In Grief Interjú

(scroll down for English Version)

Üdvözlünk titeket a Kronos Mortusnál! A debütálásotok nagyszerűre sikeredett! Esélyes, hogy a ‘Deserted Soul’ 2009 legjobb 10 lemeze között landol nálam, ami nem lenne meglepő, hiszen olyan érett és egyedi munka. Ti is elégedettek vagytok vele, vagy van valami dolog, amin még változtatnátok, esetleg valami, amit ki kellett hagynotok a felvétel során?

Nagyon szépen köszönjük! Ami az albumot illeti, nagyon örülünk ennek a visszajelzésnek! Elégedettek vagyunk, de rengeteget is tanultunk a készítése során. Zenészként sosem leszünk 100%-osan elégedettek, mivel, mint mindig, most is akadtak olyan dolgok a felvételek, dalok megírása során, amelyeket megváltoztattunk volna, ha lett volna rá lehetőségünk. Úgyhogy reméljük, a következő album felvételekor már ügyesebbek leszünk!

Milyen visszajelzéseket kaptatok eddig az albummal kapcsolatban? Ezek alapján hol hódított jobban az anyag, Norvégiában vagy külföldön? Népszerűek vagytok Norvégiában? Vagy ha más nem, rajongóbázisotok van?

Elég jó visszajelzéseket kaptunk, a kritikák pedig eszméletlen jókat írtak! Az általunk játszott stílus nem éppen a legnépszerűbb Norvégiában, de még itt is jó visszajelzéseket kaptunk. De sokkal többet kell koncerteznünk ahhoz, hogy rajongókat szerezzünk. Eddig nem játszottunk annyit, amennyit szerettünk volna!

Mondj el néhány dolgot az együttes tagjairól, mert a neveitek ismeretlenül csengenek számunkra! Például kíváncsi lennék arra, hogy hogy telnek a hétköznapjaitok, mit dolgoztok, hogy töltitek a szabadidőtök, bármit mesélhetsz, amit említésre méltónak tartasz.

Nos, mindannyiunknak van valamilyen zenekaros múltja, ezek kisebb bandák voltak, amik nem igazán jutottak messzire. Inkább csak amolyan hobbiként zenéltünk. Bennynek, a szólógitárosnak volt néhány nagyon jó zenei anyaga, amivel el tudtunk indulni, de mivel mindegyik zenekartagnak más volt az elképzelése arról, hogy hogyan hangozzon a végeredmény, ezért az In Grief-re inkább egy kevert hangzásvilág a jellemző.
Jonas és Tobias a két legfiatalabb tag, ők jelenleg is még a tanulmányaikat folytatják, Benny, Daniel és én pedig az egészségügyben dolgozunk. Brunonak, a dobosunknak jelenleg nincs állása. A szabadidőnk nagy részét zeneírással töltjük, illetve a barátainkkal szoktunk lógni.

Ha jól tudom, még egyikőtök sem játszott másik bandában. Nem tudom, hogy ez mennyire igaz, de ha igen, akkor mennyire volt nehéz egy olyan együttesnek kiadót találni, ahol csupa “no-name” zenész játszik?

Nos, van egy projectem, a Roots of Tragedy, amit a Bombworks Records már korábbról is ismert. Így ez jó referencia volt, amikor elküldtem a demónkat. Valójában elég könnyen sikerült leszerződnünk, és csak arra kellett figyelnünk, hogy kit választunk, a Soundmasst vagy a Bombworks-öt.

Mi a véleményetek a Bombworks Recordsról?

A Bombworks Records NAGYON jó munkát végez! És ugyanígy tesz a promoterünk is, így hát csak rajtunk áll, hogy mihez kezdünk a lehetőségeinkkel.

Ki írja a dalokat? Vagy az egész csapat közreműködik a számírásban?

Főként Benny, a szólógitáros írja a számokat. A címadó, “Deserted Soul” című számot én írtam, de Benny még a végén tökéletesítette azt. Az effekteket és a samplereket Daniel írja egyedül.

Milyen ötlet indított el titeket az úton, minek a hatására hoztátok létre a zenekart? Van valami, amit el szeretnétek érni vele?

Benny és Bruno szeretett volna egy csapatot, és az elején még én sem gondoltam volna, hogy ennyire komolyra fordul a dolog! De most mindent elkövetünk azért, hogy ez működjön, és remélem, az emberek szeretni fogják, amit csinálunk.

A csapat csak 2008 óta létezik, mégis már egy tagcserén átesett. Mi volt a baj Brunoval?

Nos, volt némi belső ellentét köztünk és közte, úgyhogy kilépett a zenekarból. De mindent sikerült elrendezni később, így visszatért, és marad is!

A felvételt és a keverést is ti végeztétek. Csináltatok már hasonló dolgot korábban? Csak mert nagyon kemény lett a hangzás. (Persze, tudom, hogy a masteringet más végezte el, de akkor is!) És hogy teltek a felvételek?

A keverésben semmiféle tapasztalatunk nem volt, de én már korábban a Roots Of Tragedy-vel vettem fel demókat. Így hát kipróbáltunk különféle dolgokat, egészen addig, amíg elégedettek nem voltunk a hangzással. Építettünk egy kis stúdiót Benny otthonában. Ez jó ötletnek bizonyult, és jó érzés volt az is, hogy nem kellett stresszelnünk a felvételek alatt.

Kinek az ötlete volt ez a borító és a grafika? Nekem nagyon tetszik!

Volt egy ötletem arra nézve, hogy hogyan nézzen ki a lemez, így hát elküldtem az ötleteimet egy tehetséges művésznek. A következő nap már válaszolt is, és elkészítette ezt a kiváló borítót. Köszönjük szépen, nekünk, is nagyon tetszik!

Mik a terveitek a jövőre nézve? Fogtok turnézni?

Játszani, amennyit csak lehet, turnézni, amennyit csak lehet, rajongókat szerezni, amennyit csak lehet..
Úgyhogy ha valaki szeretné, hogy fellépjünk náluk, mi ott leszünk!

Mikorra várható a következő lemez? Szeretnétek még valamit elérni a zenekarral, mielőtt egy új albumba fognátok?

Mi már tűkön ülünk, hogy elkészíthessük a második albumunkat! Rengeteg kemény zenei alapunk van, amik csak arra várnak, hogy felhasználjuk őket. Úgyhogy nem kell sokat várni rá, de nem tudom, pontosan mikor fogjuk elkészíteni. Előbb koncertbandaként is fejlődnünk kell, meg kell szereznünk azt a tapasztalatmennyiséget, amire szükségünk van.

Voltatok már Magyarországon? Ha nem, akkor örülnénk, ha egyszer itt is láthatnánk titeket játszani.

Nem, még soha nem voltunk! Úgyhogy szóljatok, ha bármi olyan esemény van, ahol játszhatnánk!

Köszönöm a válaszokat, sok sikert a továbbiakban!

—————————–

ENGLISH VERSION:

Welcome to Kronos Mortus! You made a great debut! There’s a chance that ‘Deserted Soul’ will land on my Top 10 list of 2009, because its uniquity and matureness. Are you also satisfied with it or is there any thing that you wanted to put in but left out?

Thanks alot! We are very happy with the feedback on the album. We are satisfied, but we have also learned alot in this process. As musicians, we will never be 100% satisfied, because there is alway things in the production, songwriting that we maybe would change if we had the chance. So we hopefully will get better on the next album!

What kind of responses did you get to the album? According to those, who enjoyed your work more, the Norwegian people or people from abroad? Are you popular in Norway? Or at least, do you have a fan base?

We received really good response, and the reviews was awesome! This genre we play is not the most popular in Norway, but also here we got good feedback. But, we have to play alot more to gain fans. Until now, we have not playd as much as we should!

Tell me something about the band members, because your names are unfamiliar to us! Something about your everyday’s life, your jobs, how do you spend your spare times, anything you want!

Well we all have background in smaller bands that never made it far. It was more like a hobby.
Benny the leadguitarist had some really good material that we started working with. Each of the members had different ideas on how the music should sound, so I think that gave In Grief a mixed soundimage. Jonas and Tobias are the youngest members and they are still in their education. Benny, Daniel and me are working in health-care. Bruno our drummer is unemployed at the moment. Most of the spare time goes to write music and just hang out with friends.

As far as I know, neither of you had been in another band. Is that correct? If so, than how hard was it to establish a band featuring only no-name musicians” and to get a contract?

Well, I have a project that Bombworks Records knew from before. Roots of Tragedy. So that was a good reference when I sent our demo. It was actually easy to get this contract, and we had to choose between Soundmass and BW.

What do you think of Bombworks Records?

Bombworks Records are doing a REALLY good job! And also does our promoters, so now its up to us to make it happen.

Who writes the songs? Or is it the whole band who contributes in the writing session?

Mainly its Benny the leadguitarist. Deserted Soul the title-track was written by me, but Benny laid a final touch on it. Daniel makes all the arrangements him self.

What was the original idea, why was this band established? Is there anything you want to achieve?

Benny and Bruno wanted a band, and I had no idea at the start that this would be this serious! But now, we want to do everything we can to make this work. And hopefully people like what we do!

Your band only exists since 2008, but you’ve already had a line-up change. What was the problem with the original drummer?

Well, we had some internal problems in the band so he left. But everything worked out in the end, and now he is back to stay!

The recording and the mixing process was made by you. Have you ever done such thing before? Just because it sounds really heavy. (Of course, I know that the mastering was made by someone else, but still.) And how was the recording process?

We had no experience with mixing. But I have done some recordings with Roots of Tragedy earlier. So we just tried out different things, until we was satisfied with the sound. We build a little studio at Benny`s home. That worked well, and if felt good to have no stress in the process.

Whose idea was this cover and artwork? I like it so much!

I had an idea on how the artwork should look like, so I sent my idea to the talented artist. He replied the next day, and had this awesome artwork for us! Thanks, we really like it to!

What are your future plans? Will you go on tour?

Play as much as possible, tour as much as possible, gain as much fans possible! So if someone wants us to play, we`ll be there!

When can we expect the next release? Is there something you want to achieve before making a new album?

We are so ready to make a second album! We have so much heavy material just waiting to be used. So it wont be to long, but I dont know exactly at the time. We need to grow as a liveband, and get the experience we need.

Have you ever been to Hungary? If not, then it would be our pleasure to see you on stage here.

No, never! So let us know if anything happens at your place!

Thank you for your answers! Best wishes!

WEB: http://www.myspace.com/ingrief

Kapcsolódó cikkek

IN GRIEF – Deserted Soul

Morhguel

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár