Interjúk

Moby Dick Interjú

Mindenki számára sokat jelent a ma is nagyon sikeres Moby Dick metál banda. Nem rég jelent meg 25. évforduló emlékére egy koncert CD/DVD. Pár rövid mondatban válaszolt Norbi a kérdéseimre.

Jelentős évfordulóhoz érkeztetek 2006-ban, amihez így utólag én is gratulálok. Mi mindenre kell egy ilyen nagy évfordulós bulihoz felkészülni?

A zenekarnak egy felé kell húzni és akkor minden ok. Magyarul mindenki lelkesedjen és vegye ki a melóból a részét, és a dolgot szeretet vegye körül.

Ennyi év távlatából, hogy érzitek, mennyire volt sikeres a zenekar? Mennyi energiát fektettetek a zenébe, az eredmények arányban voltak vele?

A maximumot hoztuk ki, amit hazánkban el lehetett érni. Sőt, ha úgy nézem, hogy réteg zene amit játszunk túl is teljesítettük!

Milyen buktatók, milyen nehézségek jellemezték a korai időszakot? Mit gondolsz, melyik volt a banda legrosszabb, legmélyebb időszaka és miért?

A korai ídőkben a Sopron – Budapest távolság jelentett gondot, akkoriban nem hogy mobil, de vonalas telefonunk se nagyon volt! A szervezést Göbl Gabi a nehézségek ellenére remekül megoldotta!! Hullámvölgyek mindig is voltak és lesznek is.

Milyen volt 20-25 éve a metal élet, miben volt másabb, mint most?

“MINDEN OLYAN MINT VOLT? SEMMI NEM VÁLTOZOTT…”

Nem rég jelent meg, igen esztétikus, rajongóbarát kivitelben egy koncert anyag CD-n és DVD-n egyaránt. Meséljetek a tartalmáról, exkluzivitásáról!

Meg kell szerezni a cuccot , két mondat kevés e remek mű demonstrálására.

A koncertanyagon is hallani, hogy rengeteg vendégzenész fellépet a show-n. Volt olyan ismerős vagy barát, akit még szívesen láttatok volna, csak valamilyen okból kifolyólag nem fogadta el a meghívást?

Még sok barátot hívhattunk volna, de sajnos így is monstre volt a hangverseny. A meghívást mindenki elfogadta, sőt HOBO fellépése nekünk is meglepetés volt, aminek nagyon örültünk.

Jelenleg mennyire erős, stabil a csapat? Milyen eseményeket várhatunk a jövőben a bandától? Mikor várható egy új Moby Dick album?

A banda 25 éve nyomja és még mindig sikeres és szeretjük csinálni, amíg így lesz nincs gond. Új albumot az év végére terveztük.

Van olyan dolog, amit szerettetek volna megvalósítani az elmúlt 25 év alatt és nem sikerült?

Szerintem, amit kitűztünk célokat sikerült elérni, nincs hiányérzetünk!

További kitartó sikeres zenélést kívánok. Pár sort írjatok a lelkes Moby Dicket szerető embereknek!

Mindent a rajongóknak köszönhetünk, szeretet vesz minket körül és ez nekünk a legfontosabb!!!

Készítette: NorthWar

Web: http://www.moby-dick.hu/

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek