Mechanical God Creation Interjú

(scroll down for English Version)

Sajnos a lehető legrosszabbkor érkezett a felkérésem a milánói Mechanical God Creation-höz, a csapat ugyanis épp a lehengerlő Artifact Of Annihilation hivatalos megjelenése előtt robbant atomjaira. A jó hír viszont, hogy az alapító Lucy, igazi frontlady-ként kezébe vette a gyeplőt és nekilátott ápolni a hirtelen jött káoszt. A szekér tehát megy tovább, a beszélgetést pedig ezúttal értelemszerűen a jelen aktualitásaira és Lucy egyéniségére fókuszálva folytattuk le Olaszország egyik nagy underground reménységének jövője kapcsán. 

Csao Lucy! Kezdetként azt javaslom, essünk túl az ilyenkor kötelező, kellemetlen kérdéseken. Pontosan mi történt köztetek az elmúlt hetek/hónapok leforgása alatt?

Szia! Néhány héttel ezelőtt arra az elhatározásra jutottam, hogy egyedül viszem tovább a projectet, mert olyan emberek voltak a bandában, akik csak kihasználták az imidzsemet és nem tiszteltek engem, mint zenészt. Mikor a volt basszer rájött, hogy a továbbiakban képtelen vagyok elviselni őket és ezt az állapotot, úgy döntött, hogy eldobja magától a sokéves együttműködést és egyúttal a barátságunkat, annak érdekében, hogy összehozhassa a saját kis csapatát és haverjait, hogy továbbra is vezérként dirigálhasson – mivelhogy be kellett látnia, hogy ezt velem szemben többé már nem tehette meg. Mostmár jól vagyok, megszabadítottam magam egy tehertől és végre rendes, alázatos emberekkel dolgozhatok együtt.

Mi játszódik le ilyenkor az emberben? Hogyan lehet túllépni a holtponton és bizonyos értelemben véve, elölről kezdeni az építkezést?

Szörnyen rossz érzés, hisz szíved-lelked beleteszed abba, amit csinálsz, aztán egyszercsak azon kapod magad, hogy problémákat oldasz meg olyanok miatt, akik nem hittek eléggé ebben az egészben. De annyi áldozattal teli év után, nem fogom bedobni a törölközőt – vagy ha valaha mégis megteszem, akkor csakis azért, mert én akarom úgy, nem pedig bárki más viselkedésének következményeként.

A fanok számára elengedhetetlen ilyenkor a kérdés: hogyan tovább, vannak-e már jelöltek a távozók helyére?

Az elmúlt két hónapban sikeresen újjáalakítottam a zenekart, noha pillanatnyilag az egyik tag még mindig „csak” session státuszban van. Ezt a döntést közösen hoztuk meg, mert egyébként nagyszerű srác és fantasztikus előadó. Hivatalosan még nem tettük közzé a változásokat, mert jelenleg is dolgozunk az utolsó részleteken, de hamarosan ezekről is hallani fogtok!

Ilyenkor milyen szempontok alapján választod ki az ideális társakat?

Őszinte leszek, régebben mindig arra mentem rá, hogy hozzáértő, jó zenészeket gyűjtsek magam köré, és nem szenteltem túl nagy figyelmet a jellemnek, ami aztán folyamatos változásokhoz is vezetett a felállásban.

Mostanra beláttam, önmagában kevés a tehetség, ha emberileg nem működik köztünk a kommunikáció és kapcsolat. A múlt rossz tapasztalatai után, ezúttal erre is nagyon odafigyeltem.

A személyi változásoknak volt, illetve immáron a folytatásban lehet befolyása a stílusokon belüli finom csúszkálásra?

Persze. A váltások mindig meghatározták az MGC stílusát, bár ennek ellenére azért mindig hűek maradtunk a gyökereinkhez. Jelen pillanatban írjuk az új dalokat, de mindben lesz valami, ami emlékeztetni fogja a közönséget a bandára. Egy kis újítás viszont sosem árt, mindigis szerettem egy kicsit kísérletezni.

A legutóbbi lemez megjelenése előtt te magad is mondtad, hogy az Artifact jóval súlyosabb anyag lesz a debütnél. Ezek szerint tudatosan vittétek el a stílust a death metal és a technikásság felé?

Abszolút tudatos döntés volt. Extrémebbek akartunk lenni, és azok is lettünk.

Te, személy szerint hogyan fedezted fel a hangi adottságaidat? Középiskolás korodban már Cannibal Corpse-ra karaokeztál a fürdőszobában, vagy más történet áll a dolog hátterében? 🙂

Egy részeg éjszaka folyamán jöttem rá, hogy tudok hörögni. 🙂

Később elmentem az Art Of Mutilation egyik meghallgatására, ez egy brit death metal banda, amit a Hecate Enthroned tagjai alapítottak, aztán mikor engem választottak, rádöbbentem, hogy komolyan kellene vennem az éneklést. Az évek során egyre jobb lettem, de soha nem hagyom abba a gyakorlást, az igazat megvallva, mai napig veszek „ének” órákat.

A banda és a civil életed közt egyébként mekkora az átfedés?

Kéz a kézben jár egyik a másikkal, meghatározó részeik egymásnak. Az ötleteim ugyanazok, hisz a zenével fejezem ki az érzelmeimet.

Nekem gyakran az a benyomásom, hogy a közízlés valahogy megrekedt Angela Gossow-nál, ha női extrém vokálról van szó, noha az évek során már több tehetséges(ebb) hölgy énekes is felbukkant a színtéren. Ilyen téren mit tapasztalsz? Nem zavar a szűklátókörűség?

Teljes mértékben igazad van, de szerintem ez pusztán annak tudható be, hogy nemes egyszerűséggel ő a legnépszerűbb női extrém vokalista. Nem hiszem, hogy ez szűklátókörűség, csak mint mondtam, az egész népszerűség kérdése.

Beszéljünk egy kicsit a kiadótokról! Nyilván nektek belülről nagyobb rálátásotok van a működésre, de számomra, külső szemmel nézve az a benyomásom, hogy a WormHoleDeath jókora mellszélességgel kiáll a bandáiért. Zenekarként valóban érzékelhető ott egyfajta nagyobb szenvedély és odaadás?

Aha, teljesen elégedett voltam a WHD-s csapat munkájával, mind a promóció, mind pedig a közvetlenül a bandának nyújtott támogatást illetően.

Az olasz médiában jellemzően meddig terjed a bejárható terület egy extrém csapat számára?

Az egyetlen járható út a nagyobb figyelem és közönség eléréséhez, hogy legyen egy jónevű kiadód, akik biztosítják a kellő reklámot és imidzset. Emellett bizonyára a folyamatos visszajelzést nyújtó nyomtatott magazinok is nagy segítséget nyújtanak abban, hogy szélesebb befogadósághoz juthasson el a zenéd.

Furcsa kérdés jön: ha filmesíteni kellene az MGC biográfiáját, nagy vonalakban hogy nézne ki a forgatókönyv?

Lehetne egy Tarantino film, egy csomó halott emberrel, akiket meggyilkoltam. 🙂 🙂 Hogy konkrét példát is mondjak, címként remekül működne mondjuk a Kill Bill.

Más téma: képzelj el egy fiktív fellépést, ahol bármi lehetséges, értek ez alatt elsősorban a valóságtól teljesen elrugaszkodó dolgokat, legyen az hely, díszlet, vagy bármilyen más show-elem. Hogy nézne ki ebben az esetben egy MGC event? Bátran lehet fantáziálni!

Király volna egy bulit tolni egy egykori templomban! De egyszer egyébként volt egy nem mindennapi műsorunk egy érettségi partyn, ahol a padlót elárasztottuk sörrel és az emberek a konyhában stagedivingoltak!

Egy rövid visszatekintés erejéig, 2012-ről: számodra mik voltak a múlt esztendő legütősebb kiadványai, illetve van-e, amit különösen vársz 2013-ban?

Tavalyról legjobban a Kreator Phantom Antichrist-ja tetszett, idén pedig a vadiúj Amon Amarth-ot várom már nagyon!

Bár nem kimondottan idevágó téma, de ha nem tévedek, nagy Dimmu Borgir rajongó vagy. Pusztán kíváncsiságból, te hogyan értékelted az ominózus 2009-es szakadást, amikor Mustis és ICS Vortex egyszerre hagyta ott a stabilnak hitt felállást?

Szomorú voltam a hírek hallatán, mert nagyszerű zenészeknek tartom mindkettőjüket, és szerettem Vortex hangját a zenében, de mikor meghallottam az Abrahadabra-t, minden bánatom elmúlt. Igazi mestermű lett, amit mind a mai napig pörgetek a kocsiban.

Végül, de nem utolsó sorban, légyszi mesélj nekünk egy kicsit a hétköznapi énedről!

Szeretek olvasni, a PS3-on lógni és moziba járni. Imádok utazni, finomakat enni és együtt mászkálni a haverokkal, vásárolni, és persze a sminket, mint minden rendes lány. 🙂

Köszi a válaszokat és hogy a nehéz helyzet ellenére is időt szakítottál a beszélgetésre. Az összes magyar hentes nevében további sikereket és gyors reinkarnációt kívánok!

Én köszönöm az érdeklődést, és őszintén remélem, hogy egy nap Magyarországon is játszhatunk majd és csapunk egy hatalmas bulit együtt!

—————————————-

ENGLISH VERSION:

Unfortunately, my questions for Mechanical God Creation has arrived at the possible worst period of the band, cause right before the official release of the stunning Artifact Of Annihilation, the group has suddenly exploded into pieces. But the good news is that founder Lucy, acting like a true frontlady, quickly take control of the unexpected chaos and started to heal her Creation. So, actually the show is still going on, and of course, our conversation mainly focused on the must-known actualities and Lucy’s personality in the connection of the future of Italy’s huge promise of the extreme underground. 

Ciao Lucy! I guess, it’s better to get through the required, unpleasant questions before we start talking about anything else, so… What happened exactly between you and the guys during the past weeks/months?

Hi! A few weeks ago I dediced I’d  pursue the project by myself as there were people in the band who did not respect me as a musician, but were only exploiting my image. When my former bass player realized that I could not bear this situation any longer, he chosen to throw away many years of friendship and cooperation in order to put together his own group of friends and continue to act as  the leader because with me, he had realized that he could no longer do it. Now I’m good, I freed myself from a burden and I can finally work with kind, humble people.

What kind of thoughts and feelings can swirl in the mind when this shit happens? How can someone get through the deadlock and – in a manner – start everything from the beginning?

It feels real bad cause you put your heart and soul into what you do and then, because of people who do not believe in it hard enough,you find yourself having to fix things. But after years of sacrifice, I’m not going to throw the towel – if I should ever do that, it would be because I chose to do it and not as a consequence of someone else’s behaviour.

It’s an indispensable question for all the fans of you: what’s coming next? Is there any idea already for the vacant places?

In the past two months I reformed the band, even though at the moment one of the members is still session, a choice that we took together as he’s a great guy and fantastic musician. We have not yet formalized the whole thing cause we are organizing the final details. Soon you will have news about it.

When you come to the point, that you have to choose people to be parts of MGC, what kind of viewpoints help you to decide?

With the old band, I must be honest, we always went for good musicians and did not pay much attention to personality aspects, this led to continuous changes in the line-up. Being a good musician is not enough if you can’t relate to people…

My latest decisions, after the previous  bad experience, were made around not just the musician but also the human being.

 Did the personal changes influenced or can influence the musical style in the future?

For sure. The change in the line-up has influenced the style of MGC, despite we kept true to our style. At the moment, we are writing new songs, but they will always have something that will remind the band. However, to change a little bit does not harm, it’s always nice for me to experiment.

Before the latest release, you’ve said that the new material is gonna be heavier and more brutal than the debut was. Was it a completely conscious purpose to push the album nearer to the death metal style?

It was a conscious choice, we wanted to be more extreme, and we did.

Otherwise, you, personally how did you discover your skills for extreme vocals? Did you sing some Cannibal Corpse karaoke in the bathroom when you were in high school, or maybe there’s a different story in the background? 🙂

One night, after getting drunk, I realized I can growl. It all started then. 🙂

Later I went to an audition of Art Of Mutilation, a British death metal band, created by members of Hecate Enthroned, and when I got chosen, I understood that I could get serious about it. Through the years I’ve become better and better, and I never stop practising. In fact, I am still taking singing lessons.

How big is the overlap between the band’s and your private life?

The band and my private life go hand in hand, one is part of the other. My ideas are the same because my music expresses the way I feel and my emotions.

Sometimes I strongly have the impression, that people are stuck at Angela Gossow when it comes to extreme female vox, though there are several (more) talented ladies in the scene. What are your experiences? Isn’t the narrow-mindedness becoming annoying?

You’re right on this point, but I think that it’s because she is the most popular. I do not think it’s close-mindedness, but as I said, it’s all a matter of popularity.

Let’s talk a little bit about your label! You surely have a more serious competence about behind the scenes, but looking from outside, it seems like that the guys at Worm Hole Death are seriously take care of their bands. Is it just me, or as a part of the team, you can feel some kind of bigger passion and devotion as well?

Yeah, I was satisfied with the work done by the team of Worm Hole Death, both in terms of the promotion as well as the support of the band.

In the connection of media, how far can an extreme metal band go in the local territory? Is there any possible ways to reach wider audience beyond the online (and maybe printed) magazines?

The way to reach larger audiences is to join the roster of a well sized label which can ensure publicity and visibility, and certainly also the magazines both printed andon-line give a helping hand to reach more people.

Weird question is coming: if you’d have to make a movie about the MGC biography, how would the scenario look like?

It could be a Tarantino’s movie with many dead people killed by me… 🙂 🙂 🙂 To give an example, the Kill Bill title would fit very well for it.

Else subject: let’s imagine a gig, where everything is possible. Primarily, think about completely unrealistic circumstances, be it a place, a scenery, or whatever, an element of the show. In this case, how would an MGC show look like? Feel free to unleash your fantasy!

I’d like to do a live act in a former church… But on one particular show that I did, was in a house at a graduation party with the floors flooded with beer and people doin’ stage diving in the kitchen!

For a little restrospect about 2012: what were your favorite releases, and is there anything, what you’re specially waiting for in 2013?

The album I liked the most in 2012 was Phantom Antichrist of Kreator, while for 2013, I am looking forward to listening the new album of Amon Amarth.

Even though it’s not really a relevant subject, but if I’m not mistaken, you’re a big fan of Dimmu Borgir. Just from curiousity, what did you think about the ominous disruption in 2009, when Mustis and ICS Vortex left the band at the same time?

It was sad news because I liked them as musicians and I really liked the voice of Vortex. But when I heard Abrahadabra, my sadness vanished – a masterpiece that I am still playing in my car nowadays.

Last, but not least, please, tell us a little bit about your everyday me!

I enjoy reading, playing the PS3, go to the cinema, travelling, good food and hanging out with friends. I love shopping and make-up, like all the girls. 🙂

Thanks for your patient, and especially that you’ve answered these questions in despite of the current hard situation. I wish you many further success and a quick resurrection in the name of all the Hungarian butchers!

Thanks for your interest in our music, we really hope we can play Hungary one day and party together!

WEBhttp://www.mechanicalgodcreation.it/

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Mechanical God Creation Announces New Line Up!

KMZ

MECHANICAL GOD CREATION – Artifact Of Annihilation

Jillian

Hot News: Mechanical God Creation launches first video for “ Artifact Of Annihilation”

KMZ

Hot News – Mechanical God Creation: The New Album

KMZ

MECHANICAL GOD CREATION – Cell XIII

A honlap alapértelmezése

MECHANICAL GOD CREATION – …And The Battle Becomes War (demo)

Davkov

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Részletek

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek. A weboldalon való böngészés folytatásával Ön hozzájárul a sütik használatához.

Bezár