Interjúk

Masterplan Interjú

(scroll down for English Version)

Helló Roland! Üdv Magyarországról! Először is: az új albumotok, a Time To Be King pár héten belül megjelenik először Németországban majd az egész kontinensen. A sajtónak már kiküldtétek a lemezt, milyenek a visszajelzések?

Helló, üdv a magyar Masterplan rajongóknak! Eddig nagyon jó kritikákat kaptunk. Úgy tűnik az embereknek tetszik a lemez. Eddig olyan 15-20 interjút csináltam, akivel csak beszéltem mindenki nagyon izgatott volt. Természetesen a banda is, nagyszerű, hogy Jorn visszatért közénk és azt hiszem az új albumunk is erőteljesre sikerült.

Mit vársz, vártok az albumtól? Például, szerinted mennyi fog fogyni belőle?

Szerintem jó eladási mutatóink lesznek a jó kritikák miatt és az sem elhanyagolható, hogy Jorn visszatérése miatt sokan jobban, izgatottabban várják a lemezt.

Nézzünk egy kicsit a múltba amikor Jorn lelépett és Mike DiMeo szállt be a helyére. Utólag visszagondolva, sikeres volt az együttműködésetek? Itt elsősorban az albumra és a turnéra gondolok.

Az album szerintem jó lett, az eladási eredmények nem voltak olyan jók, mint az előző albumoknak, de nehéz megítélni, mert az eladások mindenhol csökkennek. Az emberek általában azt mondták, hogy jól sikerült a MKII.

Mike 2009 elején lépett ki a bandából és Jorn nem sokkal később csatlakozott hozzátok ismét. Voltak más jelöltek is az énekesi posztra?

Csak Jorn, nagyon szerettem volna, hogy visszatérjen, 5-6 hónapomba telt mire hozzászokott az ötlethez. Hagytam neki elég időt, hogy átgondolja, a Masterplannal ismét erősek lehetünk. Minden nagyon lassan haladt, azt hiszem, ha Jorn nem tért volna vissza, akkor egy vendégénekessel vettük volna fel az albumot. Valószínűleg ez lett volna az utolsó. De Jorn visszatért és még sok jó albummal szeretnénk folytatni a sort.

Mi volt az oka Mike távozásának?

A Saxonnal közös és a Japán turnénkon is eléggé frusztrált voltam a felállás miatt. Hatalmas változást éreztem a közönség reakciójában. Nem voltak elégedettek Mike-kal, mi mindent megtettünk, de az sem volt elég. Kicsit kitörtem a körforgásból, hat hónapig csak producerkedtem a házi stúdiómban itt Szlovákiában. Mike felhívott, hogy mi lesz velünk, mikor csinálunk már valamit. De én mindig azt mondtam, hogy éppen semmi, nem akarok turnézni. Ր azt mondta, hogy keres egy új bandát. Senki sem lett kirúgva vagy hasonló, saját elhatározásából lépett ki.

Kikkel dolgoztál abban az időszakban? Volt közöttük ismert banda?

Elég sokan voltak, de nem ismertek, Mike Terranával rögzítettünk egy kevés dobot valamelyik projectéhez. De voltak bandák Spanyolországból, Olaszországból, Ausztriából és Ausztráliából is. Ezen felül volt vagy 10 cseh és szlovák banda. Elég elfoglalt voltam és még most is be vagyok táblázva szeptember végéig.

Ha már Mike Terrana szóba került… Hogyan győzted meg, hogy csatlakozzon a Masterplanhez? Nem féltél, hogy úgy járhatsz vele, mint a Rage-es társai?

Azért csatlakozott, mert megkértem, hogy segítsen, amikor Uli Kusch két héttel a dobok felvétele előtt lelécelt 2006-ban. Azt mondta, éppen ráér, sóval segített nekünk, később mondta, hogy akár be is szállna, mert a Rage-t ott akarja hagyni. Egyáltalán nem féltem, hogy mi is úgy járunk, mint ők, mert Mike imádja a Masterplant, nagyon boldog volt amikor látta a Back For My Life klipjét és egyből feltűnt neki, hogy a barátja, Roland (vagyis interjúnk alanya) milyen ütős bandát hozott össze. Annak is örül, hogy Jorn visszatért és egy igen jó albumot csináltunk együtt.

Volt egy baleset is a soraitokban, a basszeretek Jan eléggé leamortizálta a kezét, ahogy az a honlapotokon is lehetett látni. Mi történt pontosan?

Igen, tavaly volt egy kis gondja a kezével. Amikor felvettük a lemez basszusrészeit még mindig fájt neki, de a felvételek nagyjából közepén azt mondta, hogy rendben van, javul az állapota, de még mindig nem 100%-os. Ր a Masterplan mellett világosítóként dolgozik másoknak és maga csinálja az összes mászkálást, a lámpák beállítását a színpadok tetején, valószínűleg ez is okozta a problémát.

Vissza az új lemezhez. Mikor kezdtétek el írni a dalokat, mi volt a fő inspiráció?

Gyakorlatilag akkor, amikor Jorn visszatért. Talán január környékén. Először Dániában ültünk össze dalokat írni. Axel, a billentyűsünk hozott pár dalt, de én teljesen a nulláról kezdtem, Jornnak is volt pár ötlete. Nagyjából tehát minden friss ötletekből kezdett kialakulni, olyan egy év alatt.

Hol vettétek fel az albumot? A saját stúdiódban, esetleg máshol?

Mindent itt vettünk fel nálam, Szlovákiában.

Milyen terveitek vannak az album népszerűsítésére? Milyen turnéterveitek vannak? Láttam, hogy játszotok pár fesztiválon is.

Nem fogunk fesztiválozni, le fogjuk mondani őket. Azért döntöttünk így, mert az album túl későn jött ki, csúszott a megjelenés, amikor lekötöttük a bulikat, erre nem számítottunk. Majd jövőre igyekszünk minden fesztiválon ott lenni, ahol csak lehet. A lemezbemutató turnénk pedig valószínűleg novemberben indul majd. Addig mindent megteszünk az album népszerűsítéséért, pl. készítünk klipet is az egyik számhoz, valószínűleg a hónap végén és a kiadó is sok hónapig fogja reklámozni az albumot.

Főzenekar lesztek vagy előzenekar?

Egy csomagnak mondanám. Mi leszünk a névleges főbanda, de még 3 vagy 4 más banda is jön velünk az AFM-től. Olyasmi lesz, mint az Aeronautics turnéja.

Gondolom akkor még nem tudjátok biztosra, hogy pontosan kik is fognak titket kísérni…

Pontosan, még nem tudjuk, de azt hiszem a Brainstorm neve is szóba került.

Wow, ez egy igazán ütős körút lenne, mindkét banda, ők is és ti is nagyon jók vagytok élőben.

Valóban, ráadásul nagyon jó emberek mind, az énekesük pedig nagyon jó barátom. Reméljük tényleg összejön, már várjuk.

Párszor említetted, hogy Szlovákiában élsz. Nem nehéz onnan irányítani mindent? Távol a társaktól. Hogyan próbáltok?

Őszintén azt hiszem, hogy nem számít merre élsz. Még mindig a kontinensen vagyok, szóval ez jobb hely, mintha valami szigeten vagy Amerikában élnék. A színtér nagyon erős itt, ha valami jó koncertre el akarok menni, akkor csak Budapestig, Pozsonyig vagy Bécsig kell mennem. Kb ugyanaz a koncepció, mint amikor még Hamburgban éltem. A 90-es évek közepe óta az egész szituáció megváltozott, amikor a Helloweenben voltam. Sosem éltünk egy városban. Néhányan Tenerifén éltek a bandából, a többiek meg Hamburgban. Most Mike Terrana Olaszországban él, Jorn Lande Norvégiában, Jan és Axel Hamburgban én meg itt Szlovákiában. Próbálni mindig Hamburgban szoktunk, én anyukám házában lakom olyankor, így csak két embernek kell hotel.:)

Ilyenkor csak pár napra vagy egy hétre találkoztok és utána mindenki megy haza?

Pontosan, nem lógunk együtt, nem kávézgatunk. (nevet) De azért kapcsolatban vagyunk, skype-on vagy csak hívjuk egymást. Amikor Hamburgban éltem akkor sem voltam állandóan a zenésztársaimmal.

Jornnak és Mike-nak van számos más bandája. Melyik nekik a legfontosabb, mit gondolsz?

Úgy hiszem, hogy Jornnak a szólóbandája és a Masterplan egyformán fontos. Énekelt az Avantasia lemezeken és a turnén is, de az nem az ő gyermeke, az előbb említett kettő az. Mike egy teljesen más világ. Ր az élő fellépéseiből keresi a kenyerét. Kap pénzt, ha stúdióban feljátssza a részeit, de nekünk nincs olyan költségvetésünk, hogy állandó fizetést adjunk a tagoknak.

Milyen terveitek vannak az album megjelenése és a turné után?

Új szintre szeretnénk eljutni a turnéval és utána kiadnánk még egy lemezt, aztán reméljük egy másikat is. Jövőre talán kiadunk egy DVD-t is, amihez az anyagot a következő turnén rögzítjük. Nem szeretnénk megint három évet várni az új albummal.

A DVD nagyszerű lenne, nagy űrt töltene be. Én csakúgy, mint számos rajongótok csodálkozom, hogy még nem adtatok ki ilyet. Felvettétek egyáltalán bármelyik koncerteteket?

Igen, a Hammerfallal közös és a következő turnén is volt velünk felszerelés, hogy felvegyünk ezt-azt, de a kiadó mindig azt mondta, hogy még túl korai lenne ezeket kiadni. Most már több mint 20 órányi színpadi és színfalak mögötti felvételünk van. Rengeteg jó anyag van ebben, amit fel tudnánk használni, de az a helyzet, hogy a DVD-t teljesen az új felállással akarjuk rögzíteni, nem egy múltidéző kiadványt akarunk kiadni a kezünkből. Később talán erre is sor kerülhet, mondjuk a Masterplan 10 éve vagy hasonló címmel.

Ha már a 10 évről beszélünk, van 10 évre előremutató terved a csapattal?

Csak a következő pár évre tervezek, nem 10 évvel előre. Sosem tudod, mi történhet közben.

Már több mint 50 éves vagy. A Heavy Metal élvonalában tevékenykedsz több mint 20 éve. Mik eddig a legjobb és legrosszabb élményeid ezzel kapcsolatban?

Szerintem a legjobb az a Helloweenhez csatlakozás volt. Az indított mindent. Az, hogy profi zenész lehessek nagy álmom volt, ami valóra is vált ezáltal. Azelőtt egy egyszerű melós voltam, műszerész. Րszintén szólva, ahogy közeledtem a 30-hoz, már elgondolkodtam, hogy feladom az egészet, családos életet fogok élni és maximum egy hobbizenekarom lesz. De akkor Weiki (Michael Weikath Helloween gitáros) felhívott, hogy nincs-e kedvem csatlakozni hozzájuk? Helloween nagyszerű volt: hatalmas fesztiválokon játszottunk sok ezer ember előtt, nagy körutakat csináltunk. Az Iron Maiden előzenekara voltunk többször, voltak nagy turnéink főbandaként is és a Time Of The Oath-tal a kereskedelmi sikerek is megjelentek. De elég sok rossz is történt akkor. Mindenekelőtt Ingo halála, állandó harc a managementtel és azok a veszekedések, amik végül a távozásomhoz vezettek. De ez végül is a Masterplanhez vezetett, ami már a saját bandám és itt kamatoztathatom a múltban megszerzett tapasztalataimat. Akkor nagyon el voltam keseredve, de most már teljesen megbékéltem a helyzettel. De a Helloweenben eltöltött idő akkor is nagyon fontos volt az életemben és hát tele volt mókával is, mert a metal színtér akkor még teljesen más és nagyobb is volt. Akkor még nem estek a lemezeladások, nem mentek csődbe kiadók és a bandák nem szenvedtek annyit egy lemez kiadásáért. Még mindig szívesen komponálok, de csinálnom kell a stúdiót is, hogy fenn tudjam magam tartani.

Kapcsolatban vagy még a többi Helloween taggal?

Nem igazán. Néhányszor beszéltünk, e-maileztünk. Láttam Weikit fesztiválokon. Andi Deris-szel viszont nem találkoztam azóta, egyszer meglátott és akkor elfutott. (nevet) De Marcus (Grosskopf Helloween basszer) mindig is nagyon kedves volt velem. Minden évben összefutunk párszor. Legutóbb azt hiszem egy hónapja találkoztunk Hamburgban. Megöleltük egymást, dumáltunk 20 percig, közben a felesége is üdvözölt. Marcus mindig nagyon közvetlen és jó fej, nem hallgat el semmit, nagyon király csávó, ahogy már azt mondtam. Találkoztam Saschával az utódommal is, ő is nagyon barátságos volt velem. Ulival is találkoztam tavaly, de mostanság nincs olyan szoros kapcsolatunk.

Mit csinálsz szabadidődben? Leszámítva persze a gitározást és a stúdiómunkát.

Hát tavaly szinte teljes egészében a stúdióban dolgoztam. A magánéletem szinte teljesen eltűnt, a szlovák barátnőm elhagyott, szóval csak a munkával foglalkoztam. 10 napon belül még két albumot meg kell kevernem. Októberben kezdjük a próbákat a turnéra. De most igazából csak a kutyámmal vagyok, élvezem, ha sétálhatok vele, ezen kívül új barátnőm is van, vele járok ide-oda, éttermekbe. Néha sportolok is, de igazából olyan sok szabadidőm nincs.

Milyen célokat akarsz még elérni az életben?

Nagyobb turnékat akarok most hogy Jorn visszatért. Ez egy nagyszerű felállás, a Saxon turné frusztráló volt, de még van energiám, szóval a megfelelő feltételekkel nagyon szívesen csinálnám azokat a nagyobb turnékat. De nem olyan őrült módon mint a 90-es években.:) A Helloweennek mindig nagyon jó buszai voltak, remek környezetben turnéztunk és egy idő után az ember hozzászokik és egy idő után amúgy is túl öreg vagy a rossz kajákhoz, a rossz buszokhoz, jól akarod érezni magad, amikor fellépsz, nem árt a zuhanylehetőség sem. De tényleg várom, hogy újabb és újabb koncerteket adjunk. El tudnék képzelni egy nagy orosz turnét és koncerteket olyan országokban, ahol még nem jártam. Ezen kívül szeretnék a hangmérnökként is fejlődni, de ott még hosszú út vár rám. A legnagyobb álmom a Scorpions-nak nyitni volt, de azt hiszem ez nem fog megvalósulni, mivel hamarosan abbahagyják a zenélést.

Neked is meg kellene hívnod Klaus Meinét, hogy énekeljen a lemezeden!

Igen, lehet ezt kellene tennem!:) Ma jött egy ajánlat, hogy felléphetünk a Kiss előtt Pozsonyban. Írtam is a srácoknak meg a kiadónak. A kiadó már válaszolt is, nagyon lelkesek, hogy csináljuk meg a koncertet, jó klipet is készíthetünk a felvételekből. De nem vagyok benne biztos, hogy ezt meg tudjuk csinálni, ki tudja mennyire látszik majd a Kiss színpada a látványelemekkel. Ezen felül rengeteg felkészülést igényelne a koncert, ez a felállás még sosem játszott együtt és Jorn sem lépett fel velünk 4 éve. Hetekbe tellne összehozni, ráadásul azt hiszem Mike turnézni fog akkor valakivel. De meglátjuk. Én nem vagyok nagy fanatikusuk, de Jorn az, és hát egy agyig tömött arénában játszani mindig nagy élmény.

Említetted, hogy sok fiatal bandával dolgozol. Րk hatnak rád valamilyen módon, zeneileg?

Nem igazán, én próbálom befolyásolni őket!:) Néha elég brutális zenékkel is foglalkozom, mint pl. múlt hónapban 3 thrash metal banda is volt itt. Szeretem a thrash-t, Andy Sneap barátom munkáit mndig meghallgatom, márpedig ő elég vad dolgokat producel. De én sosem játszanék ilyesmi zenét.

Végezetül Roland, köszönöm az interjút és sok sikert kívánok neked és a zenekarnak is!

————————–

ENGLISH VERSION:

Hi Roland! Greetings from Hungary! First of all: your new album Time To Be King is going to be released in a few weeks in Germany and few days after throughout Europe. Promotional copies were sent to rock magazines are the reviews favorable?

Hello, greetings to the hungarian Masterplan fans! We have very good reviews so far. It seems that people like the album very much. I made around 15-20 interviews and everybody is pretty excited. The band as well, it’s good to have Jorn back as the singer and I think it’s nice to come back with a strong, powerful album.

What are your expectations for the album? For example, what do you think how will it sell?

I think it will sell good, due to the good reviews and the expectations, the excitement around Jorn’s rejoin to band.

Let’s take a look in the past. When Jorn left and Mike DiMeo joined the band. What do you think in retrospect was your cooperation succesful? The album MKII, the tour with Saxon so on.

As for the album I think it was ok, for the selling it wasn’t as succesful as the previous ones, but it’s hard to judge, because sales went down in the whole market. In general people thought it’s a good Masterplan album.

Mike left in early 2009 later in that year Jorn came back. Were there any other candidates for the vocalist job?

Just Jorn, I wanted him to come back and it took me 5-6 month to satisfy him with the idea. I left him enough time to realize how strong Masterplan is. Everything went on quite a long time but if Jorn would not came back we would finish the album with a guest singer. Maybe that would have been the last. But now, Jorn is back and we want to continue with many-many good albums.

What was the reason of Mike’s departure?

I was frustrated during the Saxon tour and the Japan tour with the line up. I felt a big difference, the fans wasn’t so satisfied with him, we tried our best, but it wasn’t enough. I took a break from the scene, producing bands for six months in my home studio in Slovakia. Mike was calling me “What’s gonna happen?” and I told him “Nothing, I’m not interested to tour at the moment”. He said “Ok, I’m looking for a new band”‘. Nobody was fired or something, he left the band on his own.

You said you were producing band during that time who were they?

Many bands, I recorded drums with Mike Terrana for some project but for example there were bands from Spain, Austria, Australia, Italy and like 10 Czech and Slovakian bands. I was very busy and I’m still booked out until the end of September.

Speaking of Mike Terrana how did you convinced him to join the group? Were you afraid of the circumstances he was fired from Rage?

He joined because I asked for help after Uli (Kusch, former Masterplan and Helloween drummer) left the band in 2006 two weeks before the drum recording. He said he had a month time so he filled in and later he told me he wants to be in the band because he wanted to leave Rage. I wasn’t concerned, because Mike loves Masterplan, he was very happy when he saw, that his friend, Roland made a good band when he saw the Back For My Life video. He is happy that Jorn is back and we made a good album together.

There was even an accident, your bass guitarist Jan had something on his hand that was posted on your website. What happened?

Yes, he had trouble with his hand back in January of 2009. When he recorded the bass for the new album he still had some pain in it, but he played pretty good and in the middle of the recording he said he’s getting even better, but he still has some troubles with his hand. He is a professional lightning engineer. He did all the rigging and climbing to fix the lamps on the top of the stage, so probably that caused some damage too.

Back to Time To Be King. When did you start write the songs and what was the inspiration?

Basically when Jorn said he would rejoin the band we started to write songs, the first session we had was in January last year. We met in Denmark, we had a couple of songs written already by Axel, the keyboard player, but I started a fresh writing and Jorn had some ideas too. So everything was more or less fresh material which was written 14 months ago.

Where did you record the album? In your home studio or elsewhere?

Everything was recorded here in Slovakia in my studio.

What are yor plans for the promotion of the album?What are your tour plans? I saw you’re going to play in some festivals.

In the moment we’re not doing festivals we are going to cancel them.. We decided this bacause the album will come out pretty late for festivals, they’re booked already long time. So we want to play all the festivals next year and we’re going on tour maybe in November. We are going to promote the album as long as possible before the tour. We will shoot a video maybe the end of this month and our record label is going to promote the album many-many months before the tour.

Is it going to be a headliner tour for you will be a support act?

It’s going to be a package tour. We’ll be the headliner but there will be 3 or 4 other bands from AFM. He had similar to this with the Aeronautics tour.

I suppose you don’t know exactly whick bands, yet…

Exactly, we don’t know it, but I think Brainstorm was mentioned.

Wow, that would be a pretty strong tour because both of you are very good live.

Indeed. They are very good people and the singer is a very good friend of mine. We’re really looking forward to it.

You mentioned several times that you live in Slovakia. Isn’t it hard to organize everything from this far away from your band mates? Where do you rehearse for example?

I honestly think it doesn’t matter where you live. I’m still connected to the continent so this is better place than an island or America. The scene is pretty strong here, if I want to see a good concert I go to Budapest or Bratislava or Vienna of course. We have the same concept like we did when I lived in Hamburg. Since the middle of the 90s the whole situation has changed when I was in Helloween. We never lived together in the same city. Some guys lived on Tenerife, the others in Hamburg. Now Mike Terrana lives in Italy, Jorn in Norway, the other two guys in Hamburg and I’m here in Slovakia. For rehearsing we always have meeting in Hamburg. I stay at my mom’s place so we need hotels for only two guys.

So you just meet for a few days or a week and then everybody goes home?

Definitely, we are not hanging out, not drinking coffee (laughs). But we’re in contact we use skype or just call each other. Even when I lived in Hamburg I didn’t see my bandmates all the time.

Jorn and Mike are in several other projects. Which band is their top priority?

I would say Jorn has his solo band and Masterplan on the same level. He played with Avantasia, but it’s not his baby, and Masterplan is now his baby again just like his solo project. As for Mike Terrana, he’s a different world. He lives only from live performances. He gets money in the studio for playing drums but we don’t have the budget to pay the members like a constant income.

What are your plans for Masterplan after the release of the album and doing the tour?

We want to get on a new level with the touring and after that the release of the fifth album and after that hopefully making an other album. Maybe next year we will release a DVD which will be shot during the next tour. We don’t want to wait three years again with the new album.

A DVD would be great, it would certainly fill a void. I’m surprised as ar many of your fans that you didn’t release one already. Did you recorded any of your shows?

We did actually, we had equipment with us during the tour with Hammerfall and on the next tour too. But the record label said it’s too early-too early. Now we have more than 20 hours of backstage and onstage material. We could choose some good material from that but the thing is, that we want to release a DVD with the new line up and not looking into the past. But maybe later we will make a retrospect DVD too. Like 10 years of Masterplan.

Speaking of 10 years, do you have plans for the next 10 years with the band?

For the next couple of years I’m planning but not for 10 years. You never know what’s gonna happen.

You are more than 50 now. You are in the heavy metal mainstream for more than 20 years. What are the best and the worst memories for you so far?

I think the best was just join Helloween. To become a professional musician that was a dream come true for me. I was just a normal a worker, a mechanic. But honestly as I aproached 30 I started to give it up, sell guitars, live family life maybe have a fun band. But then Weiki called me asking if I want to join the band (Helloween). Helloween was a great experience big tours, great festivals. We supported Iron Maiden a few times, had some headlining tour, we had great commercial success with Time Of The Oath. But we also had many-many bad times during that period. The death of Ingo, fights with the management, the fights before they fired me. But after all this led me to the making of Masterplan which is my own band with all the experience I got from the past. I was really sad about that situation when I started the band but I’m relaxed about it now. But the time with Helloween was very important and cool because the metal scene in the early 90s was so different than it’s now. Now the sales are dropping, record labels start closing, some bands struggle to make a good album. But I still enjoy writing an album but I can only survive with the studio here.

Are you in touch with the guys from Helloween?

Not really. Couple of times I contacted them, e-mailed them. I saw Weiki at festivals. I never saw Andi Deris, he saw me and he was running away (laughs). But Marcus (Grosskopf – Helloween bass player)was very nice to me all the time. He always meet me few times a year. I think last I see him was a month ago in Hamburg. We hugged each other, talked for about 20 minutes. His wife said hello to me. He is always very cool and very private, not hiding any information. Pretty cool guy like I said. I met with Sascha and he was very friendly with me. I also met Uli Kusch last year, but we don’t have very strong connection at the moment.

What do you do in your free time? Except practicing on guitar or working in the studio.

Well, last year I almost worked in the studio entirely. My private life was basically gone. My slovakian girlfriend left me, so I just enjoyed working with all the bands. I’m gonna mix 2 albums for czech bands in the next ten days. In October we will start practicing for the tour. But as for now, I have a dog and I just enjoy strolling around in the nature. By the way I have a new girlfriend, we are going to restaurants getting know each other, sometimes making some sports. But I don’t have too much free time.

Any plans you want to fulfill in your life?

Making bigger tours with Jorn. This is a great line up. I was frustrated with the Saxon tour, but I still have the energy to do this, so if we get the right conditions this is definitely a part of life where I want to improve. But not so crazy like in the 90s, when I was younger!:) Helloween always had good buses, great enviroment and after a certain point in life you’re accustomed to it, you get too old for bad buses you want a life standard. You want to feel good when you go onstage, you want to have a shower. But I look forward to make good tours and play in good festivals. I could imagine a big Russian tour or play in countries I’ve never been to and I want to be better behind the mixing desk I’m good but I have a long way to go. My biggest dream was to support Scorpions but I think it will never happen because they’re leaving the industry.

You should invite Klaus Meine just like Tobias Sammet to sing on your album!

Yeah, probably I’ll do! 🙂 But today came an offer to open for Kiss in Bratislava. I wrote the guys and the record label. The label already replied, let’s do it and make a good video out of it. But I’m not sure who the stage will be designed, maybe it will be full with Kiss!:) We certainly would need a lot of preparation, rehearsals. This line up never played together live. Jorn hasn’t played with us in 4 years. This would take weeks and I think Mike is touring with someone else. But we’ll see. I’m not a big fan of Kiss, but Jorn is and playing in a packed stadium is always cool.

You mentioned you work with a lot of young bands. Are they influencing you in any kind of way?

Not really, I try to influence them!:) I produce some really brutal stuff, like last month 3 thrash metal bands were here. I like thrash, I listen to my friend, Andy Sneap’s work all the time, but I would never play this kind of music.

Thank you Roland for the interview! Good luck in the future for Masterplan and you too!

WEB: http://www.master-plan.net/

Kapcsolódó cikkek

KME videók: Phantasma, Mortiis, Demonical, Mansion, Masterplan, Tombstones, Abbath, Upon Shadows

KMZ

Masterplan koncert helyszínváltozás – Supersonic Blue&Red Hell, okt. 18.

KMZ

Hamarosan Masterplan koncert: videón üzent a zenekar

KMZ

MASTERPLAN – Novum Initium

Menegroth

Hot News: Masterplan – „Novum Initium“ album trailer available!

KMZ

Hot News: Masterplan – “Keep Your Dream Alive” video clip & digital single!

KMZ

Hot News: Masterplan – lyric video „The Game“ available!

KMZ

Hot News: Masterplan – new album „Novum Initium“ to be released on April 26th!

KMZ

Hot News: Masterplan – Announce new vocalist and bassist!

KMZ

MASTERPLAN – Time To Be King

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár