Krampus Interjú

(scroll down for English Version)

Üdvözlet Magyarországról! Kérlek, pár mondatban mutassátok be a zenekart (történetét, a névválasztás okát, stílust és zenei hatásokat, tagságot)!

Helló! 2010-ben alakultunk, a nevünket az Alpok térségének hagyományaiból vettük, a krampusz egy téldémon, amely december 5-én bebarangolja a falvakat, hogy elszabadítsa a tél dühét és ezzel utat engedjen egy lágyabb évszaknak. Stílusunk a folk metal, melodikus death metal és egy kissé a metalcore ötvözete, zenei hatásaink változatosak és nehéz egy egyszerű inspiráló tényezőt megnevezni.

A tagságunk:

Filippo – Fő vokálok
Marika – Hegedű és női vokálok
Alessandro – Gitár és háttérhörgés
Tommaso – Billentyűk
Leonardo – Fő gitár
Davide – Basszusgitár
Carlo – Dobok
Matteo – Dudák, sípok, furulyák, ír buzuki és kórus

Eddig két EP-tek jelent meg. Ezekre milyen visszajelzések érkeztek? Nektek mi a véleményetek az elkészült anyagaitokról?

A hallgatóságtól érkezett visszajelzés nagyon pozitív volt, meg vagyunk elégedve első EP-nkkel, a „Shadows of Our Time”-mal, ez volt az első igazi kísérlet egy valódi felvételre és segített megnövelni a rajongótáborunkat. Az újonnan megjelentetett „Kronos’ Heritage”-dzsel még jobban kialakítottuk saját stílusunkat és bár még új ez a lemez, már nagyszerű visszajelzéseket kaptunk!

Szövegeitek a mai világ problémáiról szólnak, ahogy zenétek is ötvözi a modern és ősi világot. Miért ezen a vonalon indultatok el? Mi a célotok ezzel?

Azért ezt a témakört választottuk a szövegeinkhez, mert úgy gondoltuk, a zene kitűnő módja a tömegekkel való kommunikációnak és fel akartuk használni e lehetőséget arra, hogy mondjunk valamit az embereknek. Sajnos túl sok zenekar elfelejti, hogy a zene nem csak szórakoztatás, hanem kommunikáció is. Úgy gondoljuk, a világ a lehető legrosszabb irányba megy, és ha senki sem kezd el csinálni valamit, nem lesz hely, ahol felnevelhetjük gyermekeinket. Megpróbáljuk felrázni az emberek ábrándozó elméjét, hogy gondolkodjanak el azon, mit is tesznek. Az emberiség meg van győződve róla, hogy a világ az övé, elfelejtve, hogy mi csak egy nagyobb játék részesei vagyunk, és minden tettünk visszahat az egész bolygóra. A célunk az, még ha hatalmasnak is hangzik, hogy zenénk segítségével az embereket emlékeztessük, hogyan is kellene mindennek lennie, és hogy kivegyük részünket a bolygó megsegítéséből.

Készülőben van egy klipetek, erről mit lehet tudni és mikor debütál?

A klip szeptember vége/október eleje felé fog megjelenni, és nem oszthatunk meg semmiféle részletet arról, hogy is mennek a dolgok. 🙂 Talán csak annyit mondhatunk el, hogy a Kronos’ Heritage dalra forgatjuk.

Az új EP-hez készültek új promófotók is. Miért emellett az „apokaliptikus” imázs mellett döntöttetek? Honnan jött ennek az ötlete? (Én egy kevés Turisasos hatást érzek.)

Azért választottuk ezt az imázst és felszerelést, hogy üzenetünket hangsúlyozzuk, talán egyfajta poszt-apokaliptikus folk metalnak nevezhetnénk magunkat, ezt támogatjuk ezzel az imázzsal és a dalszövegekkel. Folk metalt játszunk, de modern hangzással és aktuális szövegvilággal. A Turisas nem hatott ránk, mivel ezt a döntést a Shadows felvételeinek végén hoztuk – a Turisas csak gyorsabban tette meg ezt. 🙂 Nem voltak közös csatornáink velük, tehát nekünk kicsit később volt lehetőségünk megmutatni ezt a közönségnek. 🙂

Jó pár hazai koncertetek mellett felléptetek már a szlovén Metal Manián és ősszel részt vesztek a cseh szervezésű Samhainfest állomásain is. Minek köszönhető ez a siker? Várható-e magyarországi koncert a közeljövőben?

Meg kell köszönnünk a Cruadalach-nak a lehetőséget, hogy játszhatunk a Samhainfesten, felfigyeltek ránk és felajánlották ezt a nagyszerű lehetőséget! Tervezünk pár koncertet Magyarországon is, de egyelőre semmi sincs lefixálva!

Egyelőre független banda vagytok, van lemezszerződés a láthatáron? Mik a jövőbeli terveitek? Az első nagylemez mikorra várható?

Van pár kapcsolatunk, de várunk egy valódi ajánlatra, ami megfelelően tudja támogatni munkánkat. A mi részünkről mi folytatni fogjuk a munkát, amilyen keményen csak bírjuk! Dolgozunk dalokon a nagylemezhez, de még nincs időpontunk a felvételekhez. Talán 2012 első negyedében fogjuk megcsinálni.

Mostanában egyre több kitűnő itáliai népies metal bandával találkozok (Furor Gallico, Lou Quinse, Oak Roots, Draugr, stb.). Bár a Furor Gallicotól is megkérdeztem, mondanátok ti is pár szót az olasz színtérről? Mi a véleményetek róla és milyen a kapcsolatotok a többi helyi zenekarral?

Olaszországnak jelenleg nagyon sok kitűnő metal csapata van, nem csak folk, de a támogatás és tetterő hiánya miatt nehéz igazi „színtérről” beszélni. A folk metal színtér az egyik leginkább működő, köszönhetően a FolkStone kemény munkájának a csodálatos „Fosch-Fesztiváljukkal”. Nagyon jóban vagyunk minden népi metal bandával, mert a testvériség érzése nagyon erős és mind megpróbáljuk segíteni a másikat. Nem lennénk itt oly sok itáliai zenekar segítsége nélkül, mint a FolkStone, az Elvenking, a Furor Gallico, a Theatres des Vampires, a Draugr, a Diabula Rasa, és a The Chain.

Az itáliai színtér után: nemzetközi kapcsolataitok vannak? Milyen külföldi csapatokkal vagytok jóban?

Megpróbálunk minél több nemzetközi kapcsolatot elérni, mert úgy hisszük, az emberek Európa minden táján értékelnék a zenénket. Nagyszerű barátságban vagyunk a cseh Cruadalach-kal, a német Nothgarddal, a horvát Ogrevvel és így tovább! A legnagyszerűbb a folk metal színtérben az, hogy mi mindannyian segítjük egymást, meghaladva a tipikus zeneipari limiteket és megengedve nagyszerű saját szervezésű projekteket.

Végül mi az, amit kihagytam, de el szeretnétek mondani?

Nagyszerűen lefedtél minden témakört, amit el szerettünk volna magyarázni a hallgatóságnak. Csak köszönetet szeretnénk mondani minden rajongónknak, mert az ő támogatásuk és lelkesedésük nélkül nem tartanánk ott, ahol vagyunk!

Köszönöm a válaszokat! További sok sikert! Bezárásul mit üzentek a magyar olvasóknak?

Folytassátok a támogatást és kövessetek minket és reméljük, lesz lehetőségünk Magyarországon játszani, mivel élőben tudjuk megmutatni minden energiánkat!

Köszönjük neked ezt a nagyszerű interjút és…

FÉLJETEK A KRAMPUSTÓL!

ENGLISH VERSION:

Greetings from Hungary! Please introduce the band in a few sentences (its history, the cause of the choosing of this name, its genre and your musical influences, the line-up)!

Hello! We formed in 2010, we took the name from a tradition of the Alps, the Krampus is a winter demon that the 5th of December roams the villages to unleash the anger of winter and grant this way a softer season. Our genre is a mix between Folk Metal, Melodic Death and bit of Metalcore, our musical influences are various and it’s hard to define a single inspiration.  This is our line-up:

Filippo – Lead Vocals
Marika – Violin & Female Vocals
Alessandro – Guitar & Backing Growl
Tommaso – Keyboards
Leonardo – Lead Guitar
Davide – Bass
Carlo – Drums
Matteo – Bagpipes, Whistles, Flutes, Irish bouzouki & Chorus

You’ve released two EPs up to now. What reactions did you got to them? What’s your own opinion about your released materials?

The response from the audience were very positive, we are satisfied of our first EP “Shadows of Our Time” it was the first real attempt of a proper recording and it helped to increase our fanbase. With the newly released “Kronos’ Heritage” we characterized more our style and even if the album is new we already had a great response!

Your lyrics are about the problems of the modern world and your music also combines the modern and ancient world. Why did you choose this line? What’s your aim with this?

We chose this subject for the lyrics because we think that music it’s a great way to communicate to the masses and we wanted to use this chance to tell something to people. Unfortunately too many bands forgot that music it’s not only entertainment but it’s also communication .We think that the world is going in the worst possible direction and if nobody starts to do something we won’t have a place where to raise our children. We try to shake the drowsy minds of people to make them think about what they’re doing. Humanity is convinced that the world is theirs forgetting that we are just a part of a bigger game and each of our actions have reverberations on the whole planet. Our goal, even if it might sound big, is to help people with our music to remember how everything should be and to do our part in aiding the planet.

Your music video is under construction, what should we know about it and when is it going to be released?

The video is going to be released for the end of September / early October, we can’t share any details on what it’s going to 🙂 We might just tell you that is going to be shoot on Kronos’ Heritage song.

New promo pictures were shot for the new EP, too. Why did you choose this „apocalyptic” image? Where did this idea come from? (I feel a bit influence from Turisas.)

We chose this image and outfits to support our message, we might call ourselves some kind of Post-Apocalyptic folk metal, we support this with the image and with the lyrics, we still play folk metal but with a modern sound and a present lyrics theme. Turisas didn’t influence us because we had this decision at the end of Shadows’ recordings; Turisas just did it faster 🙂 We didn’t have the same channels they did so we had the chance to show it to the public a bit later 🙂

Beside many Italian gigs, you played at the Slovenian Metal Mania and in the autumn, you’re going to attend on the concerts of the Czech organized Samhainfest Tour. What’s the cause of these successes? Will be Hungarian concert in the near future?

We must thank Cruadalach for the opportunity to play in Samhainfest, they noted us and they offered us this great opportunity! We are planning a few gigs in Hungary as well but nothing is confirmed yet!

You’re an independent band now, is there a deal in the horizon? What are your future plans? When can we get the first full-length album?

We had a few contacts but we are waiting a proper offer to properly support our work. On our side we’ll keep working as hard as we did! We are working on the songs for the full-length but we don’t have a date planned for the recordings yet. Probably we’ll do it in the Q1 of 2012.

Recently I hear about more and more fantastic Italian folkish metal bands (Furor Gallico, Lou Quinse, Oak Roots, Draugr, etc.). Although I answered it from Furor Gallico, can you say some words about the Italian scene? What’s your opinion about it and what kind of relations do you have with the other local bands?

Italy actually got a great number of awesome metal bands, not only folk but the lack of support and courage of the venues it’s hard to talk about a proper “scene”. The folk metal scene it’s the most working one thanks to the hard work of “Folkstone” with their awesome “Fosch-fest” festival. We are in great relations with all the folk metal bands because the feeling of brotherhood is very strong and we all try to help each other, we won’t be here without the help of so many Italian bands like Folkstone, Elvenking, Furor Gallico, Theatres des Vampires, Draugr, Diabula Rasa, The Chain.

After the Italian scene: do you have international connections? What foreign bands are you in good relation with?

We are trying to reach more international contexts because we think that people around Europe might appreciate our music. We have a great friendship with Cruadalach from Czech Republic, Nothgard from Germany, Ogrev from Croatia and so on! The great thing about the folk metal scene it’s that we all help each other, surpassing the typical music business limits, and allowing to self-organize great projects.

Finally what are those things, I missed, but you want to say?

You covered greatly all the subjects we wanted to explain to the audience. We would just like to thank our fans all over because without their support and enthusiasm we won’t be where we are!

Thank you for the answers! Good luck in the future! To close the interview, what would you like to say to the Hungarian readers?

Keep supporting and following us and we hope we’ll have the chance to play in Hungary because it’s with the live gigs that we show all our energy!

Thank you very much for this great interview and…

FEAR THE KRAMPUS!

WEB: http://www.krampusfolk.com/

Kapcsolódó cikkek

December 19-én egy színpadon kaszabol a Kill With Hate, Krampüs, Omega Diatribe, Drow, Gore Thrower, The Wedding At The Slaughterhouse

KMZ

A Hammer Concerts bemutatja: Grave, Malevolent Creation, Krampüs koncert szombaton!

KMZ

Krampüs hírek

KMZ

Hot News: Krampus – Drummer hit by lightning (he’s ok!) – new drummer to be announced soon!

KMZ

Krampüs Interjú

Golysz

Hot News: Krampus – Album out now! Lyric video available! Song download for free!

KMZ

KRAMPÜS – Mental Holocaust

Golysz

Hot News: Krampus – Bonus Song Preview & Singer Comments On Artwork!

KMZ

Hot News: Krampus – New song “Unspoken” available!

KMZ

Hot News: Krampus – Official video clip for „Kronos´ Heritage“ available!

KMZ

KRAMPUS – Survival Of The Fittest

ST. Toma

Hot News: Krampus – First album trailer available! Launch of new homepage!

KMZ

Hot News: Krampus – Release brand new song from their upcoming album!

KMZ

Télapó After – Koncertbeszámoló

Dr. Feelgood

KRAMPUS – Kronos’ Heritage EP

ST. Toma

KRAMPUS – Shadows Of Our Time EP

ST. Toma

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár