Interjúk

Master Interjú

(scroll down for English Version)

Őszintén szólva nem sokat tudok a banda múltjáról; Speckmann az egyetlen tag, akit más bandákból ismerek, különösen mint a Krabathor ex-vokalistáját és basszerosát. Kérlek, mesélj valamit a zenekar történetéről!

Nézz utánunk! A zenekart 1983-ban alapította Schmidt és Speckemann, természetesen miután sok korai Motörheadet, Venomot és Slayert hallgattak. Számos gyilkos bandát láttam, mint a The Exploited, az UK Subs és a Batallion of Saints. Miután láttam és hallottam mindezt, úgy döntöttem, hogy megalkotom a saját metál zenémet. Az olyan zenekarokra, mint a Benediction, a Napalm Death, a Death és a Carcass, komoly hatással volt első “Deathstrike” című demóm, amelyet 1985-ben adtam ki. Ez volt az első igazi hardcore death metál kiadvány. A The Fucking Death demo szintén nagy hatással volt a színtérre. Miután 1985-ben felbontottuk a szerződésünket a Combat Records-zal, az együttes eltűnt a süllyesztőben és csak pár év alatt jutott el az első hivatalos kiadványig, amely 1989-ben jött ki a Nuclear Blastnál.

A banda az USA-ban alakult, de cseh neveitek vannak. Inkább amerikai vagy cseh zenekarnak tartod a Mastert?

Már 9 éve élek a Cseh Köztársaságban, de a zenekar teljesen amerikai. Ott kezdődött minden. A gitáros Csehországból, a dobos pedig Szlovákiából származik. A lényeg azonban, hogy mindannyian metálosok vagyunk szőröstül-bőröstül. A hazád ott van, ahova a szíved húz, és mi az elmúlt 10 évben évről-évre ellátogatunk Európába turnéink során.

Van lényeges különbség legutóbbi “Slaves to Society” és korábbi albumaitok között? Mely szakaszba esik véleményed szerint a banda aranykora?

Nem mondhatnám. A Master szövegei továbbra is arról szólnak, ami a világban történik, és nem arról az ostoba sátánista maszlagról, amivel jó pár sikeresebb idióta befutott. Magamban hiszek, és duplán leszarom Istent is, Sátánt is. Ezek az ember agyszüleményei. Az ún. aranykor 1990-ben volt Európában, de a zenekar továbbra is versenyben van évről-évre Európa színpadjain. Ennek sosem lesz vége. A titok nyitja: tapasztalat és minőségi zene. Itt nincsenek triggerelt dobok, csak valódi dobolás.

Milyenek voltak a visszajelzések a legutóbbi lemezre? És mennyire érdekel titeket ez?

A visszajelzések ez alkalommal elég jók voltak. Ha beírod a Speckemann nevet a Google-be, egy rakás pozitív kritika jön ki, de a rajongók megnézhetik a master-speckmetal.com oldalt is!! Ugyanakkor igazad van, a zenét magamnak írom; ha az embereknek tetszik, az jó, ha pedig nem, bekaphatják.

Mely együttesek voltak rád legnagyobb hatással?

Sabbath, Motörhead, Venom, GBH, Discharge, Rainbow.

Bár a zene nyilvánvalóan death metál, némi hardcore íz is megfigyelhető, különösen ami a szövegeket illeti. Hatásaitok között szerepel a hardcore is?

Természetesen, a régi hardcore minden téren jelen van a korai death metál együttesekben.

Mely kevésbé ismert bandákat említenéd a színtérről, amelyekre érdemes odafigyelni? Úgy általában, mit gondolsz a modern death metál hangzásról? (Nem a melodeath-re, hanem az újabb technikás hullámra gondolok.)

Egy nagyszerű thrash metál együttes a Suicidal Angel Görögországból.

Legutóbbi albumotok borítója elég gonosz lett, és egyáltalán nem hasonlít a ma szokásos albumborítókra. Szimbolizál is valamit, vagy csak akartatok egy old school, arcbamászó borítót?

Old school arc vagyok, nézz csak utána. Mindannyian a Társadalom Rabszolgái vagyunk, és a borító teljesen leképezi azt a hangulatot és értékrendet, amely beteg és kifordított világunkat jellemzi.

Hogy megy nálatok a számírás? A próbateremben találjátok ki, vagy előre megírjátok a számokat? Ki a zenei agy a Masterben?

A dalok egy év alatt íródtak a kis kézi kazettás magnómmal egy akusztikus gitárral, a hálószobámban. A gitáros Aleš Nejezchleba nemrég szintén elkezdte a maga hadjáratát. Majd visszük az ötleteket a próbaterembe, és megírjuk rendesen hangszerekre. Általában kb. egy hétig próbálunk, majd irány a stúdió, ahol felvesszük az anyagot. Ez egy elég gyors folyamat, tényleg.

Ha lenne rá lehetőséged, hogy egy bandában játssz a példaképeiddel, kikből állna egy ilyen banda?

Nekem nincsenek már példaképeim, de Kilmister, Blackmore, Paice és Nugent gyilkos felállás lenne.

Reménykedhetnek magyar rajongóitok egy koncertben a közeljövőben errefelé?

Kétlem, nem nagyon van arrafelé rendes színtér mostanában. Az utolsó igazi show a Kék Lyukban volt a Vital Remains-zel, de annak már jó ideje.

Kösz az interjút! Az utolsó szó jogán mit üzensz a fanoknak?

Remélem, egyszer megint eljutok Magyarországra. Talán 2009-ben, a következő Master turnén. Nyomás és szerezzétek meg a Slaves To Society-t eredetiben!

——————-

ENGLISH VERSION:

Honestly, I don’t know much about the band’s past. Speckmann is the only member whom I know from other bands, especially as the ex-vocalist/bassist of Krabathor. Please tell us something about the history of the band!

I guess you’d better do your research. The band was created in 1983 by Schmidt and Speckmann respectively after listening to early Motorhead, Venom and and Slayer of course. I went to se many killer bands like The Exploited, UK Subs and Batallion of Saints. After hearing and seeing this shit we decided to create our own brand of Metal. Bands like like Benediction, Napalm Death, Death and Carcass were heavily influenced by the first Deathstrike demo I released in 1985. This was the first real outing in this hardcore, death genre.The Fuckin Death demo was a major influence on the scene. Master recorded its debut demo in the fall of 1985. After screwing up a deal with Combat Records in 1985 the band got lost in the shuffle and it took a few years before the first official release would come out on Nuclear Blast Record in 1989.

The band was founded in the USA, yet you have Czech names. Do you consider Master an American or rather a Czech band?

I live in the Czech Republic for the last 9 years, but the band is certainly American. this is where it began. The guitarist is from the Czech Republic and the drummer is from Slovakia. The point is we are Metal in every way shape and form. Home is where the head lies and we’ve toured constantly in Europe every year for the last ten years.

Is there a significant difference between your latest ‘Slaves to Society’ and the former albums? To which period does, in your opinion, the golden age of the band fall?

Not really, Master continually writes songs about what is happening today, none of the sily satanic mumbo-jumbo that the more successful idiots are writing about. I believe in myself and don’t give two shits about God or Satan. These are creations of man.The so-called golden age was in 1990 in Europe, but the band still continues to crush the competition year after year on the European stages. This will never end. it’s called experience and quality musicianship. No triggered drums here, only real drumming.

How about the feedbacks you got for this latest release? And how much do you care about how good reactions you get?

Actually the reactions were quite good this time. You put the name Speckmann and Google it and thousands of hits come up with many killer reviews, or fans can just go to the sight master-speckmetal.com !!On the otherhand you’re correct, I write this music for myself, and if the people like it so be it, if not, they can fuck off.

Which bands had the greatest influence on you?

Sabbath, Motörhead, Venom, GBH, Discharge, Rainbow.

Although the music is obviously death metal, some hardcore flavor is also clearly present, especially with respect to the lyrics. Do you count hardcore among your influences?

Of course, early Hardcore is a present aspect of all the early Death Metal bands.

Which less well-known bands in the scene would you mention among the ones worth paying attention to? Generally, what do you think about the more modern death metal sound? (I don’t mean melodic death but new technical wave.)

A great Thrash Metal act is Suicidal Angels from Greece.

The cover art on your latest album is quite wicked but is nothing like most album covers nowadays. Does it stand for something as a symbol or you just wanted and old-schoolish, in-your-face album cover?

I am old school buddy, do your research. We are all Slaves To Society, and the cover completely captures the mood and ideals of this silly sick and twisted world we live in.

How goes the process of songwriting? Do you usually made it up in the rehearsal room of the songs are written in advance? Who is the musical brain in Master?

The songs are written over a year period on my little hand held cassette recorder on the acoustic guitar in my bedroom. The guitarist Aleš Nejezchleba has recently begun a writing crusade as well. We bring the ideas to the rehearsal room and write the arrangements there. We usually rehearse for a week or so and go in the studio and pound out the material. It’s a rather quick process really.

If you had the opportunity to play in a band with your greatest idols, who would this band consist of?

I have no idols anymore, but Kilmister, Blackmore, Paice, and Nugent would be a killer mix.

Can your fans here hope for a Hungarian gig in the near future?

I doubt it, there isn’t really much of a scene there lately. The last real show I worked at was a killer show in Blue Hell with Vital Remains, but htis was some time ago.

Thank you for the interview! Last words, a message for the fans?

Yes I really hope to come to Hungary one day again. Maybe in 2009 on the next Master tour. Go out and get Slaves To Society for an original Metal album.

Készítette: Davkov
Web: http://www.master-speckmetal.com/

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Master – “Another Suicide” Now Streaming

KMZ

Hot News: Master – The Witchhunt Out Now; European Tour Starts Next Week

KMZ

Hot News: Master – ‘The Witchhunt’ Now Streaming in Full at Terrorizer.com

KMZ

Hot News: Master – Pre-orders Now Available For “The Witchhunt”

KMZ

Hot News: Master Signs With FDA Rekotz; New Album Due In September

KMZ

Hot News: Master To Kick Off US Tour With Sacrificial Slaughter And Fisthammer Next Week

KMZ

Hot News: Master – Exclusive Track Premiere Courtesy Of Invisible Oranges

KMZ

Hot News – Master: New Album Info & Track Unveiled

KMZ

MASTER – The Human Machine

Stillborn

MASTER – Master (Remastered)

A honlap alapértelmezése

MASTER – Slaves To Society

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek