Interjúk

Martyrs Shrine Interjú

(scroll down for English Version)

A kérdésekre Mike Forsberg válaszolt.

Üdvözöllek titeket a Kronos Mortusnál! Elsőként szeretnék gratulálni a debütalbumotokhoz, igazi oldschool feeling modern igényességgel. Elégedettek vagytok a lemezzel?

Köszönjük a meghívást! Nagyon elégedettek vagyunk az albummal, a célunk egy olyan lemez kiadása volt, amin az 1989-91-es évek oldschool hangjai köszönnek vissza. Mivel ez az első album, vissza szerettünk volna térni a gyökereinkhez – elővettük az összes olyan régi klasszikus bandát, amiket akkoriban hallgattunk, mint például a korai Sepulturát, a korai Metallicát, a Celtic Frostot és a Bolt Throwert.

Jó sok idő eltelt az utolsó közös munkátok, a Cybergrind debütalbumának kiadása óta. Mi történt a kiadvány megjelenése után?

A lemez megjelenése után a Cybergrind egy helyi (ausztráliai) lemezbemutató turnén vett részt, hogy népszerűsítse az albumot, majd 2002-ben elkezdtük megírni a következő nagylemez anyagát. Még abban az évben kiléptem a bandából, mert másféle zenei elképzeléseim voltak, amiket meg akartam valósítani. A Cybergrind még folytatódott egy ideig, majd néhány koncert után még az évben feloszlott.

Lesz még folytatása a Cybergrindnak?

A Cybergrind alapvetően Mick Carlisle bandája, és egyelőre úgy néz ki, hogy a banda feloszlott, de lehet, hogy Mick a jövőben még feltámasztja.

A Mortificationös időkre, ki hogy emlékszik vissza? Még mindig érződik annak az érának a hatása, igaz?

Mindketten közeli barátságban állunk Steve Rowe-val és a “nagy Mortification-család” egy részével, ami már önmagában megtiszteltetés. Azokban az időkben rengeteget megtanultam arról, hogy hogyan lehet egy professzionális zenekart működtetni, csakúgy mint arról, hogy mennyi erőfeszítés és türelem szükséges ahhoz, hogy a bandát fenntartsuk akkor is, amikor jönnek a nehézségek.

Kérlek, mesélj a MARTYRS SHRINE kialakulásáról! Miért ezt a nevet választottátok?

A Martyrs Shrine eredetileg egy névnélküli projekt volt olyan számokkal, amelyeket azután írtam, miután 2002-ben kiléptem a Cybergrindból. Játszottam számos zenekarban (beleértve a Mortificationben eltöltött 2 éves időszakot is), végül 2005-ben elhatároztam, hogy a projectből valódi együttest csinálok. A nevet egy dal ihlette, amelyet Mick írt még a Cybergrindban, és amelynek a címe Martyr Shrine volt. Ez a név megragadott, úgyhogy ez lett végül!

Mike, nagyon dögös a hangod, de eddig még nem hallottalak énekelni. Miért rejtegetted eddig ezt a képességed?

Köszönöm! Az album írása közben készült demok az én hangommal lettek felvéve, majd miután nem találtam egyetlen megfelelő énekest sem, kényszerűségből elhatároztam, hogy adok neki egy esélyt, és magam éneklem fel. Sok ember mondta, hogy a hangom kissé brutal death-stílusú, így miután egy évig erősítettem a hangom, hogy ne valljak szégyent, felvettük az albumot.

Hogy jutott eszetekbe egy olyan idegen stílusú formációból vendéget hívni, mint a Sunsariából Baz Bardoe-t?

Mick és én már dolgoztunk együtt Bazzel a Ragewarban, egy helyi szinten népszerű indusztriális metal bandában a 90-es években. Baznek egy punkos vokalizálási stílusa van, és annak a dalnak a szövegét, amit az albumunkon énekel, az egyik általa írt dalnak, a “Dare to Care”-nek hatására írtuk meg, amely a Ragewar egyetlen albumán, a “Backlash”-en szerepelt 1996-ban.

Az internetes források alapján az albumot először önerőből készítettétek el és jelentettétek meg, majd a Soundmass felkarolt titeket, és újra kiadta a debütálásotokat most nyáron. Kérlek, mesélj erről egy picit.

Az albumot függetlenként, 500 példányszámban adtuk ki, hogy beindítsuk a bandát, ezek még mindig kaphatóak a MySpace oldalunkon keresztül, de miután egyszer eladtuk őket, már nem lesz több utánnyomás. A Soundmassnek tetszett az album, új borítót csinált neki, és újra kiadta idén, valamint mellé még pólókat is készíttetett, amik kaphatóak a Soundmass oldalán keresztül.

Mi a közönség reakciója?

Mind Európából, mind az USA-ból jó kritikákat kaptunk, ami rendkívül ösztönzően hat, az oldschool death metalt kedvelők nagyon ráéreztek az album ízére.

Mit gondoltok a kiadóról?

A Soundmass egy nagyszerű kiadó, mind az együttesek és mind az olyan emberek számára, akik nehezen tudnak hozzájutni a zenéhez. Mindenképpen figyelmébe ajánlom mindenkinek!

Mi a véleményetek a vallás vagy a hit és a zene kapcsolatáról? Főleg manapság!

A zene az egyik legjobb módja az önkifejezésnek, történetesen mi keresztények vagyunk, és úgy éneklünk a világról, ahogy mi látjuk, és reméljük, az emberek megtalálják a zenénkben az örömöt és a reményt, hogy az életüket jobbra tudják fordítani.

Terveztek külföldi koncerteket? Mondjuk Európában?

Jelenleg a következő albumot írjuk, amelyik 2009 közepén fog megjelenni, ezen kívül még keresünk további tagokat a különféle posztokra, majd remélhetőleg nem sokkal ezek után egy nemzetközi turné fog következni. Figyeljétek a MySpace oldalunkat a további részletek miatt!

Mik a terveitek a jövőre nézve?

A jövőben annyi albumot tervezünk kiadni, amennyit lehetséges, és szeretnénk néhány abszolút brutális, nyaktörő élő koncertet adni minden rajongónak itt és külföldön.

Nagyon köszönöm az interjút, és a legjobbakat kívánom!

Mi köszönjük az interjút és az értékes támogatást!

————————–

ENGLISH VERSION:

Answered by Mike Forsberg.

Welcome to Kronos Mortus! First of all, I want to congratulate to your debut album, it has a real oldschool feeling with modern standards! Are you satisfied with the album?

Mike – Thanks for the welcome! We are very satisfied with the album, our intention was to release an album with an oldschool 1989-91 vibe. Being the first album we wanted to return to our roots – we pulled out all the old classic bands we used to listen to back in the day like early Sepultura, early Metallica, Celtic Frost & Bolt Thrower.

It has been a while since you released your last joint work with Cybergrind. What happened after releasing that debut?

Mike – After the release Cybergrind toured locally (Australia) to support the album then started to write material for another album in 2002. In that year I left the band to pursue other musical interests. Cybergrind continued for a while longer playing a few more shows before splitting up that same year.

Will you ever continue Cybergrind?

Mike – Cybergrind is essentially Mick Carlisle’s band and is on hiatus, although Mick may resurrect it in the future.

How do you each remember the ‘Mortification-era’? It still affects you, doesn’t it?

Mike – We are both very close friends with Steve Rowe and part of the ‘extended Mortification family’ which in an honour in itself. I learnt a lot about the running of a professional band as well as the effort and patience it requires to keep a band running when things become tough.

Please tell me more about the beginning of the MARTYRS SHRINE-story! Why did you choose this name?

Mike – Martyrs Shrine was initially an unamed project that I had written songs for after leaving Cybergrind in 2002. I played in a number of bands (including Mortification for 2 years)until I finally decided to turn the project into a band in 2005. The name was inspired by a song Mick had written in Cybergrind called Martyr Shrine. That name stuck so here we are!

Mike, you’ve got very kicker voice, but I’ve never heard you vocalizing before! Why were you hiding it?

Mike – thankyou! I used my voice on the demo’s when writing the album, and after not finding a suitable vocalist I decided to give it a go myself out of necessity. A number of people commented that I had a brutal death-style voice, so after a year of strengthening my voice to cope, we recorded the album.

How did it come into your mind to feature a musician from such a different genre like Sunsaria’s Baz Bardoe?

Mike – Baz had worked with both Mick and I in the band Ragewar, a popular local industrial metal band in the 1990’s. Baz has a punk vocal style and the lyrics that he sung on our album are a dedication to the song he wrote called “Dare to Care” that was released on Ragewar’s only album ‘Backlash’ in 1996.

According to the Internet, the album was self-produced and self-released first, then Soundmass picked you up and re-released your debut in this summer. Please, tell me more about that.

Mike – We released the album independently to get the band started with 500 limited edition pressed units, they are still available from our myspace but once sold out there will be no more. Soundmass liked the album, redesigned the artwork then re-released it this year, including T’shirts which are now available from the soundmass site.

What is the response of the audience?

Mike – We’ve been getting good reviews both in Europe and the US which is encouraging, fans of the oldschool style deathmetal are really getting into the album.

What do you think of the label?

Mike – Soundmass is a great label, both for bands and people trying to find hard to get music. Highly recommended.

What is your opinion of the relationship between religion or faith and music? Especially in nowadays…

MIke – Music is one of the best ways of expressing yourself, we happen to be Christians and sing about the world as we see it , and hope that people can find enjoyment and hope in our music, to change their lives in a positive way.

Do you plan some gigs abroad? For example in Europe?

Mike – We are currently writing for the next album due out mid 2009, and adding some additional band members to the ranks, and hopefully an international tour would follow soon after. Keep an eye on our myspace for further details.

What are your future plans?

Mike – Future plans include to release as many albums as possible and put on some absolutely brutal neck-snapping live shows for our fans both here and abroad.

Many thanks for the interview, and I wish you the best!

Mike – thank you for the interview and your valued support.

WEB: http://www.myspace.com/martyrsshrine

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek