Interjúk

Impetigo Interjú

(scroll down for English Version)

Aki a horrorral átitatott GoreGrind stílusban ismerős, annak az IMPETIGO neve nem csenghet ismeretlenül. Persze számtalan más bandára is hatással voltak az amerikai srácok, akik tavaly egyetlen koncert erejéig ismét összeálltak. Az eseményről nemrégiben CD felvétel is megjelent, ez adta az apropóját, hogy a gityós Marknak feltegyek néhány kérdést erről-arról, aki igen hálás alanynak bizonyult!

Üdv Mark és köszönöm, hogy megválaszolod ezeket a kérdéseket a magyar rajongók számára. Egyébként volt már magyar interjútok? Mit tudsz általánosságban Magyarországról?

Hello Stillborn, remélem, minden ok veled, és köszi az interjút! Nagyra értékelem! Hát, próbálok visszaemlékezni több évre visszamenőleg, amikor még aktívan zenéltünk, és azt hiszem, hogy volt egy vagy két magyar interjúnk. Viszont ez elég sok évvel és sörrel ez előtt volt, így nem vagyok 100% biztos ebben. Akkoriban rengeteg kapcsolatom volt és úgy vélem, volt közte pár magyar is, tehát valószínűleg volt interjú is, de ha 100% biztosra akarok menni, akkor azt mondom, csak a tiédről tudok. Köszönet jár így ezért, és remélhetőleg lesz néhány mániákus, akit érdekel egy olyan régi, halott banda, mint az IMPETIGO. Ha-ha!

Épp most tértél vissza a Fülöp-szigetekről, ahol a feleségedet látogattad meg. Mesélj erről egy kicsit, kérlek. Hogyan tudtok így élni? Tervezed, hogy hozzá költözöl, vagy ő költözne az Államokba? Hogyan ismerted meg?

Igen, így van, tesó, októberben tértem vissza egy három hetes útról, mely során a feleségemet látogattam meg a Fülöp-szigeteken. Három éve vagyunk házasok, és tényleg nehéz és lehangoló ez a helyzet, barátom! Már háromszor kérvényeztem a feleségemnek bevándorlási vízumot, hogy hozzám költözhessen, de a bevándorlási hivatal cseszekedik velünk! Az ügyünket elbírálás alá helyezték valamilyen mondva csinált hülyeség miatt, aztán állítólag legalább két év, mire foglalkoznak a kérvényünkkel, így gyakorlatilag semmi sem történik vele, csak egy asztalon pihen 2007 júniusa óta! Totális szarozás! Elég nehéz, ha az ember évente csak 6 hétig láthatja a feleségét! És addig ő nem is jöhet hozzám, amíg ez el nem intéződik, arra viszont semmi garancia nincs, hogy a kérelmet jóváhagyják valaha is, de remélem, mivel a helyzet nekünk kedvező látszólag. Így várunk, és közben én évente kétszer utazom ki hozzá, mivel ez az egyetlen lehetőségünk. Szeretek oda menni, de azt szeretném, ha a feleségem itt lenne. A volt feleségemmel 2001 és 2003 között Szingapúrban éltem, és annak az időszaknak a végén találkoztam a mostani feleségemmel. Tesó, kívánj nekünk szerencsét, hogy véget érjen ez a pokol, és hogy 2009-ben végre hozzám költözhessen a feleségem az Államokba! Ez persze anyagilag is tönkre tesz, mivel elég költséges egy ilyen kapcsolat fenntartása, de nem adom fel! Szeretem a feleségemet, és harcolok azért, hogy itt élhessen! Már majdnem 5 éve vagyunk együtt, és még nem volt eddig közös karácsonyunk! Az élet szívás, különösen az év ezen részén (decemberben)!

Őszintén szólva, ha átnézzük az újra kiadott “Ultimo Mondo Cannibale” és “Horror of the Zombies” albumok bookletjeit (tonnányi megjegyzéssel és sztorival jöttek ki), gondolkodóba esünk… maradt még így kérdeznivaló egyáltalán? Azok ugyanis annyi mindent tartalmaznak, hogy ne könnyű itt most valami eredetivel előrukkolni. Kezdjük akkor így. Mi a véleményed az interjúkról általában? Szereted őket? Milyen érzés (néha) ugyanazokat újra és újra megválaszolni? Vagy te is inkább olvasni szereted az interjúkat? Vannak kedvenc underground ‘zine-jeid?

Jaja, Stevo gyilkos munkát végzett a CD újrakiadások bookletjében! Neki sokkal jobb memóriája van mindennel kapcsolatban, mint nekem, és nagy tehetsége van az íráshoz is! Én sosem lettem volna képes előrukkolni azokkal a sztorikkal és infókkal. De ugyanakkor, Stevo volt mindennek a felelőse a stúdióban, meg a dalírásnak is, így sokkal jobban belelát ezekbe! Ezeket az új kiadásokat még különlegesebbé tette a histórikus jellegű megjegyzésekkel! Egyszerűen tökéletes! Az interjúk jó módját jelentik annak, hogy többet megtudj egy zenekarról, és azt hiszem, én több mint ezret csináltam az évek során. Néha úgy vélem, sok a munka velük, és nem akarok többet csinálni, máskor, ha hangulatban vagyok, nagyon gyorsan megvannak. De azért mindig a legjobbat próbálom nyújtani, ha az emberek érdeklődnek irántunk, csak néha ez időt vesz igénybe. Mostanában kaptam néhány egészen jó interjút, de nem olyan sokat. Néhányan tulajdonképpen azt hiszik, még mindig létezünk, de nem. Csak arra az egyetlen koncertre álltunk össze újra. Igen, még ma is olvasok interjúkat, amikor lehetőség van erre. Néhány kedvenc UG magazinom a SEPTIGORE, DEAD HEAD, NO BULLSHIT, többet viszont nem könnyű megnevezni, mivel mostanában ritkán akadok össze ‘zine-ekkel. Sokat olvasom a METL MANIACS-ot is, de ennek a fele szemét, néha viszont van pár klassz banda benne. Ez egy nagy magazin, így könnyű kitalálni, hogy nem az egész az én ízlésemnek megfelelő!

Ha az újrakiadásokról beszélünk, szerintem ezek kétségkívül ultimatív verzióknak tekinthetőek, alig hiszem, hogy negatív kritikát kaptatok ezek miatt! Ok, talán a “Mortado” outrójának hiánya talán megemlíthető, mint pici negatívum. Te hogy látod ezeket az újrakiadott verziókat és mit gondolsz a Razorback Records-ról?

Igen, ezek biztosan a végső újrakiadásai az első két albumunknak. Úgy értem, tényleg nem lehetnének jobbak, így nem lenne értelme még egyszer újra kiadni ezeket. Remélhetőleg egy jó ideig még kaphatóak is lesznek. Javaslom, hogy mindenki szerezze be ezeket, még akkor is, ha birtokolja az eredetieket, mivel ezek köröket vernek azokra, de persze tudom, hogy néhányan csak az eredeti kiadásokat gyűjtik, történelmi értékük miatt! Igen, igazad van a “Mortado” outrojával kapcsolatban. Amikor az eredeti lemezt kiadtuk, valaki felhívta arra a figyelmünket, hogy az outroként használt telefonbetyárkodás alatt a héttérben hallható valamilyen rasszista kiabálás. Mi ezt soha nem hallottuk előtte, de tényleg ott volt. Az egész egy vicc volt persze, mi viszont nem voltunk oda érte, és nem akartuk, hogy az emberek azt gondolják, mi ezt támogatjuk, mivel nem biztos, hogy értik a viccet, vagy a kontextust, így kivettük ezt onnan. Páran egész biztosan hiányolják, mások nem is hallották még, mivel csak most ismerték meg az IMPETIGO-t. Nekem ennyi az összes negatívum. Csak azt a kis részt kellett volna kivágni az outro-ból, a többit pedig meghagyni. Visszagondolva ezt kellett volna csinálni, de most már késő. Most, hogy így említed, én magam sem láttam túlzottan negatív kritikát az újrakiadások kapcsán, nagyon jól fogadták azokat. Együtt dolgozni a RAZORBACK RECORDS-szal nagyszerű volt, totál jó arcok, és 100%-osan szeretik a bandát évek óta, és fantasztikus munkát végeztek, ahogy mindent összeválogattak, amit elküldtem nekik, rendesen a kiadványokhoz igazítva. A RAZORBACK-es Billy és a FONDLECORPSE-os Sly rakta össze a borítókat, gyilkos munkát végeztek, lefedve a zenekar teljes történetét. Patrick Bruss a CRYPTICUS-ból szintén nagyszerű volt, ő csinálta a remaszterizálást! Mást már nem is kérhetnénk. A RAZORBACK egy nagyszerű kiadó, elkötelezve a régi metal és horror felé, és egy olyan kiadó, melyre szüksége van a mai scene-nek, mivel az túlságosan is professzionális és unalmas lett. A RAZORBACK még mindig a régi úton teszi a dolgát, és ez nagyszerű! Így tettek velünk és, és ez nagyszerű élmény volt számunkra!

A zenekar legutóbbi anyaga pár hónapja jött ki, és ez nem más, mint a koncertetek CD verziója. Mi a véleményed ezen kiadványról? 100%-osan elégedettek vagytok a végeredménnyel? Borító, hangzás, stb.?

Igen, a “Live Total Zombie Gore Holocaust” CD a legutóbbi kiadványunk, és ez a 2007-es CENTRAL ILLINOIS METALFEST-es fellépésünk anyaga. Csak erre az egy bulira alakultunk újjá, és nagyon jól éreztük magunkat. Mindent egybevéve, egészen elégedett vagyok a kiadvánnyal, mivel szerintem nagyon jól visszaadja a koncertet, és teljesen olyan volt, mintha 1993-ban folytatnánk, a hangulat is teljesen olyan volt, mint valamelyik régi bulin, azt kivéve, hogy itt sokkal többen voltak, ha-ha! Persze a hangzás lehetett volna jobb is, és mi játszhattunk volna jobban. Az összes hibát hallom, és szeretném, ha ezek nem lennének, viszont soha nem voltunk az a feszes és tökéletes koncert banda. Csak nagyon kevés olyan próbánk volt, ahol mindannyian ott voltunk, és már 13 éve nem játszottunk együtt így, tehát az is meglepő egyfelől, hogy ilyen jól összehoztuk végül. Néhányunk 13 éve nem is játszott egyáltalán a hangszerén, így végül is azt kell mondanom, nagyon elégedett vagyok. PUTRID pedig nagyon gyilkos munkát végzett a borítóval, és az egész csomagolás jó, totál illik a kiadványhoz! Persze mindig azt kívánja az ember, hogy minden 100% tökély legyen, de ez a metal, egy durva és mocskos üzlet, és végül is elégedett vagyok! Egész jól összeválogattuk a szettet is, hogy az összes klasszikus beleférjen, meg néhány más kedvenc! Egész jó az arány a két album között, és jól is fogadták! Én személy szerint nem vagyok a koncertfelvételek nagy rajongója, de ez egészen történelmi esemény volt számunkra, amit nem mindenki tekinthetett meg, így arra gondoltunk, jó ötlet lenne hivatalosan megjelenteni, hogy az emberek hallhassák! A csapat története is egy élő felvétellel kezdődött (“All We Need Is Cheez” ’87 Live Demo), és koncert anyaggal is ért véget, de ez utóbbi szerintem sokkal jobb, ha-ha!

Sajnos én magam sem tudtam ott lenni a koncerten, de mind a CD, mind a kritikák arról tanúskodnak, hogy egy klassz esemény volt. És, amennyire tudom, eredetileg DVD kiadásról is szó volt. Ezzel mi van? Meg fog jelenni? Ha igen, mit várhatunk? Jó lenne némi extra anyag stb…

Igen, kár, hogy nem tudtál eljönni, tesó, nagy buli lett volna. Volt pár európai mániákus egyébként, meg Kanadából és pár más helyről is. Az egész hétvége hatalmas volt, és olyan volt a hangulat, mint régen! Egy olyan hétvége és buli, amit mi soha nem felejtünk el! Üdv mindenkinek, aki eljött, és mindenkinek, aki meghallgatta a CD-t! Igen, a DVD terve még mindig él, épp most kezdtük a munkát ezzel kapcsolatban! A DEATHGASM RECORDS fogja kiadni. Éppen most küldtem nekik az eddigi összes cuccot, de még várok egy szalagra Stevo-tól, aztán összerakjuk az egészet! Rajta lesz a 2007-es CIM koncert, emellett pedig 1992-es, 1991-es és 1988-as bulik is! Lesz tehát néhány historikus jellegű anyag is. A legjobb persze a 2007-es buli, de a többi is érdekes lesz. Persze azok nem profi minőségűek, mivel 20 éve készültek, és csak haverok rögzítették olcsó kamerával, de azért nem rosszak! Egy értékes DVD-t akarunk, mivel ez az első és utolsó DVD-nk! A borítót ismét PUTRID fogja intézni, a címet pedig majd most fogjuk kitalálni, és indul is a munka! Nagyon várom, hogy kész legyen és megjelenjen. Ez az utolsó nagy IMPETIGO kiadvány! Így sokan megnézhetik, milyenek voltunk élőben, illetve különösen a visszatérő bulit, akiknek nem volt erre lehetőségük!

Gondolom, az már nem téma, hogy az IMPETIGO zenekarként tovább működjön (mármint stúdióbandaként), de mégis, pusztán kíváncsiságból: nem gondoltatok erre, amikor a színpadon álltatok és játszottátok azokat az időtlen klasszikusokat a rajongóknak?

Természetesen sokszor beszéltünk arról, hogy csináljunk legalább egy mini albumot, meg néhány további bulit, de végül is Stevo nem akarta, mivel elég messze él tőlünk, és úgy érzi, nem tudna annyi időt belefektetni, hogy egy rendes IMPETIGO kiadvány legyen, mint a régi időkben. Ezért becsülöm őt, Stevo nélkül viszont nincs IMPETIGO, mivel ő a banda kreatív agya, az éneke is a hangzásunk központi eleme, így a bandát befejeztük, és ne is várjátok, hogy életre hívjuk, de… soha nem mondom azt, hogy soha, mivel korábban nem gondoltam volna én sem, hogy 2007-ben lesz még egy bulink. De szerintem ez volt az utolsó alkalom, hogy minket hallottatok, mivel a banda nem él már. Én is szerettem volna egy új felvételt készíteni, mivel úgy érzem, megtaláltuk volna a hangzásunkat, de ez van, és megértem az indokokat. De legalább meggondoltuk! Tudom, hogy nagy az érdeklődés erre, meg rengeteg ajánlat van koncertekre meg ilyesmi. Sokkal tartozunk valamennyi “Lesions of IMPETIGO”-nak, akik nem hagyták, hogy a banda meghaljon! Az ő támogatásukon és lojalitásukon élünk tovább! Hatalmas érzés volt ismét együtt lenni a srácokkal, és játszani a dalokat! Nem felejtjük el ezeket érzéseket!

Ami számomra fantasztikus dolog a bandával kapcsolatban, az az, hogy végig tisztán Underground maradtatok. Biztos vagyok benne, hogy a legtöbb zenekar, akik ezt elérik, mint ti, ma rock sztárként viselkedne, de ti nem. Még mindig teljesen barátságosak, két lábbal a földön állók és királyak vagytok az emberekkel. Ez hogyan valósult meg? Mik azok a tényezők, amik ehhez szükségesek?

Hát, nem hiszem, hogy mi valaha is elértük volna az olyan bandák sikerét, mint a CARCASS vagy a CANNIBAL CORPSE és hasonlók, így nincs okunk a rock sztár viselkedésre. Ez nem is érdekel. Én magamat még mindig egyszerű zenerajongónak tartom, nem pedig zenésznek. Már a zenekar létrehozása előtt underground zenerajongó voltam, és még most is az vagyok, ennyire egyszerű. Úgy kezelem az embereket, ahogyan azt szeretném, hogy engem is kezeljenek, és megbecsülöm őket. Tudom, hogy milyen érzés írni a kedvenc bandádnak, és nem kapni választ, vagy találkozni velük, amikor kiderül, hogy arrogáns bunkók. Ez elég elkedvetlenítő, és én nem akarok ilyen lenni. A francba is, most nem is beszélhetnénk az IMPETIGO-ról, ha nem lenne az a sok klassz támogatónk, aki hallgatja a zenénket, hordja a pólóinkat stb. Mindent nekik köszönhetünk, és mi is olyanok vagyunk, mint ők. Nem vagyunk mások, és az IMPETIGO mindig is a csináld magad mozgalom jegyében működött. Mindig kisebb kiadókkal dolgoztunk, amiket klassz srácok és barátok működtettek, olyanok, akik tényleg szerették a bandát. Szerencsések vagyunk, hogy klassz emberekkel dolgozhattunk, és hogy világszerte sok jó barátunk van! Mindig is az volt tehát a banda lényege, hogy a dolgokat saját ellenőrzés és személyes szinten tartsuk. Sok munka volt, de megérte. Van néhány igazán elkötelezett barátunk és támogatónk, akik segítségével még 20 év elteltével is megy a banda! Nagy köszönet jár tehát mindenkinek, mivel ti mindannyian legalább annyira az IMPETIGO részei vagytok, mit mi, és ne felejtjük el a helyünket! Én csak egy szimpla zenerajongó vagyok, aki a kerítés mindkét oldalán járt. A barátság és a zene az, amikről a scene szól!!!

Ha végigmegyünk a csapat karrierjén, számodra mik a legjobb illetve legrosszabb momentumok személy szerint (ha egyáltalán tudsz választani ezek közül)? Ha lehetőséged volna újra megtenni dolgokat, mik lennének azok, amit megváltoztatnál?

Összességében azt mondanám, egész jól alakultak a dolgaink! Szerintem, amit a legjobban bánok, az a feloszlásunk. Jó lett volna legalább még egy albumot megcsinálni. Amikor 1993-ban feloszlottunk a dolgok kezdtek rosszra fordulni. Nem volt próbatermünk, az utolsó bulink a Milwaukee Metalfest-en nem ment egyáltalán jól, kiégtünk. A zenekar egyre nagyobb lett, és nehéz volt azon a személyes szinten tartani. A levelek megválaszolása (és akkoriban még nem volt e-mail!) sok-sok órát vett igénybe, és a mindennapi életünkre is rányomta bélyegét, mivel már legtöbben nősek voltunk akkoriban. Azt mondtuk, álljunk le a koncertekkel, és legyünk csak stúdió zenekar, de aztán ebből inkább feloszlás lett, és szerintem túl korán történt ez, de legalább jókor hagytuk abba, a “Horror of the Zombies” album után, ami igen sikeres volt! A legjobb pillanatok közé tartozik a WILD RAGS-szel kötött lemezszerződés, az első lemezünk kiadása, a találkozás azzal a sok klassz emberrel, együtt fellépni a legendás REPULSION-nel, annak csaknem a klasszikus felállásával, illetve maga az a tény, hogy még ma is emlékeznek ránk, és még most is lesznek új rajongóink. A tavalyi koncert is a legjobb pillanatok között van persze! Tényleg majdnem tökély volt! A rossz emlékek közül az 1993-as Milwaukee Metalfest-et mondanám, totál katasztrófa volt. Nem volt egyáltalán felkészülési időnk, és az egész koncert nagyon sietős volt, fura cuccokon előadva. A valaha volt legrosszabb bulink volt, aminek szelleme a dobosunkat még évekig kísértette! A tavalyi koncerttel viszont képesek voltunk visszaállítanunk a renomét, így a kísértet is nyugovóra tért! A feloszlás ugyancsak nem túl jó volt, de mindent összevetve nincs túl sok kellemetlen élményem az IMPETIGO-val kapcsolatban, többségében csak jók! Nagyon kevés dolgot bánunk. A két albumunk keverése viszont jobb is lehetne. A gitárok túlságosan hangosak, de akkoriban mi csak egy, a semmi közepén lévő kisvárosból jött zenekar voltunk, és senki, minket is beleértve, nem tudta, mit is csinál, és a környékünkön nem volt olyan stúdió, aki hozzánk hasonló bandával dolgozott volna, de azért a legjobbat próbáltuk kihozni. Az “Ultimo Mondo Cannibale” keverése igen rossz! Az eredeti mester szalagok viszont elvesztek, így esély sincs egy újrakeverésre, mára viszont valószínűleg már úgy hozzászoktak az emberek ahhoz a hangzáshoz, hogy nem is szeretnének újrakeverést, szóval ez ennyi, de engem azért kissé mindig is zavart a keverés. Összességében viszont elégedettek vagyunk azzal, ahogy a dolgok alakultak. Nem mindenki szereti a zenénket, de sokan respektálják azt, ahogy a dolgunkat tettük!

Az IMPETIGO sok bandára volt hatással világszerte. Milyen érzés birtokolni ezt a “kultusz” státuszt? Egyáltalán, fontos ez?

Igen, sok csapat mondja nekem, hogy nagy hatással voltunk rájuk, és ilyenkor nem tudom, mit mondjak. Én sosem gondoltam magunkra “kultuszként” vagy hasonlóként. Mi csak néhány zene mániákus voltunk, akik nem tudják, mit hoznak össze egy garázsban a semmi közepén, illetve zajonganak, így ennyi év után furcsán hangzik, hogy hatással voltunk bárkire is. Biztos, hogy sokkal több olyan banda van, akik nálunk értékesebbek, viszont nagy megtiszteltetés számunkra, ha a bandák hatásukként említenek vagy feldolgozzák a dalainkat. Nincs ennél nagyobb megtiszteltetés és ez jó érzés, érzed, valamit elértél a kemény munkáddal. Tehát jó érzés, de ugyanakkor fura is, mivel sosem gondoltuk volna, hogy valaha ilyen történik velünk. Megint csak azt mondhatom, hatalmas köszönet valamennyi “Lesions of IMPETIGO”-nak világszerte, akik a banda zenéjét életben tartották az évek során, illetve inspirációt merítettek a zenéből, illetve abból, ahogy dolgoztunk! Üdv mindenkinek! Én úgy gondolom, egy egyszerű zenekar voltunk, akik írtak néhány jó nótát, és szerencsések voltunk, mert jó helyen, jó időben voltunk, és így volt némi hatásunk. Talán ha ma jelennénk meg, nem lenne ekkora esély erre, mivel túl sok csapat és kiadó van, ám mivel sokkal régebbiek vagyunk, jobban felfigyeltek ránk!

Gondolom, még ma is követed az underground zenei mozgalmat. Hogy látod azt? Mik a fő különbségek a régi időkhöz hasonlítva, amikor még a demókat kazettán, nem pedig CD-r formátumban adták ki? Van kedvenc új csapataid?

Még ma is egészen aktív résztvevő vagyok a scene-ben, vagyis tartom a kapcsolatot emberekkel, koncertekre járok, új bandákat hallgatok stb. Egész olyan, mint régen. Néha úgy érzem, a scene túl nagy és túl mainstream lett, a hallgatók viszont egyre lustábbak, s csak a képernyő előtt ülnek. 1987-ben a scene jóval kisebb volt, a bulikon viszont jóval nagyobbak voltak, mint ma, és fura, hogy ma a scene nagyobb. De, gondolom, annyi banda, koncert és információ van manapság az interneten stb., hogy az emberek vagy nagyon válogatósak, vagy nem elég motiváltak, hogy kimozduljanak. A számítógép végül is jó módja a gyors kapcsolattartásnak a metalban, könnyen lehet file-okat, képeket a bortóhoz stb. küldeni, a scene-nek viszont nem tesz jót. Egy csomó szájhős dumál a számítógépe mögül, meg kavarja a szart, meg mindenki gyorsan csinál egy bandát, vagy ‘zine-t, mert a géppel az könnyen megy. Manapság már nagyon kevés olyan rajongó van, aki “csak” rajongó. Ez szerintem elvesz valamennyit a scene-től, ugyanakkor valami pluszt is ad, szóval nehéz megmondani. A kazettákat nem igazán hiányolom, a CD-r formátum praktikusabb, de nekünk ez nem adatott meg, akkoriban kazetta volt, ami szintén megtette a szolgálatot. A legtöbb nyomtatott ‘zine mára eltűnt, néhány diehard-ot kivéve, a webzine-ek okésak. Persze nem olyanok, mint egy lapot kézbe venni, de mint minden, ez is változik az idővel! A hangzás és csomagolás ma egyértelműen túl tiszta, kimunkált és professzionális! A felvételek nagyon steril hangzásúak, a dobok triggereltek és túlproduceltek. Egyáltalán nem természetes hangzásúak, pedig az szerintem a metal kulcs eleme. Mióta a kiadók jó pénzt tudtak ebből csinálni, a tömegeknek gyártják az anyagokat, de ezzel sok energia és a durva, extrém érzés elveszik. Az artwork is jórészt annyira gagyi és unalmas számítógépes szar, vagy valamilyen halálos kép, semmi érdekesség. Bár mostanság van néhány banda, aki visszatértek a régi jó, rajzolt dolgokhoz, és klassz művészek is vannak, mint PUTRID, ZORNOW, IRONWORXX stb., akik jó dolgokat csinálnak. Egy underground kiadványnál nagyon fontos a borító és a csomagolás. Rengeteg király bandát ismertem meg a ’80-as években csupán a nagyszerű zenekari fotók vagy borító miatt. Ez mára kiveszett az évek során! Végső soron ma is sok jó banda és ember van a scene-ben, sokan a régi időkből, így még mindig élvezem. Talán még ma is olyan különlegesnek tűnik, mint a ’80-as években, akkoriban viszont minden új és friss volt, ami újra nincs meg, ezért ebből kell a legtöbbet kihoznunk. Néhány mai banda, akiket szeretek: CARDIAC ARREST, ESTUARY, WITCHTRAP, END OF MAN, PATHOGEN, DENIAL FIEND, GRAVEHILL, SUPERCHIRST, HATRED, BLASPHEMOPHAGER, és azok a csapatok, akik a régi úton játszanak. Nem említve azokat a régi bandákat, akik ma is megvannak, de te az újakat kérdezted, így ezeket hallgatom, leginkább viszont a régi zenekarokat.

A végéhez közeledve listáznád nekünk a 10 kedvenc Death Metal albumodat, egy rövid kommentárral leírva, miért fontos számodra?

Ok, ez nem könnyű, mivel ez változhat mindig a hangulatommal, de a nagy részük állandóan ott van a 10-ben:
1. HELLHAMMER – Apocalyptic Raids: Akkoriban semmi ne volt ehhez fogható, ultra primitív és 100%-os, jóval megelőzte korát, egyszerűen klasszikus. A “Trimph of Death” dalt egyszerűen ledöntött, totálisan embertelen, és akkoriban nagyon underground volt!
2. CELTIC FROST – Morbid Tales: A HELLHAMMER folytatása de koherensebb dalokkal, és még súlyosabb hangzással! Majdnem az összes dal gyilkos, és “Morbid”, nagy hatású anyag!
3. VENOM – Welcome to Hell: Mit lehet mondani, teljesen innovatív, a black metal és az igazán extrém zene kezdete! Fogós metal klasszikusok egymás után!
4. VENOM – Black Metal: A hangzás jobb, mint a “Welcome to Hell” esetében, de ugyanazok a fogós klasszikusok vannak itt is, amiről a VENOM ismert, a mai napig ultra hatások! Extrém metalban eljátszott pop dalok, amiket lehetetlen nem együtt énekelni.
5. SLAUGHTER – Strappado: A kanadai Istenek totál gyilkos lemeze, minden megvan benne, morbid hangzású riffek, vérfagyasztó vokál, király szövegek, az egyik kedvenc lemezem, ami teljesen alulértékelt.
6. AUTOPSY – Severed Survival: Ez az, amiről az igazi death metal szól, teljesen beteg, laza és morbid, klasszikus szövegekkel, és a morbidnál is morbidabb riffeléssel. Legendás!
7. MASTER – Master: A kezdetektől legendás, akkoriban nagyon gyors és extrém volt Speckmann klasszikus vokáljával és király szövegeivel, elejétől foga az egyik kedvenc lemezem!
8. ENTOMBED – Left Hand Path: A második és modernebb death metal kezdetének ikon albumának tartom. Mindent elsöprő gitárhangzás, hatalmas dalok, ultra súlyos, megnyitotta a kapukat, és a térképre helyezte Svédországot!
9. DEATH – Scream Bloody Gore: Egy másik úttörő kiadvány, ezzel kezdődött a nagy amerikai DM robbanás, a legklasszikusabb death számok, hatalmas riffek és király borító!
10. MASSACRE – From Beyond: Az egyik személyes kedvencem, gyilkos riffek, brutál ütemváltások, Kam Lee nagyszerű éneke és szövegei! Sok klasszikus dal van rajta!

Talán ez a top10 listám, vagyis ami most eszembe jut. Ahogy kérted, próbáltam a death metalra koncentrálni. Ha metal top 10-ről lenne szó, akkor még ott lennének olyanok is, mint például a MOTÖRHEAD (a legnagyobb banda), SODOM, EXCITER, DARK ANGEL, HIRAX, MACABRE stb. Mint mondtam, még most is sok új régi és új bandát ismerek meg, de a fent listázottak a scene-ben mindenki számára klasszikusak!

Mark, nagyon köszönöm az idődet és az interjút! Remélem, valamennyire élvezted azért. Minden jót!

Köszönet az interjúért, tesó, értékelem az érdeklődést, és a támogatást! A hozzád hasonló emberek tartják életben a zenekart! Remélhetőleg az olvasók is megtudtak ezt-azt, és bele akarnak fülelni a dolgainkba! Próbáljátok meg a Live Total Zombie Gore Holocaust” CD-nket, amit az EPITOMITE PRODUCTIONS (www.epitomite.com) adott ki. Van pár olyan cég, akik hivatalos IMPETIGO pólókat csinálnak, többféle designnal, mint például a WARLORD CLOTHING (www.warlordclothing.com), vagy a VALUE MERCH (www.value-merch.de). A RELAPSE RECORDS (www.relapse.com) is most jött ki egy teljesen színes “Ultimo Mondo Cannibale” pólóval/hosszú ujjúval, illetve a HALF LIFE RECORDS (www.halfliferecords.com) két limitált hosszú ujjú IMPETIGO pólóval. Ezek tehát kaphatóak, akit érdekel. Ne feledjük, hogy még mindig beszerezhető az “Ultimo Mondo Cannibale” és “Horror of the Zombies” CD a RAZORBACK RECORDS-tól (www.razorbackrecords.com), a “Horror of the Zombies” gatefold LP pedig a HELL’S HEADBANGERS-nél (www.hellsheadbangers.com), van tehát pár király cucc. Engem megtaláltok a Myspace oldalon (www.myspace.com/markngen), vagy a privát e-mail címemen:mas1204@hotmail.com. Nálam is van néhány eladó példány a koncert CD-ből. Köszönet mindenkinek világszerte a gyilkos támogatásért és barátságért, és figyeljétek a koncert DVD-nket, ami jövő év közepén vagy valamivel hamarabb jön ki! Maradjatok metal és üdv!!!

——————————–

ENGLISH VERSION:

Greetings, Mark and thank you for taking your time to answer these questions for the Hungarian readers. By the way, do you know if you have ever had an interview in our country? What do you know of Hungary in general?

Hello Stillborn, hope all is well with you and cheers for doing the interview! I appreciate it! Well trying to think back many years to when the band was active I can’t help but think maybe there was an interview or two from Hungary, but that was many years and many beers ago so I can’t be sure 100%. I had a lot of contacts back in the band days and I keep thinking I had some from Hungary so maybe there was an interview but if I have to be 100% for sure than I only know of yours for sure. So thanks for giving us some exposure in Hungary and hopefully some maniacs will be interested in an old dead band like IMPETIGO! Ha-ha!

You’ve just returned home from the Philippines where you visited your wife. Tell us about this a bit, please. How do you manage to live this way? Do you plan to move there or your wife to the USA? How do you get to know her?

Yes that’s right bro, I just got back in October from a 3 week visit to see my wife in the Philippines. We’ve been married over 3 years now and for sure this is a hard and depressing situation my friend!! I’ve applied almost 3 years ago for my wife’s immigrant visa to join me in the U.S. but we are getting screwed over by U.S. Immigration! The case has been put under review for some bullshit made up reason and then it takes at least 2 years they say to look at her case so nothing has been going on but sitting on a desk somewhere since June of 2007!! Totally fucked up rip-off bullshit man. It’s hard to see your wife only 6 weeks per year!! She can’t ever come here until this is done and we don’t have any guarantee it will ever be approved but I hope as it seems the evidence is in our favor. So we wait and for the meantime I try to go there twice a year to see her as it’s my only choice. I enjoy traveling there but I wish my wife is here with me. I was living in Singapore from 2001-2003 with my ex-wife and near the end of that I met my wife there. Wish us luck to end this hell bro and that my wife will finally move to the U.S. in 2009! It’s also really killing me financially as it’s too expensive mainting and long distance relationship like this but I won’t give up!! I love my wife and will keep up the fight to get her here. We’ve been together almost five years and have still never had a Christmas together! Life sucks, especially this time (December) of year man!

To be honest, when reading through the booklets of the reissues of “Ultimo Mondo Cannibale” and “Horror of the Zombies” one starts to think… anything left to ask at all? Since those liner notes reveal so many things that it’s not too easy to come up here with something original I guess. So let’s start this way. What do you think of interviews in general? Do you like them? How does it feel to answer (sometimes) those things over and over again? Or do you also prefer to read them? Do you have favourite UG zines?

Hell yeah Stevo did a killer job on those liner notes for the CD re-issues! He has a much better memory of all that stuff than I did and he has a great talent at writing! I would have never been able to come up with all those stories and info. But then again Stevo was pretty much in charge of most things in the studio and the song writing so he has more insight into that. He made those releases ever more special with his historic notes!! Just perfect! Interviews are an important way to know more about the bands and I’ve did probably more than a thousand of them over the years. Sometimes I find them a lot of work and don’t want to do them anymore, other times if I’m in the mood to do them it goes very quickly. But still I try my best to answer them all if people are interested, it just takes me awhile sometimes. Lately I usually get some pretty good ones but just not as many. Some people actually think the band is still together but we’re not. We only reformed for the one show. Yes, I still read interviews all the time when I come across them. Some of my favourite UG zines are SEPTI-GORE, DEAD HEAD, NO BULLSHIT and it’s hard to think of others as I rarely get to see zines anymore. I read METAL MANIACS alot but half of it is garbage but they sometimes have some cool bands in there. It’s a big magazine so you have to figure some of it will not be to my tastes!

Talking about those reissues, I guess these are surely the ultimate reissues, I do not think you have ever received a negative feedback concerning them. Okay, the lack of the outro of Mortado may be a tiny negative thing but still… How do you see those reissues and what do you think of Razorback Recs?

Yes for sure those are the final re-issues of our two albums. I mean, they really can’t be done any better than that so there is no point to release them again. Hopefully they’ll be in print for awhile. I do recommend that people check them out if they have the originals as they blow the original releases away, but of course I know some collect only the original versions for historic value! Yes, you’re right about the lack of the outro to “Mortado”. After we released that original album someone pointed out to us that way in the back ground of that prank phone call was someone yelling something racist. We never heard it before but sure enough it was there. It was all a joke of course but we’re not into that and didn’t want people to think we support that as they might not get the jokes or the context so we took it out of there and replaced it. Some people for sure do miss it, others probably never heard it before as it’s the first time they got into IMPETIGO now. So that is my only complaint. I should have just dropped that little part of the outro and left the rest in. Looking back I would have done that but it’s too late now. Now that you mention it I’ve not really seen anything too negative about the re-issues as well, they have been very well received for sure. Working with RAZORBACK RECORDS was great, totally good people 100% into the band for years and they did an amazing job compiling all the stuff I sent them and fitting it all into the release! They were very instrumental in the layout and putting it all together. Billy from RAZORBACK and Sly from FONDLECORPSE put the layout together and did killer work and covered all the band history. Very killer work along with Patrick Bruss from CRYPTICUS who did the remaster! Couldn’t ask for more really. RAZORBACK is a great label dedicated to metal and horror done in the old ways and it’s something the scene needs nowadays as most of the scene has become way to professional and boring. RAZORBACK is still doing things in the old ways and it’s great! They really did well by us and we loved the experience!

The latest material of the band came out few months ago and this is the CD version of your live show. What do you think of this release? Are you 100% satisfied with the result? Artwork, sound etc.?

Yes, the “Live Total Zombie Gore Holocaust” CD is our latest release and it’s from out live show at the CENTRAL ILLINOIS METALFEST in 2007. We reformed for that one time show only and we had a great time. Overall I’m pretty satisfied with the release as I think it captured the show very well and it was just like we continued from 1993 as the show and feeling was very much like one of our shows back then except there were a lot more people there, ha ha! Of course I wish maybe we had a little better sound and that we played better of course. I can hear all the mistakes in there and wish we didn’t have those but we were never a tight or perfect live band. We only had very few full band practices to bring this show together and we hadn’t played together for about 13 years so actually I’m surprised it came together that well. Some of us really had not even played instruments for about 13 years so in the end I’d have to say I’m very satisfied how it came out. PUTRID did some killer artwork for it and the packaging is very cool, fits it very well! Sure you wish things could be 100% perfect but this is metal and it’s a raw and dirty business and overall I’m satisfied with it! We mixed the set up pretty well to include most all of our “class-sick” songs as well as some other favorites! A pretty good mix between the two albums and it has been well received! I’m personally not a fan of live recordings but this was a pretty historic event for us and many people couldn’t make it so we thought it was worth it to release it officially so people could check it out! We began our band with a live recording (“All We Need Is Cheez” ’87 Live Demo) and ended it with a live recording, but I think this one is much better, ha-ha!

Unfortunately, I did not have the chance to attend this gig myelf but the live album and reviews also talk about it as a really cool event. And as far as I know the original plan was to issue the stuff on DVD. What about this? Is it going to happen? If so, what can we expect? Would be cool to get some extra footage etc…

Yeah it’s too bad you didn’t make it there bro, you would have had a blast. We had some maniacs from Europe there as well as Canada and other places. The whole weekend was a blast and had a very good atmosphere like the old days! A weekend and show that will never be forgotten by us! Cheers to all the people that came out and all the people that have checked out the CD! Yes, the plans for the DVD are still on and we’ve started work on it now! We are doing the DVD release with DEATHGASM RECORDS. I’ve sent him just about all the stuff for it but I’m waiting for one tape from Stevo and then it will get put together! We have the CIM show from 2007 along with a show from 1992, 1991, and 1988! So it will have some historic shows on there. The best is the 2007 show but people should find the old ones interesting. Of course the old ones aren’t professional quality as it was going on 20 years ago and they were just filmed by friends on a home video camera but they still came out okay! We wanted to make the DVD worthwhile to check out as it’s our first and last DVD! We will have PUTRID do the cover artwork for it and we’re deciding on the title now and soon will begin with the art! I’m looking forward to when it will be done and we’ll get it out. It’s the last of the big IMPETIGO releases! Should give lots of people who never had a chance to check out the band live a chance to see us and especially the reunion show!

I guess it’s not an issue anymore that IMPETIGO will work again as a band (I mean in the studio) but just out of pure curiosity: have you thought of this when standing on stage again and playing those timelsss tracks for the crowd?

Of course we have discussed several times the idea of at least recording a new mini-Album and doing some more shows, but in the end Stevo didn’t want to do it because he lives pretty far away from the rest o us and he feels he just can’t put the time into it to make it a proper IMPETIGO release like we did it in the old days. I have to respect him for that and without Stevo there is no IMPETIGO as he was the creative driving force of the band and his vocals are a core sound of our style, so we have laid the band to rest and I don’t expect us to ever get together again, but…. I never say never as I didn’t think we’d ever do a show again when we did the 2007 show. But I think it’s probably the final time that you’ll see or hear us as the band is dead. I would have liked to have done a new recording as I feel we could have still captured our sound but it just wasn’t to be and I understand the reasons. At least we considered it! I know there is a lot of interest out there and we have endless offers for shows and such. We owe a big debt to all the “Lesions of IMPETIGO” that have never let the band die!! We have lived on by their undying support and loyalty!! It was a great feeling to be back together with all the guys playing those songs again! You never forget those feelings!

What is truly an amazing thing for me that the band have stayed pure Underground all the time. I’m quite sure that most bands achieving like you did with IMPETIGO would behave like rock stars now but you do not. You are still friendly to fans and people, down-to-earth and cool. How did you manage to achieve this in your opinion? What are the factors needed for this?

Well I don’t think IMPETIGO has ever achieved the level of success of bands like CARCASS or CANNIBAL CORPSE or things like that so really it’s no reason to behave like rock stars or anything. I’m not interested in that. I still consider myself a simple music fan and not a musician. I was a underground music fan before the band and I still am after the band so it’s simple. I just treat people like I want to be treated and give them respect. I know how it was to write to your favorite band and never get a reply or to meet them and they turn out to be arrogant bastards. It’s really disappointing and I don’t want to be one of those kinds of people. Hell we wouldn’t even be talking about IMPETIGO if it wasn’t for all the cool people out there supporting the band, listening to our stuff, wearing our shirts etc. We owe everything to them and really we’re just like them too. We’ve not different and we’ve always done IMPETIGO in very similar ways to DIY. We always worked with smaller labels run by cool people or friends and people who are into the band for real. We’ve been lucky to work with some cool people and have a lot of greats friends around the world! So that was always a core of this band is to keep things in our control and on a personal level. It takes a lot of work but it’s worth it. We have some really dedicated friends and supporters that have keep the bands work going some 20 years later! So a big thanks to everyone as your are as much IMPETIGO as we are and we’ll never forget our place!! I’m just a simple music fan that has been on both sides of the fence when it comes to being in a band or just being a fan of a band. Friendship and music is what this scene is all about!!

If you go through the carreer of the band in mind, what were the best and worst moments for you personally (if you can name any specific things at all)? If you had the chance to redo things now, would there be any you’d like to see different?

Overall I’d say things have been pretty good for us! I guess my biggest regret is that we broke-up when we did. I would have like to have seen us do at least one more album. In 1993 when we broke-up things were getting tough for us. We didn’t have a practice space, our last show at the Milwaukee Metalfest didn’t go well at all, we were just burned out at keeping things going. The band was getting bigger and bigger and hard to keep it going at such a personal level. The amount of mail I was answering (no e-mail back then!) was taking hours and hours to do and was taking a toll our our personal lives as most of us were married then. We had said we’d just stop doing live shows and be a studio band only, but then that turned into calling it quits and I think we did it too early but at least we ended on a high note with the last album “Horror of the Zombies” which was very well received! I guess best moments were things like getting our first album deal with WILD RAGS, putting out our first album, meeting all the killer people we got to meet, doing a show with the legendary REPULSION with pretty much the original line-up and just the fact that we are still remembered today and still gaining some new listeners. Also the experience of last years show has to be one of our greatest memories! Really nearly perfect! Worst moments that I recall would be our last show at Milwaukee Metalfest in 1993, it was total disaster. We didn’t have time to prepare at all and it was so rushed playing on some strange equipment and not enough practice. It was our worst show ever and it really haunted our drummer for years! But we were able to redeem ourselves with last years show so we put that ghost to rest!! Also the break-up was a bit disappointing but overall I don’t have too many bad memories surrounding IMPETIGO at all, mostly it’s good! We have very few regrets with the band. I really wish we would have had better mixes on both albums. The guitars are way too low in the mix but back then we were from a small town in the middle of nowhere and no one, inlcuding us, knew what we were doing and no studios in our area ever worked with bands like us so we did the best we could. “Ultimo Mondo Cannibale” really suffered from a bad mix!! The original master tapes are lost though so no chance to re-mix it and probably today people are so used to how it sounds they wouldn’t like it re-mixed so it is what it is but it’s always bothered me a little bit. But overall we’re very satisifed with how things have gone and how they have ended up. Not everyone likes our music but most respect how we have done things!!

IMPETIGO was an influence on many a band all over the world. How does it feel to have this “cult” status? How much is it important at all?

Yes many bands tell me that we are a big influence on them and I don’t know what to say. I never think of us as “Cult” or anything like that. We were just a few music maniacs not knowing what we were doing getting together in a garage in the middle of nowhere and making some noise, so now to be considered influential all these years later seems strange. Surely there are much more worthy bands than us, but it is a huge honor for bands to list us as an influence or to cover our songs. There is no bigger honor to that and it does make you feel good, like you have accomplished something with all your hard work. So yeah it’s a good feeling but also a bit strange as we never imagined such a thing would ever happen for us. Again all we can say is a big thanks to the “Lesions of IMPETIGO” around the world who’ve kept the bands music alive over the years and drawn some influence from the music and how we did things! Cheers to you all! For me I just consider us a simple band who managed to write some goods songs and were lucky to be in the right place at the right time and make some kind of impact. Maybe if we came out in the scene today there is no chance like that as it’s just too many bands and labels, but since we came out years ago when the scene was young maybe we managed to get noticed!!

I guess you’re still following the Underground music movement. How do you view it now? What are the main differences compared to the good old days when demos were released on tape not on CD-r? Any fave new bands, for instance?

I’m still pretty active in the scene today, at least keeping in contact with people and going to shows and checking out new bands etc. Still pretty much like I always was. Sometimes I feel the scene has just gotten too big and too mainstream but the listeners have become more and more lazy just content to sit in front of the computer. I mean the scene was much smaller in 1987 but the shows were much bigger than what they are now yet the scene is much bigger, kind of doesn’t make sense. But I suppose there are so many bands, so many shows and so much information out there on the internet etc people either have to be very choosy or just aren’t motivated enough to get out. The computer has been overall a great medium for metal in that you can keep in contact so quickly and easily with anyone around the world, send files, layouts photos etc so quick but it’s all been very bad for the scene. Lots of big mouths like to hide behind their computers constantly whining and talking shit and then everyone seems to want to form a band or a zine because it’s so easy to do it with a computer. There are very few just plain fans left now. So I think that takes away from the scene in a way, but I guess it also adds to it so it’s really hard to say. I don’t really miss tapes to much, it would be much more convenient with CD-R’s but we never got to go that as it was all tapes and they served their purpose back then. Most of your printed zines are gone now, except for some die hards, webzines are okay I guess. It’s not the same as holding something in your hand though but I guess like everything it changes with the time! I think to the production and packaging today is way to clean, processed and professional! The recordings sound so sterile and the drums so triggered and overproduced. It doesn’t sound natural at all and really that was a key element for metal I think. Once labels started to make good money from it, they package and produced it for the masses and it’s lost a lot of it’s energy and raw extreme feeling. Artwork today is mostly so lame and boring computer generated shit or some real death photos, nothing interesting at all. Although lately some bands are going back and having cool cover artwork drawn the old ways and many cool artists like PUTRID, ZORNOW, IRONWORXX etc are doing some very cool stuff. Cover artwork and packaging should be very important for an underground release. I can’t remember how many cool bands I discovered in the 80’s just due to cool band photos or cover artwork. That has sort of been lost over the years! Overall there are still plenty of cool bands and people in the scene, many still from back in the early days so I still enjoy it. Maybe it just seem as special as it did in the 80’s but things were new and fresh then and we can never have that again so we just have to make the best of it. Some of the newer bands I like these days are CARDIAC ARREST, ESTUARY, WITCHTRAP, END OF MAN, PATHOGEN, DENIAL FIEND, GRAVEHILL, SUPERCHIRST, HATRED, BLASPHEMOPHAGER, and bands playing in the old ways. Not too mention many of the old bands that are still going, but you had asked about newer bands so those are some I like but mostly I listen to old bands a lot.

Coming to the end, would you please list here your top-ten Death Metal albums with a shorter note to each choice why the given record is so important to you etc.?

Okay, that is a tough one as it can change all the time with the mood but most of them are consistent in my top 10 and what I consider essential:

1. HELLHAMMER – Apocalyptic Raids: Nothing like it at the time, ultra primitive and over the top 100%, way ahead of it’s time and simply a classic. When I heard “Triumph of Death” that blew me away, totally inhume and very underground at the time!
2. CELTIC FROST – Morbid Tales: A continuation of HELLHAMMER but with more cohesive songs and an even heavier sound! Almost every song is a killer and totally “Morbid”, very influential!!
3. VENOM – Welcome To Hell: What can you say, ground breaking an pretty much started black metal and real extreme music! Classic after classic of catchy metal!
4. VENOM – Black Metal: A notch up production wise from “Welcome to Hell” but with the same catchy classics that VENOM are known for, ultra influential to this day! Pop songs played the extreme metal way that you can’t stop singing!
5. SLAUGHTER- Strappado: Totally killer album from these Canadian gods, has it all, morbid sounding riffs, blood curdling vocals, cool lyrics, one of my all time faves and totally underrated.
6. AUTOPSY – Severed Survival: What real death metal is all about, totally sick, loose and morbid with classic lyric delivery and beyond morbid riffing! Legendary!
7. MASTER – debut self titled album: Legendary from the beginning, very fast and extreme at the time with classic Speckmann vocal delivery and cool lyrics, have been on of my fave bands since day one!
8. ENTOMBED – Left Hand Path: I consider this to be the icon album for the beginning of the second and more modern wave of death metal. A guitar sound that blew everyone away, great songs, ultra heavy and opened the gates and really put Sweden on the map!
9. DEATH – Scream Bloody Gore: another pioneering release which pretty much started the death metal explosion in the U.S., the most classic death songs, great riffs and lyrics and cool cover!!
10. MASSACRE – From Beyond: One of my personal faves, killer riffs, whammy bar dives and great vocals and lyrics from Kam Lee! Many classic tracks on here!

That is probably my top 10, at least what I can think of now. Tried to keep it to death metal as you asked. Of course if it was just metal many other bands would be there like MOTORHEAD (Best band ever), SODOM, EXCITER, DARK ANGEL, HIRAX, MACABRE etc As I said I still discover new old bands and new bands but these listed are classic to pretty much everyone in the scene!

Mark, thanks very much for your time and the interview! Hope you’ve enjoyed it to some extent. All the best to you!

Thanks to you for the interview bro, I appreciate your interest and support of IMPETIGO! It’s people like you that keep the band alive! Hope the readers have learned something and if they want to check out some of our stuff! Check out our “Live Total Zombie Gore Holocaust” CD from EPITOMITE PRODUCTIONS(www.epitomite.com). I’ve got a couple of companies like WARLORD CLOTHING (www.warlordclothing.com) and VALUE-MERCH (www.value-merch.de) that do official IMPETIGO shirts, they each have multiple designs out there. Also RELAPSE RECORDS(www.relapse.com) just came out with a full color “Ultimo Mondo Cannibale” T-shirt/Long sleeve which is killer and then HALF LIFE RECORDS (www.halfliferecords.com) has come out with two limited edition long sleeve only IMPETIGO shirts! So these things are out there if you want to pick them out or check them out. Don’t forget you can still get “Ultimo Mondo Cannibale” and “Horror of the Zombies” on CD from RAZORBACK RECORDS (www.razorbackrecords.com) and you can still get “Horror of the Zombies” on gatefold LP from HELL”S HEADBANGERS (www.hellsheadbangers.com) so there are some cool things out there to check out! People can find me on Myspace at:www.myspace.com/markngen or my regular e-mail is:mas1204@hotmail.com I have a few of the LIVE CD’s to sell as well. Thanks again to everyone around the world for all their killer support and friendship and keep an eye out for the LIVE IMPETIGO DVD which I”m guessing may be out by mid-2009 or sooner! Keep it metal and cheers!!

Kapcsolódó cikkek

IMPETIGO – Ultimo Mondo Cannibale

A honlap alapértelmezése

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z