Interjúk

Limb For A Limb Interjú

A Limb for a Limb neve egyre gyakrabban tűnik fel a honi death / grind underground palettáján, hiszen egy rendkívül aktív zenekarról beszélhetünk. Az utóbbi években számos tagcserén ment keresztül a banda, s talán mostanra sikerült egy stabil, erős felállássá avanzsálódniuk a srácoknak. A banda körüli infókról kérdeztem a gitárost, Atheist.

Hello! Köszi, hogy válaszolsz a kérdésekre. Mesélj egy kicsit a zenekarról, hiszen biztosan vannak olyan arcok, akik még sajna nem vágnak titeket annyira. Mikor alakultatok?

Hello! Én is köszönöm a lehetőséget, szívesen válaszolok!
Az alakulást 2007-re tenném, mert ekkor kezdődött ténylegesen a rendszeres próbálás, komponálás. Igazából az ötlet már elöbb is felmerült bennem hogy kéne egy ilyen zenekar, de képtelen voltam tagokat találni ehhez. A rengeteg tagcseréből is lehet következtetni erre, hogy nem egyszerű ez.

Eddig hány felvett anyaggal büszkélkedhettek?

Kettő demót vettünk fel eddig, az első 2008 elején készült Meat címmel. A másodikat idén vettük fel februárban a címe: Gorethopedics. Elvileg még idén felveszünk egy harmadik demót is.

Zeneileg hogyan tudnád behatárolni a zenekart?

Parasztdeathmetal:), gore és grind keveréke. Sok gyors témával, de a táncolós lassabb részekről sem feledkezünk meg.

Elég sok tagcsere zajlott le az utóbbi 1,5 – 2 évben. Kik jöttek – mentek a zenekarban?

Hú, ez nem egyszerű kérdés, legalább 10 ember biztos hogy megfordult nálunk akik már máshol zenélnek. Legfőképpen dobosok… Játszott nálunk pl. az Arson, Paediatrician, Baskíria, Ruptured Flesh dobos is több kevesebb ideig. Vannak érdekességek:) A régi Arson énekes gitározott nálunk 2007-ben, a mi régi énekesünk most meg a Paediatricianben nyomja, tiszta beltenyészet:).

A mostani tagok (téged is bele értve ) nyomják még valahol?

Persze, minden tagnak van másik zenekara is. Turi a dobosunk a Dance Like Travolta (deathcore) nevü bandában nyomja, Marci a másik gitáros a Kill with Hate-ben (deathmetal), Johny a basszusgitáros a Dying Victims-ben (melodic death), Dr. Jocks az énekes a Butcher at the Surgery-ben (szintén grind), jómagam pedig a Dead Eternity-ben (melodic death) és a Fostartályban is, itt szigorúan ökörködés jelleggel. Meg van még pár projekt jellegű zene amiről majd inkább akkor beszélnék ha készleszünk a hanganyagokkal.

Klisé kérdés: Mi a véleményed a honi keményzenei színtérről? Szerinted milyen szinten lehet kitörni, előrukkolni valamivel az itthoni arcoknak?

Nincs valami jó véleményem erről az egészről. Én úgy érzem és tapasztaltam, hogy nagyon ritka az, hogy egymást segítik a bandák és normálisak a koncertszervezők. Sokszor azt látom hogy megy a kétszínűsködés, okoskodás, a másik banda fúrása. A szar helyekről/hangosításról már ne is beszéljünk. Kitörni meg valamilyen szinten lehet, de az is elsősorban ismeretség kérdése sajnos.

Játszottatok már külföldön? … ha igen, akkor merrefele?

Nem, ez még kimaradt, amikor lehetőségünk lett volna párszor akkor mindig a (nálunk már) szokásos doboshiánnyal küzködtünk.

Ki mit csinál a zenekarozás mellett?

Rajtam kívül mindenki sulizik még, én meg internetes hálózatüzemeltetéssel foglalkozom.

Tudtok napi szinten foglalkozni a zenéléssel? Nem csak a próbákra gondolok, hanem egyenként.

Nem mindig, de igyekszünk tenni róla. Muszáj gyakorolni, különben semmi értelme az egésznek.

Milyen régóta gitározol? Milyen zenekarok hatására fogtál először hangszert a kezedbe?

2003 óta gitározok, rengeteg banda volt ami miatt zenélni akartam, olyanok mint: Suffocation, Vomitory, Morbid Angel, 89 előtti Metallica, Marduk, Death stb stb. Nagyon sokféle zene hatással volt rám, még az Iron Maiden is:).

Vannak olyan bandák, akikkel különösen jóban vagytok?

Mondjuk a Concrete és az Arson mindenképpen.

Ennek ellentéte?:)

Van olyan is, de ezt inkább hagyjuk:)

Eléggé aktívan nyomjátok, mik a jövőbeli tervek? Esetleg teljes hosszúságú anyag?

Jövőre tervezzük a bemutatkozó album felvételét. Addig biztos hogy felveszünk még pár demót, mivel azt is el akarjuk evvel dönteni hogy hol vegyük fel az albumot, kipróbálunk pár stúdiót. És közben szeretnék koncertezni is mindenfele!

Milyen zenéket hallgattok még?

Az én kedvencem a brutaldeathmetal/grind, de szinte mindent szeretek ami gyors és torz gitár van benne:). Jöhet thrash, hc, black, vagy crust akár punk. A „pallosmetált” nem szeretjük annyira, kivéve 1-2 nevet akik tényleg jól nyomják. A másik gitárosunk Marci viszont elég sok elmebeteg dolgot meghallgat, Jimi Hendrix, ilyesmi:). A dobosunk Turi meg saját bevallása szerint korai Napalm Death-en és korai Máté Péteren nőtt fel:))

A magánéletben is olyanok vagytok, mint amilyen a zenétek? Vagy ez csak egy rossz sztereotípia lenne?:)

Nem, nem eszünk gyerekeket és nem darabolunk láncfűrésszel embereket:). Átlagosnak mondható figurák vagyunk, akik szeretnek zúzni.

Milyen kritikákat (negatív, pozitív) kaptatok eddig a zenekarral kapcsolatban?

Az első demó és a régi koncertek miatt kaptunk pár negativ kritikát, nem véletlen hogy már csak én maradtam meg abból a bandából:). Az új demóra elég jó visszajelzéseket kaptunk, elég sok embernek tetszik aki szereti ezt a zenét.

Nem sok banda játszik itthon efféle muzsikát, szerinted mi ennek az oka?

Sajnos ez így van, pedig mi is jobban örülnénk ha lennének hasonló zenekarok akikkel lehetne split-ezni vagy koncertezni. Ez egy elég rétegzene, gondolom ezért sincs akkora kínálat belőle itthon. Bár sok death metalos embernek tetszik a zenénk, ezért is jó hogy ötvözzük a műfajokat.

Köszönöm a kérdéseket. Sok sikert srácok!

Mi is köszönjük!

WEB: http://limbforalimb.uw.hu/

Kapcsolódó cikkek

LIMB FOR A LIMB – Aberration Complete

Dr. Feelgood

Megjelent: Limb for a Limb (Hun) – Aberration Complete CD

KMZ

Denial of God, Casketgarden, Age of Agony, Lepra, Svoid, Limb for a Limb – Koncertbeszámoló

Jillian

Limb For A Limb grind/gore zenekar énekest keres!

KMZ

Anaal Nathrakh, Limb for a Limb, Harvester – Koncertbeszámoló

Morhguel

LIMB FOR A LIMB – Meat 2.0

Black_wizard

Fork-Lift Massacre Fest – Koncertbeszámoló

Morhguel

LIMB FOR A LIMB – Gorethopedics

xfixbitchx

LIMB FOR A LIMB – Meat (demo)

xfixbitchx

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek