Interjúk

Malevolent Creation Interjú

(scroll down for English Version)

Gus, 2007-ben kerültél a zenekarba Dave Culross helyére, hogyan esett rád a választás? Rajtad kívül más jelöltjei is voltak a bandának?

MC-vel még 1997-ben kezdtem el játszani, pont miután Derek Roddy lelépett, Phillel elkezdtük írni a „The Fine Art…”-ot és azóta is vele írom az albumokat. Nem sokan tudják, de azóta mindenki azokat a dob részeket játssza, amiket én írok! Több oka van annak, hogy nem csatlakoztam teljes értékű tagként a bandához. 2002 óta folyamatosan turnéztam velük, de persze 2009 óta már teljes értékű tag vagyok. Nem hiszem, hogy mást is megkérdeztek, talán mert már 14 éve velük vagyok.

Dave távozásának mi volt az oka? Tudsz róla valamit mondani?

Davenek családja és saját üzlete van… nem tud annyit turnézni, mint amennyit kéne.

Kizárólag a Malevolent Creationre koncentrálsz vagy tagja vagy még a Sicknessnek, az Upon Inflictionnek, a Manntisnak és a Divine Empire-nek? A többieknek vannak projectjeik?

Még csinálom az Upon Conflictiont, de csak stúdió bandaként. Az MC előnyt élvez természetesen! Gionak van egy The Evil Amidst nevű bandája és ahhoz is én írtam a dobokat.

Elődjeidről, pl. Alex Marquezről, Mark Simpsonról, Derek Roddy-ról vagy Dave Culrossról mi a véleményed? Jó dobosoknak tartod őket?

Az MC-nek mindig nagyszerű dobosai voltak! Természetesen megtiszteltetés ennek az örökségnek a részévé válni. Phil nagyon diszkriminatív tud lenni, ha dobosokról van szó, a zene pedig egyértelműen igényli a technikát.

Tavaly tizenegyedik lemezét jelentette meg a Malevolent Creation, mely az Invidious Dominion címet kapta a keresztségben, mikor álltatok neki a dalszerzésnek és hogyan zajlott? Részt vettél a dalszerzésben? Figyelembe vették az ötleteidet?

2010 január/február-ban kezdtünk el írni, és mind eddig, most is Phil és én írtuk a számokat a próbateremben. Gio közreműködött néhány riffel. Én írtam a „Conflict Finalized” és az „Invidious Dominon” számokat valami a „The Fine Art…”-ra is írtam számokat.

Szerinted melyek a különbségek és hasonlóságok az új anyag és a legutóbbi Doomsday X között?

A DX sokkal változatosabb és epikusabb hangzású, míg az ID egyértelmű, koncentrált és ellenséges. Azt akartuk, hogy ez legyen a mi Reign In Bloodunk! Rövid, gyors és lényegretörő. Mi thrash metálon nőttünk fel és szerintem ez az, amiben az MC különbözik a többi bandától: a súlyos thrash hatások és a grind.

Ami engem illet, az új anyag az első The Ten Commandments-et juttatta eszembe, erről mi a véleményed?

Igen, így van. Csak SOKKAL gyorsabb és brutálisabb! Mint mondtam, a banda thrashhel kezdte, mert ezt hallgattuk. Ma is hallgatjuk még a régi thrash felvételeket és az újabb death metalokat, úgyhogy a hatások élénken élnek bennünk.

A címadó szerzeményben Jerry Mortellaro (Diabolic, Unholy Ghost) szerepel, hogyan került képbe?

Jó barát és nagyszerű gitáros. Nagyszerű ötletei vannak. Megkérdeztük, szerepelne egy szólóval, amire persze rábólintott. Gyilkos lett!

A stúdiózás folyamán maradt meg dalotok vagy mindet felhasználtátok az Invidious Dominionra?

Nem, csak 10 számot írtunk, amik fel is kerültek az albumra. 10 jó számra akartunk koncentrálni, nem pedig összedobni a riffeket, hanem gyors és rövid thrashes számokat gyártani.

A korongon kívül egy koncertlemezt és egy Ep-t is megjelentettetek tavaly, ezekről mit kell tudnunk?

A 2009-es sydney-i, ausztrál bulin készült. Az Arctic Music Group adta ki. Nekem nincs is belőle, de hallottam. Igazi, őrült, élő MC!!

Köztudott, hogy a zenekar soraiban mindig nagy volt a jövés-menés, rengeteg tagcsere zajlott le, Phil Fasciana gitáros az egyetlen, aki mindvégig a csapat tagja volt, szerinted a folytonos tagcserék hogyan hatottak a banda pályafutására? Szerinted meghatározó szerepet tölt be a Malevolent Creation a death metal színtéren?

Szerintem mindenképp negatív hatása van. Az emberek természetüknél fogva nem szeretnek változni. Már a korai idők óta rajongója vagyok a bandának. Beképzeltség nélkül mondom, az MC-nek a legnagyobb eredeti floridai death metal bandának kellene lennie, de nem az, talán a sok tagcsere miatt. 2006 óta viszont Brettel szilárd lett a felállás és KEMÉNYEN dolgozunk, hogy oda kerüljön a banda, ahova való. Mondhatnak, amit akarnak, de ha a hangzásról vagy nézeteiről volt szó, Phil sosem kötött kompromisszumokat és ez szerintem becsülendő.

Jelenleg milyen az egység, a hangulat a zenekaron belül?

Tulajdonképp egész jó! Jól játszunk, kijövünk egymással, mi mást kívánhatnék?!!

Noha csak négy éve vagy a zenekar tagja, te hogyan jellemeznéd a Malevolent Creation pályafutását? Melyeket tartod a zenekar legklasszikusabb alkotásainak? Mindig is szeretted őket?

Mint mondtam, 14 évig része voltam a bandának! Összegezve, azt mondhatom, a bandának voltak jó és rossz napjai, de sosem adta fel! Egy megállíthatatlan death metál gépezet! Minden album gyors és brutális! A kedvenc albumaim az Eternal, Retribution és a Ten Commadnments. Már az 1990-es demo óta rajongója vagyok a bandának. Old school haver… old school!

A banda támogatja a „Metalheads against Racism” akciót, komoly problémát jelent az Államokban a rasszizmus? Gyakran van rasszista megnyilvánulások Amerikában?

A rasszizmus mindenhol probléma, nem csak az Államokban. Én spanyol vagyok, és mindenhol látom. Nyitott gondolkodású vagyok, hozzáteszem a magam részét, hogy kiöljük.

Milyen terveitek vannak az idei évre illetve a közel jövőre vonatkozóan?

Turné, turné, és még több turné!!

Gus, köszönöm szépen az interjút és sok sikert kívánok. Mit üzensz a magyar rajongóknak?

Köszönet a folyamatos támogatásért és reméljük, 2011-ben találkozunk!

———————————

ENGLISH VERSION:

Gus, you’ve replaced Dave Culross in the band in 2007, how were you chosen? Were there any other candidates for the post?

I actually started playing with MC in 1997! Right after Derek Roddy left, I started writing “The Fine Art..” album with Phil and have gone on to write every album with him since. It’s a little known fact, but everyone’s been playing drum parts that I wrote since then! I just never joined the band full time for a variety of reasons. I’ve toured with them since 2002, on and off. And of course now, I’ve been full time since 2009. I don’t think that there were really any other candidates, again probably because I have a 14yr history with them.

What was the reason behind Dave’s leaving? Can you tell us something about that?

Dave has a family and his own business…he just can’t tour as much as the band needs to.

Do you exclusively concentrate on Malevolent Creation or are you still a member of Sickness, Upon Infliction, Manntis and Divine Empire? Do the others have other projects?

I still do Upon Infliction, but just as a studio band, and I use the tracks at my drum clinics. MC is my priority band for sure though! Gio has a band called The Evil Amidst, and I did the drum tracks for that album as well.

What is your opinion about your predecessors, e.g. Alex Marquez, Mark Simpson, Derek Roddy or Dave Culross? Do you think that they are good drummers?

MC has always had GREAT drummers! It’s definitely an honor to be part of that legacy. Phil is very discriminating when it comes to drummers, and the music requires a player with skills for sure.

Last year the 11th album of Malevolent Creation was released, baptised by the name Invidious Dominion, when did you guys start the songwriting and how did it take place? Did you take part in the writing of the songs? Were your ideas included?

We started writing in Jan/Feb of 2010, and once again it was Phil and I in a room jamming together, writing songs. Gio contributed some riffs and I did as well. I wrote “Conflict Finalized” and “Invidious Dominion”. I also wrote songs on “The Fine Art..”

What do you see to be the important differences and similarities between the new material and Doomsday X?

DX was more varied and epic sounding, whereas ID is just straight, focused, and hostile. We wanted it to be our version of Reign In Blood! Short, fast, and to the point! We all grew up on thrash metal, and that’s what, in my opinion, always separated MC from everyone else…the heavy thrash influence, along with the grind!

As for me, the new material reminded me of the first The Ten Commandments, what do you think of that?

Yeah, for sure. Just A LOT faster and more brutal! Again, the band started out as a thrash band, because that’s what they listened to. And today, we still listen to more old thrash records and then any newer death metal bands, so that influence remains strong in us.

The title song features Jerry Mortellaro (Diabolic, Unholy Ghost), how did he get in the picture?

He’s an old friend and good guitar player. He actually does great guitar set ups and came up to the studio to work on one of Phil’s guitars. We asked him if we would want to do a solo…and he of course was stoked and agreed! Came out killer!

Do you have any recorded songs left or did you use all of them for Invidious Dominion?

No, we wrote only the 10 that made it onto the album. We wanted to focus on writing 10 good songs, not just putting riffs together, but crafting short, fast thrashy songs.

Apart from the album, a concert disc and an EP were also released last year, what should we know about those?

I think its from a show we played in Sydney, Australia in 2009. It’s released on Arctic Music Group. I actually don’t even have a copy of that, but I heard it…sounds like crazy live MC!!

It is commonly known that the band has always had busy coming and going considering the line-up, with guitarist Phil Fasciana being the only member in the band who’s always been there. How do you think the continous member changes affected the career of the band? Do you think Malevolent Creation has a dominant role in the death metal scene?

It’s definitely had a negative affect I think. People don’t like change by nature. I’ve been a fan of the band since before the first album came out…the demo days. Without sounding biased, I think MC should be one of the bigger original Florida death metal bands, but for some reason, possibly the line up changes, we aren’t. But since 2006, Bret’s been in the band, and we’re playing as tight as ever and we are working VERY HARD to re establish the name to where it should be. At least the band never stopped, went on hiatus, or put out a sell out, lame album. Say what you will, but Phil has never compromised his sound or his vision man, and that’s commendable, in my opinion.

How’s the current unity and atmosphere inside the band?

Pretty good, actually! We’re playing good and getting along…what more can you ask for?!!

Although you’ve been the member of the band for only 4 years, how would you summarize the career of Malevolent Creation? What do you see to be the most classical materials of the band? Did you always like them?

Well again, I’ve been part of the band, as a co-writer, for 14yrs! To summarize, I would say that the band’s had ups and downs, but has never given up or compromised! Its a relentless death metal machine! Every album is fast, and brutal! My favorite albums are Eternal, Retribution, and Ten Commandments. Like I said before, I’ve been a fan since I heard their demo in 1990! Old school man…old school!

The band supports the action „Metalheads against Racism”, is racism still a serious problem in the States? Are racist actions common in America?

Racism is a problem everywhere it seems, certainly not isolated to the US. I’m hispanic and see it all the time. As long as I don’t contribute to it and try to open some minds along the way, then I’m doing my part to kill it!

What plans do you have for this year and the near future?

Tour, tour, and then tour some more!!

Gus, thanks a lot for the interview and I wish you a bunch of luck. What message do you have for the Hungarian fans?

Thanks a lot for the continued support and we hope to see you in 2011!

Kapcsolódó cikkek

Malevolent Creation, Beneath The Void – Koncertbeszámoló

bönin

A Hammer Concerts bemutatja: Grave, Malevolent Creation, Krampüs koncert szombaton!

KMZ

A Malevolent Creation bemutatja a “Blood Of The Fallen” dalszöveges klipjét

KMZ

A Malevolent Creation felfedi “Dead Man’s Path” című új albuma borítóját és részleteit

KMZ

Malevolent Creation leszerződött a Century Media Records-al

KMZ

Hot News: Malevolent Creation – European tour dates

KMZ

MALEVOLENT CREATION – Invidious Dominion

Dr. Feelgood

MALEVOLENT CREATION – Doomsday X

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár