Interjúk

Monastery interjú

A Monastery zenekar jelenlegi helyzetét én az eddigi karrierje egyik csúcspontjának nevezném. Én úgy látom most nagyon jól megy minden. Tény, hogy a ’90-es években is jó hírnevet szereztetek, de az még teljesen más világ volt. Milyen a zenekari hangulat jelenleg? Mi a véleményed a megállapításomról?

Abszolút így gondoljuk mi is! Nagyon jó a hangulat a zenekarban, viszont az tény, hogy azért most nagyon sok energia, és idő van fektetve a csapatba!

Az elmúlt néhány évben szerintem magyar csapatok közül az egyik legtöbbet koncertező bandák közé tartoztok! Bizonyára régebben is volt kedvenc koncerthelyetek, de az elmúlt időszakban melyek bizonyultak kiemelkedőbbnek? Milyen szempontokat említenél meg, ami növeli ezt a minősítést nálatok?

Szinte minden hétvégén megyünk, itthon is és határon túl is! Igen, vannak olyan helyek ahová nagyon szeretünk visszamenni, ilyen pl. Pécs, Baja, Szombathely, de nem sorolnák most mindenkit fel, mert mindegyik hely másért jön be nekünk! Van ahol többen vannak, azért jó, van ahol nagyon jó a hangulat, és van ahol maga a hely, és a tulaj korrekt! Nagyon szeretünk Erdélyben, és Csehországban is koncertezni!

A korai kiadványok újrakiadása egy nagyszerű ötlet volt. Régóta követelték tőletek ezeket? Mennyire kell sietni, hogy még tudjunk venni a példányokból?

A Far from Christ vinyl az eredeti kiadó, a Trottel Records ötlete volt, az eredeti borítós kiadása a két első albumnak pedig a kínai Huanquang Records kezdeményezése volt! Nekünk nem igazán jutott eszünkbe, de nagyon jó érzés volt tapasztalni, milyen sok ember emlékezett még ezekre az albumokra. A bakelit elfogyott amúgy, a kínai kiadványokat tőlünk még lehet rendelni!

Hosszú idő után a „Chimera” EP szakította meg a csendet, de az igazi folytatás a „Divine Damnation” album volt. Mikor újra előkerültetek és újra a színpadra álltatok milyen élmény volt? Később hogyan fogadták az új dalokat? Szerinted ilyen folytatást vártak a rajongók?

Nagyon izgultunk milyen lesz a reakció, de kellemes volt megélni, hogy jöttek a koncertekre, és jó visszajelzések voltak az albumra is! Kicsit az útkeresés jegyében zajlott a dolog az elején, talán mára megtaláltuk az általunk keresett irányt! Amúgy szerintem kb. ezt várták tőlünk!

Mint mondtam rengeteget koncerteztetek és szerintem ez sok erőt ad egy zenekarnak. Véleményem szerint egyenesen arányos azzal, hogy sikerüljön egy még jobb albumot készíteni. Szerintem teljes mértékben sikerült az új „From Blood” kiadvánnyal. Kérlek beszélj róla. Mi az amit tudnunk kell erről?

Ez az az album amivel azért most elégedettek vagyunk! A két gitáros jól tudott együtt dolgozni, Hufi hozta a régisulis dolgokat, Krisz pedig már egy modernebb felfogású gitáros, talán ennek köszönhető a kicsit maibb, és változatosabb végeredmény! Az összhang nagyon fontos ahhoz hogy jó album születhessen szerintem!

Az album hangzása is sokkal jobb az eddigiekhez képest. Abszolút ez szól a legjobban. Nagyon kellett ez a plusz…

Igen, most az is rendben van szerintem. Élő az egész, ettől szerintem nem tucat. A Denevér stúdióban dolgoztunk ezúttal, és Töfi remek munkát végzett! Sokan ajánlották, örülök, hogy hallgattunk rájuk!

Ugyebár az Art Gates Records kiadónál jelent meg. Mindenképpen külföldi kiadót akartatok? Milyen új lehetőségek nyíltak és mi volt az amiben komolyabb segítséget kaptatok?

Az előző albumot a HAMMERWORLD RECORDINGS jelentette meg, mi pedig tovább szerettünk volna lépni, kimozdulni a határon túlra is! Cselőék iszonyatosan sokat segítettek, betolták a szekeret itthon. Szerettünk volna kilépni az európai porondra, most ez sikerült is rendesen! Egy szintén kinti booking az aki a koncerteket kint segíti, jelenleg egy tavaszi 21 állomásos kör szerveződik, ahol support leszünk, jövő ősszel pedig egy nyugati bandával közös turné szerveződik ott CO-headline bandaként veszünk részt!

Nem olyan régen egy hatalmas lehetőségben volt részetek, méghozzá azzal, hogy augusztusban David Vincent előtt zenélhettetek. Gondolom az eddigi legjobb koncertjeitek között van ez az este? Milyen szavak hangoztak el a szájából a zenétek kapcsán? Véleményed szerint miért ő az egyik legnagyobb ebben a műfajban?

Igen, 3 koncertünk volt velük, óriási élmény volt! Ő egy rettenetes szuggesztív ember, tudja mit akar, és abszolút vezér egyéniség! Ettől az aki, egy legenda! Amúgy kedves pali, Sandoval pedig a legnagyobb forma!

Gondoltad volna a kezdetek kezdetén, hogy annak idején ő fog állni a színpad előtt és nézi, hogy zenélsz? Kell ennél több 🙂 ?

Sosem mertem erről álmodni, kb. 30 éve Bécsben a személyi igazolványomban kértem egy aláírást tőlük, most pedig oldalról nézte a bulikat Sandoval!
Nagy motiváció, és hatalmas élmény volt!

A lemezbemutatótok a Dürer Kertben lesz október 13-án. Mit üzensz a rajongóknak, miért hívjon mindenki még 2 másik metálost akinek ezt hallani és látni kell?

Nagyon szeretnénk mindenkinek megmutatni mi van bennünk, szeretnénk átadni az energiát! Ehhez persze nagy szükségünk van rátok, hisz ti tartjátok ezt az egészet életben!!!

A „From Blood” turné viszont nem ekkor, hanem szeptember 22-én Csehországban kezdődik és még több közeli ország városában felléptek. Ez nagyszerű. Sokat bővülhet a rajongótábor? Mit vársz ettől a turnétól?

Igazából sok helyre már ismerősként megyünk, de a cél most is az, hogy bővüljön a tábor!

Az album a Hammer mellékleteként is megjelent, streaming platformon is elérhetőek vagytok és mint sokszor mondtam elég sokat koncerteztek. Lehet most egy nagyobb áttörés az eddigiekhez képest? Mennyire foglalkoztat ez a dolog?

Már most is érezhető a nagyobb érdeklődés itthon, és kint is, de ehhez még rengeteg munka kell. Mindenesetre bízunk benne hogy ami ebből lehet, azt ki tudjuk hozni belőle!
A nemzetközi megjelenés egyébként szeptember 22. lesz, ekkor kerül fel a digitális platformokra is! A hivatalos single pedig szeptember 8-án lesz ugyanitt elérhető!

Mennyire tetszenek a jelenlegi zenekari promóciós lehetőségek a ’90-es évekhez képest? Mennyire könnyen tudtatok átállni annak idején ezekre a változásokra, gondolok elsősorban a social médiára!

Azért most jóval könnyebb elérni az emberekhez, viszont régen nem volt ekkora dömping! Most szerintem egyszerűbb egy már aktívan működő zenekarként terjeszkedni, viszont újként a túlkínálat miatt nehezebb!

Messengeren szívesen beszélgettek rajongókkal? Bátran írhatnak nektek?

Persze abszolút, és meg is teszik sokan!

Búcsúzásként az új albumon szereplő „Faceless Nothing” kedvenc dalomról beszélj egy kicsit?

A zenét közösen írtuk, az alaptéma Krisztől származik, de mint eddig mindent, ezt is közösen raktuk össze. A szöveget a vokalista Roland írta, a belső vívódásról, és a magunkba fojtott érzelmekről szól!
Itt a végén szeretném Nektek is megköszönni a támogatást, hogy megosztottátok a velünk történt dolgokat a metalos arcokkal!!!


WEB:

HOME

FACEBOOK

INSTAGRAM

Kapcsolódó cikkek

Monastery és Exodikon az I Am Morbid előtt augusztusban!

KMZ

Monastery – szeptemberben új album és koncertek

KMZ

Fleshcrawl, Monastery – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – megérkezett az új klip az ősszel megjelenő albumról

KMZ

Koncertajánló: Monastery / Malediction / Fallen Greek Gods (RO) / We Are Dust You Turn Into (CZ) / KillerSick

KMZ

Monastery – „Continue to Suffer” (Official video 2022)

KMZ

Sear Bliss Monastery Ahriman koncert

KMZ

Lowland Fest 2022 – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery – új track, új klip

KMZ

Monastery – tavaszi turnéjának utolsó állomása következik, majd egy új számmal jelentkeznek

KMZ

Monastery / Feretrum / Worm – közönség fejét szakították le a brutális zenével

KMZ

Akela, Monastery, Drow – Koncertbeszámoló

Gyrsee

Monastery / Mors Silens – reméljük lesz még lehetőségünk visszatérni!

KMZ

Monastery – első videóklip a hamarosan megjelenő albumról!

KMZ

Santa’s Death Mass Vol. 3. – mindenki jól érezte magát

KMZ

Monastery / Krampüs / Devoid / Witchthrone – nagyon jó kis buli kerekedett ki ezen az estén

KMZ

Moby Dick 40 éve Pokolrock – leírhatatlan boldogság

KMZ

Monastery klippremier

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek