Interjúk

HORSE The Band Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Steve válaszolt!

Sziasztok. Sajnos Magyarországon még nem vagytok túl népszerűek. Szeretném, ha egy kicsit beszélnétek a zenétekről. Bemutatnád, kik is alkotják ezt a fantasztikus zenekari társaságot?

Egy pszeudo metalcore csapatot képzelj magad elé, akik nem restellnek screamo és punk hatásokkal tűzdelni a muzsikájukat. Ehhez adj még sűrű billentyűket! Akkor körülbelül meg is kapod a zenénket valamint kiemelném még a régi Nintendo játékok háttérdallamait is, ami fontos adaléka a nótáiknak.

Hogyan is alakult ki ez a Nintendo-core stílus. Hogy jutott eszetekbe ezeket az egyszerű „prüttyögő” hangokat keverni egy súlyos arcba mászó zenével?

Kemény zajt akartunk és egyikünk csak a billentyűs hangszeren tudott játszani. Szóval lett egy szintisünk és véletlenül úgy hangzik, mint a 8 bites játékok.

A világ más pontjain gondolom már elég népszerűek vagytok és nagy rajongótábornak örvendetek. Merre felé is kedvelnek titeket jobban?

Nagyon sok felkérést kaptunk Budapestről. Nem ígérem, hogy elsöprően sok, de láthatóan ismernek néhányan nálatok. Jó visszhangunk van az USA-ban, Angliában, Kanadában, Mexikóban, Hong Kongban és Kuala Lumpurban.

Tavaly jelent meg az új lemezetek a „A Natural Death”, de Európában még csak most jelenik meg május 5-én. Mi volt az oka, hogy ennyivel később jelenik meg ezen a kontinensen? Szerintetek mekkora sikere lesz Európában?

Nem t’om.

Beszélnétek az albumról bővebben? Mi is változott az előző albumhoz képest?

Hasítunk a cuccal rendesen, ugyanakkor lágy és gyönyörű melódiák is fellelhetők nálunk. Zeneileg összetett és hangulatilag felemelő szintitémákkal spékelt zörej. Bár teljesen felesleges kiemelgetni, hogy mi a más a miénkben, mint a máséban.

A szövegek miről szólnak? Melyik a kedvenc témátok?

A szövegek tartama és stílusa változó. A fő témák azok az igazságok, amikből kiderül, hogy semmi sem számít az életben, függetlenül attól, hogy az individum milyen fontosnak gondolja azt. Úgyszintén ez a helyzet áll fenn az élet értékességénél. Nem számít, hogy mennyire élvezed vagy sem.
Továbbmesélhetném, de lenne értelme?

Egy óriási koncertsorozatot kezdtetek el. Mennyire őrülnek meg a rajongók a zenétekre? A mi kis hazánkat is érinti a turnétok. Milyen dalokból is fog állni a repertoár?

Nem, a rajongóink egyáltalán nem szeretik a zenénket.

Úgy érzem az agresszió és a dühösség ugyan annyira fontos a zenétekben, mint a dallamok. Hogyan is tudjátok ezt a sokféle dolgot összehozni egy elég kellemes egyveleggé? Hogyan áll össze egy-egy szám?

Nem csipázom azokat a bandákat, akik egyszerűen dühösek és acsarkodnak vagy szomorúak. Ez unalmas. Habár nem mindig sikerül nekem sem összeillő párokat találni – a metaforák esetében – mégis ezek adják a legerősebb pillanatokat. Dave (gitár) és Erik (billentyű) a zenét írják, ezek után meghallgatom a dalt és próbálom szavakba önteni azt, ami eszembe jut. Tipikusan egy nyegle metafora ez, ami valami undorító igazságot tár fel. Néha viszont csak szórakoztató zagyvalék.

A turné után mi várható? Esetleg már elkezditek az új dalokat írni vagy egy újabb turné?

Ez attól függ, hogy mennyi pénzt bukunk ezen a turnén. Vannak köztünk olyanok, akik csak muzsikálni akarnak a lehető legtöbbet, vannak azonban olyanok is, akik pénzt próbálnak kihúzni a koncertkörútból. Én inkább a zenélő részben vagyok benne.

Mit utáltok legjobban az életben? Hogyan is zajlik az életetek Los Angeles-ben?

Amit legjobban útálok az életben, azok a falak, amiket mi emberek egymás közé húzunk. Mindenki kurva fontosnak érzi magát, ezért mindenféle hülyeséget elkövetnek ott, ahol teljesen szimpla dolgokat kellene. Ez persze arroganciához és felsőbbrendűségi érzésekhez vezet csak.

Köszönöm az interjút.

——————-

ENGLISH VERSION:

Hi, I must admit that in Hungary you’re not yet much known, therefore, would you please talk about your music? Could you present the members of this outstanding company?

We are a heavy psudo-metalcore band with screamo/punk influences and heavy intense keyboards that sound slightly like and old nintendo game.

How this Nintendo-core style came into being? What inspired you to mix these beeping sounds with heavy, groundbreaking music?

We wanted to play heavy music and one of the guys was only good at keyboard/piano. We got a sweet keyboard and it coincidentally sounded like a 8 bit game.

In other parts of the world you are certainly popular and you have a considerable fan base. Where are you welcomed most?

We’ve gotten a lot of request to play budapest. I cant guarantee it will be a ground breaking show but i know somebody knows us. We do really well in The United States, England, Canada, Mexico, Hong Kong and Kuala Lumpur.

Your last album, „A Natural Death” appeared last year, but in Europe it is going to come out only now, in May 5. What is the reason for the difference? How successful do you think it will be in the continent?

I not sure. Maybe your mom knows.

Could you describe the album in details? To what extent is it different from the former album?

It is a heavy album with soft, beautiful interludes. Its musically complex and it features big wonderful keyboards that are intense and passionate.
It doesnt matter how it is different. Nobody there has the old ones.

What are the lyrics about? What are your favourite themes?

The lyrical content and style varies on this album. The primary themes are the fact that nothing in this life matters regardless of how important anything makes a individual feel but also that that fact as well doesnt matter so enjoy life for what its worth.
I’d like to go on but whats the point?

You’ve just set out for a great tour. Do the fans go mad about your music? The tour touches our humble country as well, which songs will you present us?

No, our fans dont like us at all. We will be playing songs your show.

I think aggression and anguish is just as important for you as melody. How can you bring together in harmony such diverse things to make an agreeable mixture? How the tracks are built up?

I dont enjoy any music that is just plain angry or just plain sad. That is just boring and simple minded.
While I dont always succeed at creating the juxtaposition whiten the metaphor its the dynamics between that create the strongest moments. Dave (guitar) and Erik (keyboard) write the music and then I listen to the song and try to find what it tells me. Typically its a flippant metaphor with some disgusting painful truth underneath. Sometimes its just plain entertainment.

What are you planning to do after the tour? Will you start writing new songs, or make another tour?

It depends on how much money we lose on this tour. Some of us like to create as much as possible and some of us just want to make as much money as possible which is touring. Im more about the creating.

What do you hate most about life? How do you live in Los Angeles?

What i hate most about life are the walls we create between each other due to self important bullshit.

Everyone wants to feel they are important so they tack ridiculous amounts of meaning to the most trivial matters which only leads to arrogance and superiority complexes. Basically if you
feel like your doing something wonderful and important the odds are that in no more than twenty to thirty years after you die nobody will care about you at all. For most people it only takes a matter of four years. As soon as this band breaks up people will cease to care almost immediately. Im not going to pretend we going to change the world.
Other bands should get over it too. And lawyers. And teachers. Its the failure of all things…..in my worthless opinion. I personally have never lived in l.a.

Thank you for the interview!

Készítette: NorthWar
Web: http://www.horsetheband.com/

Kapcsolódó cikkek

HORSE The Band, Ghost Of Shelter, dUNA, Unsent Letters – Koncertbeszámoló

Gwanath

Horse The Band, Gacy’s Threads, Rivers Run Dry, Another Way – Koncertbeszámoló

terror

Horse The Band, Miles Away, Cruel Hand, Dallas – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

HORSE THE BAND – A Natural Death (European version)

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek