Interjúk

Ivan Miladinov Interjú

(scroll down for English Version)

Helló! Hogy vagy?

Hello! Remekül, köszönöm kérdésed!

Idén októberben jelent meg debütáló albumod Soul Finder címmel. Milyennek érzed?

Én nagyon elégedett vagyok a számokkal, az anyagot három évvel ezelőtt írtam, magukat a dalokat pedig két évvel ezelőtt vettem fel, szóval most már én is úgy tudom meghallgatni az albumot, mint egy rajongó vagy egyszerű hallgató, nem pedig mint a zenész aki kreálta. A friss számokkal szemben túlságosan ítélkező tudok lenni.

Mondanál valamit az alkotói folyamatról?

Nagyon érdekes korszaka volt az életemnek, 17 éves voltam, egy bandában játszottam, de úgy döntöttem kilépek, mivel senkit nem érdekeltek az ötleteim, én csak a „billentyűs srác” voltam; senkinek fogalma sem volt a rengeteg dallamról és passzusról amik folyamatosan születtek a fejemben, úgyhogy nekivágtam egy szóló projektnek. Baromi rossz hangzású demókat vettem fel a gépemre, csak szintetizátort használtam. Elküldtem ezeket a demókat Bob Katsionisnak véleményezésre, mivel nyilván egyik nagy bálványom volt (billentyűsként, persze). Onnantól pedig színtiszta varázslat volt.

Mire számíthatnak a rajongók?

A rajongók a melodikus death metál vagány és kicsit más megközelítésére számíthatnak – a dalokat olyan bandák inspirálták, mint a Children Of Bodom, Norther és hasonlók, mondhatnék sok MDM csapatot, de ez egyszerre valami más is, mert a dallamok mondhatni furcsák, szinte prog beütésűek.

A borítóról ejtenél pár szót? Mit jelképez?

A borító közvetlenül a címadó dalra reflektál, az alma a lelket jelképezi, a kéz pedig azt, aki megtalálta végre az örömöt és értelmet az életben. Úgy döntöttem, hogy a lénynek csak az almát tartó kezét teszem a borítóra, mert azt akartam, hogy ha ránézel, érezhesd úgy, mintha az a te kezed lenne, amint markodban tartod a saját életed, értelmed és motivációd forrását.

A Firewind-es Bob Katsionis is hallható az albumon. Hogy kezdődött ez az együttműködés?

Ahogy azt feljebb említettem, elküldtem neki a demóimat, ő pedig felajánlotta hogy segít nekem jobb gitár, basszus és dob sample-öket csinálni.

A Soul Finder tele van lenyűgöző ötletekkel. Mi a fő ihletforrásod?

Minden, ami körülöttem történik. Számomra az élet a legnagyobb ihletforrás, írhatnék sárkányokról és harcosokról és sátánról, de igazából a legnagyobb érték nekem mindig a valós érzések és tapasztalatok dalba öntése lesz.

Tervezel élő fellépéseket?

Ez egy stúdióprojekt, szóval jelenleg nincs betervezve koncert.

Mesélnél nekünk a bolgár metál színtérről?

A metál szcéna itt Bulgáriában nagyon, nagyon kicsi most, az igazán jó bandákat két kezeden meg tudod számolni, és még ők is küzdenek azért, hogy feljebb jussanak. A bolgár metál rajongók híresek arról, hogy a világ egyik legjobb közönségét adják, de csak külföldi előadókat hallgatunk, és nagyon kicsi az érdeklődés a helyi bandák iránt. Szerintem ez mind a rajongók, mind a bandák hibája is, hiszen a rajongók nem támogatják a bandákat, a bandák pedig nem tettek szert olyan technikai tudásra, amiért dicsérni lehetne őket, szóval ez egy ördögi kör amit csak jobb bandák és őket támogató, elkötelezett emberek tudnak majd megtörni.

Mondanál pár szót a bandán kívüli életedről?

Az életem most teljes mértékben a zene körül forog, nem rég fejeztem be az iskolát, most pedig egy évig szüneteltetem a tanulmányaimat, hogy jobban koncentrálhassak a másik bandámra, ahol dobolok. A zene mellett szeretem járni a természetet, videojátékokkal játszok, és a haverjaimmal lógok.

Ok, ez volt az utolsó kérdés. Köszönöm a válaszokat, és ha üzennél valamit a rajongóknak itt a lehetőség 🙂

Én is köszönöm szépen! Hallgassatok továbbra is metált, és élvezzétek az életet!


Hi! How are you?

Hello!Feeling great,thanks for asking!

You have released your debut album Soul Finder this October. What are your feelings about it?

My feelings towards the songs are very approoving,the material was written 3 years ago and the actual songs were recorded 2 years ago , so at this point I can look at them like a fan or a listener as opposed to the artist who actually created them,because when the songs are really fresh I can be too judgemental of them.

Could you tell us something about its process of creation?

It was a really interesting time for me , I was 17 and I was in a band, but I decided to quit it ,because no one was interested in my ideas, I was just „the keyboard player” and no one had any idea of all the melodies and parts that were constantly popping in my head,so I started my solo project and started to record really bad sounding demos of these songs on my computer with only a keyboard.I sent those demos to Bob Katsionis, because obviously he was one of my idols(being a keyboard player,ofcourse) so I was really interested to hear his opinion and from there It`s only magic.

What can fans expect?

Fans should expect really cool and different take on melodic death metal,the songs are inspired by bands like Children Of Bodom,Norther or you name it, all the MDM bands but it`s also something different,because the melodies are really weird with an almost prog feel to them.

Could you tell us more about the cover of the album? What does it represent?

The cover is a direct reference to the title track ,the apple represents the soul and the hand represents it`s finder who has finally found the joy and meaning of life.I decided to only put the hand of the creature holding the apple,because for example when you look at it ,I want you to feel as if this is your hand and you`re holding your source of life and your meaning and motivation.

We can also hear the work of Bob Katsionis from Firewind. How did this cooperation begin?

As I mentioned in one of the previous questions, I sent him my demos and he offered me help with the better production and the recording of Guitars,Bass and Drum samples.

Soul Finder is full of amazing music and ideas. What is your main source of inspiration?

All that is happening around me.Life is the biggest inspiration for me, I could write about dragons and warriors and satan, but at the end of the day songs written about real experiences and feelings have a much bigger value for me.

Do you have plans to give concerts?

This is only a studio project, so at this point there are no shows planned.

Could you tell us something about the metal scene in Bulgaria?

The metal scene in Bulgaria is really,really small right now , the good and worthy bands can really be counted on the fingers of your hand and even they are struggling to get to the next level.The Bulgarian metal fans are famous around the world for being one of the best audiances, but we listen only to foreign bands and when it comes to the support of our local acts,no one is interested and I think the fault falls both on the fans and the bands, because fans don`t support the bands, but also the bands haven`t achieved that level of craft to be praised, so it`s a vicious circle that can be solved only with better bands and dedicated teams behind them.

Could you tell us something about your life beside the band?

At this point my life is fully concentrated on music, I have just recently finished school and I`m taking a year off education to concetrate on my other band where I am a drummer.Besides music I enjoy spending time in nature,playing video games and hanging out with friends.

Ok, that was the last question. Thank you for the interview, and if you have anything else to say to our fans now is the time 🙂

Thank you very much, aswell!Keep listening to metal and enjoy life as it comes!

Kapcsolódó cikkek

IVAN MILADINOV – Soul Finder EP

Ľuboš

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek