Interjúk

Insane Interjú

Sziasztok, örülök, hogy készíthetek veletek interjút. Milyen napotok volt, hogy érzitek magatokat?

Fárasztó, egyesek rengeteket ittak tegnap, mások pedig egyéb dolgok miatt vannak teljesen kimerülve.

Nem régen jelent meg a legújabb albumotok “Our Island – Our Empire” címmel, miért is ezt a címet választottátok a lemeznek?

Azért mert a sziget és a fa szimbolizálja a zenekart illetve a mi kis világunkat, a körülötte lévő sötét és méregzöld tenger pedig szinbolizálja azt a világot, amiben élünk. Illetve ez az ez egész a számokat is egybefoglalja a mondanivalójukkal együtt.

Hogyan készült az album?

Felvételek előtti hónapokban intenzíven próbáltunk, csiszoltuk a dalokat, majd 2008. márciusában bevonoltuk az érdi Bakery stúdióba és viszonylag gyorsan felrántottuk a dalokat, hangszerenként. Utómunkálatokként pedig rengeteg extra hangszert használtunk, mint pl. Hegedű, trombita stb.

Milyen az album visszhangja Magyarországon/külföldön?

Erre gyakorlatilag nem tudunk még érdemi választ, adni hiszen még csak pár hete volt a megjelenés, de eddig elég jó kritikákat kaptunk mindenhol.
Szerintünk reális képet majd csak az év vége fele fogunk kapni.

Ki írja a szövegeket, és hogyan?

Alapvetően Molnár Bálint írja a szövegeket, de oroszlánrészt vállal Tóth Berci is a munkákban, mind szövegírás, mind a fordítások terén.

Miért döntöttetek a szövegkönyv ilyen formátuma (eltérő számsorrend) mellett?

Sajnos nagyon kellett kapkodnunk a végefelé, mivel a határidők megcsúsztak és sajnos ezt a részt már senki sem tudta leellenőrizni. Nagyon sajnáljuk ez részben a mi hibánk, de ezen nem tudunk így utólag változtatni.

Mi változott szerintetek a zenében/stílusban Knapp Oszkár énekes távozásával?

Már Oszi kiválása előtt is egy picit elmentünk egy másféle irányvonalba, de Bálint belépésével egy picit jobban kitudtuk tágitani a határainkat zeneileg és talán mondanivalóban is.

Hogyan találtatok az új énekesetekre, Bálintra?

Régi barátunk volt, és már évek óta járt velünk külföldre, mint haver illetve turnékellék. Aztán Érsivel egy közös projektben elkezdtek együtt zenélni, majd végül evidens volt, hogy ő lett Oszi utódja.

Hogyan sikerült beilleszkedniük az új fiúknak? Milyen a hangulat a zenekaron belül?

Fantasztikus a hangulat, nagyon jól elvagyunk. Van egy közös barátunk, akit alkoholnak hívnak és mindenhova velünk tart. A tréfát félretéve tényleg rendben zajlanak a dolgaink. Abszolút baráti a viszony, együtt megyünk nyaralni, meg bulizni is ha épp nincs koncert, tehát egy igazi nagy család lettünk.

Hogy jött az ötlet, hogy vendégzenészeket hívtok meg?

Eddig gyakorlatilag sosem volt ilyen, hogy vendégzenészeket használjunk, mert Oszi samplerekkel mindent megoldott, illetve a próbákon már bizonyos daloknál adta magát, hogy pl. hegedűt alkalmazzunk.

Mik a terveitek az év hátralevő részében?

Turnéhegyek, promó hegyek, klipet készíteni, próbálni, minél több emberhez eljuttatni a nagylemezt illetve a zenénket. Ami pedig a legfontosabb, hogy őszre mindenképp szeretnénk egy budapesti lemezbemutató koncertet.

WEB: http://www.insanemusic.hu/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek