Interjúk

Insane Interjú

Sziasztok. A zenekart szerintem már nem kell bemutatni, ezért kezdjük ott, hogy Norman (Béla) helyett tavaly belépett a zenekarba Szakonyi Balázs. Mi változott amióta megtörtént a csere? Tökéletesen betölti Norman szerepét Balázs?

Balázs lassan egy éve már hogy csatlakozott a zenekarhoz, és mondhatom mindannyiunk nevében, hogy abszolút beilleszkedett, sőt így visszatekintve nem is tudnám máshogy elképzelni a dolgokat. Szakonyi úr nemcsak hogy betölti Norman szerepét, hanem szerintem sokkal többet is tesz hozzá. Ezalatt értem azt, hogy iszonyatosan jó grafikai szakember igy az összes ilyen jellegű munka általa készül el. Eddig ez nagyon hiányzott és a mai modern világban ez egy elég fontos dolog egy zenekar életében. Illetve zeneileg is tökéletesen jól tudunk együtt működni, abszolút megvan az egy húron pendülés.:)

A tag csere után tovább folytattátok a koncerteket, majd december 22-én megjelent egy akusztikus kislemezetek, ami ingyen letölthető. Hogyan jött az ötlet? Mi volt ezzel a célotok? Milyenek a visszhangok?

Már nagyon régóta terveztünk egy ilyen kis akusztikus szösszenetet. Csak eddig valahogy sosem jutott rá idő. Itt pedig pont úgy álltak össze a dolgok, hogy decemberben eltudunk készülni ezzel az anyaggal és akkor gondoltuk ilyen karácsonyi ajándékként kidobjuk a netre. Igazán konkrét célunk nem volt ezzel, csak annyi hogy megakartuk mutatni ezt az oldalunkat is, mert nem csak zúzás meg üvöltés létezik nálunk sem. A visszhangok amiket kaptunk az mind teljesen pozitív, bár sokaknak nyilván szokatlan volt főleg azért mert meglévő számokat ültettünk át akusztikus környezetbe, de alapvetően szerintem mindenki lájkolta 🙂 az akusztikus kislemezt.

Ezután idén év elején a The Grenma és a Fish! zenekarral volt egy turnétok, amely érintette a vidéki lényegesebb helyeket! Milyen volt ennek a sikere? Melyik fellépő zenekarnak volt a legnagyobb sikere :)?

Ez a turné egy kifejezetten sikeres körút volt szerintem mind a 3 zenekarnak. Így konkrétan nem tudnám azt mondani hogy ennek vagy annak a bandának volt nagyobb sikere, mert abszolút beigazolódott az amit mi szerettünk volna ezzel a koncert sorozattal, hogy 3 különböző stílus 3 különböző közönség előtt mérettessen meg. Ez mindenhol működött és mindenhol nyitottak voltak a nézők, illetve emberileg is nagy pacsizás volt végig a turnén a zenekarok között, ez valószinüleg lejön a színpadon is. Nemhiába volt a turnén végig az, hogy a főhösök(3tenor) szerepeltek egymás produkcióiban egy-egy szám erejéig, amit a nagyérdemű igen csak értékelt. Valóban annyira jól sikerült ez a rendezvény sorozat, hogy ősszel lesz ennek folytatása, több állomással!!

Ha jól tudom ezután egy pici időre stúdióba vonultatok, és felvettetek egy dalt, ami már a 2012-es nagylemeznek a beharangozójának is lehet tekinteni. Mit mondanál errõl a számról? Milyen lesz az új album? A zenétek menyiben fog eltérni az elõzõektõl, mi a fõ szempont, amit szeretnétek máshogy csinálni?

Ez a szám valóban egy lemezelőzetes dalként fog majd kijönni és szeretnénk hozzá forgatni egy klipet is és azzal együtt kihozni ősz elejére. A dal talán egy kicsit eltér az eddigiektől, talán abban, hogy a dallamos és zúzós elemek számomra kontrasztosabbak. A fő ének szinte végig durva mig a refrénben a vokál téma pedig abszolút fülbemászó és a kettő kontrasztja adja meg a dal hangulatát. A végére egy kis hegedű szólam is be lett csempészve szóval szerintem abszolút kivánatos lett a dal.:) A lemez, hogy pontosan milyen lesz arról még igy konrétumot nem tudok mondani, mivel semmilyen koncepció nincs igy bennünk. Rengeteg téma illetve fékész dal van már és ahogy a sok-sok koncert mellett időnk engedi úgy rakosgatjuk össze őket. Nem szeretünk ráfeszülni a dolgokra és most abszolút jó az összhang szóval csak csináljuk ami belőlünk jön. Nálunk ilyenben nincsen igy extra megfejtés, maximum minimális technikai dolgok. Mostanság úgy készülünk a dalokkal, hogy amint megvannak a témák akkor egyből mindent feldemózunk, mivel manapság már könnyen elérhető szuper szoftverek vannak amikkel könnyű dolgozni és ez a további számirási folyamatban nagyon nagy segitség. Ami biztos, hogy a Bazsinak érezhető hatása lesz az új lemezen, hiszen rengeteg jó ötlete van neki is minden téren.

Beszéljünk arról az eseményrõl, ami miatt felkerestelek benneteket. A Pro-Pain vendégeként turnéztatok Európában, ez igen kiemelkedõ dolog. Hogyan jött létre? Milyen volt a fogadtatás Európa szerte? Kérlek, beszélj turnésorozatról!

Egy álmunk vált ezzel valóra, ugyan bejártuk már Európa számos országát, de azért mégis csak más egy nightliner-en (lakóbusz ) utazni és mulatozni. Tulajdonképpen már 3 évvel ezelőtt volt alkalmunk pár buli erejéig becsatlakozni a Pro-Pain elé Csehországban és Szlovákiában, de ez a két hét mégis csak más volt. Először is ami talán a legfontosabb nagyon jó kis társaság jött össze a Pro-Pain-en kívül még a német Tenside-al osztottuk meg a buszt. Miután lenyomtuk az aznap esti aktuális koncertet hatalmas közös italozások kezdődtek és persze röpködtek a világmegváltó gondolatok 🙂 Ami azért is volt külön érdekes mert, ha jól számolom 5 különböző náció és képviseltette magát a turnébuszban. Szóval tanultunk jó pár új dolgot és most elsősorban nem a választékos káromkodásról beszélek. Na, de essen szó a lényegről is 15 nap alatt 14 koncertet adtunk 4 országban ( Lengyelország, Németország, Csehország, Hollandia ) ebben volt a fesztivál bulitól elkezdve, a nagyobb csarnokon át a kis klubig minden. Mondjuk mi a mai napig ezeket a kisebb 200-300 fős klubokat kedveljük a legjobban, sokkal személyesebb és itt jön igazán át a közönség energiája. Annak ellenére, hogy általában mi indítottuk az estéket lelkes fogadtatásban részesültünk, sőt az külön jól esett, Gary-ék majdnem minden bulinkat végignézték és a turné végén egy nagy beszélgetés keretében néhány jó tanáccsal is elláttak minket. Mit is mondhatnék még ?! Annyi mindent lehetne még mesélni, de azt hiszem a legegyszerűbb az ha megtekintitek a turnéról készült videókat az oldalunkon! Egy dolog biztos és ezt mind az ötünk nevében mondhatom: sosem fogjuk elfelejteni ezt a 2 hetet és reméljük minél hamarabb lehetőségünk nyílik egy hasonló turnén való részvételre.

Most hogy hazajöttetek nem veszítettetek a lendületbõl semmit sem, mert egy újabb koncertsorozat veszi kezdetét és szinte minden nagyobb fesztiválon felléptek! Fontos számotokra a minél több fellépés? Itthon vagy külföldön szoktak többen lenni a koncerteteken?

Igen-igen, egy ilyen turné után annyira rákapsz a koncertezés ízére, hogy 1 nap buli nélkül az maga a pokol, rosszabb mint a drog meg a nők együttvéve 🙂 Ellenben alig, hogy hazajöttünk már mentünk is tovább egy gyors buli Budapesten aztán azóta jártuk Boszniában és Horvátországban is. Múlthétvégén, pedig hivatalosan is megkezdtük a fesztivál szezont a JMB és a Pannónia fesztiválokkal! Nagyjából az egész nyár erről fog szólni, persze közben azért a próbateremben is izzadunk egy kicsit az új számokon. Aztán rögtön szeptember elején elmegyünk ismét 2 hétre turnézni a Balti Államokba, ezt is nagyon várjuk már hiszen az elmúlt években rengetegszer jártunk arrafelé. Viszont jellemzően a zenekarra utána sincs leállás hiszen, ahogy már sokan tudjátok folytatódik ősszel a Fish! – Insane – The Grenma turné, szóval szép kis fél év áll még előttünk!

Õsszel pihenni fogtok és az új számok készülnek vagy tovább koncerteztek és mellette íródnak az új dalok?

Őszre már le van kötve egy két hetes balti turné, illetve az Insane – Grenma – Fish turné is folytatódik. Ezért aztán muszáj hét közben folyamatosan a dalokkal is foglalkoznunk, hisz hétvégénként koncertek vannak gyakorlatilag Novemberig. Nem haladunk valami gyorsan, de igyekszünk minél alaposabban felépíteni az új lemezt.

Az új albumra még visszatérve, a Life Burn Records fogja megjelentetni a lemezt? Elégedettek vagytok a kiadóval?

Sajnos a Life Burns Records-al megromlott a kapcsolatunk, mivel sajnos ők nem gondolják annyira komolyan ezt az egész dolgot mint ahogy az tűnt az elején, amikor leszerződtünk. Nincs harag meg semmi rossz dolog nem történt, pontosabban tényleg nem történt semmi és ezek miatt nem lesz ennek folytatása. Viszont keresünk külföldi kiadókat folyamatosan, remélhetőleg sikerül végre valami komolyat találni ahol tényleg lehet érdemben kooperálni.

A többi magyar zenekarhoz viszonyítva szerintem ti elég sok mindent máshogy csináltok és sikeresebbek vagytok. Mit üzennél a többi bandának, miben változtassanak a szokásaikhoz eltérõen?

Nem titok miben rejlik a zenekar sikerének kulcsa: mindössze arról van szó, hogy kiválóan el tudjuk osztani a feladatokat egymás között, és mindenre megvan az emberünk. Mivel a zeneiparban dolgozunk egy évtizede, sok a tapasztalatunk, jók a kapcsolataink, és mindig igyekszünk ellesni minden hasznos fogást a nagyoktól. Tanulunk saját hibáinkból és másokéiból is. Nyitva tartjuk a szemünket. Egy zenekar gyakorlatilag nem más mint egy felépített márka. Megfelelő marketinggel és szakértelemmel könnyen népszerűvé tehető. De ehhez persze a terméknek is jónak kell lennie…

Köszönöm az interjút és sok sikert kívánok!

Mi is nagyon köszönjük!
üdv,
Bálint, Balázs, Berci

WEB:
http://www.insanemusic.hu/

Pro-Pain – Insane turnévideó:

Első rész: http://youtu.be/OJupehP9AwY

Második rész: http://youtu.be/mm4T6quzczI

Harmadik rész: http://youtu.be/LKUA7bLjqVg

Negyedik rész: http://youtu.be/uvtUvdvoznU


Kapcsolódó cikkek

Insane – nyári nosztalgia bulik

KMZ

Insane – Speciális jubileumi buli a Rockmaraton nyitónapján!

KMZ

Insane: Err – megjelent az új album a márciusi HammerWorld mellékleteként

KMZ

Insane – Készülnek az új dalok!

KMZ

Insane – Sikeresen tavaszi turnék

KMZ

Insane – Új videó

KMZ

Insane – aktualitások: Hatebreed-Unearth-Billy Talent, PMF koncert

KMZ

Insane – Csütörtökön Indul az Őrület!

KMZ

Insane – Újabb helyzetjelentés!

KMZ

Insane – Minden, amit az új lemezről tudni érdemes!

KMZ

Watch My Dying, Insane, Blind Myself @ Dürer Tavaszi Fesztivál

KMZ

Insane új klip!

KMZ

Pro-Pain – Insane turnévideó és hírek

KMZ

Insane 10 éves Születésnapi koncert: “Րrültek éjszakája” – Koncertbeszámoló

darkfeelings

Insane Interjú

Vodka

INSANE – Our Island – Our Empire

Vodka

X. Kelet Underground Fesztivál – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Arcadia, Insane, Replika – Koncertbeszámoló

xfixbitchx

Ill Nino, Insane, Cadaveres – Koncertbeszámoló

Razorwire

Black Out, Wisdom, Demonlord, Dalriada, Insane, Subscribe, Moon of Soul – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár

G-G7HMZP452Z