Interjúk

Long Pig Interjú

A Din Addict neve ismerősen csenghet azok számára, akik figyelemmel követték a korábbi években az underground grind / punk részleget, hiszen ők is részesei voltak a nem sok ilyen bandát számláló színtérnek. Aztán számos anyag után feloszlott a zenekar, s 2006-ban egy új dobossal a régebbi tagok megalakították a LONG PIG nevű formációt, s a dobos kivételével a Din tagokat számlálhatjuk a formációban. Ebben az évben aztán kiadták első anyagukat “Barren” néven, ami megmerem kockáztatni az év egyik nagy durranása hazai keményzenei fronton. A zenekar fejleményeiről illetve az új anyagról beszéltem a srácokkal.

Hello! Köszi a lehetőséget az intire. Mennyi idő alatt vettétek fel az anyagotokat?

Sziasztok! 2007 május-július között. Persze nem minden nap, kb 2 hét volt az aktív felvétel azután a javítások jöttek, meg a bőgőfelvétel, amit én (Dávid) és Vajsz követtünk el.

Mit ábrázol a borító? Mit jelent?

A borítót az ebayen találtam, egy new yorki képzőművészeti főiskolás lány festette, és árulta, aki ilyen szürrealista festészettel foglalkozik, emailoztunk sokat, aztán megegyeztünk hogy felhasználhatom a képet a CD-nk borítójához egy elfogadható összegért. A kép címe “Tisztaság (Idealizmus és az elkerülhetetlen)” és szerintem pontosan illik a lemez koncepciójához. A belső grafikákat pedig a Vortexes Blazsek egy festményéből ollóztuk össze, ezúton szeretném megköszönni neki is hogy segített.

Van tartalmilag összefüggés a számok között?

A lemez címe “Barren” azaz “Meddő”. A szövegek a valós világról szólnak, ami az emberek fejében létezik önkorlátozó és önromboló gondolatok alakjában. Érzelmi öncsonkítások, logikai restrikciók, és az ösztönök küszöb alatti, reflex-szerű elnyomása. Egy terméketlen világról, ami a materializálódás szélére látszik sodródni.

Hogyan jellemeznétek ezt a káoszos, összetett zenét, amiben vannak grind témák, de emellett rengeteg más hatás is?

A zenei irány a mai modern grindcore, amiben benne van minden a klasszikus death/grind dolgoktól a sludge/stoner stílusokig megkötések nélkül. A főbb hatások a Pig Destroyer, Cephalic Carnage, Dillinger Escape Plan, valamint a klasszikus death/grind vonal.

Mutassátok be a zenekart!

Kisz – vokál, Vajsz – vokál/basszus, Dávid – gitár/basszus, Kutya – dob.

Milyen más bandában nyomjátok illetve nyomtátok még régebben?

Kisz, Vajsz és én a Din-Addict-ben játszottunk, Kutya a Level Exitből, és a My First Knife-ből lehet ismerős. A zenekar mellett Vajsz csinálja még a Roncsipar nevű indusztriális zenekarát, Kutya pedig a Level Exitben játszik.

A kiadóval hogy álltok? Tudtommal egy ausztrál kiadóról van szó…

Ismerték a Dint, még ki is akartak adni valamit, de aztán feloszlottunk. Amikor meghallgatták az első demót, akkor egyből mondták hogy érdekli őket egy teljes anyag, aztán a második demó után lett megegyezés 2007 elején.

Mik a fő hatásaitok, amiket mindenképp meg akartok jeleníteni a zenétekben?

A lemez teljesen szabadon készült mindenki hozhatta a ötleteit, és próbáltunk mindent belesűríteni a stoner cuccoktól a grindcore-ig, akár egy számon belül is. A jövőben is ez lesz az irány mindenféle megkötés nélkül.

A gitárosotok, Dávid stúdiójában vettétek fel az albumot. Mit kell tudni erről a helyről?

Ez egyenlőre nálam otthon van, valamint az énekeket a próbatermünkben vettük fel. Szoktak más zenekarok is keresni, főleg demókat veszünk fel (pl Level Exit, My First Knife, Harvester, Gyalázat, Jack, Human Error, stb) de pl a Roncsipar lemezei teljesen nálam készültek. Idén ősztől úgynézki megnyílik a rendes saját stúdiónk.

Miért van két énekes a bandában?

Mert sok szöveg van, jó a hangjuk, barátok vagyunk, szóval miért ne?

Eddig milyen visszajelzéseket kaptatok az anyagról?

Fanzineben még csak ti írtatok róla, még friss az anyag. Az ismerősöknek tetszett.

Sokat koncerteztetek ebben az évben?

Nem nagyon, összesen 5 koncertünk volt, abból egy a Suffocation előtt a Kultiban. Majd remélem lesz több, bár Kisz Angliában dolgozik jelenleg.

Legközelebb hol találkozhatunk veletek?

Nincs konkrét időpont most, szerintem megvárjuk míg Kisz visszajön, addig új számokat írunk. Nyáron megpróbálunk kijutni az Obscene Fest-re.

Egyébként mi a véleményetek a hazai death / grind bandákról és a láthatlan színtérről?

Nem nagyon követem az eseményeket, bocs…

Mik a tervek jövőre?

Elkezdtünk dolgozni az új anyagon, vagy split lesz vagy összerakunk egy kettes lemezt, kb ennyi.

Igaz ebben az évben jött ki a lemez, de mennyivel korábban íródtak meg a számok?

2006 Február és 2007 április között. Az első háromszámos demó 2006 áprilisban jött ki, a kettes demó meg 2007 márciusban.

Milyen zenekarokkal vagytok jóban ?

Mi mindenkivel jóban vagyunk!

Mit szeretnétek még üzenni az arcoknak?

Hogy ne igyanak mosatlan gyümölcslevet, és a popsit mindig elölről hátrafelé töröljék meg, főleg a lányok!

Köszike az interjút

Mi is.

Készítette: xfixbitchx
Web: www.longpig.uw.hu
www.myspace.com/longpigband
www.grindheadrecords.com
http://www.myspace.com/grindhead
e-Mail: longpig@freemail.hu

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek