

Határozottan igen. És remélem, hogy jó irányba. Ami azt illeti, R-nek nem igazán van még tapasztalata a black metalban, és az én személyes zenei ízlésem is kicsit más stílusok felé hajlik. De mindenképpen atmoszférikus metalt szeretnénk játszani, nagy dózisú elektronikával. A Gorgonea-nak megvan a maga stílusa, ettől vagyunk egyediek, úgyhogy ezt továbbra is fent kell tartanunk a sikerhez. De mint a Black Coal Depression esetében is, az új anyag is zenében kifejezett érzelmekről szól majd, az pedig csak rajtunk múlik, hogy hogy érjük el ezt. De a rajongók nem lesznek megfosztva a klasszikus Gorgonea alapoktól.

A Corroded Landscape-ben vendégeskedett nálatok Veronika Váchová – ami nekem személy szerint nagyon megdobta a dal hangulatát! Róla mit kell tudni, hogyan kerültetek kapcsolatba vele?

Szerintem is jó választás volt, még ha a metal zenében használt női ének kicsit kliséssé is vált, de a GP hangzásával való keresztezéssel mégis valami friss dolog lett. Én személyesen soha nem találkoztam Veronikával, még csak nem is beszéltünk telefonon vagy az interneten. Egy barátom ismerőse, aki segített anno a BCD felvételeivel. Ő javasolta, hogy felénekelhetne pár témát, úgyhogy elküldtem Veronikának a Corroded Landscape demóját, pár jelölést és a szöveget, és néhány napon belül megkaptuk az eredményt. Tényleg lélegzetelállító volt, mikor először hallottam.

Már csak azért is kérdezősködök efelől, mert érdekelne, hogy a jövőben is terveztek-e női éneket építeni a zenébe? Összeegyeztethetőnek tartod ezt az alapstílusotokkal?

Szerintem a kísérletezés úgy ámblokk passzol a stílusunkhoz. Feltétlenül próbálunk majd alkalmazni nem csak női éneket.

Az elektronikus zene és a (black) metal találkozását látva, mindig kíváncsi voltam rá, hogy milyen ideológiát, életfelfogást követnek az alkotók, hisz alapjáraton a két műfaj hozzáállása nagyon különböző…

Soha nem „zenei szabályok” szerint éltem, minthogy „a metalosnak feketében kell lennie, ráncolnia a homlokát, gonoszan kinézni, terepmintát viselni és tartósan sziklaként viselkedni”.

Manapság az életem teljes rock ’n’ roll. Azt csinálom, amit akarok, akkor, amikor akarom, és nem nézek vissza.

Amúgy milyen véleménnyel vagy a világ folyamatos modernizálódásáról? Hasznosnak tartod vagy inkább ellenzed ezeket a törekvéseket?

Meglátásom szerint, a modernizáció tömeges előrenyomulása kezd kicsit ellentétes hatásokat kiváltani. Csak nevetek azon, ahogy a mai társadalom lassan megássa a saját sírját, miközben boldog holnapokról beszélünk.

Annak idején, miért éppen az ipari black vonalon alapítottál bandát? Ha jól tudom, előtte volt egy zenekarod a Cruadalach énekesével is.

Igazából Radalf a Cruadalach-ból akkor lett a Realm Of Algol tagja, miután én kiléptem, de van egy olyan érzésem, hogy egyszem koncerten sem játszott velük, és nem is énekelt egy dalban sem. A Realm Of Algol elég hasonló volt a Gorgonea Prima első anyagához, a Behind The Border Of Abnormality EP-hez. Nagyon tetszett a black metal és az atmoszférikus nézőpont kapcsolata. De az aktuálisabb GP munkák már egész mások, mint a ROA.

Van egyébként más stílus amiben szívesen kipróbálnád magad egy-egy kisebb project erejéig?

A műfajok széles skáláját szeretem. Én személyesen sokat kísérletezek, de általában közzététel nélkül. A YouTube csatornámon találhatsz párat ezek közül: http://www.youtube.com/user/Shuwit

Mi a helyzet a példaképekkel? Van/volt valaha olyan csapat vagy akár konkrét személy, akinek a munkássága mélyen befolyásolt abban, hogy ma ebben a stílusban alkotsz, vagy hogy egyáltlán zenélni kezdtél?

Hogyne. A legnagyobb hatásom talán Farrokh Bulsara (Freddie Mercury) volt. Gyerekkorom óta hallgatok Queen-t, és még mindig szeretem hallgatni időről-időre. Véleményem szerint ő volt minden idők legnagyobb énekese, és egy rossz szót sem akarok róla hallani, nem számít, miféle perverz ember volt. Nem a homoszexualitására célzok, hanem a szexszel teli, mindkét nemből álló kiskorú fiatalokkal tartott megalomán kábszeres bulikról, amikről a pletykák szólnak.

Gitárosként, szintén elbűvölt Chuck Schuldiner. Nagyon tisztelem a karizmáját, és a módját, ahogy megváltoztatta a modern fém zenét. Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említsem Ville Valo-t. Kellemes hangú pasas, rendkívüli karizmával.

Lehet, hogy csak én vagyok válogatós, de manapság elég nehéz jó industrial black-et találni. A közelmúltban találkoztam mondjuk egy Visthia nevű olasz csapattal, nem tudom, hallottál-e már róluk. Te miket szoktál hallgatni? Szereted pl. az olyan stílusbeli zenekarokat, mint az Aborym, a Shade Empire vagy a Dødheimsgard?

Az Aborym-ot nagyon szeretem, de a többi bandáról még soha nem hallottam. Nem sok metalt hallgatok, ha mégis, akkor meg jobbára az ismertebbeket.

A saját anyagaitokat milyen gyakorisággal veszed elő? Szereted néha pörgetni a Black Coal Depression-t?

Igen, elég sűrűn! 😀 A saját szerzeményeim az egyetlen olyan metal, amit újra és újra meg tudok hallgatni. 😀

A klasszikus norvég black metalról és a velejáró külsőségekről, valamint szellemiségről mi a véleményed?

Nem is tudom. Talán semmi. Nem igazán törődöm ezzel. De olvastam, hogy történt valami Norvégiában. Elég szomorúnak tartom, hogy az emberek ezek után egy rakás nevetségesen kimázolt idiótával azonosítják a black metalt, akik képtelenek rendes zenét játszani és templomokat gyújtanak fel. Senki nem veszi figyelembe az ilyesminek a vallásos oldalát, vagy egyszerűen csak nem érdekli őket. De határozottan nem akarom kétségbe vonni a norvég színteret. Ők adták a világnak a black metalt, de ami egykor tiszteletet és félelmet váltott ki a normális emberekből, mára inkább nevetségessé vált számomra.

Koncertek terén ugye mostanság van pár fellépésetek a friss felállással, utána hogyan tovább? Nekiálltok megírni az új lemezt vagy egyelőre maradnak az élő show-k?

Olyan hamar el kellene kezdenünk dolgozni az új albumon, ahogy csak lehet. Most elég hosszú koncert-szünet következik. A következő fellépésünk júliusban lesz, úgyhogy időközben talán felmutatunk majd valamit.

Előreláthatólag mi lesz más a leendő második nagylemezen? Vannak már ötletek, elképzelések ezzel kapcsolatban?

Vannak már biztos ötletek, de mindez még maradjon meglepetés.

Látvány tekintetében már így is sokmindent megvalósítotok a színpadon, de mégis, tegyük fel, hogy nem lenne pénz- és térbeli limit a díszletet illetően. Hogy nézne ki ebben az esetben egy Gorgonea Prima performansz?

Wow, nagy ötlet! El tudom képzelni, amint csak az öreg gyárakban, elhagyott raktárakban, vagy csak szimplán a szabadban játszunk a gyárak barnamezős, kivilágított maradványain. Hatalmas színpadon, hogy legyen elég helyünk mozogni, elegendő forrású UV fénnyel. Egyszer volt egy olyan elképzelésem, hogy a műsorunk lehetne egy színházban. A program alatt lenne egy színdarab, mi meg csak háttérzenét játszanánk. Szintén alkalmaznék dublőröket, akik váratlanul megjelennének a színpad másik felén, ilyesmi.

A koncerteken használt szerelés ötlete honnan származik egyébként? Van valami üzenete a maszkoknak?

Nem vagyok benne biztos, ez még Tyrael ötlete volt. Többé-kevésbé az emberi fajtól való elidegenedést jelképezi. Egy hideg undort, az emberi élet módjára és természetére célozva. Úgy éneklek, mint a gyenge emberi lélek, ami képtelen megbirkózni a környezetével, és a dolgok sokszor jelentéktelenné válnak. Szintén van valami köze a modernizációhoz, amit korábban említettél. Olyasmik vagyunk, mint egy ember nélküli, materializált jövőkép. Leginkább azt szeretnénk kifejezni, hogy szégyelljük, hogy emberek vagyunk.

Másfél éve novemberben egy este erejéig volt alkalmam belekóstolni a cseh underground életbe. Te milyennek látod az ottani színteret? Mely bandák a legnépszerűbbek? Ahogy láttam, a Trollech-nek pl. elég komoly rajongó bázisa van…

Én is így látom. A Trollech-et és Lord Morbivod más projectjeit erősen támogatják a cseh rajongók. Nekem személyesen nincs kedvenc bandám a helyi színtéren. Nem járok metal koncertekre, kivéve ha a Gorgoneával játszunk, így kicsit el is vagyok idegenedve mindattól, ami a színpadon történik.

Nemrég épp a Noctem-el beszélgettem az új albumuk kapcsán, velük ugye volt egy közös fellépésetek Prágában a Gorgoroth turnén. Róluk mi a véleményed? Ilyen esetekben szoktatok beszélgetni/ismerkedni egymás zenéivel a backstage-ben?

Őszintén, nem emlékszem melyik banda volt a Noctem. 😀 Mindenkin volt corpse-paint, bőrbe és szegecsekbe öltöztek, és túl sok volt belőlük. 😀 Nem beszéltem senkivel a többi zenekarból, kivéve a cseheket. Azt tudom, hogy valaki dícsért minket a Facebookon, de nem tudom, hogy a Noctem vagy a Cavus volt-e.

Végül kicsit személyesebb síkra terelve a beszélgetést, emberileg hogyan jellemeznéd magad? Mivel szeretsz foglalkozni, ha éppen nem zenélsz? Mit érdemes tudni rólad?

Nem jellemezném magam valami pozitív módon. Nagyon önkritikus vagyok. De végülis van valami… Fényképezéssel foglalkozom, ez az én nagy hobbim. Mostanság fotográfiát tanulok Ústí nad Labem-i egyetemen, és néha modellkedem is. Szerzek vele egy kis plusz pénzt. Másik nagy érdeklődési köröm az ipari építészet. Tavaly fényképeztem és írtam egy tervezett könyvet Kladno (a szülővárosom) acélműveinek és bányáinak korábbi és jelenlegi állapotáról. Remélem, hamarosan megjelenik majd. (Itt van egy kis ízelítő) Néha festek, rajzolok… Alapjáraton a művészetnek szentelem magam.

Hogyan jellemeznéd az életed azon szakaszát, mielőtt behatóbban elkezdtél volna a fém zenékkel foglalkozni? Mivel töltötted a napjaidat, milyen életed volt?

Ez egy igazán eredeti kérdés! 🙂

Rég volt már… Tizenkét évesen kezdtem aktívabban érdeklődni a metal iránt. Addig, és utána még egy darabig Kladno-ban jéghokiztam. Ondřej Pavelec vagy Jakub Voráček-al például osztály- és csapattársak voltunk. Ezután a metalon nőttem fel és éltem normális életet. Jártam középiskolába, elvégeztem a vizsgákat, stb… Nem mondhatnám, hogy a metalnak jelentős hatása volt az életemre.

Köszi, hogy időt szakítottál a beszélgetésre! Sok sikert a további munkához, Magyarország vár benneteket!

Én is köszönöm. Remélem hamarosan meglátogatunk titeket! Vigyázzatok magatokra és várjuk az alkalmat!

—————————————

ENGLISH VERSION:

Hello Hogath! Let’s start with some actuality. What happened with Gorgonea Prima since you released the debut album in last year’s august?

Cheers. After a release of Black Coal Depression we focused on gigs in order to support the album. We played at many great shows. For example we played as a support for Gorgoroth or Belphegor. We have received great feedback worldwide so we tried to keep our tempo and continue. But then came a disagreement with a guitarist Tyrael.

Recently, you part ways with Tyrael. What happened exactly between you, which led you to this status? As a fan of the band, it seemed like that you’re a great team together.

We were definitely a great team when it came to the cooperation within the band. But from the first time we weren‟t really compatible in private life. Our mutual aversion has been growing lately so we decided to end our cooperation.

You already found your new partner. Did you know him before or he joined you as a stranger?

With R we know each other for a long time. Basically since the childhood. We have even played together in a band Apophis.

You told me that currently you’re practicing so much for the upcoming gigs. How’s the work in these days, is that easy to get on with each other both personally and in musical ideas?

Exactly. R is a great guy, friend and great guitarist. So we will enjoy a lot of fun together even outside of stage or rehearsal room.

Actually, how do you feel, how much can you prevail both in your homeland, and in the national metal scene? Is there any interest for the continuation?

I think we let everybody know about us in a great style. I don‟t know any other band which would made such a huge impact with their first album. We have quite a large fan following and our album is being sold even the year after its release… I think we have a good name not only in Czech but also in other countries which is great.

In a few words about Black Coal Depression, after one year later of the release, are you satisfied with the introduction?

In my opinion Black Coal Depression still stands high even though it is not so talked about as year ago. It is simply time to come up with a new album and set the benchmark even higher. The second album will be crucial for us since we made quite an impression with the debut..

I like so much how you use the electronics very bravely. I hope that you’ll stay in that path and we can hear more songs like Blast Furnace. Do you think that the line-up change will affect the continuation in this way?

Definitely yes. And I hope it will be for better. As a matter of fact R doesn‟t have any experience with black metal. And my personal musical taste inclines towards a bit different styles as well. But we definitely want to play atmospheric metal with a huge dose of electronics. GP has it‟s own style which keeps the band unique and we should keep it if we want to be successful.

But as it was in the case of BCD, the new material will be about emotions manifested in music and it depends just on us how we will achieve this. But the fans won‟t be deprived of the classic Gorgonea facet.

Veronika Váchová did some guest vocals on Corroded Landscape. Personally, I think it added something plus to the song’s mood. What should we know about her? How did you get in touch?

I also think it was a good choice even though the female vocals in metal music have become quite cliché but in the combination with the music of GP it is something fresh.

I have personally never seen Veronika not even talked with her on telephone or internet. She‟s an acquaintance of my friend who helped us out with recording of Black Coal Depression. He proposed to us that she could do some vocals so I sent her a demo of Corroded Landscape, notations, lyrics and we get the result back in a few days. It really took my breath away when I heard her for the first time.

Asking that, because I’m interested about that are you planning to use more or less female vocal in your music? Do you think it’s compatible with your style?

I think that the experimentation in general suits our style. And we will definitely try to employ not only female vocals.

When electronic music and (black) metal meets, I’ve always been curious that what ideology or lifestyle do the artists following, because these genre’s attitude are so different…

I have never lived by some “musical rules” like “the metalhead must be in black, he constantly frowns, looks evil and technohead wears camo and is permanently stoned”.

In the recent time my life is an absolute rock „n‟ roll. I just do what I want and when I want it and I don‟t look back.

Anyway, what do you think about the world’s running modernization? Do you think it’s useful or are you against of these intentions?

In my opinion the massive advance of modernisation starts to become really counter productive. I just laugh on a contemporary society how it is slowly digging it‟s grave while talking about happy tommorows.

If we’re talking about the style, why did you choose exactly that kind of music to form a band? If I’m not mistaken, you had a group with Cruadalach’s singer before Gorgonea Prima.

Radalf of Cruadalach became member of Realm of Algol after I had left but I have a feeling that he didn‟t play a single gig with them nor did he sing on any song. Realm of Algol was quite similar to the first material of GP (Behind the Border of Abnormality EP). I really liked such conjunction of black metal and atmospheric electro aspects.

But the more recent creations of GP are quite different from RoA.

Otherwise, are there any other styles in which you would like to try out yourself with a smaller project maybe?

I like a wide number of genres. I personally experiment quite a lot but usually without publishing. You can find some of it on my youtube channel.

What about the exemplars? Did/do you have a group or a direct person, whose work strongly influenced you to play this kind of music or start to play any at all?

Definitely. My biggest influence was probably Farrokh Bulsara (Freddie Mercury). I listen to Queen since childhood and I still like to hear them from time to time. In opinion he‟s one of the greatest vocalists of all times and I won‟t hear a word against him no matter what kind of kinky person he was. I don‟t mean his homosexuality but all those rumours about his megalomaniacal dope parties full of sex with underage youths of both genders.

As a guitarist I am also fascinated by a person of Chuck Schuldiner. His charisma and a way how he changed the modern metal music is something I really respect. Last but not least I need to mention Ville Valo. Man with a pleasant voice and huge charisma.

Maybe it’s just me, but it’s really hard to find any good industrial black bands nowadays. Recently, I met an italian horde, called Visthia, maybe you already know about them. But turning to the point, what artists do you usually listening? Do you like those fellow bands like Aborym, Shade Empire or Dødheimsgard?

I really like Aborym. But I‟ve never heard about those other bands. I do not listen to many metal bands and if I do they are more mainstream ones.

How often do you listening your own materials? Do you like to put on Black Coal Depression sometimes?

Yeah, I listen to it really often 😀 My own songs are the only metal I can listen to over and over. 😀

What do you think about classical norwegian black metal and it’s spirituality and externalities?

Dunno. Probably nothing. I don‟t care too much about it. But I read something about what happened in Norway. But I find it quite sad that people then associate black metal with a bunch of ridiculously painted nutcases who can‟t play decent music and are only able to burn down churches. No one sees into the religious core of such things or they‟re not interested in it. But I definitely do not want to discredit the Norwegian scene. They gave the world black metal but that what once brought respect and fear among normal people is now viewed as rather ridiculous by me.

About the concerts, you’ve got some shows with you’re new partner in these days. What comes then? Will you start to make the new cd or are you going to organize more live performances?

We should start working on the new album as soon as possible. Now we have quite a long concert break. The next gig is to be played in July so maybe something will show up in the meantime.

What will be different on the second full-lenght stuff? Do you have any ideas already?

We have some certain ideas. But that is still one big surprise.

You already have really impressive view on the stage, but suppose that you can use any kind of decoration and scenery without limits in money and amount. Then how would a Gorgonea Prima show look like? Feel free to unleash your imagination… 🙂

Wow, that‟s a pretty good idea. I can imagine that we would play only in the old factories, abandoned warehouses or just outdoors on some brownfield with floodlit vestiges of factory. Huge stage so we would have enough place for movement and a sufficient source of UV light. Once I had an idea that our performance could be a theatre. During the set there would a theatrical performance and we would just play background music. I would also employ doubles who would unexpectedly appear on the other side of the stage etc.

Anyway, where did you get the idea of these costumes? Are there any message of the masks?

I‟m not really sure… It was Tyrael‟s idea back then. It should more or less represent alienation from human race. Cold disgust aimed towards the manner and nature of human life. I sing how is human‟s soul weak and unable to cope with its surroundings and things often labelled as trivialities. It has also something to do with modernisation which you mentioned before. We are something like a materialized image of future without men. For the most part we want to express that “we are ashamed of being humans”.

Last year’s november, I’ve got the luck to have a quick look at the Czech underground life. What can you tell us about the scene in there? What bands are the most popular? As far as I saw, Trollech for example has got some serious fanbase there…

My opinion is the same. Trollech and other project of Lord Morbivod are strongly favoured by Czech fans. Personally I don‟t have any favourite band in the local scene. I don‟t attend metal gigs unless Gorgonea plays there and still I am a bit alienated from what happens under the stage.

A few weeks before, I talked with Noctem about their new album. You’ve got a performance with them in Prague, on the Gorgoroth tour. What do you think about them? Do you usually talking to each other in the backstage?

Honestly I do not recall which band were Noctem. 😀 All of them had corpse-paint, dressed up in spikes and leather and there was too many of them. 😀 I haven‟t talked with anybody from other bands. Except with Czech ones. I know that someone praised us on Facebook but I don‟t know whether Noctem or Cavus.

Finally, let’s talk about a little bit more personal things. How would you describe yourself? What do you like to do, when you’re not deal with music? What should we know about you?

I wouldn‟t describe myself in a positive manner. I am very self-critical. But at least something… I deal with photography. It‟s my great hobby. Nowadays I study photography at Ústí nad Labem university and sometimes I even pose as a model. I make some extra money like that. My other great interest is an industrial architecture. Last year I have photographed, wrote down a designed a book about the recent and past condition of Kladno‟s (my hometown) steelworks and mines. I hope it will be published soon. (here are some showcases). Sometimes I paint, draw… I basically dedicate myself to art.

Maybe it’s a weird question, but how can you describe your life, before you get into metal music? How was your life? What did you do in these days?

I think it is really an original question! 🙂

It‟s quite long time already… I became intensely interested in metal when I was twelve. Till then and some while after I used to play ice-hockey for Kladno. My class and team mates were for example Ondřej Pavelec or Jakub Voráček. Since then a grew up with metal and lived a normal life. I attended high school, passed final exams etc… I can‟t say that metal had some significant influence on my life.

Thanks so much for your patient! I wish you many success for the upcoming work. And don’t forget, Hungary’s waiting for you!

I also thank you. I hope that we will visit Hungary soon! Take care and we‟re looking forward it it!

WEB: http://gorgoneaprima.com/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek