Interjúk

Gyöngyvér Interjú

A hazai metál mezőnyben egyre jobban ismert a szépséges metál zenéjéről a Gyöngyvér zenekar.
Mitől is ilyen lelkes a banda és hogyan sikerült mindezt megvalósítani az új Lacrimosa lemezükön!? Minderről bővebben a banda több tagja is válaszolt.

Szinte 2 év alatt vált a zenekar profi bandává, ez alatt 5 demótok jelent meg és most a csodás Lacrimosa debüt lemezetek. Kicsit bemutatnátok a zenekart? A múltról és céljaitokról beszélnétek?

Mazi:
2005-ben, év elején kezdte a zenekar a megalakulását, amikor a projektnek indult Gyöngyvérben hírtelen sok fantáziát véltem felfedezni. Készítettem egy demót, amire aztán rövid ismeretségünk után Tamás felénekelte az elkészült szövegeket, ebből lett az „Ahol a senki földje…” dalgyűjtemény, amely aztán arra sarkallt, hogy zenekarrá kell érlelni ezt az ötletet. És szépen sorban sikerült összeszedni a megfelelő embereket. 2005- augusztusában adtuk az első koncertünket… kellően fura volt, hiszen alig két hete áll össze a zenekar… 🙂

Mit jelent számotokra a Gyöngyvér zenekar?

Mazi:
Számomra önkifejezés, öröm, gondolataim általunk kelnek életre. Mondhatni beteljesülés, hatalmas barátság, és persze jóérzés. Ha úgy tetszik még buli is. 🙂 De nem ez motivál…
Tamás:
Számomra a zenekar a barátaim, a kiteljesedés, koncerthegyek 🙂 és büszkeség. Talán így hirtelen ezeket sorolnám fel.
Mező:
Áldozat a zene szent oltárán. Egy komoly életcél, mellyel érzéseinket fejezhetjük ki egy igencsak hangos módon.

A Lacrimosa lemezről mit kell tudnunk? Ki tervezte a borítót? Mióta írjátok a dalokat és mennyi időt töltöttetek a stúdióban?

Mazi:
A borítót a barátnőm, Takács Petra tervezte és kivitelezte, voltaképp az egész design-nal együtt. A lemezre felkerült dalok nagy részét 2006 nyarának végén kezdtem el írni, majd decemberre már megvolt a kész lemezanyag demója, szövegekkel, mindennel. A stúdiózást „házi” körülmények között töltöttük, ugyanis van egy egyszerű kis alapfelszerelésünk, amivel egészen jó minőségű alapanyagot tudunk rögzíteni. Így nem voltunk időhöz kötve elméletben, de azért mi csak szabtunk magunknak egy határidőt. 🙂 Összességében 2 hét volt maga a felvételi folyamat, persze darabokban ment minden, hiszen dolgozunk is mellette. A felvételek elkészítése után pedig elküldtük az anyagot a szolnoki Denevér stúdióba, ahol Töfi mester vette kézbe a dolgokat. Ր egyébként már jóval korábban is számtalan hasznos tanáccsal ellátott, hogy miképp is készüljön a felvétel. Köszönjük neki ezúton is.
Sikerült-e minden szempontból a jelenlegi maximumot kihoznotok magatokból?

Mazi:
Úgy gondolom, hogy a lehetőségekhez képest igen, kihoztuk a maximumot magunkból. Tulajdonképp, ha nem akartuk volna, hogy tavasszal megjelenjen a lemez, akkor még dolgozhattunk volna rajta, de nem láttuk értelmét az időhúzásnak, szerettünk volna már tovább lépni, ez a lemez a lelkünkben már régóta érett.

Ki írja a dalok remek szövegét? Honnan meríti az ihletet? Mennyire is romantikus ember valójában:)?

Mazi:
A dalszövegeket én követem el. Ihletet adnak a mindennapos tapasztalatok, a látottak, hallottak, és persze a fantázia is. Sok dolog mellett nem tudok elmenni szó nélkül, ezekből lehetséges, hogy szavak születnek. Nem tudom mennyire vagyok romantikus alkat. 🙂 Erre a barátnőm jobban tudna válaszolni. 🙂 De tény, hogy szeretem, és értékelem az érzelmes pillanatokat… mondjuk, hogy romantikus vagyok. 🙂

Miért is volt szükségetek ennyi demóra? Nem akartatok hamarabb már egy kislemezt vagy egy albumot megjeleníteni?

Mazi: Azért volt szükség ennyi felvételre, hogy rátaláljunk arra, hogy mit is szeretnénk zeneileg művelni. Ez nem volt egyszerű. Nagyon sokféle zenét hallgatunk, ezért meg kellett találni a megfelelő arányt, vagyis kellett, hogy mindenkinek tetszen, meg aztán meg is kellett tanulni dalokat írni. Gondolom… 🙂

Mit emelnétek ki a Gyöngyvér zenekar fő erősségének? Milyennek találjátok a munkáitokat és milyenek a visszajelzések a rajongóktól?

Mazi:
A fő erősség az összhatásban van, ez a zene így, ezzel a hangzással, ezzel az énekhanggal szólal meg jól, ez lehet erősség. Jómagam szeretem, amit csinálunk, nem vagyok az a fajta „zenész”, aki nem hallgatja, amit csinál. Minden dalunkat addig fülelem, amíg meg nem unom. 🙂 A visszajelzések pedig úgy tűnik kellően pozitívak, örülök, hogy sokaknak tetszik a zenénk.
Tamás:
Sztem a fő erősségünk az erős kontraszt a zenében. A tiszta énekhang és mellette a baromi nagy zúzás, vagy hogy egy dalon belül is sorra váltakoznak a durva instru részek és az éteri kis leállások. Eddig túl sok negatív kritika nem érte hál” istennek a zenekart és bízom benne, hogy a jövőben is így lesz majd.

Valószínű az interjú kérdésekre már a Gothica 6.66 Fesztivál után válaszolsz. Légyszi beszéljetek arról, hogy mennyire volt ez fontos a zenekarnak, milyen volt a fellépés?

Mazi:
Nagyon vártuk, és nagyon sokat is reméltünk tőle, amit úgy gondolom meg is kaptunk. Hatalmas élmény volt egy ekkora színpadon, ilyen hangosítással játszani. Köszönjük annak a sok embernek, aki meghallgatott minket, meglepően sokan voltatok. 🙂 Másrészt nagyon fontos volt, és sordöntő, ahogy Tamás mondja.
Tamás:
Sorsdöntő volt az életünkben azt hiszem, mert a 6os Gothicán léphettünk először a PeCsa nagyszínpadára és remélem sokszor ezt megtesszük majd a későbbiekben, mert nekem baromira tetszett 😛 Sztem a többieknek is.
Mező:
Csatlakozom az előttem szóló Tamás barátomhoz. Hatalmas tapasztalat és élmény volt ez számunkra. És ezúton is szeretnék köszönetet mondani mindenkinek, aki ott megtisztelt minket hallgató fülével, és lobogó hajával. 🙂

Eddigi visszajelzések alapján melyik szám nevezhető a legslágeresebb műnek? Esetleg rádió vagy Tv-ben már próbálkoztatok érvényesülni? Szerintem simán beleférne a zenétek akár a fő műsoridőbe is, hiszen sok embernek tetszhet, amit csináltok.

Mazi:
Köszönöm, és örülök, hogy így gondolod. 🙂 Én sajnos nem tudom megítélni, hogy beférnénk e fő műsoridőbe, de azt remélem, hogy sok rétegnek tetszik a munkánk. Mióta megjelent a lemez, azóta szerepeltünk a Dunaújvárosi Tv-nem, a Hálózat Tv-n, és a Fix Tv-n is. Reméljük kapunk még lehetőségeket. Korábban pedig 2006 elején még az RTL klubbon is megfordultunk. 🙂 Keressük a lehetőségeket…
Mező:
Ezt az űber Médiá-slágeres dolgot inkább nem erőltetjük. Ahhoz nagyon le kellene butítani a témáinkat, ez pedíg nem a mi asztalunk. Mi Metalos gyerekek vagyunk!

Milyen emberekből tevődik össze a rajongó táborotok egy-egy koncerten?

Mazi:
Ez egy jó kérdés, de véleményem szerint olyan emberekből tevődik össze, akik szeretik a zenét, a hangokat, a METAL-t, és szeretnék jól érezni magukat. Egy év múlva talán jobban tudnék válaszolni erre a kérdésre. Mondjuk az biztos, hogy barátságos emberek. Akárhol is voltunk tudtunk jókat beszélgetni, és kerestek minket. Köszönjük is mindenkinek!

Sok dalt feldolgoztatok már nagyobb külföldi bandáktól. Nem szerettétek volna bónuszként feltenni az új lemezre valamelyiket vagy ezeket csak direkt koncert csemegének vetitek be?

Mazi:
Inkább csak a koncertekre, vagy esetleg demóra, de lemezre semmiképp. Egy zenekar saját albumának, a saját zenéjéről, önálló gondolatairól kell szólnia, nem pedig mások tollával ékeskedve kell eredményeket elérni. Az nem helyes. Könnyű jó feldolgozást csinálni, mint jó dalt írni…
Csaba:
Hát nem csak koncertre csinálunk feldolgozást hanem magunknak is mert jó érzéssel tölti be az embert mikor a az egyik kedvencétől eljátszik egy dalt, meg persze lehet fejlődni is ha egy másik zenekar által kitálalt dolgot vagy ugyanúgy eljátszod vagy esetleg saját kútfőből kipótoljuk 🙂

Mit szeretnétek még elmondani?

Gyertek sokan a koncertekre, és béke!!! 🙂

Készítette: NorthWar
Web: http://www.gyongyver.hu/

Kapcsolódó cikkek

Gyöngyvér – „Szenvedély” c. dal a decemberi Árnyjáték albumról

KMZ

Gyöngyvér – Lélekvándorlás – új CD

KMZ

Gyöngyvér újdonságok

KMZ

Újra aktív a Gyöngyvér!

KMZ

Gyöngyvér – Visszatérő koncert

KMZ

Gyöngyvér letölthető lemez

KMZ

Emlékek órája – új Gyöngyvér anyag készült, koncert októberben!

KMZ

Gyöngyvér, Nova Prospekt – Koncertbeszámoló

Gwanath

GYÖNGYVÉR – Álmokból Álomba

Gwanath

Gyöngyvér, Nova Prospect – Koncertbeszámoló

Hermes

GYÖNGYVÉR – Világok Virága

Southpeace

Gyöngyvér Interjú

Southpeace

Deathstars, Drugzone, Garden Of Eden, Gyöngyvér – Koncertbeszámoló

darkfeelings

GYÖNGYVÉR – Lacrimosa

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek