Lastwatch Interjú

(scroll down for English Version)

Mi, és úgy ámblokk az online média felületek sokszor beszélünk olyan bandákról, akik a mindennapok romlottságáról, belső feszültségekről, elvont, sötét érzelmekről vagy épp ateizmusról énekelnek, de szinte elenyésző az ellentét, mikor a reményről és pozitivitásról van szó. Úgy gondolom, a korrektség és pártatlan objektivitás kedvéért egyszer-egyszer a másik oldalnak is teret kell adni – mondom ezt úgy, hogy jómagam is számtalan interjút készítettem már olyan bandákkal, mint az Enthroned vagy a Behemoth, de mint bizonyára tudjátok, a black metal mellett, az elbűvölő női énekes csapatokba is reménytelenül szerelmes vagyok. Szeretném azt hinni, hogy a vallási beállítottság nem lehet ok a minőségi zene megtagadására, és hogy a floridai Lastwatch bemutatkozó anyagának igenis helye van mindnyájunk lemezgyűjteményében. Következzen most a “mosoly-interjú” Ashley Miller-rel, ami egyúttal felhívásként is funkcionálhat a nyitott hozzállás attitűdjére. Mertek nevetni, headbangerek?

Hello Ashley! Hogy vagy?

Nagyszerűen érzem magam! És te?

Jól, köszi! Mit zavartam meg az interjúval? 🙂

Nem zavarsz semmit, ma csak pihengetek és intézek pár dolgot a zenekar háza táján. 🙂

Őszintén szólva, nem tudom, hogy ez kint is így van e, de nálunk épp ma van nőnap, úgyhogy mindenek előtt, boldogat neked!

Ó, klassz, köszi! Nem hiszem, hogy nálunk, Amerikában létezik ilyesmi, de igazán csinálhatnánk egyet! 😉

Mindenképp! Kezdhetjük a kérdéseket? Szólj nyugodtan, ha menned kell vagy eleged van, jó?

Oké, jól hangzik! ^_^

Szuper, kezdjük a szárazabbakkal, mint például, hogy hogyan kerültetek össze és döntöttetek úgy, hogy zenélni kezdtek?

Számos imát követően, a férjemmel elhatároztuk, hogy megalapítjuk a Lastwatch-t. Matt (Matt Hanna – gitáros – a szerk.) azt követően csatlakozott hozzánk, hogy rátalálunk a neten. Ő korábban egy Stone High nevű keresztény rock bandában zenélt. Végül a nővérem és az ő párja érkezett, de nemrégiben távoztak, amiért más feladathoz hívta őket az élet, úgyhogy most Stephanie a basszerünk, akivel az első turnénk alatt találkoztunk, illetve új, női dobosunk is van Krislyn személyében. Vele akkor találkoztunk, mikor nemzetközi meghallgatást hirdettünk a megüresedett dobos posztra.

Úgyfest, elég gyorsan történtek a dolgok. Máris megjelent a debüt, koncerteztek stb. Milyen érzés ez olyasvalakinek, aki korábban sohasem tapasztalt ehhez hasonló felhajtást?

Csakugyan nagyon hirtelen jött minden, még csak durván másfél éve, hogy együtt vagyunk. Az igazat megvallva, a folyamat minden percét élvezem, a turnézástól kezdve a felvételeken át az ismerkedésig, mindent! Imádom a pezsgést, de szeretném ha mindenki tudná, hogy a Lastwatch-ban mindenki Krisztusban hisz, és ezt a bandát elsősorban Isten tiszteletének ajánljuk. Egyszerűen szeretnénk megosztani az emberekkel mindazt, amit Isten tett értünk, és amit tehet, illetve tenni fog bárki más életéért is. A zenét választottuk ennek kifejező eszközeként.

Miért épp a zene lett a csatorna?

Mindannyian zenei háttérrel nőttünk fel, én nagyon korán elkezdtem énekelni és előadni, szóval mindigis nagy szenvedélyem volt a zene. Úgy vélem, kapsz egyfajta alkotói szabadságot, mikor megénekelsz egy üzenetet ahelyett, hogy szimplán csak elmondanád. A zene érzelmileg jobban képes hatni rád.

Az biztos! A dalírás menete általában hogyan zajlik nálatok?

Jon (Jon Miller – gitár/háttér vokál – a szerk.) és Matt először mindig megírják az alap riffeket, vagy külön a refrénre tervezettet, majd Jon nekilát kidolgozni a gitársávokat és ezzel egy időben elkezdi megírni a szövegeket is. Ő az elsőszámú dalszerzőnk. Néha besegítek neki a tartalommal, attól függően, hogy az adott dal tartalma mennyire személyes a számomra. Ezek után jön a basszus és a dobok, végül az utómunkálatok alatt hozzáadunk még pár részletet. Minden új szerzemény megírásánál ezt a szisztémát követjük. Egyébként Stephanie is dalszerző, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy a következő anyagon ő is a segítségünkre lesz!

Mi van akkor, ha nem értetek egyet valamiben, mert teszem azt, más-más elképzeléseitek vannak egy dallam megalkotásáról?

Ó, előfordul, de tiszteljük egymást annyira, hogy mindenki ötleteit meghallgatjuk. Aztán a többség dönt! 🙂

Virul a demokrácia? 🙂

Haha, többnyire!

A vallásnak szemmel láthatóan komoly szerepe van a zenétekben. Hogyan befolyásolta ez az album tartalmát? Pontosan milyen fényt kell égve hagynunk?

Igen, a vallásnak nagyon komoly befolyása van! Tudod, mikor valami hihetetlenül klassz dolog örökre megváltoztatja az életed, akkor nehéz azt nem megosztani másokkal. Jézus mindannyiunk életét szebbé varázsolta. Más-más problémákkal küszködtünk, de mind ugyanolyan reménytelennek éreztük magunkat. Isten segítségével minden nap él bennem a remény. Szeretném, ha az emberek ugyanezt a reményt éreznék, mint mi, Jézus által. Alapjáraton ez befolyásolta minden dal tartalmát, egytől-egyig tele vannak ezzel reménnyel, amit említettem. Önmagában a címadó Leave A Light On egy felhívás a Krisztusban való hitre, illetve arra, hogy mutassuk meg a fényt, kvázi a reményt, mindazoknak, akik korábban elvesztették azt.

A mai zeneipar szemszögéből nézve, hívőnek lenni inkább előny vagy hátrány?

Szerintem minden azon múlik, hogy hogyan adott magad elő. A legtöbb embert még ha nem is feltétlenül érdekli a tartalom, de legalább tiszteletben tartja azt, ami szerintem egy igazán nagyszerű dolog. 🙂

Persze, az őszinteség és hitelesség a legfontosabb!

Így van! 🙂

Amennyire láttam, a legtöbb esetben simán csak rock bandaként emlegetnek benneteket. A vallásnak van valami köze ahhoz, hogy a metal helyett inkább a rock színtér lett a célközönség? Csakmert a zene önmagában kellően súlyos.

Haha, szerintem a női ének lehet ennek az oka. Sokszor mondták már, hogy a hangom ellensúlyozza a zene keménységét.

De hát annyi női énekes csapat van a színtéren! Ami azt illeti, menthetetlenül szerelmes is vagyok a kemény zenék ezen fajtájába…

Jó ezt hallani! Talán az is közrejátszhat még, hogy nincs hörgés a zenénkben, ami szintén inkább a rock piac felé sodor bennünket.

Végülis, szerencsére nincs akkora szakadék a két műfaj közt, úgyhogy szerintem a metalos közönséghez is aránylag könnyen eljuthat a híretek.

Határozottan imádnánk! Én személy szerint rock és metal rajongó vagyok egyben. 🙂

Ha már említetted a hörgést, Amerikában az emberek a szó szoros értelmében bálványozzák a különféle core bandákat. Ehhez a rajongáshoz viszonyítva, könnyebb vagy gyorsabb úgy nagyobb sikereket elérnetek, hogy kicsit softosabb zenében utaztok?

A hardcore színtér valóban elég nagy itt Amerikában, de kizárólag underground berkeken belül. Csak az lehet mainstream, amiben egyáltalán nincs hörgés, vagy legalábbis nagyon minimális. Vicces, mert mikor a Leave A Light On-t írtuk, egyáltalán nem vettük figyelemben ezeket a feltételeket.

Talán pont ezért lett ilyen király anyag! 🙂

Oh, köszi! Rengeteget jelent ez nekünk! 🙂

Ismersz/szeretsz egyébként olyan keresztény bandákat, mint mondjuk az Impending Doom vagy az As I Lay Dying?

Bizony, nagy rajongói vagyunk az August Burns Red-nek és az A Plea For Purging-nek, csakhogy egy párat említsek. 🙂 Mindkettőjük gitárjátékát imádom!

Klassz! A Lastwatch-hoz visszatérve, olvastam róla, hogy tervben van egy klipforgatás a címadóra, ugye? Vannak már konkrét elképzelések?

Mivel még folyamatban van az új dobosunk “beavatása”, egyelőre várunk a forgatással, de amint stabilizálódtak a dolgok, megkezdjük a felvételeket amilyen hamar csak lehet! 🙂

Lesz története vagy titeket láthatunk majd előadás közben?

Biztosan lesz története, így sokkal izgalmasabb és érdekesebb lesz!  

Titkon reméltem, hogy ezt fogod mondani! 🙂 Szeretnék egy kicsit kíváncsiskodni a kedvenc dalom felől…

Hajrá!

A Somehow-ról van szó – olyan tiszta, őszinte, gyönyörű és érzelemdús! Mesélsz egy picit ennek a hátteréről?

Persze! Számomra ez a legintimebb dal az albumon. Arról az időről mesél, mikor Isten megmentett egy rendkívül ijesztő szituációtól, és attól a perctől kezdve mindig képes voltam belé fektetni a hitemet. Érzelgős darab… 🙂

Igen, tökéletes befejezése a lemeznek! A helyi médiákban van valamilyen lehetőségetek szereplésre? Ilyesmire gondolok, hogy TV, rádió stb.

Igen, jelenleg több internetes rádióban is hallhatóak vagyunk, többek közt a christianrock.net-en is, de frekvencián sugárzott adókon is jelen vagyunk. Az egyik közeljövőbeli célunk elérni, hogy a The Countdown pár határon túli és nemzetközileg sugárzott csatornán is elérhető legyen.

De jó ezt hallani!

Köszi!

Ritkán fordul elő ilyesmi keményzenei berkeken belül!

Remélem, tudunk majd változtatni ezen! 🙂

Kezdetnek ígéretes! A hangod egyszerűen varázslatos! Jártál valaha énektanárhoz, vagy istenadta tehetségről van szó?

Ó, köszönöm! Egész gyerekkoromban klasszikusan képeztek operára és színházi musicalekre. Hogy a hangom keményebbé, rockosabbá váljon, gondosan tanulnom kellett más előadóktól, továbbá a felvételek alatt a producerem is rendesen megedzett. 🙂

Ha meg kéne nevezned az 5 kedvenc női és férfi énekesed, kik volnának azok? Tudom, nem olyan könnyű… 🙂

Igazából elég gyakran gondolkodom ilyesmin! 🙂 Demi Lovato, Zach a Sent By Ravens-ből, Lincoln Brewster, Eye Empire és a Nine Lashes-es Jeremy!

De műveletlennek érzem magam, hogy egyiküket sem ismerem…

Haha, nem baj, felfedezésre váró új bandák és énekesek! 🙂

Mindenképp meglesem majd őket! Mi a helyzet a leányzókkal?

Ó, vegyesen írtam, Demi Lovato lány. Egyébként Amy Lee szintén nagyszerű énekesnő!

Jaj, bocsánat! Látod? Egy tudatlan kritikus! 🙂

Dehogy! Irónikus módon, épp Demi Lovato volt az egyetlen olyan női énekes, akitől rengeteget tanultam. 🙂

Haha, tutira bővítenem kell a tudományom! 🙂 Koncertek terén mik az aktuális terveitek? Remények Európának?

Áprilisban jön a The Rise Above turné a The Protest-tel és a Pure Star Movement-tel, májusban pedig a The Be The Voice körút a Blank Pages és Angelo Gonzales társaságában, mindkettő Amerikában, de annyira szeretnénk Európában is játszani! Valamikor tervezzük megvalósítani, és remélem, ez a valamikor nagyon hamar lesz! 🙂

Alig várom! Imádjuk a csajos bandákat, úgyhogy ti is biztosan szeretnétek bennünket!

Már most szuper izgatott vagyok, feltétlenül muszáj lesz felétek is játszanunk, amint csak lehet!

Jön a kedvenc kérdésem: ha nem lenne semmilyen limit, szabadon választhatnátok díszletet vagy bármi hasonlót, akár a realitás határain túlmenően is, hogy nézne ki egy Lastwatch show a színpadon? Fantáziálj bátran! 🙂

Haha, zenekarként sokat beszélünk erről, és ami azt illeti, jelenleg is dolgozunk rajta, hogy összeszedjük az ehhez szükséges kellékeket! Hamarosan beszerzünk majd pár lézert, füstgépet és igen drága mozgatható világítást, hogy feldobjuk az előadásokat. Szintén lesz majd egy fény a tenyeremből, hogy mikor majd kinyújtom, épp úgy világítson a közönség felé, mint ahogyan az album hátlapján is látható. Tényleg nagyon szeretnénk kidolgozni, és eljátszani kicsit ezzel a futurisztikus témával! Egy nap lesznek majd hatalmas, kéken vibráló táblák is a háttérben, illetve már jelenleg is dolgozunk sötétben foszforeszkáló húrokon és egyéb belső fényeken a hangszereken belül, ja és szeretnénk még egy olyan dobszettet is, ami a dalaink különböző ütemeire váltogatja majd a színét. 🙂

Na jó, most már tényleg meg kell néznem titeket élőben…! 🙂

Meg ám!!!

És mit szólnátok egy performhoz mondjuk a mennyben vagy egy templomban? 🙂 

Igazából jelenleg is játszunk templomokban, bárokban és színházakban egyaránt! Igyekszünk mindenhol ugyanolyan jól helytállni.

Melyik volt az eddigi legemlékezetesebb fellépésetek?

Két hely! Az egyik egy Bikerchurch-ben (meg ne kérdezzétek, mi ez – a szerk.), mert tele volt a hely és mindenkinek nagyon bejött a stílusunk, a másik pedig egy The Rock nevű placcon, mert nagyon tetszett a helyszín és sikerült rossz állam nevét mondanom a színpadon. Hopsz! 🙂

Haha, megesik! 🙂

Meg… 😉

Oké, így a vége felé közeledve, mesélsz nekünk egy picit a mindennapi énedről?

Szerencsére a legtöbb területen nagyon hasonló az érdeklődési körünk a többiekkel. Imádunk retró-videójáték boltokba, antikváriumokba és mindenféle bolhapiacokra járni, imádunk ritkaságokra vadászni! Ami személy szerint engem illet, szeretek novellákat olvasni és sok időt tölteni a családdal. 🙂

Tök jó! 🙂 Vidám befejezés gyanánt, van valamilyen őrült vagy mókás zenekaros sztoritok? Na nem mintha az iménti koncertes sztori nem lenne eléggé imádnivaló… 🙂

Hú, rengeteg! Matt szinte bárkit és bármit fantasztikusan tud utánozni, de a Star Wars-os Chewbacca a specialitása. Stephanie minden őrültségben benne van, egy csomót nevetünk velük. Általában még bátorítjuk is egymást, hogy megcsináljunk valami muris vagy borzasztóan ciki dolgot, mint például mikor egy Stake and Shake nevű étteremben rávettem Stephanie-t, hogy besétáljon a konyhára kezet mosni és kérdezze meg a hűtőtől, hogy mi a helyzet vele. Szintén szokásunk noszogatni a másikat, hogy nyilvános helyeken kezdjen kínosan táncolni. Lessétek meg a videóblogunkat a YouTube csatornánkon és a Facebook-on, mert általában archiváljuk ezeket! 😉

Te jó ég, ezt minél előbb látnom kell! 😀

Háát igen, elég gyakran szórakoztatjuk magunkat, haha!

Köszi, hogy időt szakítottál rám, gratulálok a debüthöz és őszintén kívánom, hogy érjétek el azt a sikert, amit tényleg megérdemeltek! Utolsó szavak esetleg?

Nagyon köszönünk mindent, öröm volt beszélgetni veled! Ne felejtsetek el követni minket a Facebook-on a facebook.lastwatchrock.com címen, illetve bátran írjatok, keressetek minket, hisz mindig öröm új arcokat látni!

Remélem hamarosan találkozunk valahol és valahogy! (angolul szójáték: valahogy = somehow, mint a dal címe a lemezen – a szerk.)

Haha, látom ám, mit tettél! 😉 Én is nagyon remélem!

Az élő képért nagy köszönet a Jeanette Yoder Photography-nak!

—————————————-

ENGLISH VERSION:

Both we, at Kronos Mortus, and the rest of the online magazines talk a lot about bands, who sing about all the sickness of nowadays’, inner struggles, abstract, dark emotions or even atheism, but there’s so little words about the opposite, about those, whose message is hope and positivity in general. My opinion is that we should be fair and square, and let them speak as well in the name of impartial objectivity – saying this, while I’m the one who’ve made several interviews with bands like Enthroned or Behemoth, but as you may already know about it, beside the black metal bands, I’m also (or even a bigger) die-hard fan of the charming female fronted groups. I’d like to think that religious beliefs’ can’t be a reason of ignoring unique and quality music, and also that the five-piece Lastwatch’s debut album has it’s rightful place among everyone’s collection. I like to call this the „smile-interview”, which is also can be a calling for being open-minded. Here we go with the super-nice frontlady Ashley Miller – dare to laugh, metalheads?

Hi! How are you feeling? What did I interrupt with this interview? 🙂

I’m feeling great! How are you? Nothing interrupted, just relaxing today and doing behind the scenes band work. 🙂

Fine, thanks. 🙂 Honestly, I don’t know if it’s the same out there, but here it’s women’s day, so first of all, have a happy one!

Oh very cool and thank you! I don’t believe we have a women’s day in America, but maybe we should make one! 😉

Definately! Should we begin the questions? Feel free to tell me if you’re had enough or gotta go, OK?

Ok sounds good! ^_^

Allright, let’s start with the more regular ones first, like for instance, how did you guys get together and decide to make music?

My husband and I decided after lots of prayer to start Lastwatch. Matt (Matt Hanna – guitars – the editor) then joined us after we found him online. He was previously in a Christian rock band called Stone High. My sister and her husband joined lastly, but recently have left due to being called into another ministry. So now we have Stephanie on bass guitar, whom we meet while on our first tour and a new touring female drummer named Krislyn. We found Krislyn when sending a national audition notice for the open spot of drummer in Lastwatch.

Looks like that things happened quite fast around you. You’ve already released your debut album, making gigs etc. So, how does it feel for someone, who’ve never experienced this “hype” before?

It really has happened very fast. We have only been a band for about a year and a half now. I have to be honest, I enjoy every second of this process, from touring to recording to meeting new people. The “hype” is fun, but I want everyone to know that everyone in Lastwatch believes in Jesus Christ and we do this band for our God. I just want to share what God has done for all of us in our lives and how he can and will do the same in everyone else’s lives. We chose music to express that!

Why exactly music became the channel?

Everyone in our band has grown up with a musical background. I started singing and performing when I was very young, so music has always been a passion of mine. I believe there is a freedom that you get when singing a message rather than speaking it. Music can be an emotional experience.

It surely is! Usually, what kind of songwriting process do you work with?

Jon (Jon Miller – guitars/backing vox – the editor) and Matt always write guitar riffs for either a chorus or verse first, then Jon will finish the guitar parts mostly for the song and at the same time he will begin to write lyrics. Jon is our primary writer. Sometimes I will help him with lyrics, depending on if the story of the song is a personal one for me or not. Then bass and drums are last. Lastly, we add post production to create layers. We follow that same system every time we write a new song. Although, our new bass player Stephanie is a song writer, so I am sure she will be helping us on the future new record!

What if you come to a point, when you don’t agree with each other, when you have different ideas to create a melody or something?

Oh, that does happen, but we really respect each other and will listen to everyone’s ideas. Then it’s majority rules! 🙂

I see, so democracy rises! 🙂

Haha, most of the time!

Obviously, religion has some serious role in your music. How does it influenced the content of the album? What light should we keeping on exactly?

It does! When something incredibly awesome and good changes your life forever, it’s very hard to not tell others about it. Jesus changed all of our lives from bad to good. We all had different struggles, but we all felt hopeless. With God, I have hope everyday! I want people to have the same hope that we each have through Jesus. Naturally, that influences every story we tell in our songs. Every song is full of this hope that I’m speaking about. Our title “Leave A Light On” is a calling for people to rise up in Jesus, our God, and to show the light, aka hope, to everyone who doesn’t have it.

By the view of nowadays’ music industry, being believers walks with advanteges or rather disadvantages?

Being in the music industry, I’ve found it to be about how you present it. Most people who don’t care, at least respect it in the secular music industry, which I find to be really cool! 🙂

Sure, I guess, the most important thing is being honest and authentic.

Yes! Being real is important. 🙂

As far as I’ve seen before, in most cases, you’ve been labeled simply as a rock band. Is religion has something to do with the fact, that the target audience is more like the rock scene instead of metal? Cause for me, the music itself is heavy enough.

Haha, I think being female fronted is the reason for this. I’ve been told that my vocals balance the heaviness of the music. I suppose that places us into the broad rock category. 🙂

But there are so many female fronted metal bands! Actually, I’m totally love with this kind of heavy music.

Thank you! We also have no screaming in our music, which places us into the rock category rather than metal as well.

Well, fortunately, they aren’t too far from each other, so I think you can reach the metal audience anytime as well.

We would definitely love that! I’m personally a fan of rock and metal! 🙂

Talking about screaming, people in the USA literally worship core music. Compared to this fanatism, is it easier to get farer and achieve bigger success if you’re playing softer?

The hardcore scene here in America is pretty large, but it’s an underground scene. Minimal to no screaming is what is mainstream in America. It’s funny because when we wrote for Leave A Light On, we were not thinking on these terms at all.

Maybe exactly not thinking about this makes that release so awesome! 🙂

Awe thank you! That means a lot to us! 🙂

Do you know/like any Christian core bands, like Impending Doom or As I Lay Dying for example?

Yes! We are fans of August Burns Red and A Plea For Purging just to name a few. 🙂 I love the guitar tones in both bands! 🙂

Nice! Back to Lastwatch, I’ve red something about that you’re going to shoot a videoclip for the title track, right? What are the plans of this at the moment?

Since we are in transition of a new drummer, we are currently waiting to shoot a music video, but as soon as that is settled, we will be filming it soon! 🙂

Will it have a story to tell or you prefer filming the band performing the song?

It will definitely have a story to tell! That will be way more fun and exciting!

I was hoping you to say that! 🙂 I’d like to ask you about a song, about my favorite one to tell the truth…

Cool!

It’s Somehow. So pure, so beauty and full of emotions! Can you talk a little bit about it’s background?

For sure! Somehow is my most personal song on the album. It is describing a time when God saved me from a very scary situation and from that moment on, I have always been able to put my trust in Him. It’s an emotional one… 🙂

Yep, an absolutely perfect closing song! Anyway, do you have opportunities in the local media to share these tunes and spreading the message? I mean, TV, radio and things like.

Yes! We are currently on several internet radio stations, like christianrock.net, and are on several broadcasted radio stations. One of our next goals for the very near future is to promote The Countdown on to broadcasting radio stations across the nation and some other countries.

So good to hear that!

Thanks!

Happens quite rarely among the lines of heavy music.

I’m hoping we can help change that! 😉

It’s definately a promising start! Your voice is really magical, I have to say! I’m curious if you’ve ever been at a singing teacher or all of this just come spontaneously?

Thank you so much! I’ve been classically trained for opera and musical theater for my whole life growing up. To get a more hard, rock sound, I had to carefully study up on many singers and my producer coached me a lot during recording. 🙂

If you’d have to name your favorite 5 male and female singers, who would be the chosen ones? I know it’s not that easy… 🙂

I think of this kind of stuff a lot actually! 🙂 Demi Lovato, Zach from Sent By Ravens, Lincoln Brewster, Eye Empire, and Jeremy from Nine Lashes!

I feel so ignorant for not knowing any of them…

Haha! It’s okay! New people and bands to explore! 🙂

I’ll surely check them out! And what about the female singers?

Oh, I did a mixture, Demi Lovato is a female singer! Amy Lee is pretty awesome too!

Ah, sorry! See? An ignorant reviewer! 🙂

No way! Ironically, Demi Lovato was the only female singer I studied up on. 🙂

Haha, I’ll improve my knowledge for sure! 🙂 About live shows, what are the upcoming plans? Maybe any hope for Europeans?

We have The Rise Above Tour with The Protest and Pure Star Movement in April and The Be The Voice Tour with Blank Pages and Angelo Gonzales in May, but they are in America. We would so love to participate in some European tours! We plan to do it someday and I hope it’s someday soon! 🙂

Can’t wait, we do really love female fronted bands, so you’d really love Hungary! 

Well now I’m super excited and will have to look into coming your way soon!! 

Allright, here comes my fav question of all: if there won’t be any limits and you can choose freely with decoration and stuff, even away from reality, how would a Lastwatch show look like? Just unleash your fantasy! 🙂

Haha! This is something we talk about a lot as a band and actually are currently working on getting the setup for it!! We are soon going to be buying some lasers and fog and some very expensive movable lighting to enhance our live show. I also will have a light to flash from the palm of my hand to extend out into the audience to match our back cover of the album! We really would like to play up on the futuristic theme and have some huge back boards of blue lighting, but that will be one day. We are also working on some glow in the dark strings and internal lights for the instruments. It’s gonna be so sick and awesome!! Also, we one day want a glow drum kit that changes light to the beat of our songs. 🙂

Okay, now I really have to see you live…! 🙂

Yes!!!!

And how about playing in heaven or churches? 🙂

We play in bars, churches, and theaters currently! We try to have the same production everywhere we go!

And what was the most memorable one so far? 

Two places! One a biker ran church, because the place was packed and everyone was into it, and two, a place called The Rock, because the venue was cool and I said the wrong state from onstage. Whoops! :/

Haha, happens! 🙂

Sure does! 😉

Okay, near to the end, can you tell a little bit about your “everyday me”? Beside music, what are your hobbies, how do you spend your free time?

Fortunately, everyone in Lastwatch shares similar hobbies for the most part. We love to go to vintage video game stores, antique stores, and flea markets. We love to hunt for rare things! I personally like to read novels and spend time with family. 🙂

Nice! 🙂 To finish it cheerful, do you have any crazy or funny stories together as a band? Though saying a wrong state name could be completely adorable! 🙂

Wow, we have tons of them! We good around a lot! Matt does amazing impression of just about anyone or anything, especially Chewbacca from Star Wars. Stephanie will do any crazy dare you through her way. We get a lot of laughs from both of them being around. We usually dare each other to do funny, embarrassing stunts, like I dared Stephanie to walk into the kitchen at a restaurant called Steak and Shake and to wash her hands next to the cool and ask him how it was going. We dare each other to dance embarrassingly in public places a lot also. Check out our video blogs on our YouTube channel and on Facebook under Lastwatch because we usually record them. 😉

Mother of God, I really have to watch it asap, haha! 😀

Yea we really entertain ourselves a lot, haha!

Thank you so much for taking time for this! Also congrats for the debut and wishing you to achieve that much success as it really deserves! Maybe last words for the fans?

Thank you so much! It was a pleasure to get to do this interview with you Daniel! To the fans: don’t forget to follow us on Facebook at facebook.lastwatchrock.com and please feel free to reach out and connect with us on there. We love to chat and meet new people like yourselves!

Hopefully we can catch you soon somewhere and Somehow! 😉

Haha! I see what you did there 😉 And I definitely hope so as well!

Big thanks goes for Jeanette Yoder Photography for the amazing live pic!

WEBhttp://lastwatchrock.com/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár