Interjúk

Incarnate interjú

Üdvözlöm a csapatot és először is hadd gratuláljak a Lowland fesztivál Next Metal Generations második helyezésetekért! Mekkora öröm volt ez számotokra? Mennyire zavart, hogy csak egy pici kellett volna a győzelemhez?

Hello, köszönjük szépen! Örülünk, hogy itt lehetünk. Nem lehet tagadni, hatalmas öröm ez a második hely számunkra. Nyilván bennünk volt ez a hajtás, hogy az első hely a cél, de megtettük amit tudtunk, és utólag nem bánkódik egyikünk sem ezen.

Pécsi zenekar vagytok, nagyon lelkesek és fiatalok! Kérlek mutasd be a zenekart? Mikortól számoljátok az Incarnate kezdetét? Mennyire jöttek össze egyszerűen a szükséges tényezők a működéshez?

Igen, Pécsen alakultunk 2019. december 26-án. Bár nem ezt számoljuk a mai Incarnate kezdetének, de mindenképpen itt kezdődött a zenei pályafutásunk, és pár hónap elég volt, hogy megismerjük a hangszerünket és elkezdjük komolyabban venni a zenét. Mindannyian 12-13 évesen kezdtük, és bár rengeteg tag cserén vagyunk túl, büszkén kimondhatjuk, hogy a mostani már végleges, nagyon elszánt mindenki. Nehezítő tényező nem nagyon volt, barátok voltunk/vagyunk mind, csak magunknak játszottunk élvezetből, mással nem is törődtünk. Adott volt egy jól felszerelt próbaterem hozzá értő emberekkel.

Miért éppen thrash metál lett a végeredmény? Mitől vonzó számotokra leginkább ez a zúzás?

Mindannyian nagyon szerettük ezt a műfajt, és egyre inkább ahogy fejlődtünk egyfajta késztetést éreztünk, hogy minél kevésbé legyen egyszerű a zenénk, és a thrash metált alkalmasnak találtuk erre.

A Lowland fesztiválra hogyan készültetek fel? Mennyire lepődtetek meg az eredményen? Mennyire érezted hibátlannak a fellépésetek alatt előadott dalokat és mennyire izgultatok 🙂 ?

A fesztiválra úgy érzem elég alaposan felkészültünk, ilyenkor mindig pillanatnyilag abbahagyjuk az új számok készítését, és csak gyakoroljuk a számokat amiket játszunk.
Nagyon izgultunk előtte, mert sosem volt még részünk ilyen profi szervezésben, de amint felmentünk a színpadra, a közönséget látván mindegyikünk megnyugodott.
Első helyre számítottunk megmondom őszintén, ez egyfajta maximalizmus, de végül is az elsődleges célunk a közönség lenyűgözése volt, és úgy gondolom, ebben elsők lettünk magunk között 🙂

Van esetleg valakinek valamilyen szerencse „kabalája”, vagy bármi amit magával vitt és plusz erőt adott?
Említenél néhány emlékezetes pillanatot a fesztiválon eltöltött időből?

Vass Csongor:
Nekem a jobb kezemen található csuklószorító az egyfajta szerencse tárgyam, ugyanis azt Szilágyi Tamás barátomtól, az Atomic frontemberétől kaptam a közös barcsi fellépésünk után.

Gaál Botond:
Nincs kimondott ,,kabalám”, de általában a koncerteken egy dögcédula lóg a nyakamban, azonban a koncerten sokkal inkább a többiek lendülete, magabiztossága ad erőt. Legjobban a fellépés, és az azutáni levezető ,,tombolás” maradt meg bennem.

Käsz András:
Én szinte ugyan azt tudom mondani magamról, mint Boti. Azaz energia, amit a többiektől és a közönségtől kapok, felér bármilyen kabalával.

Pest Kende:
Nekem sincs kimondottan kabalám, de a zenénk és a közönség lendülete mindig nagyon motivál és hatással van a teljesítményemre.

Milyen volt a hangulat amikor elindultatok és milyen volt amikor hazafelé mentetek dicső eredménnyel? Beindult a fantázia és rögtön megfordult a fejetekben több dolog is?

Nagy reményekkel, vágyakkal indultunk el Hódmezővásárhelyre, és annál nagyobb lehetőségekkel tértünk vissza Pécsre. Rengeteg szuper banda keresett meg minket közös fellépésekkel, nagyon sok új kapcsolatot tudtunk létrehozni. Szerintünk már csak ezért is megérte ez az egész.

Szeptember 9-én a pécsi Sárkány Barlangban fogtok koncertet adni a Beneath the Void, Malediction, Effrontery zenekarokkal. A nevekből is lehet tudni, hogy ez egy hatalmas zúzás lesz. Mivel fogtok előállni ezen az estén? Miért lesz érdemes ellátogatni?

Terveink szerint hozzuk a szokásos energiánkat, a legjobb számainkat, és azt a közelséget a közönségünk felé amit mi mindig igyekszünk elérni. Nyugodtan odajöhet hozzánk bárki fellépés előtt és után is, mi szívesen dumálunk!

Milyen tervek és célok vannak az elkövetkezendő időszakban?

Legfőbb célunk az első nagylemezünk felvétele, illetve kiadása. Emellé szeretnénk pólókat és mindenféle kütyüt árulni, elég sokan jelezték felénk, hogy szeretnének tőlünk pólót venni, de sajnos akkor még nem tehettük ezt meg. Mindenképpen a zenekar úgymond „elérhetőbbé” tétele a célunk a következő időszakban.

Mennyire vagytok nagyravágyók? Mennyire érzed elérhetőnek az álmokat?

Mindannyiunkat nagy álmok hajtanak, méghozzá egészen kis gyerekkori álmok. Jó lenne minél nagyobb ismertség, de mi már azzal is beérjük ha páran hallgatják a zenéinket, és remélhetőleg inspirálja azt a pár embert, egyfajta reményt ad, hogy a thrash nem egy halott műfaj. Egyre inkább elérhetőbbnek érezzük ezeket az álmokat, minden fellépés után. A közönség visszajelzése szinte mindig pozitív.

Az Incarnate működése óta mi volt eddig a legnagyobb élmény?

Ez az interjú mindenképpen köztük van!
Ezt leszámítva, talán amikor Matus Péter barátunk, a Stonecold zenekar dobosa megkérdezte, hogy szeretnénk-e velük fellépni 2022. december 30-án a Sárkány Barlangban. Az volt az első fellépésünk ott, és az első nem tehetségkutatós koncertünk.

Köszönöm a válaszokat és lehetőleg soha ne adjátok fel!

Semmiképpen sem fogjuk abbahagyni! Köszönjük szépen az interjút! 🙂


https://www.facebook.com/incarnateband

https://www.youtube.com/@incarnate_metal

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek