Interjúk

Inquisitor Interjú

(scroll down for English Version)

Üdvözlet Wim a magyar Kronos Mortus e-zine nevében! Először is kérlek mondj el minden fontosat a magyar olvasóknak a legendás INQUISITOR 2014-es újraegyesüléséről, és az INQUISITOR bemutatkozó, „Walpurgis – Sabbath of Lust” albumának újrakiadásáról, ami a Hammerheart Records gondozásában jelent meg INQUISITOR tagok együttműködésével.

W: Kösz G. és üdv mindenkinek a Kronos Mortus e-zine-nél. Hogyan is történt az újraegyesülés majd’ 20 év után, hát… igazából nem volt túl bonyolult. Az egész a Hammerheart Records tervével kezdődött, hogy kiadják hírhedt ’96-os albumunkat, és az is rásegített, hogy Erik és én újra kapcsolatba kerültünk. Évekig nem beszéltünk, de követtük egymást neten meg ilyenek. Miután szervezgettük a borítót és hasonlók, hamar előjött az ötlet, hogy megint játszanunk kéne. 12 év után először vettem újra elő a szettemet, de elég volt 15 perc, hogy megint kényelmesen álljon a kezemben. Alex, az eredeti basszeros is rögtön becsatlakozott, és a teljes újraegyesülés ötlete hamar megfogant. Az egyetlen kérdőjel az énekes, Alex volt. Vannak fizikai nehézségei és nem voltunk biztosak benne, hogy újra elő tudja csalni az egyedi hangját. De ő is boldogan csatlakozott, és azóta is remek munkát végez. Szóval… tett tettet követett… az Inquisitor pedig visszatért a holland metál színtérre!!!
A Hammerheart mindeközben összerakta a régebbi munkáink remek kis újrakiadását; a ’96-os „Walpurgis-Sabbath of Lust” CD-t és két demót. „Die Hard Bundle”-ként jelent meg dupla CD-n, mindkét LP, pólók és poszterek mellett. Király cucc; újramasterelt; új külső és rendes promó mellé. Mindezért még mindig nagyon szerencsésnek érezzük magunkat, és azért is, hogy a Hammerheart Records tagjai lehetünk.

Már megírtam a kritikát magyarul a közeledő „I am Sick, I Must Die” 7” EP-ről a Kronos Mortusnak. Még mindig a tökéletes anyag hatása alatt vagyok (szeptemberben jelent meg rövid angol összefoglalóval). Az EP-n hallhatunk egy vadonatúj INQUISITOR dalt „I am Sick, I Must Die” címmel, és két feldolgozást is (PESTILENCE: „Extreme Unction”, DARK ANGEL: „Perish in Flames”). Kérlek mondd el nekünk mikor és hol folytak a felvételek, ki volt a producer stb., és hogy mit kell tudnunk az „I am Sick, I Must Die” szám körülményeiről. Ha jól tudom, a te ötleted volt a PESTILENCE szám feldolgozása, ehhez fűznél valamit?

W: Igen; köszi a szuper kritikát. Jól jön a neten, haha. Az összes szám a 7” EP-n tavaly áprilistól júniusig készült Hollandiában a ToneShed stúdióban a „STIGMATA ME, I’m in Misery” felvételei során Mr. Erwin Hermsen profi felügyelete alatt. Az „I am Sick, I Must Die” egyike az első daloknak, amiket az újraegyesülés után írtunk, és szerintem van pár figyelemre méltó rész benne. Főleg a basszus egyedi, és ha azt is hozzáteszem, hogy egy nekifutásra lett felvéve, az a basszerosunk különleges képességeiről is sok mindent elmond.
Jó ötletnek tűnt felvenni pár plusz feldolgozást a 7” EP-re, hogy áthidalás legyen a CD/LP felvételei és kiadása között, mert az időbe telt, és nem szerettük volna, ha az emberek megfeledkeznek rólunk, haha. A Pestilence-es „Extreme Unction” tényleg az én ötletem volt; passzol a stílusunkhoz és az érdeklődési köreinkhez is. Erwin, a stúdiótulaj/hangmérnök jött elő a Dark Angel track ötletével; ezt pár nappal a felvételek előtt tudtuk meg. Ez idő alatt a dobszerkóm a stúdióban volt, szóval nem tudtam megtanulni a dalt. Csak a fejemben tudtam „eljátszani” mielőtt felvettük egy forró júniusi szombaton.

Az albumborító zseniális, tökéletesen illik az INQUISITOR koncepciójához. Ki javasolta nektek a flamand festő, Pieter Brueghel „A Halál diadala” (1562) c. lenyűgöző művét?

W: Először olyan képet akartunk, aminek köze lehet a „STIGMATA ME, I’m in Misery” CD/LP borítójához, de az nem jött össze. Szóval egy családi nyaraláson közeledett a borító határideje, és az „I am Sick, I must Die” dalszövegének írása közben bukkantam a festményre. Nagyon illik a szöveghez és a számhoz is, szerintem. Mindemellett pedig egy abszolút lehengerlő festmény egy nagyszerű művésztől.

Világosíts fel minket kérlek, hogy mit is várhatunk második nagylemezetektől, mely „Stigmata Me, I’m in Misery” név alatt fog megjelenni 2018 januárjában a Hammerheart Records gondozásában. (Személyes emailekben már írtad, hogy az „I am Sick, I Must Die”-t túl lassúnak találod szóval elképzelni sem tudom, hogy hangozhat a többi dal, persze csak jó értelemben).

W: Az „I am sick, I Must Die” single jól körülírja, mire is számíthattok januárban, ezért is akartuk az EP-t valamivel az album megjelenése előtt kiadni. Az, hogy az „I am Sick, I Must Die” szerintem túl lassú, persze csak vicc volt részemről. Az album összes száma az INQUISITOR nyomvonalát követi, és olyan gyorsak és agresszívek, mint mindig. Annak ellenére, hogy 20 év telt el az utolsó stúdióalbumunk óta, ugyanazzal a lelkesedéssel írjuk a zenénket, és mindannyian baromi jól öregedtünk a hangszereinkkel, még az énekesünknek is megmaradt a hangja. Az új „STIGMATA ME, I’m in Misery” album kilenc számból áll, amiből nyolc új INQUISITOR track és egy meglepetés is van köztük. Már csak pár hónap és kiderül mi is az, haha.

Ejtsünk pár szót korábbi bandáidról, nevezetesen a DESULTORY és CENTURIAN sorsáról. Nagy CENTURIAN és NOX rajongó vagyok a ’90-es évek óta, és imádom azokat az albumokat (beleértve persze azokat is, amikben doboltál). Kérlek ossz meg velünk pár történetet a múltadból ezekben a kiváló bandákban.

W: Igazából mindegyik bandának volt köze egymáshoz, a DESULTORY pedig az összes alfája volt. 1989 körül alapítottam meg a bandát pár helyi haverral, és Alex Bakker is csatlakozott kicsit később. Pár évvel ezután Alex és én Erikkel és Alex-szal karöltve megalapítottuk az INQUISITOR-t (1991 decemberében). Élveztük a saját stílusunk megalkotását, volt pár király felvételünk és Európa-szerte felléptünk. Különösen a „Walpurgis – Sabbath of Lust” CD-nk teljesített jól és tett minket ismertté európai underground körökben. Amikor öt év után problémák léptek fel bandán belül, megalapítottam a CENTURIAN csapatot az utolsó gitárosunkkal (Rob Oorthuis), aki az Ancient Rites miatt kilépő Erik helyére ugrott be. A Centuriannal is kiváló időket éltünk. Többet értünk el, mint vártuk, nagyszerű albumokat csináltunk és egy csomó ismert banda kedvence voltunk. Emlékszem, a Morbid Angel is Centurian pólókban lépett fel egy floridai koncerten, és egy csomóan tették ugyanezt, például a Marduk, Angelcorpse, Immolation, csak hogy párat említsek. Amikor a CENTURIAN 2002-ben feloszlott, Rob megalapította a NOX-ot.
Azokban az időkben játszottam az Occultban is a „Sons of Northern Darkness Tour 1994” alatt a Marduk és az Immortal oldalán, és a Judgement Day sorait is erősítettem mikor két évig dobos nélkül maradtak; még egy EP-t is felvettem velük. A CENTURIAN kötelékében töltött időm volt a legtermékenyebb; megcsináltuk az „Off Purest Fire” demo/miniCD felvételeit ’97-ben, a „Choronzonic Chaos Gods ’99” és a „Liber ZarZax ’01” albumokat; felléptem Amerikában a Milwaukee Metal Festen több szuper európai koncert mellett, és végigturnéztuk a Vaderrel Angliát, Skóciát és Írországot 2002 március-áprilisában. Sajnos 2002-ben mindez meg kellett, hogy szakadjon a családom és a munkám miatt. Most, hogy a gyerekek majdnem felnőttek, végre megint van időm arra, amiben a legjobb vagyok; ütni az istenverte dobokat.

Desultory – https://soundcloud.com/wim-van-der-valk/sets/desultory-demo-1991-luminious-assassination
Inquisitor – https://open.spotify.com/artist/3WwaUvqD8lG7fhGuicHsE3
Centurian – https://open.spotify.com/artist/3yyz42VvQADvWLi7g5DmL4
Judgement Day – https://open.spotify.com/track/5YIRqCMZ6jOuQsK1P2Y4r7

Centurian 1998: (Wim/Patrick/Seth/Rob)

Milyenek voltak az INQUISITOR koncertek a ’90-es években és hogy néznek ki az újraegyesülés után?

W: Eleinte minden király volt. Fanatikus banda voltunk, rengeteget próbáltunk; legalább heti kétszer, jó kis koncerteket adtunk és jól kijöttünk egymással. Pár év után néhányunk hagyta, hogy a drog annyira beférkőzzön az életébe, hogy többé nem összpontosítottak a bandára. Jött egy pont, amikor Erik átment az Ancient Rites bandába, hogy többet koncertezhessen. Emiatt számba vettem, mi jöhet, és miután az új gitáros új hangzást is hozott, úgy döntöttem, tiszta lappal indítok… a CENTURIAN formájában!!! A rákövetkező években néha összefutottunk Erikkel egy-egy koncerten, de a többiekkel megszakadt a kapcsolat. Amikor újra találkoztunk 2014-ben, mindannyiunknak megvolt a maga keresztje, de az INQUISITOR újrakezdése felcsigázott minket. Csak pár próba kellett, és megint ment az összes szám, aztán két hónapon belül nyomtunk egy próbakoncertet.

Inquisitor 1990: (Erik/Alex/Wim/Alex)

Inquisitor 2016: (Alex/Alex/Erik/Wim)

2016-ban egyesítettétek az erőiteket a SAMMATH nevű holland Black Metál hordával. Hogyan jött létre ez a pokoli szövetség? Mik a jövőbeli terveitek (új anyag, koncertek)?

W: Miután újra egyesült az INQUISITOR, jóban lettem a Hammerheart Records promóterével, Jan Kruitwagennel, aki egyben a SAMMATH frontembere is, és felkért, hogy csatlakozzak a bandájához. Úgy tűnt, régóta szerette a dobjátékomat, és ismerte az összes addig kiadott anyagomat.
Viszont… a SAMMATH berkeibe való belépés a legnehezebb dolog volt, amit valaha csináltam. Az új anyagaik dobstílusa nagyszerű, de nagyon impulzív, spontán módon születnek, az időzítés pedig, háát… más, mint amihez szoktam. Egy idő után aztán kezdett jól működni a dolog. Közel vagyunk az első koncerthez az új felállással (december 2-án fellépünk az Abbath mellett a hollandiai Leeuwardenben), és dolgozunk az új albumon. Szóval dolgos idők jönnek.
Mindemellett pedig illő volt, hogy a legőrültebb Thrash Metál bandában való szereplés és a legbrutálisabb Death Metál banda megalapítása mellett csatlakozzak a leggonoszabb Black Metál csapathoz is !!!

Sammath 2016: (Wim/Jan/Ruud)

Küldtél nekem egy kiváló élő INQUISITOR koncertet. Kérlek mesélj még az élő tapasztalatokról a visszatérés után és előttről.

W: Minden eddigi élmény szuper; 2015-ben és 2016-ban kb. évi 8 koncertet adtunk, és mindegyik jól ment. Felléptünk már a Thanatos; Collision; Neocaesar; Disabuse; Antropomorphia; Soulburn; Dead Head; Ungod; Sisters of Suffocation és sok más csapat mellett. Játszottunk pár új számot a szülővárosunkban is próbaképp, a visszajelzés pedig király volt. Próbáljuk érdekesnek tartani az egészet saját magunk számára is azzal, hogy csak úgymond különleges koncerteket adunk, például fesztiválokon és/vagy közeli barátokkal. Mindannyian közeledünk az 50-hez, elfoglaltak vagyunk, már nem tudunk minden hétvégén játszani. A ’90-es években több száz kilométereket is vezettünk minden hétvégén hogy akár csak pár ember előtt is fellépjünk, de most már megválogatjuk hol adunk koncertet.
Az idei év kicsit csendesebb volt, mert sok idő kellett az új felvételek előkészítéséhez és a stúdiózáshoz. Emellett pedig Eriknek egészségügyi gondjai támadtak a kezével, ami miatt meg kell műteni ehónapban. Ez valószínűleg megoldódik két hónapon belül, és onnantól kezdve megint jöhetnek a fellépések. Kövessétek a FaceBook oldalunkat közelgő koncertinfókért, a YouTube és Instagram csatornáinkat pedig videókért és képekért.

Van különleges hobbid? Oszd meg velünk kedvenc könyveidet, filmjeidet, esetleg holland festőidet, festményeidet.

W: A feleségem és két fiam mellett elfoglal a mechanikai mérnöki munkám és a két bandám a próbákkal, koncertekkel és promózással, szóval ezek mellett nem nagyon van szabadidőm. Rengeteg zenét hallgatok; legalább napi 10 órát, javarészt a munkám alatt, a kevés szabadidőmben pedig szeretek csak feküdni és klasszikus horrorokat nézni, néha pedig belebújni egy történelmi újságba. Fiatalabb éveimben rengeteget koncerteztem, heti 3-4-szer is, szinte kocsmákban éltem. Így az 50-hez közeledve szeretem ahogy most vannak a dolgok.

Nehéz kérdés jön, de kérlek nevezd meg a top 10-edet Beszéltünk már a KREATOR „Endless Pain” INQUISITOR féle feldolgozásáról… Melyiket játszanád szívesen?

W: A kedvenceim napról napra változnak, de főleg a gyors és régi cuccokat kedvelem. Csak maroknyi újabb banda van akiket komolyan szeretek. A mai lista valahogy így néz ki:

• Rebaelliun – The Hell’s Degrees
• Morbid Angel – minden régi cucc
• Bathory – Under The Sign Of The Black Mark
• Vader – Sothis EP
• Van Halen – minden régi cucc
• Holy Terror – Mind Wars
• Krisiun – Apocalyptic Revelation
• Kreator – minden régi cucc az Extreme Aggressionig
• Slayer – minden régi cucc
• Immortal – Pure Holocaust
Nagyon sok régi NWOBHM-t hallgatok, régi angol grindcore-t és klasszikus Heavy Metal csapatokat, például Samson, Raven, Angel Witch, Agent Steel és sok mást. Valóban szeretném feldolgozni az egyik Kreator klasszikust, a Tormentor vagy Bonebreaker nagyon passzolna. A terveim között szerepel egy nem metál dal Inquisitor stílusban való feldolgozása is.

Bedankt/Köszi szépen Wim! Kérlek üzenj valamint az inkvizíció kínzókamráiból a Kronos Mortus olvasóinak.

W: Nagyon szívesen Georgius. Köszi a promókat a neten és helyi szinten is. Örülnénk, ha eljutnánk az országotokba a közeljövőben. Rengeteg helyen felléptem már, de a környéketeken még nem. Fent van a bakancslistámon.
De először is… a „STIGMATA ME, I’m in Misery” meg kell, hogy jelenjen, hogy a Hammerheart Records elkezdhesse a pokoli promózást; ez több és jobb koncertekhez fog vezetni, reményeink szerint a világ felétek eső szegleteiben is.

Üdv; Wim !!!


Hail Wim, hellcome to Hungarian Kronos Mortus e-zine! First of all, tell the Hungarian readers all the important information about the re-union of the legendary INQUISITOR in 2014 and about the re-release of INQUISITOR’s debut album „Walpurgis – Sabbath of Lust”, which has been released by Hammerheart Records in collaboration with the members of INQUISITOR.

W: Thanks G. and hello to all at Kronos Mortus e-zine. How the reunion took place after almost 20 years, well… not to complicated actually. It all started with Hammerheart Records planning to re-release our infamous ’96 album and because of that Erik and i came in close contact again. We hadn’t spoken in years but kept following eachother throughout the net and things like that. After being busy with arranging things like artwork etc. the idea of playing some tunes together came up very soon. I got my gear together for the first time in 12 years but it took only 15 minutes to get comfortable behind the kit again. Original bassplayer Alex also joined the very first time and the idea of a full reunion came quick. The only questionmark was singer Alex. He has some physical difficulties and we weren’t sure if he was able to deliver his unique voice again. But happily he joined and is doing a great job ever since. So….one thing let to another… Inquisitor was returning to the Dutch Metal scene !!!
Meanwhile Hammerheart Records had put together an amazing re-release of all our past work; the ’96 „Walpurgis-Sabbath of Lust” CD as well as the two demos. It was released as a „Die Hard Bundle” which had the double CD, both LPs, a shirt and posters. All great stuff; remastered; a new lay-out and with a proper promotion as well. We are still very fortunate to have this as well as being a part of Hammerheart Records.

​I’ve already written a Hungarian review for Kronos Mortus about the upcoming „I am Sick, I Must Die” 7″ EP. I’m still under the influence of this perfect material. (It will be published with a brief English summary in September). The EP includes a brand new INQUISITOR song, called „I am Sick, I Must Die” as well as two covers, (PESTILENCE: „Extreme Unction”, DARK ANGEL: „Perish in Flames”). Tell us please when and where did you record it, who produced it, etc. and what we should know about the circumstances of „I am Sick, I Must Die” track. As far as I know, it has been your idea to cover PESTILENCE’s „Extreme Unction”, any thoughts about it?

W: Yeah; thanks a lot for the awesome review. It’s doing very well on the net haha. All the songs from the new 7″ EP were recorded during the „STIGMATA ME, I’m in Misery” recording sessions at the ToneShed recording studio, Horst, NL, last April, May and June under the professional supervision of mr. Erwin Hermsen. „I am Sick, I Must Die” is one of the first new songs we wrote since being reunited and it does have some very interested lines, I think. Especially the basstrack is very unique, which even is recorded in one single take what tells a lot about our bassplayer’s very special qualities.
It seemed a good idea to record some extra covers for an 7″ EP to overcome the time between recording and releasing the full lenght CD/LP, because that takes some time and we didn’t want people to forget about us haha. The Pestilence track „Extreme Unction” was indeed mine idea; it suites our style and our interests very well. Studio owner and engineer Erwin came up with the Dark Angel track; which we learned in a few days before recording. During this time my drumkit was in the studio so i could not learn the song. I only „played” it in my head before recording it on a hot satarday in June.

The cover art is brilliant, absolutely fits the conception of INQUISITOR. Who suggested you to use the famous and impressive painting of Flemish Pieter Brueghel the Elder, called „The Triumph of Death” (1562)?

W: At first we suggested a picture that had to do with the „STIGMATA ME, I’m in Misery” CD/LP cover, but that didn’t work out very well. So, while on a family holiday I had to deliver a cover very soon and during figuring out the lyrics of „I am Sick, I must Die” I came accross the painting. It has a lot to do with the lyrics and suites the song quite well, I think. Besides that; it’s a absolutely amazing painting by a great artist.

Enlighten us please what should we expect from your second full-length, „Stigmata Me, I’m in Misery”, which will be released through Hammerheart Records in January, 2018. (You told me via personal e-mails, that „I am Sick, I Must Die” is too slow ☺ so I hardly can imagine how the other tracks will sound, of course, in a good way).

W: The single „I am sick, I Must Die” gives a good idea of what to expect next January, that’s why we wanted to do the EP some time before the album release. Telling you that „I am Sick, I Must Die” was too slow, was me joking around ofcourse. All the songs of the new album are in the same INQUISITOR vain and are fast and aggressive as we always were. Inspite the fact that it’s 20 years after our latest studio recording we kept the same spirit in writing music, yet we all aged damned well in handling our instruments, and even our singer kept his voice. The new „STIGMATA ME, I’m in Misery” album consists of nine tracks, eight new INQUISITOR tunes and even an extra surprise as well. Just a few more months to figure out what that is haha.

Let’s talk a little bit about your past bands, DESULTORY and CENTURIAN. I’m a big fan of CENTURIAN and NOX since the 90s and like a lot all those albums (including of course the ones where you played on the drums). Please share with us some old stories about your past in these excellent hordes.

W: All the bands had a little to do with eachother actually and DESULTORY was the origin of it all. Around 1989 I formed DESULTORY along with some local friends, and Alex Bakker also joined after a while. After a few years; both Alex and I, together with Erik and Alex created INQUISITOR (Dec. 1991). We had a great time creating our unique style, made some great recordings and played gigs all over Europe. Especially our CD „Walpurgis – Sabbath of Lust” did very well and made us known in the European underground scene. When there raised some problems after 5 years within the band, I started CENTURIAN with the last guitarplayer (Rob Oorthuis) who filled in for Erik after he left for Ancient Rites. Also with Centurian I had an exellent time. We reached more then expected, made great albums and were a favorite of lots of well known bands. I remember Morbid Angel playing in Centurian shirts at a Florida gig and there were lots more doing the same, like Marduk, Angelcorpse, Immolation among many others. When CENTURIAN ended in 2002, Rob created NOX.
In between all those years I’ve also been playing in Occult during the „Sons of Northern Darkness Tour 1994” with Marduk and Immortal and i’ve been playing with Judgement Day when they were without drummer for 2 years; I’ve even recorded one EP with them. My stint with CENTURIAN was the most productive; i’ve recorded the „Off Purest Fire” demo/miniCD ’97, the „Choronzonic Chaos Gods ’99 ” and „Liber ZarZax ’01” albums; played in the USA at the Milwaukee Metal Fest among other great gigs throughout Europe and toured with Vader through England, Scotland and Ireland March – April 2002. Unfortunalety that ended in 2002 when it all became to much next to my family and very busy job. Now that my kids are almost grown-ups I finally find time again to do what I like best; playing the damned drums.

Desultory – https://soundcloud.com/wim-van-der-valk/sets/desultory-demo-1991-luminious-assassination
Inquisitor – https://open.spotify.com/artist/3WwaUvqD8lG7fhGuicHsE3
Centurian – https://open.spotify.com/artist/3yyz42VvQADvWLi7g5DmL4
Judgement Day – https://open.spotify.com/track/5YIRqCMZ6jOuQsK1P2Y4r7

How was the situation with INQUISITOR shows back in the 90s and how they look after your re-union?

W: At first things were great. We were a very fanatic band, we rehearsed a lot; at least twice a week, played nice shows and we could get along very well. After a few years some of us let drugs get in the way which made ‘m loose focus on the band. At some point Erik took the change to play with Ancient Rites to play way more shows. This all made me consider what to do and after I tried out a new guitarists I found out that a new guitarist also brought a new sound as well, so I decided to start all over again…… as CENTURIAN !!! The next years I accasionaly ran into Erik at a show but i lost contact with the others. When we met again in 2014 we all had our difficulties in live but were all very interested and eager to start INQUISITOR again. It took only a few rehearsels before we played most of the songs again and played a try-out gig within 2 months.

You joined forces with the Dutch Black Metal horde SAMMATH in 2016. How this Hellish Alliance happened? What are your future plans (new stuff, live shows)?

W: After reuniting INQUISITOR I became good friends with the promoter of Hammerheart Records, Jan Kruitwagen, who also is the SAMMATH main-man and he asked me to join his band. He seemed a fan of my drumwork for a long time and knew all my releases sofar.
However….. joining SAMMATH was the hardest thing I ever did. The drummingstyle of their latest releases is great but it’s all recorded on a impulsive, spontanous way and timing is ehhh ….different than i’m used to.? But after a while it is all working out very well. We are close to the first gig with the new line-up (we are playing with Abbath next Dec. 2 nd in Leeuwarden, NL) and are working on a new album. So, busy times ahead of us.
Besides that, next to playing in the most insane Thrash Metal band and having created the most brutal Death Metal band it was simply time to join the most evil Black Metal band as well !!!

You sent me an excellent live INQUISITOR show. Tell us more about your live experiences after your comeback and about the old times.

W: All experiences sofar have been great; in 2015 en 2016 we’re played about 8 shows each year and they went very well. We’ve done shows with Thanatos; Collision; Neocaesar; Disabuse; Antropomorphia; Soulburn; Dead Head; Ungod; Sisters of Suffocation and many more. We also played some new songs allready in our hometoen to try them out and response was awesome. We try to keep it interesting for ourselves by only playing the gigs that are somewhat special, like festivals and/or shows with close friends. We all are close to the age of 50 and have busy personal lives so playing every weekend isn’t our thing anymore. In the nineties we drove hundreds of KM each weekend to play for a handfull of people sometimes, but now we pick the things we like to do.
This year has been a little quite because we needed a lot of time preparing the new recordings and also studiotime ofcourse. Next to that Erik has some medical problems with his hands and because of that he needs surgery this month. This problably will be fixed within 2 months and from that moment we start playing new gigs again. Keep focused on our FaceBook page for news concerning the gigs and on our YouTube and Instagram accounts for vids en photos.

Do you have any special hobbies? Name us your favorite books, movies, perhaps Dutch painters, paintings.

W: Next to my familylife with wife and 2 sons; my busy job as a Mechanical Engineer and my two bands with all rehearsels, gigs and promotional work there’s almost no time left. I listen to music a lot; at least 10 hours a day mostly during my work and in the very little sparetime I just like to lay down and watch old classic horror movies or occasionally dive into an history magazine. In my younger years I went to gigs a lot, 3 – 4 times a week sometimes and almost lived in pubs as well but now, close to 50, I’m happy the way it is.

It is a hard question, I know, but name us your top 10 ☺ We talked with you about a KREATOR cover from „Endless Pain” for INQUISITOR… Which one would you mind to play?

W: My favourites list changes day by day, and it’s mainly fast and old stuff. There are just a few newer bands i serieusly like. Here’s todays list:

Rebaelliun – The Hell’s Degrees
Morbid Angel – All old stuff
Bathory – Under The Sign Of The Black Mark
Vader – Sothis EP
Van Halen – All old stuff
Holy Terror – Mind Wars
Krisiun – Apocalyptic Revelation
Kreator – All old stuff till Extreme Aggression
Slayer – All old stuff
Immortal – Pure Holocaust
I also listen a lot to old NWOBHM, old English grindcore and classic Heavy Metal bands like; Samson, Raven, Angel Witch, Agent Steel and many more. I’d love to cover one of the old Kreator classics indeed, Tormentor or Bonebreaker must suite us very well. Also covering an non-metal song and re-write it in Inquisitor style is still on my bucket-list.

Bedankt/Thanks so much Wim! Please send a message from the torture chamber of the inquisitors to the readers of Kronos Mortus.

W: You’re very welcome Georgius. Thanks for all your promotion on the web and locally. Would be great if we can visit your country in the near future. I played a lot of places but not in your area , that is still on my bucket list.
But first… the new album „STIGMATA ME, I’m in Misery” must be released, so Hammerheart Records can start a Hell of a promotion campaign; which will help us getting more and better gigs hopefully even in your part of the world.

WEBhttp://www.inquisitorxtremethrash.nl/

Kapcsolódó cikkek

INQUISITOR – Stigmata Me, I’m in Misery

Georgius

INQUISITOR – I Am Sick, I Must Die EP

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek