Interjúk

Ignis Haereticum Interjú

(scroll down for English Version)

Hello, hogy vagy?

Köszönöm, remekül!

A második albumotok, az Autocognition of Light nemsokára meg fog jelenni. Hogyan készült az album?

Miután megjelentettük a Luciferian Gnosis-t, a láng továbbra is égett bennünk, így tehát hagytuk, hogy szépen lassan belülről felemésszen minket, és ennek az alkotási folyamatnak az eredménye az, amit ma Autocognition of Light címen ismerünk. Ez egy fájdalommal teli, de felszabadító folyamat volt, tele fájdalommal és önmegismeréssel, amelynek során a lelkünk legsötétebb részeit fedeztük fel, hogy zenévé alakítsuk át.

Mit várhatnak a rajongók?

Ez valami olyasmi, amibe próbálunk nem belegondolni – a mi zenénk a mi imánk. Ez egyfajta visszatükröződése annak, hogy mi játszódik le bennünk, ez a mi lelkünknek, lelkiségünknek egyfajta megjelenítése. Azt szeretnénk, hogy ez az üzenet elérje azokat, akik számára ez megemészthető.

Van bármilyen jelentős különbség eközött és az előző album között?

Számunkra ez igazából ugyanannak az imának két különböző része. A Luciferian Gnosis lerakta az alapokat, kiépítette az utat, és segített egyre mélyebbre ásni saját magunkban, a saját lelkünkben. És ezen az úton érkezett meg az Autocognition of Light, amelyik a mi saját gnózisunk mélyebb és személyesebb kifejezése.

Nagyon érdekesnek találtam az Autocognition of Light borítóját. Tudnál esetleg egy pár részletet mondani róla, mit hivatott megjeleníteni, és ki a szerzője?

A célunk az volt, hogy ez az album egyfajta saját nyelven kommunikáljon mind a zenét, mind a borítót tekintve, és emiatt úgy döntöttünk, hogy én leszek az, aki gondjaiba veszi a borítót. Mert hogy ha esetleg egy külsős művésszel csinálhatnánk, akkor nem biztos, hogy tökéletesen tükröződne annak az értelmezése, amit ez az album számunkra jelent. A borító egyfajta vizuális megjelenítése ennek a megvilágosodási folyamatnak.

Tudnál esetleg valamit mondani a zenétek mögötti filozófiáról?

Az Ignis Haereticum egyfajta kifejezési eszköz egy nálunk magasabb rendű számára. Az ő szavai a mi zenénken keresztül fejeződnek ki, és igazából nem nekem kell ezt értelmeznem, mert ez nagyon személyes, amit csak az önfelismeréssel és saját magunk természetének megértésén keresztül fejezhetünk ki.

Mi inspirált titeket?

Nagyon sok földrajzi hely, zene, jó olvasmány, vagy pedig csak a környezetünk és a körülmények megfigyelése – a zenénk a lelkünknek egyfajta visszatükröződése.

Mi a helyzet a koncertekkel, hol láthatlak titeket a rajongók?

Mi igazából nem az a zenekar vagyunk, aki túl gyakran koncertezik. Mi igazából nem játszunk túl sokat élőben, és annyit megértettük, hogy ehhez megfelelő légkörbe van szükség. Az új album megjelenésével egy időben tervezünk egy pár élő bemutatót is, és majd az idő előrehaladtával fogok tudni részleteket mondani.

Tudnál esetleg valamit mondani a kolumbiai metál életről?

Én nem vagyok az ország metál műfajának mindentudója, csak pár apró tényt ismerek. Annyit viszont biztosan elmondhatok, hogy a metálzene hallgatói itt sokkal szélsőségesebbek, mint más földrajzi szélességeken.

Oké, köszönöm, ez volt az utolsó kérdés. Köszönöm szépen az interjút, és kérlek, ossz meg bármilyen kommentet a rajongókkal!

Köszönöm szépen, hogy segítettetek az üzenetünket terjeszteni!


Hi! How are you?

Hi, Fine thanks

You will release your second full album Autocognition of Light. What was the process of creation?

After the release of Luciferian Gnosis, the flame still kept burning strong inside us, so we let it continue consuming us from inside, thus unleashing, the creative process of what today is known as Autocognition of Light. It’s has been a tortuous but liberating path, full of pain and self-discovery, wich has allowed us to explore the darkest regions of our minds and translate them into our music.

What can fans expect?

This is something in what we try not to think, Our music is our gospel, it’s a reflection of our inner and a manifestation of our spirituality. Our desire is that the message reaches to those who have the disposition to digest it and embrace it.

Are there some significant differences between this and your former albums?

For us, it treads about 2 epistles of the same gospel. Luciferian Gnosis laid the foundations and prepared our path leading us to delve into the deepest of us and of our spirituality. This path brings us to the Autocognition of Light, a deeper manifestation and personal of our Gnosis.

I was also interested in the great cover of Autocognition of Light. Could you tell us more about it? What does it symbolize and who is the author?

We tried that this álbum talks its own languaje both in music and in art, for this reason we decided that I would take care of it, because if it had maked another artist, it would be a distorted interpretation of what this álbum means for us. the artwork is a visual manifestation of the illuminative process

Could you tell us something about your manifesto, about the philosophy in your music?

I.H. is a vehicle for something that is superior to us. His word has been diluted through our music revealed to us as a Luciferian Gnosis. It doesn’t correspond me to explain because its message is personal and is obtained through the autocognition and the understanding of its own nature as individuals.

What is your source of inspiration?

We find inspiration in many places, in music, in a good read even been just observers of our own environment and circunstances. Our music is a reflection of our spirituality

What about concerts? Where can people see you?

We aren’t a band that plays live frecuently. We consider that it has to had a proper ambience to do it. With the releasing of this new álbum, we are planning to do some live performances, when the time comes, we will give news about it.

Could you tell us something about the metal scene in Colombia?

I don’t consider a knower of the “scene” in my country, I know some few acts that try to forge their own path and the metal followers are more extreme than in other latitudes.

Ok, that was the last question. Thank you for the interview, and feel free to share anything with the fans

Thanks to you for helping us to spread our message

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek