Interjúk

Inside My Head Interjú

A kérdésekre Füzéri Béla válaszolt!

Hogyan és milyen célból jött létre az Inside My Head zenekar?

Minden ott kezdődött el amikor pár éves kihagyás után 2006-ban – BC, Bécy (Füzéri Béla ének-gitár) és Kállai Félix (ex dobos) – Dunaújvárosban egy dunaparti padon többórás átszellemült beszélgetés után elhatároztuk, hogy újra össze kell állni és bandát alapítani!
Éreztük, hogy többé nem tarthatjuk magunkban mindazt, amit a zene jelent számunkra…

Ha jól tudom, elég kalandos útja volt a zenekarnak: tagcserék, névváltoztatás. Hogyan történt mindez?

Tagválasztásnál a zenei hullámhossz és tudás mellett a szellemiségre is helyeztük a hangsúlyt, értem ez alatt azt, hogy a zene/zenélés többet jelentsen puszta húrszaggatásnál vagy zúzásnál… Személyiségeket akartunk, karaktereket, akik ha játszanak, kell, hogy mondj vagy érezz valamit…
Így akadtunk a ma már szintén alapító tagnak számító Blöckye-re (Gregus László-Bass) és a később távozó énekesre és ütősre. Ezzel megalakult a Deep Images In My Head. Később a túl “progosnak”és emészthetetlennek tűnő név Inside My Head -re alakult… Ezután mintegy törvényszerűen megindultak a tagcserék és kialakult a végleges felállás: BC, Bécy (Füzéri Béla ének-gitár), Blöckye (Gregus László bass-vokál), Joe, OJ (Ódor József Szabolcs-gitár), Rihi (Szabó Richárd-dob)

Milyen a hangulat a zenekar és a rajongói kör háza táján?

A hangulat mindig felfokozott, főleg ha helyi (dunaújvárosi) klubokban játszunk. Egyfajta családias hangulat alakult ki. Ritka az a zenekari próba is, amikor csak mi zenészek vagyunk. Általában a legnagyobb fanok mindig ott vannak és hát nem ritka amikor hajnalig tartó buliba, jammelgetésbe csap át a dolog.

Hogyan tudnátok leírni a zenéteket?

Ez az a kérdés amire sosem szerettünk válaszolni… Nem akarjuk besorolni azt majd megteszik mások. Amit fontos tudni, hogy az első Lying Tale demo előképe a mai IMH-nak és annak, amit az új cd-n lehet majd hallani, a Swing By Myself-en. Ez pedig dallamcentrikus kemény metál zene lesz magával ragadó témákkal, amikkel néha szállhatsz, álmodozhatsz de akár szét is szedheted a berendezést… szóval szeretjük az ellentéteket, hangulatváltásokat… tudsz majd rá szeretni és gyűlölni, énekelni és hörögni egyaránt! Kell ennél több???

Az első demótokon billentyű is szerepel. Nem gondoltatok egy billentyűs felvételére a csapatba?

Gondoltunk rá de tudod… a szellemiség. Ha egyszer rátalálunk arra az emberre akiből ugyanazt hozza ki a zenénk akkor rajta!

Közeledik a második lemezetek. Mit kell tudnunk róla?

Kiforrott, mind érzelmileg és zeneileg! Nem maradsz közömbösen ülve a székedben, miután meghallgatod, azt borítékoljuk! Swing By Myself címmel lát majd napvilágot legkésőbb év végén- jövő év elején és kb. 4-5 dal lesz rajta.

Az utóbbi időszakban több tehetségkutatón is részt vettetek, sőt, jó eredményeket is értetek el. Meséljetek ezekről bővebben?

Igazából kettőn vettünk részt eddig. Az első idén nyáron a Rockmaraton Local Heroes volt Pécsen ahol megnyertük a napi fordulót és ezzel egy fellépést a következő évi Rockmaratonra. Ezután Nyírbátorban az Azfeszten nyertünk bejutást a nemzetközi ABC tehetségkutató magyarországi döntőjébe, amit ősszel Budapesten az A38 hajón bonyolítanak le.

Hogyan születik egy Inside My Head szám?

Általában mi, gitárosok hozzuk az ötleteket vagy improvizálgatunk próba közben… Aztán ezek formálódnak a későbbiekben dalokká. A szövegek általában később születnek, azokat mindig a zene ihleti.

Mikről szólnak a szövegeitek?

Húhh!! Ez nagyon vegyes. Inkább kiemelnék párat. A Swing By Myself például egy elhanyagolt kisfiúról szól, nem veszik észre a szülei, hogy csak ígérgetnek neki; igazából nem is törődnek vele. Ő meg kissé kérdőre vonja őket… Aztán a Hello Alien… Most igazából mi is lesz velünk? Úgy tűnik sokszor, itt maradunk örökre magányosan magunkra hagyva a világegyetem útvesztőjében? Vagy valaki csak játszik velünk? És mondjuk a Driving To You, amikor beülsz az autódba, beállsz a gyorsítósávba és képzelegsz a bosszú pillanatáról, amikor megérkezel a nődhöz, aki át..rta a fejedet…

Milyen céljaitok vannak a zenétekkel?

Az, hogy élménnyel tele menj haza a koncertről és dolgozzon benned a hétköznapjaidban amikor csak hallgatod!!! Emberekhez, szívekhez szólni… és együtt élni át mindazt amit ad ez a zene! Ha lehet nemzetközileg is tenni mindezt!!! Valaki mondta egyszer, hogy nem “robbantani” kell hanem “erdőtüzet” gyújtani… Lehet, hogy igaza volt…?!

Mit üzentek a Kronos Mortus olvasóinak és a rajongóitoknak?

Nekünk már Inside My Head folyik az ereinkben! Most Te jössz!!!
Ha egyszer beszállsz ebbe a körhintába, SOHA nem akarsz kiszállni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

WEB: http://insidemyhead.hu/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek