Interjúk

KillerSick interjú

Először is szeretnék gratulálni a Lowland Fesztivál – Next Metal Generations első hely megszerzéséért! Gondolom most nagyon jó a hangulat a zenekaron belül és egy újabb löketet kaptatok a folytatáshoz?

Köszönjük szépen! Igen, ezt jól látod, ez egy hatalmas mérföldkő és visszacsatolás a zenekar számára, ami erőt adott a folytatáshoz.

Az elején mennyire tartottátok magatok esélyesnek? Mennyire reménykedtetek a végső sikerben? Hogyan készültetek fel?

Igazából úgy álltunk hozzá, hogy most leutazunk arra a fesztiválra, zúzunk egyet és megnyerjük. Szerintem egy tehetségkutatóhoz csak így lehet hozzáállni, mert hiszünk abban amit csinálunk és ebben látjuk a jövőnket. Mondjuk én rég nem izgultam ennyire, mint azon az eredményhirdetésen… (nevet)
A zsűri kritikája is nagyon pozitív volt, aminek nagyon örültünk, ezért valamennyire számítottunk egy jobb helyezésre. Amikor kimondták a nevünket úgy éreztük magunkat mintha megnyertük volna a VB-t. (nevet) Mivel sokat koncertezünk ezért rendszeresen próbálunk, általában heti kétszer.
Tőlünk megszokott módon egy dinamikus, zúzós setlistet nyomattunk, amiben van minden, szó szerint…

Mióta létezik a zenekar és mióta foglalkoztok zenéléssel? Ki tölt be irányító szerepet a bandában? Kérlek mutatkozzatok be!

Mi vagyunk a KillerSick, soproni fiatalokból álló Thrash metal zenekar! 2020-ban alakultunk, energikus és agresszív zenét játszunk. Célunk a Thrash metal népszerűsítése, illetve új szintre emelése. Zenénkben a 80-as évekbeli old school Thrash és Speed metal dominál. A KillerSick lényege a spontaneitás és a brutalitás, amit a zenénken keresztül tapasztalhat meg a közönség.

A zenekar tagjai:
Schönwald Márk – Ének, Gitár
Erőss Norbert – Dobok
Horváth Milán – Basszusgitár

Márk: 19 éves vagyok és 5 éve gitározom. Én éneklem és gitározok a bandában, mindig törekszem a fejlődésre, ezért amikor tehetem gyakorlok, vagy dalokat írok. Imádok színpadon állni és közösen zúzni a többiekkel. Az irányítószerepet én töltöm be a bandában, a koncertszervezéssel illetve közösségi médiával is én foglalkozom. Szerintem fontos, hogy egy zenekarban legyen valaki, aki irányítja a bandát, és kicsit hajtja a többieket a cél érdekében.

Norbert: 17 éves vagyok és 10 éve dobolok. 2013-ban kezdtem el dobolni, de igazán 2020-ban kezdett el érdekelni a zene, mikor megismertem Márkot. Szerettünk volna egyet-kettőt jammelni és erre a pincénkben lehetőségünk volt, hiszen házi stúdióként van berendezve a pincénk egy kisebb része. Zenész családban nőttem fel, édesapám zongorista a Blues Hangers-ben, illetve harmonikás a CinemaSense-ben és a Fajkusz Bandában. Ebből kifolyólag, hogy apukám 3 zenekarban is játszik a folyamatos próbatermek bérlése helyett könnyebb megoldás, ha a pincénkben szól a muzsika. Számomra a zene az, ami végig kísér az életben, mert amit mások szavakkal azt én egy két figcsivel tudom kifejezni.

Milán: 15 éves vagyok és basszusgitáron játszom. 2022 nyarán csatlakoztam a KillerSick-hez.
10 évesen kezdtem el gitáron játszogatni. A zenekar miatt áttértem a basszerra, és ekkor kezdtem el komolyabban foglalkozni a zenéléssel. Örülök, hogy beléptem a bandába, ezáltal sok új barátra tettem szert, új helyekre juthatok el az országban és remélem majd azon kívül is. Azért is szeretek zenélni, mert úgymond felszabadít… amikor fent vagyok a színpadon, és toljuk a rénszarvas daráló extrém Thrash metalt. (nevet)

Véleményem szerint kezdő zenekarként elég sok koncertlehetőségetek volt már. Mit gondolsz, ez véletlen szerencse, vagy minek köszönhető? Melyiket emelnéd ki az eddigiek közül?

Nagyon jó kapcsolatot ápolunk sok zenekarral, akikkel gyakran koncertezünk is. Szerencsére már vannak megkereséseink, aminek nagyon örülünk, de persze az is előfordul, hogy én keresem fel az adott szervezőt vagy fesztivált és az alapján sikerül koncertlehetőséghez jutnunk.
Ha kikéne emelnem egyet az eddigi koncertek közül, akkor az az Insane Hellride-os bulinkat mondanám, ami Budapesten volt az Analog Music Hall-ban. A Legnagyobb színpad, ahol eddig játszottunk és hatalmas buli volt…
Illetve bátran mondhatom, hogy nekem a Lowlandes koncertünk volt az eddigi kedvencem, az atmoszféra, a közönség és a fesztivál hangulata nagyon megfogott.

A stílusotok old school thrash metal. Mely zenekaroktól kaptatok ehhez kedved, ami miatt gitárt ragadtatok? Szerinted mitől váltak ezek a bandák naggyá és kedveltté?

Mindhármunk nevében mondhatom, hogy a Metallica nagy hatással volt zenei ízlésünk fejlődésére.

Márk: én a Metallica miatt ragadtam gitárt még 14 évesen, amikor megnéztem egy 81-es felvételt ahogy a Chicagói Metroban darálják a Whiplash-t. Az a videó beszippantott és onnantól kezdve kezdtem el Thrash metalt hallgatni és elhatároztam, hogy megtanulok gitározni.
Számomra a Thrash-ben van valami különleges, ami magával ragad. Nagyon széles skálán mozog, egyszerre tud vicces és brutális lenni. Szerintem a legenergikusabb és legpartisabb metal műfaj, ezért is a kedvencem.

Norbert: Kezdetben nagyon sok AC/DC-t hallgattam, majd a Metallica volt számomra olyan, hogy akkor én is dobverőt fogok és szétzúzom a szettet, mint Lars. Az igazán nagy inspirációt a Toxic Holocaust-tól és a Lost Society-tól kaptam, amire azt mondhatom, hogy a játékomban hallatszik. A nagy bandák attól nagyok, mert mindig valami újat próbálnak kihozni magukból. Mindig lehet újat tanulni vagy akár újat alkotni, és mi is erre törekszünk, mert szart nem akarunk piacra dobni.

Milán: Személy szerint én a Metallica-tól kaptam kedvet a zenéléshez, de annak idején leginkább a Powerwolf volt az a banda, akiktől megtanultam az első dalokat. Szerintem azért váltak naggyá ezek a bandák mert zseniális zenét csinálnak, másrészt meg a saját idejükben újat tudtak alkotni.

Eddig milyen hangzóanyaggal rendelkeztek és hol érhető el? Mit érdemes tudnunk a kiadványról?

Most áprilisban jelent meg a debütáló kislemezünk, We Are Toxic néven, ami tökéletesen tükrözi a céljainkat és a zenekar lényegét…THRASH!
Ezek még demo felvételek, amik a HarkAudio stúdiójában készültek. Szőke Gergely és Kohlmann Péter közreműködésével. A számokat azóta folyamatosan finomítjuk és fejlesztjük, illetve írjuk az új dalokat.

Mi lehet a következő nagyobb lépés? Milyen terveitek vannak?

Mivel lemezszerződést, 3 számos EP-t, és egy videóklipet is nyertünk a tehetségkutatón, ezért ezeket igyekezzük minél hamarabb megvalósítani. Szóval mindenki készüljön, mert nagyon brutál terveink vannak a közeljövőben ezekkel kapcsolatban is…
Szeretnénk egy stúdióalbumot kiadni, amiben új dalaink jelennének meg, illetve a demo dalaink végleges verziói. Illetve szeretnénk minél több helyre, leginkább külföldre eljutni.

Jelenleg mire lenne szükségetek leginkább, ami sokat segítene a zenekarnak?

Egy koncertszervező vagy egy menedzser nagyon sokat segítene.
Illetve szükségünk lenne egy molinóra, és a merch gyártást is szeretnénk elkezdeni.
Szoktunk azzal viccelődni, hogy egy márka, vagy hangszerbolt szponzorálhatna minket, vagy legalább a soproni sör, ha már soproni zenekar vagyunk… (nevet)

Végezetül elmesélnéd milyen volt a Lowland fesztiválon?

Mi brutál jól éreztük magunkat, eszméletlen vicces volt és rengeteg új élménnyel gazdagodtunk. Nagyon jó érzés amikor odajönnek hozzánk, hogy gratuláljanak, vagy csak hogy dumáljunk egy picit, sok új embert ismertünk meg. Hihetetlen érzés, hogy jövőre mi is a nagy színpadon játszhatunk.

Ez volt a zenekar első közös fesztiválozása és szerintem nem is alakulhatott volna jobban.

Nagyon örülünk, hogy Magyarországon is van egy magas színvonalú underground fesztivál, amin nagyon király hazai bandák léphetnek fel. Kíváncsian várjuk mi lesz jövőre… egy biztos, mi ott leszünk és zúzunk egy hatalmasat. Ott találkozunk!

Köszönjük az interjút!


WEB:

FACEBOOK

INSTAGRAM

TIKTOK

YOUTUBE

Kapcsolódó cikkek

Koncertajánló: Monastery / Malediction / Fallen Greek Gods (RO) / We Are Dust You Turn Into (CZ) / KillerSick

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek