Interjúk

Lucifer’s Child Interjú

(scroll down for English Version)

Hello George, megörültem az e-mailednek és egyből kaptam az alkalmon. Nagyszerű hírekkel szolgálsz, hiszen egy új bandát hoztál létre! Mi újság Görögországban, mitől pezseg jobban a véred manapság :)?

Hello Zoltan,
Jelenleg több dolgom is van még a Lucifer’s Childdal kapcsolatban, hangmérnöki és gitároktató munkám mellett.
A debütáló lemezünk kiadásától kezdve a stúdióbeli próbákig az időm nagyját az LC foglalja le.

Mennyire más utakon jársz a Lucifer’s Child zenéjével a Rotting Christ-hoz képest?

Először is a Lucifer’s az én új zenei kreálmányom, melyben azt a zenét írom, ami az elmémből és lelkemből szól.
A Rotting Christ egészen más ilyen szempontból. Ahogy azt sokan tudják, Sakis az RC fő embere, a legtöbb esetben pedig én csak követem az utasításait az én személyes zenei meggyőződésem vonalán.
Rajongóként nem hiszem, hogy össze lehetne hasonlítani a két bandát, mivel a Rotting Christ egy 25 éves banda, a Lucifer’s Child pedig éppen csak elkezdte. Mindkét banda hasonló vibrálást hordoz, de tényleg nem tudom összehasonlítani őket.

Hogyan fogod egyszerre a két zenekarban lévő teendőket profi szinten ellátni? Elég lesz az idő mindenre?

Úgy gondolom, hogy mindkét bandánál az idővel való megfelelő gazdálkodás számít. Az időmnek persze sokkal nagyobb részét veszi el a két bandában való szereplés, de közben elégedettséggel is tölt el, hogy ilyen sokkal járulhatok hozzá a metál színtérhez. Szerencsésnek érzem magam, hogy megoszthatom másokkal a zenémet és ötleteimet.

Az album kész van és gyakorlatilag a kiadás van csak hátra és a promóció. Mennyire akarod reklámozni az új szüleményedet? Szerinted fontos egy bizonyos mérték betartása a reklámnál?

A tervem az, hogy minél többet játszunk, ahol csak tudunk.
Az számít, hogy minél többet szerepeltessük a zenénket, hogy az elérje a közönséget, onnantól fogva pedig csak a metálarcokon múlik, hogy mit hallgatnak és néznek meg.

A Dark Essence Records kiadó fogja megjelentetni a kiadványt. Mit kell tudnunk erről a kiadóról? Miért őket választottad? Mi volt bennük a szimpatikus?

A Dark Essence Records egy black metál-orientált norvég lemezkiadó, amit mindig is szemmel tartottam, és tiszteltem a csapatuk múltját és munkásságukat. Én úgy látom, hogy a kiadó elég stabilan dolgozik, és szívesen hallgatom a Taake, Aeturnus , Shining stb kiadványaikat. Az LC számára pedig a lehető legjobb dolognak tartom, hogy olyan emberekkel dolgozhatunk együtt, akiknek a munkáját tiszteljük.

Hány dal is fog szerepelni az albumon? Milyen témákról szólnak nagyrészt, mi a mondanivalója? A Lucifer’s Child név nagyon jól hangzik ebben a műfajban. Mennyire ördögi és sötét a zene, mihez lehetne hasonlítani az atmoszférát?

Az albumon 8 szám szerepel.
A zene egy olyan dolog, amit mindannyiunk másképpen fogad a tapasztalatai, érzékei és energiája alapján. Szóval szerintem elég szubjektív dolog ahhoz, hogy közvetlenül megnevezzük mi is a zenénk.
A Lucifer’s Child zeneisége a Wiccan idézés különleges hangulatú világába való spirituális bevezetés. A black hangzás energiája és elektromossága zenénk karakterének két fő aspektusa. Fontos számomra egy olyan egység létrehozása, mely a zene és a számok üzenete között jön létre.

Mi a hosszú távú tervetek a zenekarral? Élő fellépések is lesznek?

Ahogy azt már említettem, nagyon fontos számomra, hogy minél többet játsszunk.
Az élő fellépések a banda gerincét alkotják, ezért most koncerteket szervezek a debütáló lemezünk kiadását követő időszakra.

Kicsit beszélnél magadról, hogy milyen ember vagy, hogyan élsz? Mennyire bonyolult az élet számodra? 🙂

Az időm nagy részét vagy a próbateremben vagy otthoni stúdiómban töltöm, ahol mindenfélén munkálkodom. Úgy hiszem, hogy az élet nem bonyolult, csak van pár pillanat ami nehézzé teszi. Ezért megteszem a tőlem telhetőt, hogy megtartsam az egyensúlyt.

Melyik a kedvenc görög mítoszod? Mi a véleményed róluk?

Zeusz, ő a főnök.

Köszönöm a válaszokat! Mit szeretnél még mondani?

Köszönöm a lehetőséget. A legjobbakat kívánom a Kronos Mortus-nak és neked.
Stay metal

—————————

ENGLISH VERSION:

Hello George, I got really excited when I saw your e-mail, now I have the chance. You bring great news, for you have created a new band! What’s up in Greece, what makes your blood quicken nowadays?

Hello Zòltan,
Currently I have several different tasks to complete for Lucifer’s Child, my work as a sound engineer and my guitar tutting lessons.
From the arrangement of our debut record release date to the rehearsal studio. So most of my time is evolved with LC.

How different is the path of Lucifer’s Child compared to Rotting Christ?

To begin with, Lucifer’s are my new musical creation where I am composing the music that comes directly from my mind and soul.
With Rotting Christ things come to a different level . As most people know Sakis is the mainman of RC and in most of the times I follow his directions along my personal sense about the music.
As I a fan I believe there is no comparison to Rotting Christ ,which is a 25 year old band and Lucifer’s Child , who are just starting. Both bands share same vibes but I truly can’t compare them.

How will you manage the two bands’ tasks professionally? Will there be enough time for everything?

I believe that all that matters is a great arrangement on the times schedule of both bands. For sure my life is pretty busier playing in two bands but at the end of the day I feel satisfied with my participation into the metal scene. I feel that I am lucky to be able to share my music and ideas.

The album is ready and there’s practically only the release and promotion left. How much o you want to promote your latest creation? Do you think there is a recommended amount when promoting?

What I have in mind is play as much as possible everywhere we can.
All that matters is to have our music exposed as much is needed in order to reach the audience, from this part and after it’s up to the metalheads if they enjoy what the listen and see.

The release will be handled by Dark Essence Records(Norway). What should we know about them? Why did you choose them? What did you like in them?

Dark Essence records is a Norwegian black metal oriented label which I always observed and respected the labels and crew’s history and work. As far I ve seen the label is working in very stable way and I enjoy the well made releases they’ve made since today, such as Taake, Aeturnus , Shining etc. To cooperate with people that respect what they are doing is what I believe that is best for LC.

How many songs will be on the album? What is the main theme, what is it about?
The name “Lucifer’s Child” really fits this genre. How evil and dark is the music, what would you compare the atmosphere to?

The album contains 8 tracks.
Music is something that each of us receives is different way depending on our experiences, senses and energy. So it is subjective in my opinion to share a direct tittle of what our music is.
Lucifer’s Child music serves a spiritual introduction to the atmospheric world of a wiccans summoning. The energy and the electrism of the black sound are two main aspects of the character of our music. It is very important for me creating a unity between the music and the idea that each song shares with the audience.

What are the long term plans for the band? Will there be live shows?

As I mentioned before ,playing as much as possible is very important to me.
Live performances are the flesh and bones of the band, so I am currently working on several dates which are going to tale place after the release date of debut record.

Would you tell us a bit about yourself; what kind of a person are you, what is your life like? How complicated is life for you? : )

Most of days are spent either in the rehearshal room or my home studio where I mostly work with everything. I believe life is not complicated , there only a few moments that make it difficult. So I trie to do my best in order to keep stability.

Which is your favourite Greek legend? Opinions?

Zeus, he is the boss.

Thank you for the answers! Anything else to say.

Thank you for having me here. All the best for Kronos Mortus and you.
Stay metal

WEBhttp://www.luciferschild.net/

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Cretus, Promethee, Negură Bunget, W.A.S.P., Lucifer’s Child, The Wedding At The Slaughterhouse, Verilun, Gyze, Skyforger

KMZ

Újabb részletek a Lucifer’s Child közelgő albumáról

KMZ

A Dark Essence Records leszerződött a Lucifer’s Child bandával

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek