Interjúk

Lääz Rockit Interjú

(scroll down for English Version)

Igazán örülök, hogy készíthetek veletek interjút. Egy igazi visszatérésről beszélhetünk, hiszen ez az első album újjáalakulásotok óta. Mióta készülnek a dalok, és mit is kell tudnunk a “Left For Dead”-ről?

Valójában a dalok vadiújak. Aaron és én írtuk 2007 szeptemberétől végig a lemezfelvételek alatt, amit idén februárban fejeztünk be. Aaron szerkesztette meg a zene nagy részét, mielőtt én elkezdtem rendezgetni a dalokat és megírni a szövegeket, de elég hamar összejött. A karrierünk korábbi szakaszában egyszerre írtuk a számokat és próbáltuk, de mivel én Los Angelesben, ő pedig a Bay Area-ban lakik, lehetetlen így kivitelezni ezt. Így most a lemezeket és az ötleteket telefonon, számítógépen és e-mailben cserélgetjük. Szerintem ez sokkal spontánabbá tette ezt az albumot, és egy csomó energia származott ebből. Nagyon büszkék vagyunk az eredményre, a “Left For Dead”-re.

Miért a Massacre Records-ot választottátok? Mennyire érzed fontosnak a tökéletes kiadó megválasztását?

Azért választottuk a Massacre-t, mert ez illett hozzánk a legjobban. Nagy tiszteletet tanúsítottak irányunkban, és biztosítottak minket arról, hogy elkötelezettek azért, hogy jó legyen a promóciónk és hogy a rajongóink számára elérhetőek legyenek a lemez. Nagyszerű munkát végeztek. Nagyon távol voltam annak idején a zenei üzlettől és nem tudtam, mire számíthattam. Régebben átvágtak minket a lemezkiadók, de ezek a fiúk hisznek bennünk, ezért nagyon boldogok vagyunk.

Miben érzed másabbnak a mostani zenéteket a ’80-as évek albumához képest?

Ez a legjobb. Tényleg, az elejétől a végéig ezt hiszem. Eddig zeneileg és szövegileg is ezek a legerősebb számaink és ez természetesen illik ahhoz, ahol abbahagytuk évekkel ezelőtt. Nagyon tisztelem azt, amit véghezvittünk annak előtte, és mindig lenyűgöz, hogy az emberek még mindig hallgatják a régi albumainkat, de azt hiszem, ez az az album, amit mindig is szerettünk volna. Reméljük, a rajongóink is ugyanezt fogják érezni.

Mi is volt az a tényező, ami az újjáalakulásotokhoz vezetett, és mikor gondoltátok úgy, hogy egy új albumot kellene készíteni?

Az EGYETLEN ok, ami miatt újra összeálltunk 2005-ben nemes egyszerűséggel arra volt lehetőség, hogy megköszönhessük a rajongóinknak az éveken át tartó támogatást. Egy kevésbé kívánatos módon kerültünk távol a zenétől, ami rengeteg bandával megtörténik, de velünk az történt másképp, hogy a bandán kívül is testvérek maradtunk. Ott voltunk, amikor a másiknak esküvője volt, gyereke született, nyaralni ment, jóban és rosszban, akármi is történhetett. Az volt az oka, hogy ezt meg tudtuk csinálni, hogy a zenén kívül is csapattársak voltunk. Akkoriban 2005-ben egyikünk sem gondolta, hogy valaha egy új albumot fogunk csinálni. Senkinek nem fordult ez meg a fejében. De az újraegyesülési koncerteken kapott visszajelzések után úgy éreztük, nem tettünk meg mindent zeneileg, és nem akartuk a szokásos koncertszámokat újra és újra játszani. Erőt akartunk venni magunkon és elhatároztuk, hogy megcsináljuk. Tavaly, a “Keep It True” fesztivál után pedig elkezdtük összeállítani.

Elég fontos szerepet töltöttetek be a metal színtéren a ’80-as években. Mennyivel volt másabb az akkori időszak, mint most? Milyen volt akkor a metal élet, és milyen most?

Nem tudom, van-e nagy különbség a színtérben, bár tévedhetek is, de a felvételi értékek mindenképeen erősödtek. Technológiailag valóban fényéveket fejlődött azóta, mióta én utoljára stúdióban voltam. De még mindig úgy gondolom, hogy a metal még mindig arról szólt, mint eddig mindig: nagy energia, hangos, bele az arcba zene, és minden olyan őrült elem, ami ezzel jár: szex, bulizás, sosem halunk meg hozzáállás. A metalnak még mindig megvan a “nem hagyhatsz figyelmen kívül” feelingje, ami mindig is megvolt.

Már egy ideje megjelent az album, milyen visszajelzéseket kaptatok? Hogyan fogadták a rajongók az új Lääz Rockit “irányvonalat”?

Az album fogadtatása tényleg jó volt, tényleg majdnem mindenki elismerte. Nem tudom, mit várhatunk a sajtótól, mert sokáig voltunk távol, és biztos vagyok benne, hogy sokan kételkedtek bennünk, de úgy tűnik, mindannyiukat sikerült meglepnünk. A hallgatóság TÉNYLEG szereti az új anyagot, habár még mindig szokniuk kell, de a zene energiája tagadhatatlan. Jó látni, hogy a “Left For Dead” anyag közel áll keménységben a régebbi lemezekhez.

Sokat fogtok koncertezni, és idővel egy újabb lemezre is számíthatunk? Milyen céljaitok vannak jelenleg?

Tényleg igyekszünk olyan sokat játszani, amennyire csak lehetséges, különösen a világnak azon a részein, ahol még nem jártunk eddig. Az új év sok koncertet ígér számunkra, tehát legyetek egy kicsit türelemmel, és hamarosan eljutunk a világnak arra a részére is, ahol ti laktok. Ugyanúgy, mint az eddigi lemezek esetén arra törekszünk, hogy a “Left For Dead” először jusson el a tömegekhez, utána majd lehet szó másról is. Úgy gondoljuk, ebben az anyagban rengeteg élet lakozik.

Mit szoktatok csinálni a zenélésen kívül? Ha jól gondolom, szeretitek az akció filmeket.

Igen, szeretek filmet nézni, de jobban szeretek szerepelni bennük. Már pár éve a televízióban és filmekben dolgozom, és nagyon élvezem az alkotási folyamatot. Ez a szenvedélyem egy nagy kiterjesztése a művészet különböző területeire.

Eszedbe jut most valami klassz történet a régi időkből?

Nem fogom sosem elfelejteni, amikor egy taxi tetején utaztam Bécsben az autópályán, kilométereken keresztül. Egy olyan koncert után volt, amit az Evildeaddel adtunk 1992-ben. Ha valaha összefuttok Juannal az Agent Steelből, kérdezzétek meg erről. Egy kicsit be voltam rúgva… oké… nagyon be voltam rúgva és ez volt a leghülyébb dolog, amit valaha tettem, és rengeteg hülyeséget műveltem. A sofőr sosem fogja megtudni, hogy ott voltam… húúú… nagyon készen voltam akkor…

További szép napot kívánok, és még egyszer köszönöm az interjút!

Köszi szépen, srácok!

——————————

ENGLISH VERSION:

I’m so glad that I have the opportunity of making an interview with you. We can say, that it’s a real come-back, this is your first full-length that you have recorded since your reunion. For how long have you written these songs, and what should we know about “Left For Dead”?

Actually, all these songs are brand new. Aaron and I wrote them from September of 2007 right through the recording of the disc, which we finished tracking in early February of this year. Aaron had compiled most of the music before I began to arrange the songs and write the lyrics, but it came together pretty quickly. Earlier in our career, we would write and rehearse at the same time, but because I live in Los Angeles and Aaron is in the Bay Area, it was impossible to do it that way. So would exchange discs and ideas by phone, computer, and mail. I think that made this album a lot more spontaneus in nature, and a lot of energy came from that. We are very proud of the result of “Left For Dead”.

Why did you choose Massacre Records? How important is to choose the best label?

We choose Massacre because they were the best fit for us. They showed us a lot of respect, and they assured us of the proper commitment it takes to make sure that we would be promoted well, and that the disc would be available to our fans. They have been superb in the work they have done. I had been away from the music business for so long, I didn’t know what to expect. We had been shafted by record companies before, but these guys believe in us, so we are very happy.

What do you think, what is the difference between this album and the previous ones?

This one is the best!! Really, from start to finish, I believe that. These are our strongest songs to date, musically and lyrically, and is a natural fit to where we left off all those years ago. I have a deep respect for what we accomplished before, and am always blown away that people still listen to our older albums, but I think this is an album we always wanted to make. Our hope is that the fans will feel that, too.

What was the main factor in re-establishing the band and when did you come up with the idea of a new album?

The ONLY reason we had reunited in the first place in 2005 was the opportunity to thank the fans for the years of support, plain and simple. We had walked away from music in a less than desirable fashion, which happens to a lot of bands, but the difference with us was that we stayed brothers outside of the band for all the years we were away from the music scene. We were there for each other for weddings, births of children, holidays, good and bad times, everything life throws at you. That is why we were able to do it, because we are teammates outside of music, too. At that time in 2005, none of us thought we would be doing another album, it never entered our minds. But after the response we got from the reunion shows, we felt we weren’t done musically, and didn’t want to do the occasional show playing the same stuff over and over. We wanted to stretch ourselves, so we decided to go for it. Last year, after the “Keep It True” festival, we began to put it all together.

Your band was a significant part of the 80s’ metal scene. What’s the difference between that sphere and metal-life and nowadays?

I don’t know if there is a huge difference in the scene, though I could be wrong, but the recording values have certainly gotten stronger. Technology really progressed lightyears from the last time I was in the studio, obviously! But I still think metal is about all the things it always was – high energy, loud, in your face music, and all the crazy elements that go with it – sex, partying, we’re never gonna die attitude. Metal still has the “you can’t ignore me!” feel it always has.

The album has just released. What kind of reviews did you get? What was the response of the audience to this new Lääz Rockit-style?

The album has been received really well, just about everyone has given us a thumbs up on it! We didn’t know what to expect from the press because we were away so long, and I’m sure many doubted us, but we seemed to have surprised all of them. The audiences REALLY like the new stuff, though they’re still getting used to it, but the enegy of the music is pretty undeniable. It is great to see the pit going at it for the “Left For Dead ” stuff as hard as the older material.

Will you perform live alot? Can we expect an other full-length in the future? And what are your plans in general?

We really want to play as much as possible, especially in the parts of the world we haven’t been to yet. The new year has a lot of shows in the works for us, so be a little patient and we will get to your part of the world soon!! As far as other albums, we’re concentrating on getting “Left For Dead” getting
to the masses first, then maybe we can discuss something else! We think this one has a lot of life in it.

How do you spend your spare-times? You like wathcing action movies, don’t you?

Yes, I like watching movies, but I like being in them more! I’ve been working in television and movies for a few years now, and I love the creative process. It is a great extention of my passion for all things in the arts.

Can you recall a cool story from the past?

I’ll never forget the time I rode on the roof of a taxi in Vienna – for a couple miles ON THE AUTOBAHN!!! It was after a show we did with Evildead in 1992. If you ever run into Juan from Agent Steel, ask him about it. I was a little drunk, o.k. maybe A LOT drunk, and it was the craziest thing I’ve done, and I’ve done a lot crazy shit! The driver never knew I was up there…wow, I was out of control back then…

I wish you the best, and thanks again for the interview!

Thank you guys!

WEB: http://www.laazrockit.com/

Kapcsolódó cikkek

LÄÄZ ROCKIT – Left For Dead

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek