Interjúk

Gorgoroth Interjú

(scroll down for English Version)

Még tavaly készült néhány interjú-kérdés Infernus-nak az akkori helyzet kapcsán, ami akkor nem került megválaszolásra, ám most, relative hosszú idő és több történés után (azt hiszem, erről mát legtöbben hallottunk…), mégis elkészült a beszélgetés. Ez az oka, a néhány nem éppen aktuális kérdésnek, ám végül mégis egy jó kis beszélgetés kerekedett ki a dologból.

Hail Infernus! Azt hiszem, legtöbben legalább valamennyit hallottak már a zenekar körüli eseményekről, amik az utóbbi hónapokban történtek. Mi most a jelenlegi helyzet az ügyekkel? Amit utoljára hallottam, az az volt, hogy fellebbeztél a bíróságon, amikor Gaahl és King megkapta a jogot a GOROGORTH név használatára. Azóta mi történt? A Regain kiadó a Te „verziódat” támogatja, de ez jelent bármit is? Nem gondolod, hogy kissé zavaró a rajongóknak, hogy végső soron két GORGOROTH is van?

Hey! Múlt hét kedden lett nyilvános az ítélet. Az Oslo-i Körzeti Bíróság az én oldalam mellett döntött. Vagyis igazat adtak abban, amikor azt állítottam, hogy a többiek kizárták magukat a zenekarból, a 2007 végén történt események következményeként. Illetve, hogy a név és a logo, természetesen, az enyém, az egyetlen alapító és fő tagé a zenekarban. Ezen a ponton 100%-osan tiszta volt a határozat. Ezen kívül persze érvénytelenítették az ex-basszusgitáros által benyújtott illegális védjegy regisztrációt is (ami a tudtom nélkül 2007 szeptemberében történt meg). Néhány kisebb dolog még tárgyalás alatt van, mint például a pénzügyi kártérítés és egyéb dolgok, de az ügyvédem ezeket éppen most intézi, és néhány héten belül várhatóan minden rendesen le lesz tisztázva. Ez az ésszerűség győzelme. Illetve a józan észé. És teljesen elégedett vagyok ezzel, azt mondanom sem kell. Ez az, ami a mostani helyzetről elmondható. Viszont abban ki kell javítsalak kicsit, amikor azt mondtad, hogy én felebeztem a bírósági döntés ellen, mivel a mostani előtt nem volt semmilyen határozat. Ez egy közkeletű félreértés. Amiatt lehetett, amit a többi ex-tag mondott az utolsó másfél év során, amikor bemutatták az ő verziójukat a nagyközönségnek. Bepereltem őket illegális védjegy regisztrációjáért, ami nem az ő tulajdonuk, és amit addig használtak kommerciális és művészi célokra, amíg a döntés meg nem született. Ez példátlan. A Regain az egyetlen lehetséges jó dolgot tette, ahogy én látom. A GORGOROTH-ot támogatták, azt a zenekart, akiket leszerződtettek. Ettől bonyolultabb dologra nem kell gondolni.

Ha már erről esik szó, azt hiszem, az teljesen természetes, hogy Te illetve Gaahl/King más nézőponton vagytok a dolgokat illetően, ami a zenekar ketté-szakadásához vezetett. Én magam nem tudom a tényleges történéseket, így nem tudok teljesen biztos állásfoglalást mondani mindenben, de csak puszta kíváncsiságból, Te hogy látod az ő állításaikat? Mármint, hogy nem volt semmi zenei ötleted stb. Ez teljes túlzás vagy van benne valami igazság?

2007 márciusában tettem egy nyilvános bejelentést, mely szerint 2006/2007 telét azzal töltöttem, hogy dolgoztam az új anyagon (amin egyébként az új felállással most dolgozunk a stúdióban). Szükségtelennek tartom, hogy többet mondjak ezekre a szemét vádaskodásra. Egyébként, ha bármiben is igazuk lett volna, akkor is mi van? Azt tehették volna, amit tenniük kell akkor. Tűnjenek el a GORGOROTH-ból és csináljanak valamit magukban. Én ezt tettem, még 1992-ben, és, tekintve a nyilvánosság előtti látszólagos magabiztosságukat, nem értem, miért nem tudtak volna akkor valami újba belefogni ők maguk. Most, hogy erre van lehetőség, remélem, hogy ezt teszik. Menjenek stúdióba, csináljanak valami jó dolgot. És turnézzanak. De a saját anyagukkal, ne pedig a GORGOROTH-éval.

Mi a helyzet a banda mai felállásával? Hogyan jött Frank Watkins a képbe? Mi less a próbákkal? Nem lesz például a távolság és az OBITUARY-beli elfoglaltsága probléma?

Most már egy erős ötös felállás létezik. Nagyon örültem, amikor végre össze tudtam hozni egy ilyen konstellációt, ami mind régi ex-tagokból, illetve olyan új tagokból áll, akik olyan bandákból jönnek, mint a DISSECTION és az OBITUARY. Frank már pár éve a barátom, és teljesen biztos voltam abban, hogy őt akarom az új basszusgitárosunknak. Bár az Államokban él, akárcsak az énekesünk (Pest), és továbbra is tagja lesz az OBITUARY-nak, de ugyanakkor, ez a modern kor, és, mi öregek, némi tervezéssel mindig össze tudjuk hangolni az időnket, és át tudnak repülni mind próbálni, mind pedig stúdiózni az érintettek, amikor szükséges.

Volt két GORGOROTH kiadvány is nem régiben, az egyik a DVD a hírhedt krakkói bulival, illetve a Regainnél megjelent „True Norwegian Black Metal” anyag. Mindkettőt hivatalos GORGOROTH kiadványnak tekinted? Azért kérdem ezt, mert a DVD például mindkét GORGOROTH honlapján ott szerepelt.

Én mindkettőt hivatalos GORGOROTH kiadványnak tekintem, és bármit is mondott vagy nem néhány ex-tag 2007 októberében a honlapján, természetesen nem kell tekintetbe venni. A DVD, ahogy én látom, a Metal Minddal kötött szerződében lefektetett tervek szerint került kiadásra. A koncert anyagot is hivatalosnak tekintem, és hogy ezzel végül mi fog történni, az még nem dőlt el. Majd meglátjuk. Ezt ígértem korábban, nem?

Nézzük meg most akkor a „True Norwegian Black Metal” lemezt. Ez 2007-ben került rögzítésre Gaahllal és egy Garghuf nevű session dobossal. Ez egy ideje valamiért sokáig csak a polcon maradt. Legalább is én 2008 áprilisáig nem hallottam róla semmit. Hogyan jött az ötlet ehhez? Hogyan látod ezt egy rendes koncert anyaghoz képest? És egyébként Garghuf kicsoda?

Ez egy hosszú és bonyolult történet. A koncert lemezt a 15 éves évfordulónkra akartuk kiadni. A Regain fizetett minden helyen a felvételeket, de nem voltunk jók. 2005-ben felvettünk két svéd koncertet, de a hangzás szar volt, tényleg. Aztán gondolkodtunk némi utómunkában, kozmetikai hókusz-pókuszban, de a felvételeinkkel erre nem volt lehetőség. Hogy rövidre fogjam, végül úgy döntöttünk, hogy menjünk be a Grieghallen stúdióba, és ott vegyünk fel élőben anyagot, amolyan stúdió-koncert felfogásban, és így is lett. Aztán néhány utólagos dolgot meg kellett csinálni, mint például a basszus újra feljátszása. Így elismerem, kissé fura lehet, hogy élő anyagról beszélünk, mikor én mind basszuson, mind gitáron játszom, de hát ez van. Meg kellett hozni néhány döntést, és ma ezt a kiadványt történelmi-jellegű dokumentációnak tekintem a különösen érdeklődők számára. Nekem nagyon tetszik, meg a Regainnek is. Ha másoknak is, ám legyen.

Hogyan választottátok ki a dalokat a lemezre? Tulajdonképpen afféle best-of anyagnak is tekinthető a tracklist alapján, ami nem gond, mivel a dalok tényleg kitűnőek.

A dalok a személyes kedvenceim között vannak, amiket többé-kevésbé mindig is játszottunk élőben és, és nem unjuk azokat. Egyfelől, szerintem, ezek a dalok maguk találták meg útjukat a lemezre. Nem olyan nagy dolog ez.

Ejtsünk szót most a közelgő új lemezről. Mit tudnál erről mondani? Szerinted az utóbbi időszak eseményei adnak majd hozzá némi dühöt még? Egyébként mik a fő tényezők Számodra, amikor dalokat írsz? A Sötétség létfontosságú ehhez?

Én mindig dühös vagyok. Nem szükséges ehhez holmi ex-basszusgitáros, hogy ilyen hangulatba kerüljek. Illetőleg egy oldschool metalos vagyok, többé-kevésbé szilárd gyökerekkel a 80-as évek vége/90-es évek elejében. És szeretek gitározni meg zenét írni. Az elmúlt másfél év nehézségeit úgy tekintem, amikkel szükséges volt foglalkozni. És néha talán dühösebb és frusztráltabb voltam, mint az normális, de hát, azt csak nem gondoljátok, hogy jó zene születik, amikor csak az ügyvédi irodában lógok meg ilyenek? Sátánista és kifejlődött személyiség vagyok a normál szintnél magasabb metal iránti vonzalommal. Ez persze elkerülhetetlen módon átsüt, illetve nyomot hagy egész életemen, énem zenész részét is beleértve.

Hogy látod Magad és a GORGOROTH zenekart az idő múlásával? Szerinted bizonyos szempontból változtál? A Sátánisták állandóan fejlődnek. Ezt hogyan látod?

Egyetértek. És így is kell tekinteni magunkra, zene, sátánizmus, és a világ, mint olyan. Talán az esztétikai elképzelésimet kivéve, hogy a zenekart merre akarom további vinni.

Valamennyi anyagot tekintve, melyik az, ami a legtöbbet adja Számodra és miért? Melyik fogja meg legtökéletesebben a GORGOROTH lényegét szerinted?

Ah, ez nehéz kérdés. Azt kell mondjam, szinte alig hallgatom a régebbi GORGOROTH kiadványokat, amint elkészülünk a masztereléssel, illetve a gyárba kerül az anyag. Kivéve persze azokat az anyagokat, amiket a koncertekre újra előveszünk. Nehéz mondanom egy vagy két kedvencet. De azt elmondhatom, hogy mindig próbálok a lehető legélesebb lenni a dalszerzési időszakban, illetve a felvételekkor, hogy 100%-osan az anyag mögött tudjak állni akkor. Általánosságban, amit a zenész, festő vagy író érez a munkájával kapcsolatban később, kevéssé tartom fontosnak, amikor az a mű lényege, hogy önmaga keljen életre többé-kevésbé önállóan.

Hogyan látod a Black és Death Metal jelenlegi helyzetét? Mely bandákat találod értékesnek ma? Milyen lemezek voltak nagy hatással rád mostanában?

Nem igazán követem a scene többi részét, meg azt, hogy mi van. Még a saját anyagaim, koncertjeim kritikáit sem mindig olvasom el. Illetve, hogy mi van az új bandákkal és kiadványokkal mostanában, hogy szándékosan egy durva túlzást használjak, egyszerűen nem tudok erről túl sokat. Elindítottam egy saját kiadót, hogy azt a kevés bandát promotáljam, akik fel tudtál kelteni a figyelmemet. Ezzel kapcsolatban, egyetlen javaslatom van. Létezik egy TRIUMFALL nevű szerb zenekar, akiket tavaly szerződtettünk, ami tényleg hatalmas. Ők még mindig képesek a varázst megragadni azzal, amit csinálnak. Most vették fel a debütáló lemezüket, és pont most történt meg a maszterizálás. A címe egyébként „Antithesis of All Flesh” lesz. És még egy figyelmeztetés ezzel kapcsoltban: ha nem szereted a sátánizmust illetve a ’90-es évek eleji DISSECTION-stílusú anyagokat, akkor ez nem a te zenéd, keress mást!

És mi van a kiadóddal?

Jól megy. Bár elég lassan mennek bizonyos dolgok, és a gazdasági helyzet perspektíváiban ténykedünk. Az egyetlen dolog, ami nekünk számít, az, hogy ki tudjunk állni a mögött, amit csinálunk, és meg is tudjuk csinálni. Inkább minőség, mint mennyiség. Eddig kiadtunk egy limitált picture 7″ EP-t régi GORGOROTH koncert anyaggal. Ez inkább gyűjtőknek készült, és már egy ideje készleten van, de most arra várunk, hogy a webshopunk beinduljon. Aztán az olasz BLACK FLAME és brazil OPHIOLATRY zenekarokat szerződtettük. Velük terjesztési szerződést írtunk alá a Regainnel együtt, mivel a rendes terjesztésünk még nem megoldott. Mindkét lemezt így került kiadásra. Most pedig várjuk az „Anti-evangelistical Process” májusi újrakiadását a Regainnel, ami egy régebbi OPHOLATRY felvétel, ami akkoriban nem kapta meg a neki járó figyelmet. Továbbá, ahogy említettem, szerződtettük a szerb sátánistákat is, a TRIUMFALL bandát, illetve nemrégiben állapodtunk meg a kultikus TANGORODRIN csapattal az „Unholy Metal Way” és „Those Who Unelashed” lemezükkel kapcsoltban. Ez minden, amit hivatalosan mondhatok jelenleg. Van még néhány függőben lévő dolog, de ezeket majd akkor hozzuk nyilvánosságra, ha itt az idő. Jó móka ez, tényleg!

A turnézásról mit tudhatunk? Tervben van most valamilyen koncert? Magyarország például?

A Sátánért az utóbbi másfél évben nem voltam turnén, mialatt megszerveztem és felépítettem az új felállást, illetve eltávolítottam a banda körüli nemkívánatos tényezőket. Aztán a védjegy dologgal is foglalkoznom kellett, erre is kellett energiát áldoznom, hogy rendesen elintéződjön. Meg a stúdióban is voltam a „True Norewgian Black Metal” lemez kapcsán, és az új GORGOROTH album miatt, aminek a címe „Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt” lesz. Persze irtóra szeretnék már ismét turnézni, csak most tényleg a legjobbakat akarom. Nincs több viccelődés, eljött az ideje, hogy mindenkinek egy nagy „fuck off” legyen a válaszunk, aki nem tudja azt csinálni, amit mi akarunk, legyen az lemezkiadó, terjesztő, média- vagy helyi hirdetők. Koncertezni akarunk, és még erősebbek és meggyőzőbbek leszünk, mint korábban. És persze szeretnénk visszamenni Magyarországra is. De mindent a megfelelő időben. Amikor minden 100%-os. És nem kevesebb.

Végül köszönöm az idődet. Ha úgy érzed, valami fontos dolog még kimaradt, most itt a lehetőség….

Köszönet az érdeklődésért! Nem igazán jut eszembe semmi olyan, amit most kihagytunk volna. Kivéve azt, hogy természetesen köszönöm valamennyi lojális rajongónknak, akik, amikor kellett, a mi oldalunkat választották illetve a barátaimnak és a zenei életbeli munkatársaknak, akik mellettem álltak az utóbbi másfél év alatt. Nem fogom elfelejteni. Kösz!

————————-

ENGLISH VERSION:

Hail Infernus! I guess most readers have heard at least a bit about the situation with the band during the last couple of months. So what’s the current state of the affairs? What I heard the last time was that you’re going to appeal concerning the court’s decision when Gaahl and King have got the right for the use of the name GORGOROTH. What happened since this thing? Regain has supported your „version” of GORGOROTH but does it help you in any way? Don’t you think it’s a bit puzzling for the fans to see two GORGOROTHs actually?

Hey! As of last Tuesday, a verdict was made public. the Oslo district court decided to take my side in the conflict, and thus made the decision that I was right when claiming that the counterpart excluded themselves from the band as a result of their actions back in the end of 2007, and that the name and logo, of course, should follow me, the sole founding member and main man behind the band. The verdict was 100% clear on this issue. It also stated, of course, that the ex-bassist’s illegal trademark registration (made behind my back in September 2007) is to be deleted. Some minor issues are still to get settled, such as economical compensation and questions about some other stuff, but my lawyer is now working on it, and i expect everything to be dealt with appropriately within a few weeks. This is the victory of reason. Common sense as well. And I am very pleased with it, needless to say. That is what needs to be said about the current status. When you said that I was appealing a court decision, I must correct you a bit. There were no court decisions made before this. That is a common misconception. It may be due to the language the counterpart has chosen when presenting their version to the public this last year and a half. I sued them for illegally registering a trademark which did not belong to them and for using it commercially and artistically in the time until the courtcase was held. The first of its kind. Regain did the only right thing, as I see it. They supported Gorgoroth, as it was Gorgoroth which they had signed to their label. You don’t have to regard it as more complicated than that.

Speaking of this topic a bit further I guess it’s quite natural that you and Gaahl / King are on totally opposite opinion regarding some facts that presumably lead to this splitting of the band. I myself do not know the real events thus I would not take a solid stand in this question but just out of pure curiosity I’d like to ask how you see their statements? I mean that you have not had any musical ideas and stuff? Is this a total exaggeration or could there be there any truth in it?

I made a statement public on the parole release I had in March 2007, saying that I had already spent the winter of 2006/2007 preparing for and writing material for the upcoming album (which i am at present working on in studio with the new Gorgoroth line-up). I find it needless to state anything more about such rubbish of an accusation. Anyway, if they in any case were right, in anything they accused me of – so fucking what? They could have done what they should have done then. Get the hell out of Gorgoroth and start something on their own. I did that once, back in 1992, and, taking their seemingly confident attitude in public into consideration, I see no reason why they should not have been able to start up with something fresh and new themselves. Now they have the chance, and I really hope they will do so. Go to the studio and record something good. And go touring. With their own material, not Gorgoroth’s.

What about the line-up of the band now? How did Frank Watkins come into the picture? What about rehearsing? Could the distance between you and maybe his commitment to OBITUARY be a problem?

We are a really strong five-piece by now. I was really happy when I got to put together such a constellation consisting of both ex-members from back in the early days, and some newer ones coming from bands as dissection and obituary. Frank has been a friend of mine for some years now, and I was pretty sure that he was the guy i wanted to have in as a new bass player. He does live in the USA, same as the vocalist does, and he will still be involved in obituary, but then again, these are modern times we live in, and with a bit of planning between us old people, we are always able to make both schedules fit together and fly him in to rehearsals and studio sessions when needed.

Recently there have been two GORGOROTH releases out one being the DVD of the infamous Krakow show and the True Norwegian Black Metal stuff of Regain. Do you regard them both as official GORGOROTH releases? I ask this because the DVD for instance was announced on both parties’ website.

I regard both of them as official Gorgoroth releases. And whatever being stated or not from some ex-members homepage in the period of October 2007 till now, should of course not be taken into consideration. The DVD was, as I regard it, released according to the plans set forth in the contract I signed with metal mind. I do also regard the live album as an official release – and what happens to that now has not yet been decided. Time will tell. I promised that before, didn’t I?

Let’s have a look at the True Norwegian Black Metal material. It was recorded in 2007 with Gaahl and a session drummer named Garghuf I believe. For some reason, it’s been in the shadows for quite some time. At least I have not heard of it until April this year or so. How did the idea come at all for this live in the studio material? How do you view it comparing the stuff to a real live stuff? And by the way, who is Garghuf?

It’s a long and rather complex story. We intended to release a live album to celebrate our 15th anniversary. Regain paid the bills and producers from all over the place became involved. But we didn’t do our thing properly. We recorded two shows in Sweden in 2005, but it sounded crap, it really did. We considered repairing it and doing some cosmetical hocus pocus, but the tapes didn’t have what it needed. to make a long story short, after a while it was decided that we should just go to Grieghallen and record the live-set directly as some kind of a live in studio-experience, and we did so. Then again, there arose a need to make some additional moves, as for example replacing the bass lines. I fully admit that it sounds a bit weird to present it as a kind of a live album, when I appear to play bass and guitar at the same time, but hey, what the hell. Some decisions needed to be taken, and I am now regarding the release as a historical document, something for specially interested. I am fond of it, and regain too. If someone else should be as well, then fine, so be it.

How did you choose the tracks for the release? In a way it can be seen as a sort of best-of looking at the tracklist at least which is not a problem since the songs are really excellent.

They are among my personal favourites, songs which we more or less always played live and which we never got bored of. In a way, if you ask me, these tracks selected themselves into the release. It was not really a big issue.

Let’s speak about of the upcoming new album. What can you tell us about it? Do you think the effect of the recent times with all of these happenings and all will add some more anger to it? What are the main factors for you when composing songs, by the way? Is Darkness in general essential for you regarding this process?

I am always angry. I do not need some ex-bassplayer to initiate such moods. and I am an old school metal head with both feet more or less firmly planted back in the 80’s and early 90’s. And I like to play guitar and compose music. I regard the difficulties of the last year and a half as something which needed to be taken care of. And at times, perhaps i was more angry and frustrated than normally. But hey, how do you think good music comes out of the experience of hanging around at lawyers’ offices and such? I am a satanist and a grown up person with an above normal standards fascination for metal music. I believe that this does, of course, inavoidably transcend or put a mark on all my life, the part of me being a composer as included.

How do you see yourself and GORGORTH with the lapse of time? Do you think you have changed in some aspects? Satanists are growing and evolving constantly. How do you view this topic?

I agree. And this is how we should regard ourselves, music, satanism and the world as such. Perhaps with the exception of my esthetical preferences in terms of where I want to take Gorgoroth, uh!

Taking into consideration all your releases which is the one that gives you the most and why? Which do you feel perfectly capturing the essence of GORGOOTH in your opinion?

Ah, this is a difficult one. Generally, I must say, I nearly never listen to old Gorgoroth releases. I am pretty much finished with it as soon as I am finished with the mastering process and the stuff is being sent to print. This, with the obvious exception of re-enacting some of the material live, of course. It is difficult for me to point out one or two favourites for you. But you could keep in mind that I always try to be as sharp as possible during the creative phases and during recording/production, in order to, at that certain time, be able to stand 100% behind the album. generally speaking, what the musician, painter or writer feels about the work later on, when the work is supposed to move on by itself more or less autonomously, I find less important.

How do you view the current state of Black and Death Metal? Which bands do you find worthy today? Which albums did have a great impression on you recently?

I do not really follow the rest of the scene and what it is up to. i do not even read all reviews about my own releases and concerts. And what’s up in terms of new bands or new releases these days, to deliberately use a gross overstatement here, i simply do not know too much about that. Some things I do of course pick up. i started my own label in order to promote some of these few bands out there which still have the ability to catch my attention. Speaking of that, right now I have one, and only one recommendation. There is a Serbian band called Triumfall, which we signed last year, which is nothing less than great! They still manage to capture some magic through what they do. And they just recorded their debut album for us, and we just got it back from the mastering studio recently. „Antithesis of all flesh” is the title btw. Anyway, a word of warning: if you are not into satanism and early nineties dissection style metal, stay away. Go get yourself something else to listen to.

And what about your label?

It is doing good. We take things pretty slow, and we work in the perspectives we are being given economic-wise. The only thing that matters to us, is that we can stand behind what we do and that we are able to deliver. Quality over quantity. So far we’ve released a ltd. ed. 7″ pic disc of an old Gorgoroth live recording. This is a collectors’ item only, and it has been in stock for a while, waiting for us to get up a webshop. Then we signed the Italian band Black Flame and the Brazilian band Ophiolatry. We’ve done a marketing and distribution deal with regain records for these bands, since we still do lack a proper distribution. Both of them have had albums released like this, and we are now awaiting a May 2009 re-release through regain of „Anti-evangelistical process”, an older recording Ophiolatry did, which did not get the attention it deserved back then. Also, as I already mentioned, we signed those Serbian satanists from Triumfall, and we just reached an agreement recently with the cult act Tangorodrim concerning their „Unholy metal way” and „Those who unleashed” albums. This is what is official at the time being. There are some things going on as we speak as well, but the exact nature of that will be made public when the time is right. It’s fun, yeah!

What can we know about touring? Any live shows planned at the moment? Any date in Hungary in sight maybe?

I have for Satan been off the road now for one and a half year, restructuring and building a new line-up and removing some rotten apples from the organization around the band. And I have had to focus on that certain trademark issue, spending the energy which was needed to deal with that appropriately. And I have been busy in studio with the „True Norwegian Black Metal album” plus the upcoming Gorgoroth album „Quantos Possunt Ad Satanitatem Trahunt”. Of course, I could kill to get out on the road again, but when that has been said, I want the real deal now. I am not kidding around anymore. Now it is time to say fuck off to everyone who cannot give us what we want, that being record companies, distributors, the media or local promotors. We are aiming at doing live, and doing it stronger and more convincing than ever. And I would love to come back to Hungary again. But all at its time. When we get it 100% as we want it. 100%, nothing less.

At the end, I thank you for taking the time to answer these questions. If you feel any important has been left out it’s your chance to tell it…

Thank you for your interest! I really cannot come up anything that we might have left out right now. except for that I do of course want to thank all the faithful and loyal fans out there who at the right time in the process took the side they did, and to my friends and coworkers in the business who stood by during this process which went on for a year and a half. I do not forget that. Thanx!

Kapcsolódó cikkek

GORGOROTH – Instinctus Bestialis

Cryonus

Gorgoroth, Kampfar, Gehenna – Koncertbeszámoló

Cryonus

A Gorgoroth bemutatja új számát

KMZ

Gorgoroth – Új kiadó + albumrészletek

KMZ

Gorgoroth – Koncertbeszámoló

K.Zs.

Hot News: No Gorgoroth European Tour In May 2012

KMZ

GORGOROTH – Black Mass Krakow 2004 DVD

Stillborn

GORGOROTH – True Norwegian Black Metal – Live In Grieghallen

Stillborn

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek