Interjúk

Heathen Beast Interjú

(scroll down for English Version)

Srácok, üdvözöllek benneteket webzine-ünkön. Mielőtt rátérnénk a bandára, kérlek meséljetek a jelenlegi, mai indiai extrém metal színtérről! Mely csapatokat ajánlanátok olvasóink figyelmébe?

Az indiai metál színtér egyre növekszik és sok jó metál banda van itt. Kezdetkor csak feldolgozás bandák voltak, és néhány helyi fesztivál, de az évek során egyre több és nagyobb bulik vannak már, olyan nemzetközi előadók is voltak már itt, mint az Opeth, Katatonia, Iron Maiden, Lamb of God, e hónapban pedig a Decapitated jön. Nagyszerű indiai bandák vannak, a legnagyobbak a Demonic Resurrection, Kryptos és a Bhayanak Maut. Ők már adtak ki albumot és nemzetközi fesztiválokon is játszanak. Van néhány nagyon jó death metal és black metal bandánk is, mint pl. az 1833AD, Gutslit, Undying Inc, Exhumation és még sok más.

Vannak Indiában nyomtatott fanzine-nek vagy webzine-ek? Komoly bázis, támogatás áll a metal mögött Indiában?

Sok weboldal és blog támogatja a helyi színteret, de egyik sem kifejezetten extreme metál, a rocktól kezdve, a jazzen és a folkon át egésze a metálig mindennel foglalkoznak. Néhány oldal, mint awww.headbangers.in is, foglalkozik kifejezetten metállal, de annak minden fajtájával. Az RSJ és az Rollint Stone is sok metál bandával foglalkozik az oldalaikon.

Hogyan, mikor jött létre a Heathen Beast? Ezenkívül más formációkban is érdekeltek vagytok?

A Heathen Beast tagjai a nyilvánosság számára ismeretlenek és titok, de egyikük sem játszott még más bandában előtte. Közeli családi barátok vagyunk, akik rájöttek, hogy van egy közös szerelmünk, a metál és hasonló ideológiákban osztozunk.

Tavaly egy háromszámos Ep-vel, az Ayodhya Burns-zel jelentkeztetek, mely egyben az első kiadványotok, ezek szerint demókat, próbatermi felvételeket nem is készítettetek?

Egy rendes EP sokat jelenthet. Túl sok banda van manapság, és ha nem teszel nagy benyomást, az emberek elfelejtenek. Mondhatjuk, hogy az EP-nk a demo.

Mennyi idő alatt álltak össze a nóták és milyen szisztéma, módszer alapján íródtak?

Nagyjából 6 hónapig tartott a zeneszerzés, a felvételek és a kiadás. Kitaláltuk, hogy az EP-nk témája az Ayodhya lesz, másnéven a ’szentföld’ itt Indiában. Megírtuk a zenét, a dalszöveget pedig ráénekeltük. Otthon egy kis felvevővel meghallgattuk és elég jól szólt.

Hogyan kerültek rögzítésre a nóták? Vannak Indiában profi stúdiók, felszerelés és tapasztalt hangmérnökök?

Manapság már nagyszerű, profi otthoni stúdiók vannak, mondjuk a profi és az otthoni stúdió szavak paradoxonok, de az olyan helyek mint Anupam Roy-nak a Grey Stúdiója, Demonstealer Demoninc Stúdiója és a Lucid Recess banda Lucid Recess Studioja, mind profi hangzással büszkélkedhet és mind nagyszerű választás olyan bandáknak, akiknek nincs meg az otthoni felszerelésük ehhez. Anupam Roy nagyon tapasztalt producer, sok nagy indiai névnek vett már fel.

Mire utal az ep címe?

A kép egy, a Babri Masjid háttere elleni tüntetőt ábrázol az Ayodhya-n, ami elpusztult. Az országunkat és a népünket ért pusztulást mutatja, melyet a vallásos rohadékok okoztak. Mi az emberiség ellenségének hívjuk őket.

Arra kérnélek benneteket, hogy mutassátok be a dalokat! Mit mondanál róluk?

A ’Blind Faith’ c. dal arról szól, az emberek milyen vakon követik a hitet és sosem kérdeznek, vagy értik meg a hitüket, nem gondolnak saját magukra és arra, hogy ezzel kiszolgáltatják magukat annak, hogy a vallási vezetők saját személyes keresztes seregének tagjaivá váljanak. A ’Religious Genocide’ egy Hindu-Muszlim lázadásról szól, mely az elpusztult Indiában tör ki. Nincs olyan vallás, vagy Isten, mely indok lehet ilyen gyilkolásra. A ’Final Track’-ben Ayodhaya a lángok martalékává lesz mindennek a végén, és a gonoszon és a korrupt vezetőkön kívül senki sem győz.

Úgy gondolom, hogy zeneileg a Morbid Angel komoly hatást gyakorolt rátok, technikás, brutális, minőségi dalok kaptak helyet a korongon, erről mi a véleményed?

A Morbid Angel egy hatásos és csodálatos banda, és az is megtiszteltetés, hogy velük egy mondatban szereplünk. Szerintünk a bandák összekapcsolódnak az alapján, hogy ki mit hallgat. Például, ha ezt a kérdést olyasvalaki tette volna fel, aki még sosem hallott a Morbid Angelről, akkor valamelyik másik bandát hozta volna fel példának. Bár a zenénk nem ugyanolyan, mégis van közte kapcsolat. Lehet, hogy a Morbid Angel, vagy valaki más mást mondana. Mi csak azt akarjuk, hogy az emberek a maguk módján élvezzék a zenét.

A szövegekről mit kell tudnunk? Sátánista csapat a Heathen Beast?

Mi egy ateista banda vagyunk és nem hiszünk Istenben, így az Ördögben sem. Egy black metál bandánál rendben van a sátánista szemlélet, de a norvégoknek megvan a saját történetük és tapasztalatuk, amely miatt sátánnal kapcsolatos, keresztény ellenes dalszövegeket írnak. Nekünk, indiaiaknak másik történetünk van és ez nem a Sátánról, vagy a sátánizmusról szól.

Mit jelent számotokra a sátánizmus? Az általatok képviselt eszmék, ideológia miatt ért-e benneteket támadás, atrocitás odahaza?

Csak pozitív visszajelzéseket kaptunk a zenénk és az ideológiánk miatt, főleg az tetszett az embereknek, hogy nem baktatunk vakon a sátánista ösvényen. Inkább a saját utunkat járjuk és nem tettetjük, hogy sátánisták vagyunk, csak azért, hogy jobban beilleszkedjünk. A sátánizmus számomra semmit nem jelent, bár olvastam néhány dolgot a www.churchofsatan.com oldalon és néhány szemlélet és tanítás nagyon is tetszik. De ennyi.

Mi váltja ki belőletek ezt az anti keresztény attitűdöt?

Nem vagyunk keresztény ellenesek. Minden hitet egyenlően megvetünk. Vannak nagyhatalmú emberek bizonyos helyeken, akik a vak hittel irányítanak. Mi inkább nem választottunk vallást.

Hogyan vélekedtek az olyan köztudottan sátánista bandákról, mint az Acheron, a Necromantia vagy a Deicide? Komolyan gondolják az általuk képviselt eszméket?

Szerintünk jó zenét csinálnak, és arról énekelnek, amiben hisznek. Ki vagyok én, hogy bárkit is kérdőre vonjak. Csak mert vannak bandák, akik népszerűvé válnak, mint mondjuk a Deicide, még nem jelenti, hogy nem igaz emberek. Amíg nem voltak ismertek, addig az emberek azt mondták, igazi sátánista banda, de amint híresek lettek, rögtön mindenki azt mondta, hogy pózerek és nem is igazi sátánisták. Számomra ezek a bandák mindig is igazak maradnak és csak egyetlen embernek kell számot adniuk cselekedeteikről vagy a zenéikről, saját maguknak.

Csak 200 példányban volt kapható az anyag, gondolom elfogyott az összes, igaz? Miért csak ilyen kevés példányszámban jelent meg?

Nem lett rendesen terjesztve, úgyhogy maradt néhány, de ezek is hamar elfogynak, amint megjelenik a teljes album. A CD főleg rajongóknak készül, akik meg akarják szerezni a zenét CD-n. Néha egy három számos ingyenes letöltés nem elég, hogy igazi rajongói bázist alakíts ki magadnak. A teljes album ezen is változtat majd.

Szerzői kiadásban jött ki az EP, nem találtatok vagy nem is kerestetek kiadót a lemez megjelentetéséhez?

Sok kiadó még arra sem veszi a fáradtságot, hogy válaszoljon a beküldött zenénkre, így jobbnak láttuk magunk kiadni. Bár nem sok kiadónak küldtük. Kiadó, vagy anélkül, de a lemez megjelenik és a jövőben is szeretnénk még zenélni, úgyhogy ha kell, magunk oldjuk meg a dolgot ismét.

Vannak-e már újabb dalaitok? Mikor tervezitek bemutatkozó lemezetek kiadását? Vagy esetleg a következő lépés is egy EP lesz?

Az albumhoz készen van öt szám és hamarosan elkezdjük a felvételeket. Néhány hónappal a megjelenés előtt közzétesszük a számlistát is és a borítót.

Split kiadványban gondolkodtok-e?

Nem, most a teljes albumra koncentrálunk.

Köszönöm szépen az interjút, befejezésként mit üzensz a magyar olvasóknak?

Köszönjük az interjút és a támogatást! Az EP-t letölthetitek a következő címen: www.reverbnation.com/heathenbeast

—————————-

ENGLISH VERSION:

Hey guys, welcome to our webzine. Please tell us about the recent Indian exterme metal scene. Which bands would you recommend us?

The Indian Metal scene is really been growing over the last few years and we have many great metal bands here. Early on the scene was mostly cover bands and few local festivals but over the last few years we had a lot more music and a lot more shows and even many international artists like Opeth, Katatonia, Iron Maiden, Lamb of God have come to India and even Decapitated is coming this month for a show. So a lot of progress has been made. There are many good Indian bands from which the most successful ones have been Demonic Resurrection, Kryptos and Bhayanak Maut who have all released albums and even played international festivals. There are also some awesome death and black metal bands like 1833AD, Gutslit, Undying Inc, Exhumation and many more.

Are there any extreme metal presses in India? Are there any significant support for metal musicians in India?

There are many websites and blogs these days coming up to support the local scene but nothing is dedicated to extreme metal, they cover everything from rock to metal to jazz to folk. Some websites like www.headbangers.in covers only metal, but all kinds of metal. There is also RSJ and Rolling Stone magazines that cover a lot of metal bands in their pages.

When and how did you form Heathen Beast? Any of you play in other bands?

The members of Heathen Beast are secret and unknown to the public but none of us have had bands before this is our first band. We are close family friends who discovered we share a common love for metal music and have similar ideology.

Last year you came out with a three song EP, Ayodhya Burns, which is your first release. You didn’t record any demos?

We felt it made more sense to do a proper EP that would make an impact. There are too many bands in the world today and unless you make a good impression people will forget you so the days when you can make a not so good demo and then make a better one later are over. You can say that this EP is our demo.

How long did it take to write the music and how do you write songs?

We took about 6months to write, record and release the songs. We were able to sit down and come up with the theme of our EP which was the issue of Ayodhya the so called ‘holy land’ in India and then we just wrote music and wove the lyrics into that music. We then set up a small recording studio in our house to do the recording and managed to get it to sound pretty decent.

How did you record the tracks? Are there professional metal studios, experienced producers and equipment in India?

There are many new professional home studios, it is a bit of a paradox actually professional and home studio but places like Grey Studios by Anupam Roy, Demonic Studios by Demonstealer and Lucid Recess Studios by the band Lucid Recess are giving bands very professional sounding demos from home recording setups which is great for bands who cannot do their own setups at home. Mr. Anupam Roy is a very experienced producer who has recorded most of the big Indian metal names.

What message does the album title bear?

The cover depicts a rioter against the background of the Babri Masjid in Ayodhya which was demolished. It shows the destruction caused to our country and its people by religious bastards. We call them enemies of humanity.

Please describe us the songs. What would you tell us about them?

The song ‘Blind Faith’ speaks about how people blindly follow religion and never question or understand their beliefs, they don’t think for themselves and how it is this inability to think for themselves that allows religious leaders to exploit them for their own personal crusades. ‘Religious Genocide’ speaks of the Hindu-Muslim riots that took places and devastated our country India. We question that no God or religion would ever justify this kind of killer. The ‘Final Track’ is how Ayodhya Burns at the end of all this and no one wins except the evil and corrupt leaders that exploit the people.

I think your music is close to Morbid Angel, it is full of technical, brutal, quality songs. What’s your opinion about this?

Morbid Angel is an inspirational and amazing band and to even be put in the same sentence as them is an honour. We believe that people relate to bands by what other bands they have heard. If someone has never heard Morbid Angel they will contact us to some other band they listen to, it may not be that our music is the same but that person can find a connection so I can understand why you might say Morbid Angel and someone else might say something else. We want people to enjoy the music and relate to it in their own way.

What about the lyrics. Is Heathen Beat a satanist band?

We are an Atheistic band and believe in no God, therefore no Devil as well. Being a Satanist seems to be the cool or correct thing to do for a black metal band but we understand that Norwegian bands have their own history and experience behind them which makes them write satanic or antichrist lyrics. We Indians have another story to tell and that is definitely not about Satan or Satanism.

What does satanism mean to you? Have you received any offensive critics regarding your confession?

We have got nothing but positive reviews and kind words for our music and ideology infact people applauded us for not blindly following the satanic path. We would rather follow our current path with conviction than to pretend to be Satanists for the sake of fitting in. Satanism to me doesn’t mean anything, however I have read the some stuff from www.churchofsatan.com and I really like some of their teachings and ideas. But that is it.

What evoked this anti-christian attitude in you?

We are not anti Christian. We despise ALL religions equally, we believe man is not mentally capable of grasping and handling the actual meaning of religion. There are some people in places of power who use blind faith to control people. Given a choice we opt for no religion.

What’s your opinion about the well known satanist bands like Acheron, Necromantia and Deicide? Do you think they are true to their confession?

Our opinion is they make good music and sing about what they believe in. I am no one to take a call or make a statement that someone is not true to their confession. Just because bands may become popular like Deicide doesn’t mean that they are not people true, am sure when the band was not popular people said they are awesome and kvlt but the moment they become popular then people think they are poseurs or not real Satanists or whatever. For me these bands are true to what they are doing and the only people they need to justify their actions and music to is themselves.

The material was released only in 200 copies, could you manage to sell them out?

Considering it is not properly distributed worldwide we have copies left, we are not worried once our full-length is out whatever copies are left will get sold out. The CDs are mainly for diehard fans who want to own the release on CD. Sometimes 3 songs as free downloads is not enough to create such hardcore fans. The full length album will change all that.

You released the ep yourselves. You didn’t search or didn’t find a label to release it?

Most labels won’t even reply to a new band sending in their music so we thought it is better to release it ourselves. However we have no sent it to many labels to see if anyone wants to release our full-length. With or without a label the album will be released and we expect to continue to make and release music ourselves if required.

Do you have new songs so far? When will you release the album? Or the next step is a new EP again?

We will do an album, we have about 5 songs ready and will start recording very soon. We shall also reveal the tracklist and cover artwork few months before release.

Do you plan to release a split?

No we believe in doing a full-length next.

Thanks for the interview, please send some words to the readers.

Thank you so much for this interview and the support! Please do download our EP for free and spread it far and wide from www.reverbnation.com/heathenbeast

Kapcsolódó cikkek

Heathen Beast – The Carnage Of Godhra (Official Video)

KMZ

Heathen Beast – Drowning Of The Elephant God video

KMZ

Heathen Beast – Contaminating The Ganges video

KMZ

Heathen Beast – Bakras To The Slaughter video

KMZ

HEATHEN BEAST – Ayodhya Burns Ep

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár