Interjúk

Job For A Cowboy Interjú

(scroll down for English Version)

A deathcore úttörőiként indultak, mára a legnépszerűbb death metal bandák egyikévé érett az arizonai Job For A Cowboy legénysége. A banda mozgalmas éveiből adódóan, az alapvető tudnivalók mellett sok minden másról is szó esett, az alábbi párbeszédből pl. megtudhatjátok, ki az a George, milyen fétist rejteget a frontember, mik a jövőbeli tervek, valamint, hogy hol (ne?) igyunk sört Münchenben. A csapat eredeti felállásának utolsó sheriffjével, az alapító Johnny Davy-vel beszélgettem a Melodka éttermében:

Alighanem ez ilyenkor a legunalmasabb kezdés, de milyen eddig a turné, illetve hol volt a legjobb játszani?

Az a helyzet, hogy nem igazán emlékszem rá, melyik volt a legjobb buli. Az a típusú srác vagyok, aki nem különösebben emlékszik semmire…

Csak nem az ivás miatt?

De, több, mint valószínű, haha! Egyébként minden oké, a Beneath The Massacre-s arcokat például már nagyon jól ismerjük a többiekhez képest, úgyhogy bár ez egy szokásos válasz, jól érezzük magunkat, arra tisztán emlékszem!

Mi, európaiak, sokat hallunk róla, hogy mikor a bandák Amerikába mennek turnézni, gyakran problémáik adódnak a bürokráciával, anyagi dolgokkal vagy egyéb formalitásokkal. Ti tapasztaltok bármi hasonlót, mikor hozzánk jöttök?

Eleinte még talán volt rá példa, de nem jellemző. Már annyiszor jártunk nálatok, hogy úgy érezzük, tudjuk mi fog történni, mire számíthatunk, hogy működnek a dolgok stb. Emlékszem az első alkalomra, mikor itt voltunk, kb. 18 lehettem. Határozottan ijesztő volt számomra. De amúgy nem, soha semmi ilyen jellegű probléma nem volt.

Mi a fő különbség az itteni és az otthoni koncertek között? Közönség, színpadok, helyszínek – ilyesmire gondolok.

Nincs olyan nagy különbség a kettő között, bár azt hiszem, talán az európai közönség jobban tiszteli a tengerentúli zenészeket, de tényleg nincs sok eltérés. Sokan számítanak rá, hogy van, de szerintem az egyetlen fontosabb dolog, hogy a rajongók jóval őszintébbek. Simán odajönnek hozzád és a szemedbe mondják, ha gyenge volt a műsor vagy szar volt a hangzás. Amerikában ez nem nagyon fordul elő, de itt, mindenki kegyetlenül őszinte, ami abszolút tetszik.

Egyike vagytok azon kevés bandáknak, akik meglehetősen korán megérezték a siker ízét. Milyen érzés ez olyasvalaki számára, aki korábban sohasem tapasztalt hasonlót?

Igen, minden elég gyorsan történt. Visszagondolva, kimondottan kínos volt. Rengeteg elismerést (és talán mondhatom) sikert kaptunk, már az előtt felfigyeltek ránk, hogy egyáltalán esélyünk lett volna zenekarként fejlődni. A legtöbb esetben ez ugye hosszú évekbe telik.

Naja, ti meg csak feltoltatok pár dalt a Myspace-re és bumm…

Ja, furcsa volt! Persze úgy értem, nagyszerű is egyben, de mivel a metal közösség jelentős része akkor fedezett fel minket, később nem igazán értékelték azt a drámai fejlődést, amin végül mi is keresztül mentünk. Elég frusztráló tud ez lenni, bár néha úgy vagyok vele, nem számít.

Ha már szóba hoztad, a Doom EP-t követő stílusváltás tudatos döntés volt vagy spontán elképzelés?

Abszolút spontán elképzelés, egész egyszerűen kiforratlanok voltunk azelőtt. Az ominózus Doom EP is valójában inkább csak egy demó volt…

Mégis, mára szinte klasszikussá érett.

Nagyon úgyfest, döbbenet! Furcsa, hogy hogy működnek a dolgok, az meg pláne hihetetlen, hogy az internet hatalma mennyit képes változtatni egy bandán, pusztán egyetlen éjszaka leforgása alatt. Őrület!

Tényleg az. Mostmár világszerte óriási rajongóbázisotok van, újabb headliner turnén vagytok, megjártátok a Wacken-t és számos más nagy fesztivált. Mi jelent még kihívást, mi motivál benneteket, hogy tovább csináljátok ezt az egészet?

Tudod, ezen a ponton már inkább csak követjük a bevett formulát, nem igazán próbálunk változtatni rajta, inkább zeneileg próbálunk kihívásokat találni magunknak, épp ezért érzem azt, hogy a hangzásunk személyesen lépett új szintre, érted, egy sokkal érettebb formában megnyilvánulva. Továbbra is csináljuk, amit szeretünk és amivel jól érezzük magunkat, és majd ha egy nap ez nem tesz minket boldoggá többé, abbahagyjuk.

Reméljük, hogy erre nem kerül sor. Mellesleg, kell, hogy legyen valami magyarázat arra, hogy miért a death metal egy cowboy munkája. Mi ez a választás?

Próbálok összerakni valami jó sztorit, hogy kimagyarázzam, de semmim nincs. Ez a név… Annyira szörnyű, haha…

Elég bizarr, ezért kérdezem. Nem egy hétköznapi választás, haha!

Iszonyú név ehhez a stílushoz, amit nyomunk. Nem tudok mit mondani, túl röhejes volna felfednem az eredeti sztorit. Egyfajta poénként indult, aztán valahogy ránk ragadt…

Azóta pedig miattatok minden cowboy metalban utazik.

Persze, haha!

Oké, az viszont nem titok, hogy foglalkoztok a politikával. Hogyan summáznád röviden az ezzel kapcsolatos nézeteidet, illetve ha volna lehetőséged a változtatásra, mik lennének az alapvető elképzeléseid?

Uhh, mély kérdés! A szövegeim többsége az amerikai politikát feszegeti, ahol végsősoron a demokraták és a republikánusok olyan hatást keltenek, mintha ugyanazon érme két oldaláról beszélnénk, szerintem ez a legnagyobb gond. A politikusok túl sokat áskálódnak a mainstream médián keresztül és nem sok mindennel törődnek ezen túlmenően. A hírközlés tele van korrupcióval, minek következtében valamilyen úton-módon rendszeresen megtévesztik a polgárokat.

Más ez Európában?

Biztos vagyok benne, hogy az itteni helyzet sem áll túl messze az amerikai állapotoktól, de őszintén szólva, közel sem tudok annyit az európai kormányokról, mint az amerikairól, úgyhogy számomra nehéz ezzel kapcsolatban bármilyen ismeretet vagy véleményt megfogalmazni. Ha arról beszélünk, hogy én mit tehetek a változásért… Őszintén, szinte semmit.

De ha tehetnél?

Ha tehetnék… Azt hiszem, az egyetlen eszköz, ami van a kezemben, az a dalszövegek írása. Általában mondjuk a death bandák esetében nem sokan olvassák a tartalmat, mert… Érted, nem igazán értik, amit mondani szeretnék, haha. Mindenesetre, igyekszem kihozni magamból a maximumot, hogy az emberek elolvashassák ezeket, és egy szűk rétegnek talán sikerül egy kicsit felnyitni a szemét.

Elég sok rajongótok van ahhoz, hogy ez működjön.

Így igaz. Számos interjúban emlegettem már a kedvenceimet, olyan bandákat, mint az At The Gates, a Misery Index vagy a Napalm Death… Ők tényleg nagy hatással voltak rám.

Igen, hallottam róla. Más: a múltban történt pár változás a soraitokban. Stabilnak érzed a jelenlegi felállást vagy ez mindig egy kicsit bizonytalan dolognak számít?

Azt mondanám, ez a legjobb felállás, ami valaha is volt, de bármi megtörténhet, noha a legjobb haverok vagyunk. A volt basszerünk anno például brutálisan mélyre zuhant a kemény drogok világában, és ez az egész a semmiből jött elő. Ezért nincs már többé a bandában. Egyszerűen sosem tudhatod, annyi minden történhet egyetlen év alatt. Gyorsan változnak a dolgok. Ő határozottan túl messzire ment. A legjobb haverok vagyunk, nem veszek észre semmi változást, de ismétlem: ki tudja?

Van valami visszatérő teremtmény a borítóitokon. Ez egyfajta szimbólum vagy netán üzenet?

Á nem, ő csak a mi kis kedvencünk… Olyasmi, mint a Maiden Eddie-je. Elneveztük George-nak, bármi is legyen ő, haha.

Beszéljünk egy kicsit a Tarnished Gluttony videótokról. Honnan jött az ötlet és milyen koncepció áll a történet mögött?

A szövegi koncepció Amerika vak bizalmára utal a kormány pénzrendszere felé. A szöveget és pár ötletet elküldtem a rendezőnek, ő pedig átültette az egészet a saját maga kis világába. Aztán megkaptuk a videót, és baromira nem erre számítottunk, haha…

Érdekes darab, mi akart lenni az a cucc belül…?

Igen, az próbálta fizikai formába önteni az emberek elvakult hitét a vallások iránt, és Abraham történetével is valamilyen összefüggésben van (ld. régi, bibliai történet – a szerk.), továbbá szintén a rendezőnk tett bele egy Lovecraft csavart is. Bár ő beszélhetne erről, sokkal jobban el tudná magyarázni, mint én. A klipben van egy nagy adag, negatív antagonisztikus reakció…

Klassz, hogy van miről mesélni, és nem csak lapos zenélésből áll a videó…

Aha, nem akartunk semmi sablont csinálni, hogy mondjuk csak simán játszunk egy raktárban vagy ilyesmi. Ő készítette egyébként a Cephalic Carnage Ohrwurm videóját is, szóval szimplán csak hagytuk, hadd csinálja amit akar, és ez lett az eredménye. Nagyon elégedettek voltunk.

Tényleg királyul sikerült!

Köszönjük!

Lesz esetleg még egy klip a Demonocracy-hoz?

Nem, ez marad csak. Most benne vagyunk ebben a turné-ciklusban, rohamosan közeledik az írási stádium, és… ÉS! Ősszel elkezdünk majd dolgozni az új anyagon! Kicsit eltűnünk majd a radarról.

A fesztiválok után, igaz?

Igen, még végigcsináljuk majd az otthoni Mayhem fesztet.

Aha, láttam a híreket.

A Bonecrusher turné után majd lesz még pár jelenésünk a Hatebreed-del néhány hétig – érdekes párosítás. Hatebreed, aztán mi, úgyhogy még nem tudom, ez hogy fog működni, haha. Majd meglátjuk.

Egy kis változatosság.

Ja, a Mayhem fesztivál meg mindig nagyszerű. Utána majd hazamegyünk szusszanni egyet, aztán onnantól kezdve csak arra koncentrálunk, hogy összerakjuk a kirakós darabjait a friss albumhoz.

Vannak már ötletek?

Ahhoz még túl korán van. Van pár témánk a koncepció kapcsán, ezúttal tényleg szeretnénk egy Genesis-hez hasonló konceptalbumot összerakni, de ezen túlmenően, nem tudom, még korai a részletekről beszélni.

Ha nem tévedek, 2007-ben és (talán) ’10-ben jártatok már nálunk Magyarországon.

Rémlik…

Az As I Lay Dying-al és… A többiekre nem emlékszem. Mindenesetre, van valami emléked az országunkról?

-nagy sóhaj- Amit mondani fogok, teljesen őszinte lesz: marhára nem emlékszem semmire, haha.

Ja, persze, bocs, ez kapcsolódik a kezdéshez, haha!

Határozottan, haha!

Csavarjunk rajta egyet: ismersz esetleg valamilyen magyar bandát, vagy tudsz bármi egyebet rólunk?

Hú, hát… Magyar bandák… Mondanál párat?

Milyen stílusban?

Mindegy.

Hát, bár nem banda, de talán ismered a Mayhem frontemberét, Csihar Attilát. Talán ő a legnevesebb magyar zenész, metal berkekben.

Aha, ismerem. Más esetleg? Konkrét zenekarok?

Ezen a nemzetközi szinten, nem igazán vannak a stílusban. Mi inkább ilyen folk nemzet vagyunk egy kis black beütéssel. Több party, kevesebb hozzátok hasonló keményzene.

Ja értem. Őszintén, mikor kérdezted… „Tudok én bármit is?”, haha.

Próbáltam valamit kihozni az eredeti kérdésből, haha!

Hát, ha a dobosunkat kérdezed, ő tutira tudott volna legalább egy párat mondani.

Majd legközelebb! A koncertekhez visszatérve, még egy kérdés ezzel kapcsolatban: tegyük fel, hogy nincs pénz- vagy térbeli limit, semmi, tehát bármit és bárhol csinálhatsz, amit csak akarsz, akár a realitástól elrugaszkodva is. Lehet akármi. Hogy nézne ki egy JFAC show ebben az esetben?

Szép…! Én csak valami nevetséges mennyiségű pirotechnikát szeretnék, haha!!

Ugyan már, pirót mindenki akar!

Még többet, tüzet! Az sem érdekelne, ha a zenét nem hallanánk tőle, csak fröcsköljön tűzijáték mindenhonnan, haha!

Semmi élve elnök-égetés?

Talán! Attól függően, épp mennyire vagyok megszállott hangulatban, haha! De most tényleg, ha visszaemlékszem, az egyetlen célom a zenekarral az volt, hogy színpadra tudjuk vinni ezt az egészet – és persze, hogy tegyük mindezt piróval. És a francba is, még mindig nem történt meg, haha!

Komolyan? Soha?

Nem, soha, szóval brutálisan szeretnék robbanásokat mindenfelé! Annyira király lenne!

Feszteken megoldható.

Csináljuk meg a Wackenen! Kezdjük ott! Voltunk már – akkor sem történt meg!

Itt biztos nem fog…

Igen, talán rossz ötlet volna, haha! Egyébként soha nem hallottam még erről a helyről.

Én sem. Amúgy ha van egy kis szabadidőd, mivel szeretsz még foglalkozni? Gondolom, hogy nincs túl sok, de ha…?

Igazság szerint, a zenén kívül nincs sok minden. Az idő 85%-ában általában turnézunk… Rémisztő belegondolni, mihez kezdenék a zene nélkül. Ez a legnagyobb hobbim. Töltögetek, meghallgatok annyi új lemezt, amennyit csak tudok, ezen túl… Tényleg nincs semmim.

Család?

Csak gyerek, nem teljes család.

Gyanítom, akkor ez az egész a családod.

Igen, valahogy úgy.

Van valamilyen extrém sztorid a zenekarral, mióta összekerültetek? Bármilyen őrültség, amit a múltban elkövettetek?

Hmm… Sok rossz tapasztalat… Próbálok olyanra emlékezni, amiről beszélhetek is, haha. Ezen a turnén nem nagyon volt ilyesmi, ez már egy érettebb korszak. Azt hiszem, minél öregebbek leszünk, annál lustábbak vagyunk bármibe is belemenni. Jó rég óta nem kérdezték már… Messze a legrosszabb koncertünk Münchenben, Németországban volt, 3 vagy 4 évvel ezelőtt. A korábbi gitárosunk, Ravi, az indián srác, olyan mocskosul berúgott… Elment a Hofbrahaus-ba (híres német sörfőzde – a szerk.), nem tudom, hallottál-e már róla…

Nem sokat.

Hatalmas korsó söröket adnak, kb. ekkorákat (mutatja – higyjétek el, elég nagy… – a szerk.)! Aztán visszajött, lehúzott pár rövidet, majd percekkel a fellépésünk előtt felbukkant. Emlékszem, épp kint voltam a mosdóban, mikor Ravi odajött hozzám, de egy árva szót nem volt képes kiejteni, annyira taccsra itta magát. Ami kijött a száján, az minden volt, csak angol nem… Felmentünk a színpadra, próbáltuk felcuccolni és behangolni a felszerelését, de amint elkezdtük a showt, eldobta a pengetőjét és elkezdett az ujjaival játszani a gitárján. Össze-vissza dülöngélt, míg végül beesett a tömegbe. Annyira gáz volt… A másik gitárosunknak kellett lekapcsolnia az erősítőjét, de neki erről fogalma sem volt, játszott tovább valamit, mintha mi sem történt volna. Mikor kezdett a színpadban is kárt tenni, kénytelenek voltunk megkérni a biztonságiakat, hogy vigyék le valahová. Az volt a legrosszabb bulink. Soha nem történt ilyesmi korábban. Aztán míg mi odafent voltunk, ő persze mindent összehányt a backstage-ben…

Tudom, hogy az olvasóinknak ez már nem lesz túl izgalmas a beszámoló után, de kaphatunk egy kis betekintést a mai setlist-et illetően?

Minden anyagról játszunk majd egy kicsit, zárásnak meg jön a Tarnished Gluttony. Ütős lesz…

Grandiózus!

Az. Egy picit hosszabb most a szett, nem sűrűn vagyunk headlinerek, úgyhogy mutatunk majd mindenből egy keveset.

Mi a te személyes, és a közönség kedvence élőben?

A Tarnished Gluttony mindig nagyon súlyos, nekem is messze az egyik kedvenc dalom a deszkákon.

És a visszajelzések alapján?

Szintén ez. Tudom, számomra is meglepő!

Igen, de tényleg jól hangzik! Köszi, hogy időt szakítottál a beszélgetésre!

Örömmel, köszönöm én is! Fönt találkozunk!

—————————————

ENGLISH VERSION:

They hit the road as one of the pioneers of deathcore music, now they’re a massive sculpture of the most popular death metal bands. The guys from Job For A Cowboy truly gathered a hell of a story during the past’s eventful years, which gave me a great opportunity to ask about many other things beside the basics. If you read onward, you can find out that who the hell is George, what’s the nasty little secret fetish of the frontman, what are the future plans, and where (not?) to drink beer in Munich. I had a chat with Johnny Davy, the last remaining sheriff of the founder line-up in Melodka’s restaurant:

I guess it’s the most boring start ever, but how’s the tour goin’ so far and which place was the best until now?

Ah, I don’t really remember what was the best place, I’m that guy who doesn’t remember anything…

Because of drinking?

Yeah, pretty surely, haha! But the tour has been fine, we know Beneath The Massacre very very well compared to the other bands, so it’s a generic answer, but we’re having a good time, I remember that one!

We, Europeans used to hear about that when bands are going to the USA, to play there, they often have some issues with money, burocracy or other formalities. Do you experience anything same here, in Europe?

Not really, maybe at first time we were coming to Europe, but we’ve been here for so many times now, so it just feel like we know, what’s gonna happen and how everything works. I mean, we remember the first time come here, it was definately intimidating, I was like… 18 years old. But no, no problems ever.

What’s the main difference between playing here or in the USA? Audience, stages, places… Things like that.

I don’t think there’s much of a difference, honestly. I think, the European crowd maybe has more respect for musicians that come overseas. There’s not a lot of difference, I feel like a lot of people expect that there is, but I think that the only main thing is that your fans are much more honest. People come up to you and tell you if you had a bad show, if you’re sound sucks etc. In America, they won’t really do that, but here, they’re brutally honest, but I like and enjoy that.

You’re one of the very few bands, who felt the taste of success quite early. How does it feel for someone, who’ve never been part of this before?

Yeah, everything happened very fast. Ah, it was awkward… Looking back at it, we had a lot of recognition and a lot, I guess, success before we even had the chance to develop as a band. Most bands, you know, take years and years to find the success.

Yeah, and you just uploaded some songs to the Myspace and boom…

Yeah, it was strange! I mean, it’s awesome, but I think a lot of people in the metal community looked us, then don’t realize that we evolved dramatically as a band. It can be frustrating, but I think at the same time it’s… Whatever.

Speaking of, the change after the Doom EP, was it a conscious decision or just a spontaneous idea?

We were just spontaneous. We were again, under developed. The Doom EP was honestly just a demo…

But it became sort of a classic ’til now.

I guess! Strange. It’s just strange how it works, and it’s crazy how the power of the internet can really change a band, just over a night. It’s crazy!

It is. So now you have a huge fanbase all over the world, you’re headlining again, played in Wacken and several big festivals, so where can you find more challenge, and what motivates you to keep it up?

You know, I think, at this point, we’re just… Follow the same model. We haven’t really tried to change on it… I mean, we challenge ourselves musically, that’s why I feel like our music is personally evolved, you know, in a more mature fashion, but we’re just doing what we like to do and having fun with it, and whenever we’ll not happy doing it anymore, we’ll stop.

Hope you won’t. By the way, there has to be an explanation why the job of a cowboy is playin’ death metal. What’s up with this name choice?

I’m trying to come up with a good story, just to make one out, and I have nothing. The name… Is such a horrible, haha…

It’s really weird, that’s why I’m asking. It’s not a usual pick, haha!

That’s a horrible name for a genre of music we play, I have nothing, it’s too ridiculous to come up with the story. At the end, it just started off as a bit of a joke and we get stuck with it. That’s really a long story…

And since that, cowboys just playing death metal, ’cause you influenced them.

Yea-yea, haha!

Okay. It’s not a secret, that you like to deal with politics. How would you quickly sum up your point of view about this, and if you’d have the chance to make a difference, what would be your basic ideas about it?

Uhh, that’s a deep question! Most of my lyrics about American politics and I just think, it comes down to the republican and democratic party, they’re just two sides of a same coin, which is a really big issue. The American politic just digs too much into mainstream media and don’t go too much outside of that. There’s a lot of corruption, and they sway the American people on one way or another.

Do you think it’s different in Europe?

I’m sure it’s not that far off from America, but to be honest, I don’t know nearly as much about the European government as I do with America, so it’s hard for me to give a really good knowledge or opinion about it. But when it’s gonna come to what I can do… Honestly, I can’t do much of anything.

But if you could?

If I could… I think the best what I have now is writing lyrics about it, maybe some people will read it… But usually in death metal, a lot of people don’t read the lyrics, ’cause they don’t really understand what I’m saying, haha. But I give the best I can do that people can read the lyrics and maybe open their eyes a little bit.

Since you have a huge fanbase, it can work.

Yeah. I’ve mentioned my favorites in multiple interviews, bands like At The Gates, Misery Index, Napalm Death… They really influenced me a lot.

Yeah, I’ve heared about it. Something else: there were a couple line-up changes in the past. Do you feel the current one stable or this is something what’s always uncertain a bit?

I’m gonna say, this is the best line-up we ever had, we’re all best friends, but you know, anything could happen. For example, our last bass player felt really heavily deep in the heavy drugs, and that came out from nowhere, that’s why he’s not in the band anymore. You just never know, a lot of things can happen in just a year, things can change so fast. He definately took it a little too far. We’re all best friends and I don’t see anything changing, but again: who knows?

There’s a returning creature on your covers. Is it kind of a symbol or maybe a message?

Ah no, it’s just kind of our little pet… I guess, it’s a symbol like Iron Maiden’s Eddie. We just call it George, whatever it is. I don’t know what the hell it is, haha.

Let’s talk a little bit about your official video of Tarnished Gluttony. What influenced this clip and what’s the conception behind it?

Lyrically it’s about America’s blind faith in the monetary system. I gave the lyrics and some idea to the director and he just ran off with it in his own little world. Then we got the video, and we did not expect that by any means, haha…

Yeah, it’s strange, I mean, what’s that stuff inside…?

Yeah, he took it as, you know, people putting blind faith in religion and it’s also connected to the story of Abraham (old biblical story – the editor), and he also put a Lovecraft twist to it. I wish he could explain it, he’d do it much better than I did, haha. The video’s got a lot of negative backlash…

Honestly, I think it’s cool to have a story to tell, and it’s not just a boring band performance…

Yeah, we didn’t want to make a video where we’re playing in a warehouse or something. By the way, he also made Cephalic Carnage’s Ohrwurm, so we just kind of let him do whatever he wanted and that’s what we’ve got, and we were really happy with it.

It’s great indeed!

Thank you!

Maybe any plans for another video clip for the new album?

No, that’s it. We’re doing this touring cycle, and album cycle is pretty much coming soon and… AND! After the summer, we’re gonna work on a new record! We’re gonna fall off from the radar.

After you’re done with the festival season, right?

Yes. We’re gonna do the American festival of Mayhem…

Yeah, I’ve seen the news.

Yeah. After this tour, we’re gonna be with Hatebreed for a couple weeks. It’s a bit odd, it’s like Hatebreed, then us, so I don’t know how it’ll work, haha. We’ll see how it goes.

Some variety.

Yeah, and Mayhem festival is just always great. After that, we’re all gonna go home, take a breather and start concentrating on making the pieces to the puzzle for the next record.

Is there any notion already?

It’s all too early, we have a couple concepts, I think, we really wanna make another concept record like Genesis was, but… Outside of that, I don’t know, it’s still too early to say.

If I’m not mistaken you’ve played in Hungary in 2007 and ’10 (maybe).

I think so…

With As I Lay Dying and… I don’t remember the other bands. But have you got any memories from our country?

-big sigh- I’m gonna say, and I gonna be completely honest: I don’t really remember, haha!

Ah, sure, sorry, it’s related to our beginning, haha!

Definately, haha!

Then, let’s make a twist with it: do you know any Hungarian bands or anything else about our country?

Ah well… Hungarian bands… Can you name a few?

In which style?

Any.

Well, though it’s not a band, but maybe you know the singer of Mayhem, he’s Hungarian, name Csihar Attila. I guess, he’s the most known Hungarian musician.

Mhm, yeah, and anything outside of that? Actual bands?

At this worldwide level, not really in your genre. Honestly, we’re more like, kind of a folk metal nation with a slice of black, more like into partying, and less heavy tunes like yours.

Yeah I see, honestly, when you asked, I was like… „Huh, do I know anything?”, haha.

Well, I’ve tried to make out something from the original question, haha!

Well, if you’d ask our drummer, I’m sure he could name a few at least.

Maybe I will someday! Back to the shows, here’s an extreme one: let’s imagine that you have no limits with money, space or anything, so you can do whatever and do it wherever you want to, if you’d like, even away from reality. It can be anything. How would a JFAC show look like?

Nice-nice…! I would just want a ridiculous amount of pyro, haha!!

Oh come on, everybody wants pyro!

More pyro and fire! I don’t even care if we’d won’t hear the music, just fireworks going off everywhere, haha!

Nothing like burning a president alive?

Maybe! Depending on how obsessed I am, haha! But if I’m looking back, one of my only goals in being this band, was to be able to play shows – at some point, with pyro involved. And damn, it still hasn’t happened, haha!

Seriously? Ever?

No, so I’d brutally love to have just explosions everywhere! That would be really cool!

At festivals! It can be!

Do it in Wacken! Start at Wacken! We played there – still didn’t happen!

Well, I don’t think here…

Yeah, it’d might be a bad idea, haha! I’ve never heared about this place before.

No, me neither. And when do you have some spare time, what do you like to do? I can imagine, you don’t have much, but if…?

Outside of music, there isn’t much. Generally, in 85% of the time we’re on tour. Ah… It’s scary to think about how will I do outside of music. I mean, that’s my biggest hobby, just downloading records, and listening as much new music as I can, and outside of that… I’ve got nothing, really.

Family?

Only child, not a whole family at all.

So all of this is your family, I guess.

Pretty much, yeah.

Cool. Do you have any funny or crazy story with the band, since you got together? Any madness commited in the past?

Hmm… There have been a lot of bad ones… I’m trying to remember what I can actually talk about, haha. There weren’t been any on this tour, this one is pretty mellow. I think, the older we get, the lazier we get doing things, but hmm… Haven’t been asked in a long time, it’s weird. I think, the one that really far the worst show we ever played was in Munich, in Germany, 3 or 4 years ago. Our older guitar player, Ravi, that indian guy, he got sooo drunk, he went to the Hofbrahaus (famous German brewery – the editor), I don’t know if you know about this…

Not really.

There are giant cups of beer, like literally this big (he showed – believe me, big enough! – the editor), then he came back, and took a bunch of shots, he showed up like minutes for we were about to play. I remember, I was taking a piss and Ravi just came up to me, he couldn’t even say a word, he was so drunk. The things what were coming out from his mouth weren’t English, and then we went on stage, managed to put all his gear on and settle up, but as soon as we started playing, he just dropped his pick, started strumming on his guitar with his fingers, and he kept swaying back and falling into the crowd. He was so bad… The other guitar player had to turn down his amp and he had no idea, he just kept playing whatever, he wounded the stage, so we had to ask security to take him off the stage. It was the worst show we ever had. It’s never happened before. Meanwhile we were on stage, he was just vomiting in the back everywhere.

I know that our readers won’t find much surprise in this after the completed report, but can you give a little sneak-peak from the setlist of tonight?

We’ll playing a little bit of everything, from every record, closing with Tarnished Gluttony. It’s pretty cool…

An epic one!

Yeah. It’s bit of a longer set, we don’t headlining too often, so we’ll just show a bit of everything.

And what’s your personal, and the audience’s favorite live shot?

Tarnished Gluttony has been going over very well, and it’s one of my favorites songs to play by far.

And based on the feedbacks?

That one as well, I know, it’s surprising!

Yeah, but cool though! So, thank you very much for taking time for this!

Sure, no problem, thanks! Guess I see you upstairs?

For sure, can’t wait the show!

WEBhttp://www.facebook.com/jobforacowboy

Kapcsolódó cikkek

JOB FOR A COWBOY – Sun Eater

Gwanath

Job For A Cowboy „Eating The Visions Of God” debüt a Metal Sucks-on

KMZ

Job For A Cowboy „Sun Eater” megjelenik november 7-én; „Sun of Nihility” dalstream!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy announce Danny Walker as studio drummer for new album!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy begin work on new album, post Mayhem live drum cam footage!

KMZ

Job For A Cowboy, Beneath The Massacre, War From A Harlots Mouth, Gorod, As They Burn, Make Them Suffer – Koncertbeszámoló

Jillian

Hot News: Job For A Cowboy to headline Bonecrusher Fest Tour in March of 2013!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – More Studio Footage Posted; Drum Catches Up With Jon Rice

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Exclusive Video Premiere Courtesy Of Bloody Disgusting!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Prepare For Summer Slaughter Trek

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy announces full European tour as direct support of Dying Fetus!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – New “Imperium Wolves” Lyric Video Posted

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Issue Tour Wrap-Up

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Album Streaming In Its Entirety At Revolvermag.com

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – New Track Premiere Hosted By Guitarworld.com

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Premiere new track at Metal Underground and releases first of „The Leads Are Weak” video series!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Release First Of “The Leads Are Weak” Video Series

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Arizona Death Metal Legion To Kick Off Metal Alliance Tour

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy to unleash new studio offering ‘Demonocracy’! Album info, front art and new track revealed!

KMZ

Hot News: Job For A Cowboy – Death Metal Goliaths To Unleash New Studio Offering

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek